Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2051) MIFtIli válasza narumon (#2050) üzenetére


MIFtIli
aktív tag

Szép video, hangulata is nagyon jo.

Én magát a műfajt nem értem. A párnak miért lesz szép emlék visszanézni ezt a videót, hogy egy hangárban.. egy bérelt autó előtt.. szerelmesek. Kicsit műanyag nekem ez a dolog, hogy olyanra emlékezni ami "nem is volt soha".

(#2052) narumon válasza MIFtIli (#2051) üzenetére


narumon
őstag

Szerintem mókás lesz ezt mondjuk 5-10 év múlva visszanézni - esetleg megmutatni aput és anyut fiatalon. Végül is a beállított fényképezés is erről szól és nem a konkrét emlékekről. Bár én kicsit a másik oldalt képviselem, mert én pl azt nem tudom megérteni amikor jön a videós az esküvőre és csinál egy 2-3-4 órás felvételt amit utána átad a családnak. Ez a semmit nem ér kategória szerintem,.
Ha a mi esküvőnknél lett volna ez a cinematográfus dolog akkor biztosan csináltattam volna. Így van valami videó felvéve 2-3 kazettára amit azóta sem néztünk vissza egyetlen egyszer sem - át sincs másolva a kazettáról. Mondjuk legalább ezt meg illenék tenni mert lassan már nem találunk ezközt amivel majd meg lehet tenni :D

Az általam felvett videó sajnos nem mindenben olyan mint amilyen Én szerettem volna. Szívesen csináltam volna mozgalmasabb jeleneteket - esetleg más helyszínen is - de sajnos nálunk még mindig a fotó az első, én csak kiegészítőnek voltam ott :( Pedig egy jó kisvideó szerintem többet ér bármennyi képnél.

Kicsit más de még az is ide tartozik, hogy én pl minden nyaralásunkról is csinálok egy 3-5 perces zenés videoklippet. Jellemző, hogy ezeket elég sűrűn megnézi az ember és eszébe jut minden a nyaralásról, a hosszabb elkészített verziót viszont nem nagyon vesszük elő megnézni az max a családnak mutogatásra szolgált.

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#2053) Dvico válasza narumon (#2052) üzenetére


Dvico
csendes tag

Tökéletesen igazad van.Most vágok én is egy esküvői higlights klipet,és tegnap kérdezte a feleségem, hogy megnéztem-e a mi esküvői videónkat? Belegondoltam, hogy talán egyszer néztem végig amikor kifizettük.
A saját készítésű klipeket viszont sokszor megnézem én is.És valóban az esküvőn amit felvetem (grátisz, referencia klipnek) én is sokszor lesifilmesnek érztem magam, mert a pár a fotózásra produkálta magát nem a filmezésre.gyedül a dslr kiegészítőim keltettek feltünést a násznép körében.Amúgy folyamatosan azt hallom hogy sokan már nem is költenek esküvői filmre, videóra csak fotósra. Jól megy az országnak az látszik itt is!

(#2054) papaya válasza Dvico (#2053) üzenetére


papaya
senior tag

Hát nem tudom, én pl. sokkal többet fizettem ki tavaly esküvőmön a cinematográfusnak mint a fotósnak, pedig utóbbi is egy kreatív stílust képviselt, ráadásul csúcs felszereléssel csinálta a képeket, míg a vidis egy 600d-vel.

Azonban, miután elkészültek a fotók és a videó, megmutattam a családnak, ismiknek, és mindenki azt mondta, hogy a videó viszi a pálmát. :) Többeknek leesett az álla, hogy már ilyen profin készülnek a vidik.

Amúgy esküvői készülődés előtt, én sem tudtam, hogy van ilyen is, de mikor láttam, megtetszett, és akkor határoztam el, hogy én is bele akarok ebbe vágni, ezért is vagyok itt :)

Narumon:
Tetszik a vidi, elárulnád mi volt a hardver ?

(#2055) narumon válasza papaya (#2054) üzenetére


narumon
őstag

Persze.
Jelen esetben egy Canon 550D és egy kutyaközönséges 18-55 kitobi.

Természetesen ML-el.

[ Szerkesztve ]

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#2056) papaya válasza narumon (#2055) üzenetére


papaya
senior tag

Azta, pedig frankó a kép. :K

Most ismerkedek még csak a ML-lel, ezzel kapcsolatosan tudnál nekem segíteni, hogy hogy lehetséges azt beállítani, hogy a záridő maradjon 1/47-en, az ISO változtatható, de a fehér egyensúly, és a rekesz állítás legyen automata?

Nem bírok rájönni, mert vagy mindent tudok manuál állítani, vagy semmit sem (exposure override menünél). A régebbi verziókban láttam azt, hogy az említett értékek mellett volt egy Auto beállítás a Q-val, a 2.3-ban azonban nincsen ilyen.
Azért problémás csak, mert múltkor is hol felhős, hol napos volt az ég, és nem bírtam olyan gyorsan állítani, és venni, mint ahogy kellene, viszont ha meg full automatára rakom, akkor az ISO, meg a záridő is ugrál ha jól láttam... :(

(#2057) narumon válasza papaya (#2056) üzenetére


narumon
őstag

Olyat nem tudsz, hogy a rekesz legyen automata. Minden manuál lesz, (kivéve a fehéregyensúlyt az ettől független az lehet automata). Viszont ha videózni szeretnél akkor ne is rakj semmit automatikára mert csak lerakod a hajad tőle :)
Magic Lantern nagyon ügyes ezeket a fő beállításokat kiteszi a képernyőre kamerázás közben és az oldalsó gombokkal tudod rögtön állítani.

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#2058) papaya válasza narumon (#2057) üzenetére


papaya
senior tag

értem, köszi.

Használtál színkorrekciót a vidin?

Egy ideig a super flat képstílust használtam (-4,-4,-2,0) de annyira sokat kell utána bíbelődni vele, hogy most a neutral (0,0,0,0) beállítás áll hozzám a legközelebb.

Te mit használsz hozzá?

(#2059) narumon válasza papaya (#2058) üzenetére


narumon
őstag

Igen, mindig szinezek utólag.
Cinestylet használom.

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#2060) adamsys válasza narumon (#2050) üzenetére


adamsys
tag

Gratula a kliphez, jó a zeneválasztás is! :)

Pár jótanács:
- Írtad, hogy nem volt sok mozgástered. Hát pedig lehet azért bátran kreatívkodni! :) Azokban környezetekben, ahol forgattál szerintem nagyon sok jó képet el lehet kapni és egy picit mozgalmasabbra csinálni (mezőn: békaperspektíva - fűszálak között a gép, autó ablakában tükröződő pár, közelik a kézről, arcról, cipőről, ruháról - az oldaltükörből visszamosolygó menyasszony pl. egy tök jól megtalált kép, ilyenből sokat!; hangárban: repülő propellere mögül, kereke mellől, másik repülő botkormánya mögül, fal mögül kibújva, werk-es képek a fotóssal - ha a koncepció megengedi; helyszínek között séta). Én ilyeneket még biztos ellőnék egy hasonló szituban, bár én izgágább vagyok, általában több és több fajta snittet készítek és használok, inkább a gyorsabb dramaturgiát szeretem.
- Vágásnál érdemes arra figyelni, hogy plánra plánt ne vágj (pl. totálra mégegy totált ne, inkább oldd fel egy közelivel).
- Vigyázz a hosszú áttűnésekkel, mert csúnya lesz, ahogy A-ból B-be úszol, és az áttűnés alatt még épp "bedöccen" az A képe, érdemes hamarabb vágni, rövidebb áttűnést csinálni, vagy olyan snittet választani, ahol sokáig ki van tartva a kép.
- Ha borongós idő volt, érdemes egy picit visszahúzni a színeken a meleg felé, én esküvőn igyekszem mindig kicsit "föléfehérezni" :), persze nem szabad elmenni geilbe, csak érzéssel. De ha neked így tetszik jobban, az is teljesen érthető szempont.
- A végén a szaturáció levételt kicsit indokolatlan éreztem, vagy lehet csak kicsit túl hamar jött, ha mindenképp szükséges, én a záróképsorra tettem volna.
- A zenét érdemes olyan hosszúra szabni, mint maga a képsor hossza, vagy fordítva. Sokkal szebb, mintha lehúznád a hangerőt. Én pl. sokszor tojok szegény művészek fejére és úgy kihajítok pár verzét, mint macskát sz*rni a szél, ha az adott jelenet úgy kívánja :)

Ennyi jutott eszembe. Remélem találsz benne olyat, amit hasznosítani tudsz, én abszolút építő szándékkal írtam!

"And now for something completely different!"

(#2061) narumon válasza adamsys (#2060) üzenetére


narumon
őstag

Igen! Köszi az infokat!

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#2062) Cancer


Cancer
senior tag

Szerintetek mennyire fog felpörögni az 50D használt piaca most, hogy MagicLatern.nel megoldható, hogy RAW videót rögzítsen!! :Y :C :R Ez még csak az 5D Mk III-nak megy... :DD

Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...

(#2063) HollyBoni válasza Cancer (#2062) üzenetére


HollyBoni
veterán

Biztos kicsit meg fog, megveszi mindenki, aztán rájönnek hogy kicsit gépigényes na meg helyigényes a RAW videó.

[ Szerkesztve ]

(#2064) cOxeR válasza Cancer (#2062) üzenetére


cOxeR
Ármester

Miért pörögne fel? Attól még a többi műszaki tulajdonsága nem javult. :)

(#2065) Cancer válasza cOxeR (#2064) üzenetére


Cancer
senior tag

Viszont amikor megjelent a 60D akkor sokan fujjoltak és dícsérték, hogy az 50D fotós képességei mennyivel jobbak... :F Viszont hiányzott belőle a videó...már az sem.;)

Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...

(#2066) cOxeR válasza Cancer (#2065) üzenetére


cOxeR
Ármester

Így igen... mondjuk engem sosem hoztak lázba a két számjegyes gépek. :)

(#2067) HollyBoni válasza Cancer (#2065) üzenetére


HollyBoni
veterán

Videózni ML-el eddig is tudott, nem?

(#2068) Cancer válasza HollyBoni (#2067) üzenetére


Cancer
senior tag

Ez jó kérdés. Nem tudom.

Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...

(#2069) HollyBoni válasza Cancer (#2068) üzenetére


HollyBoni
veterán

Közben megnéztem, eddig is tudott FHD-ban felvenni ML-el.

[ Szerkesztve ]

(#2070) Cancer válasza HollyBoni (#2069) üzenetére


Cancer
senior tag

:R Akkor nem szóltam. :DDD

Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...

(#2071) HollyBoni válasza Cancer (#2070) üzenetére


HollyBoni
veterán

Persze a RAW videó megint más dolog, az eddig tényleg nem volt. :K

[ Szerkesztve ]

(#2072) cOxeR válasza HollyBoni (#2071) üzenetére


cOxeR
Ármester

Viszont ha már itt tartunk, tudtommal, az 50D, nem kezeli az udma7-es kártyákat... így a rögzítéssel lehetnek gondok...

Meg egy robothelikopteres felvétel, csak úgy érdekességként: [link]

(#2073) HollyBoni válasza cOxeR (#2072) üzenetére


HollyBoni
veterán

Vannak is gondok... :DDD

1592×1062 – frame skipping after about 50 frames (67.7MB/s)
1592×840 – frame skipping after about 480 frames (53.5MB/s)
1592×720 – no frame skipping (44.3MB/s)

1320×1062 – frame skipping after about 300 frames (56.1MB/s)
1320×960 – frame skipping after about 1200 frames (50.7MB/s)
1320×840 – no frame skipping (44.3MB/s)

1280×1062 – frame skipping after about 250 frames (54.4 MB/s)
1280×960 – no frame skipping (49.2MB/s)

[link]

(#2074) HollyBoni


HollyBoni
veterán

Ha már helis felvételek, ezt is érdemes megnézni: [link]

Nagyon jól meg van csinálva, több száz méteres cable camekkel is dolgoztak. :K

[ Szerkesztve ]

(#2075) cOxeR válasza HollyBoni (#2073) üzenetére


cOxeR
Ármester

:))

(#2076) Fandango válasza HollyBoni (#2074) üzenetére


Fandango
veterán

Ez nagyon all leejtos video, a helyszin, a bringasok, ahogy felvettek, eszmeletlen jo. :C

(#2077) narumon válasza Cancer (#2062) üzenetére


narumon
őstag

5D MKII-nek és a 600D-nek is megy. Persze erős limitációkkal.

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#2078) narumon


narumon
őstag

Más: Megjött a spidercamom (váll rig), ez nagyobb mint gondoltam. Kíváncsi leszek majd, hogy és hol tudom használni és milyen eredménnyel :)

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#2079) cOxeR válasza narumon (#2078) üzenetére


cOxeR
Ármester

Egyszer most már tényleg kellene csinálni egy ilyen össznépi kiegészítő mutogatós összeröffenést... hogy meg lehessen nézegetni, mi az ami hasznos és ár érték arányba mi az ami egy instant get történet.

[ Szerkesztve ]

(#2080) Cancer válasza cOxeR (#2079) üzenetére


Cancer
senior tag

:K
Támogatom!

Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...

(#2081) zgospel válasza HollyBoni (#2074) üzenetére


zgospel
őstag

fú ez denagyonkomoly!!! :Y :Y

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#2082) narumon


narumon
őstag

Egyébként ti mindannyian pestiek vagytok? Csongrág megyéből van itt valaki? Esetleg valami összefogás közös projektre érdekelne valakit?

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#2083) laillusionis


laillusionis
csendes tag

Sziasztok!

Tudom, hogy ez egy főként fotós fórum, de azért leírom kérdésem, hátha valaki ért hozzá. Amatőr filmes vagyok, kameravásárlás előtt állok. Kisfilmeket készítettem már, de ezek inkább gyakorlat jellegűek voltak, főként interjújellegűeket. Leginkább dokumentumfilmeket szeretnék készíteni. Többen ajánlották nekem a DSLR fényképezőgépeket, de olvastam elég sok ellenérvet a neten.Azok a filmeket, amiket én készíteni szeretnék, egyelőre egymagam szeretném csinálni. Tehát olyan filmekre gondolok, melyekhez nem feltétlenül vennék igénybe professzionális eszközöket, hangmérnököt, stb. Kinéztem több kamerát is: ezek közül egyik a Sony - HDR-PJ650VE típusú kamera, keresővel, CMOS szenzorral, segédfénnyel, csatlakoztatható mikrofonbemenettel, de természetesen jóval kisebb szenzorral, mint ami pl a Canon 700 D, pl 18-135-ös DSLR gépen van.Azzal tisztában vagyok, hogy a DSLR gép szebb képet rögzít, de nekem fontos lenne az is, hogy ne csak állóképeket rögzítsek,ilyenkor pedig félek attól, hogy a fókuszálás egy Canon 700 D-s gépen is béna lesz, nem tudom, hogy az autofókusz mennyire működik benne. A másik, amit hallottam, hogy a DSLR gép nem rögzíti jól a hangot, tehát ha szép munkát szeretnék végezni, akár hangmérnök is kellhet, mert egy külső mikrofonnal sem lesz olyan jó a hang.Illetve ezek a gépek olyan szempontból nem tűnnek olyan kényelemsnek, hogy ugye 30 perc után maguktól leállnak, melegednek.Azt szerezném kérdezni, tudtok-e esetleg infókat a gyakorlatban erről.Én főként minél autonómabban szeretnék dokumentum, vagy akár interjú jellegű filmeket készíteni, erre a célra mennyire ajánlott egy DSLR kamera?Vagy ha az nem, akkor jobb lehet-e egy nem profi videokamrea erre a célra, mint az említett nem profi, de mégis erősebb SONY HDR-PJ650 VE??Van-e esetleg erről valamiylen tapasztalatotok? Egyébként felmerült még kamerában a Panasonic HC x900, 920 is, és a canon Legria HF g10 is , ez utóbbinak a Sonynál valamivel nagyobb a sensorja.Szóval a kérdés: ha szép dokumentumfilmet szeretnék készíteni, érdemes ragaszkodnom a DSLR géphze, vagy a fennt leírt feltételekkel inkább egy videokamera lenne ajánlott, még akkor is, ha az nem profi? Azért fontos lenne, hogy akép szép legyen, félek, hogy ha a DSLR-ről lemondok, ezt el kell felejtneme. Profi kamerára meg nyilván nincs pénzem, túlzásnak is érezném...

Nagyon köszönöm előre is a választ!

(#2084) adamsys válasza laillusionis (#2083) üzenetére


adamsys
tag

Kérdéseidből arra következtetek (cáfolj meg, ha nem így van), hogy nincs még sok tapasztalatod filmkészítés és első sorban kamerakezelés terén. Amikor én ebbe belevágtam, egy automata kiskamerával kezdtem, hogy megtanuljam az alapokat, rájöjjek, mi az, amit inkább jó lenne manuálisan állítgatni, és mi az, amiben jobb az automatika. Az is tuti, hogy ha ez a kezdeti fázis nincs, akkor nem tanulom meg normálisan, hogy mi az a képkomponálás, kameramozgások, stb., amire nem tudtam volna kellően koncentrálni, ha arra megy el minden energiám, hogy rájöjjek, mi az a blendeérték meg záridő, és odafigyeljek arra, hogy még az audiónak is megfelelő hangereje legyen. Most, hogy DSLR-t használok, full manuál módban, úgy érzem nem jövök zavarba, ha mozgatnom kell a kamerát, közben variózni, meg a fókuszt korrigálnom is kell :) Ha szereted a kihívásokat, bele lehet rögtön csapni a lecsóba, de ha nem akarod elijeszteni magad a videózástól, érdemes azt az utat járni, amit hozzám hasonlóan szerintem sokan járnak. Utána meg építgetni, összeszedni a neked legjobban passzoló technikát.
Sajna nem vagyok tisztában a videókamera piac aktuális kínálatával (sem), de dokumentumfilm szvsz elég sokfajta lehet, és ennek megfelelően elég sok igénynek kell megfelelni. Pl ha természetfilmeket szeretnél készíteni, ahhoz nagy zoomtartományra van szükséged, fényerős objektívvel, erős kameravázzal, amiket egy konzumer kameránál nem feltétlenül találsz meg. Interjúkészítéshez erősebb audióval megáldott gépre van szükséged, több audióbemenettel, esetleg külső hangrögzítővel.
Írj egy kicsit a területről, amin tevékenykedni szeretnél, úgy biztosan kapsz konkrétabb javaslatokat!

"And now for something completely different!"

(#2085) Cancer válasza narumon (#2082) üzenetére


Cancer
senior tag

Érdekelni mindenképpen érdekelne. :)
Én Pest megyében Bp mellett lakom.

Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...

(#2086) cOxeR válasza adamsys (#2084) üzenetére


cOxeR
Ármester

Én még azt is hozzátenném, hogy itt nem ússza meg a külső mikroportos megoldást... ha ennyire fontos az audió része... amúgy pont ilyen jellegű felvétel esetén, nem is lényeges annyira a fókuszálás, hiszen, az alanyod nem fog interjú közben rohangálni... ergo van időd mindent beállítani.
Így erre az egészre nem is nagyon lehet mit mondani, tényleg példa kellene, hogy pontosan milyen jellgű produktumoat akarsz... akár valakitől, aki példaértékű...

(#2087) laillusionis


laillusionis
csendes tag

Kedves Adamsys, Kedves COxer!
Köszönöm a válaszotokat. Itt van egy példa arra, milyen dokuemtumfilm fog meg leginkább:
http://www.youtube.com/watch?v=tsl15W4NqpA

Természetesen ez profi technikával készült, de tartalmában, képeiben, vágásában olyan, ami nekem nagyon tetszik, s azt gondolom, hogy technikai korlátaimhoz igazodva ugyan, de hasonló stílusú,témájú dokumentumfilmeket szeretnék készíteni.
Igen, az autofókuszálás az egyik, amitől tartok, attól tartok ugyanis, hogy ezzel fogok majd bíbelődni, miközben valami fontosról esetleg lemaradok. Valóban, lehet, hogy igaz, hogy érdemesesbb előbb egy könnyebben kezelhető kamerán megtanulnom, gyakorolnom a dolgot, mint egy DSLR-en.
A természetfilm nem mozgatja meg a fantáziám, de azt sem mondhatnám, hogy interjúkkal szeretnék foglalkozni egy az egyben, azt hiszem a fenti példa mefelelő arra, mit szeretnék.
Kamerában a Panasonic hc x 900,920-at néztem, ezen van manuális fókuszgyűrű. A sonytól néztem még hdr pj950ve-t, illetev a canon legria g10 jön még szóba. Ezek közül ajánlanátok valmelyiket?
Illetve a DSLR ek közül a Canon 700 d 18135 is például ugyanúgy macerás autofókusz, stb. szempontjából?

A kép szépsége továbbra is fontos, s félek, ezeknek a kameráknak még megközelítőleg sem lesz olyan szép a képük, mint aDSLR-nek lenne.
Az audió is nagyon fontos nekem, akkor meg jobban járnék egy videokamerával?

Nagyon köszönöm a további válaszokat, hozzászólásokat!

[ Szerkesztve ]

(#2088) narumon válasza laillusionis (#2087) üzenetére


narumon
őstag

MINDEN DSLR-nél problémás az autófokusz mert hogy nincs. (Vannak rá kísérletek egyébként de használhatatlanok jelenleg még).
Én nem hiszek abban, hogy előtte más kamerán kellene "gyakorolni" - ha profin kezelsz egy síma kamerát a DSLR akkor is teljesen új lesz, szóval én inkább azt ajánlom, hogy kapcsiból kezdd azzal a tanulást.
Az autófokusz aggodalmadat nem is értem. Mire kell az? Szerintem teljesen felesleges, úgysem azt csinálná amit szeretnél. A kép szépsége is szubjektív. Van akiknek a kamerák tűéles de (szerintem) gagyi képe tetszik, másnak (nekem is) a DSLR kissé "mosottabb" de filmes hatású képe.
Szívesen segítek ha van konkrét kérdés DSLR-ben egyébként. Nekem jelenleg vázban egy Canon 550D és egy Panasonic GH2 van.

Audio: Mindegy, mert így is úgy is külső eszköz kell ha fontos az audió!

[ Szerkesztve ]

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#2089) cOxeR válasza laillusionis (#2087) üzenetére


cOxeR
Ármester

Ezzel vitatkoznék, hogy ez profi technikával készült... :)
Ebben van egy állvány, és egy csomó kézből vett videórész.
Többi minden csak vágás és utómunka...

(#2090) MIFtIli


MIFtIli
aktív tag

Csináltam egy raw videot 550d-vel. 1152*432 23,976fps.
A felbontás lehetne valamivel magasabb, csak akkor csökken a felvehető képek száma. Ezen a felbontáson kb 450-500kép készül egy sandisk 32gb 45mb-es sd kártyán. Illetve lehet még az fps-t csökkenteni..

A minőség az olyan amilyen, de az utómunka miatt van azért benne fantázia. Itt egy dng.

letöltve azért sokkal szebb a video..

[ Szerkesztve ]

(#2091) HollyBoni válasza MIFtIli (#2090) üzenetére


HollyBoni
veterán

Hát, azért szerintem ez így nem sok mindenre használható. :U

Mondjuk timelapse-hez el tudnám képzelni, nem lehet úgy beállítani hogy több percenként készítsen egy képet?

(#2092) MIFtIli válasza HollyBoni (#2091) üzenetére


MIFtIli
aktív tag

de be lehet, de az már fotó és 18mp

Egyébként igazad van, ez kb semmire sem jó. Sokat gyorsult mondjuk az előző bulidhez képest. Csoda mondjuk szerintem a végleges verzióban sem lesz, de elképzelhető, hogy kicsit nagyobb felbontás még működni fog.

[ Szerkesztve ]

(#2093) HollyBoni válasza MIFtIli (#2092) üzenetére


HollyBoni
veterán

De én úgy gondoltam hogy elektronikus zárral működjön, szóval egy hosszú timelapse alatt nem ölsz a zárszerkezetbe sok expót. Úgy is megy? :Y

(#2094) MIFtIli válasza HollyBoni (#2093) üzenetére


MIFtIli
aktív tag

na kipróbáltam, 1734*1156-os dng-ket lehet vele így csinálni. Ha legalább fullhd lenne dejó lenne..

(#2095) HollyBoni válasza MIFtIli (#2094) üzenetére


HollyBoni
veterán

Ha beállítod hogy mondjuk 5 percenként csináljon dng-t, akkor sem bírja a magas felbontást? :F

(#2096) MIFtIli válasza HollyBoni (#2095) üzenetére


MIFtIli
aktív tag

Na rákerestem az a titka, hogy silent pic mód, és 5x-es bele kell nagyítani a képbe, akkor valami 2200*1080-as képet csinál, csak nem tudom megnyitni semmivel.. :)

(#2097) Kleroo


Kleroo
veterán

Sziasztok!
Egy cimborámmal kitaláltuk,hogy bezony forgatunk egy,majd talán több rövid kisfilmet. Célunk,hogy akárki számára élvezhető legyen,és készítése közben jól szórakozzunk. Tehát egy alapos koncepcióra épíünk..blablablabla... :), és kéne egy korrekt rögzítő eszköz.

Más topicot nem nagyon találtam,így itt kérdezném. Mit lenne érdemes venni a célra(amíg elkészül a filmecske)
Nikon vonalon kéne gondolkodnom,mert a fotós felszerelésem Nikon. Viszont a Sony Nex gépek egész olcsók,és tudtommal régi manuális fixek is felpakolhatóak. Melyikkel járnék jobban? Kb 100k körül lenne a befektethető összegünk erre a célra. Tehát vagy D3200,D5100, vagy egy NEX(melyik?) amire 2-3 olcsó fényerős fixet vennénk.
Tippek? :)

szerk: Nem a pixelbuzulás a cél,csak legyen bokeh dögivel,és azért jó minőségű legyen

[ Szerkesztve ]

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#2098) cattus válasza Kleroo (#2097) üzenetére


cattus
őstag

Talán itt segíthetnek. Én azt mondanám, hogy maradj Nikonnál, ha már úgy is vannak üvegeid. Szerintem fölösleges egy másik rendszert is beszerezni. Azért az 50/1.8G meg a 70-200/2.8 igencsak jó objektívek.

D3200 és D5100 vázak nagyjából egy árban vannak (120k körül). Én az 5100-at venném a kihajtható kijelző miatt. Bár ahogy nézem, a 3200-as tud 720p@60fps-t. Sonyt nem ismerem, de állítólag kevés a jóféle objektív hozzá. Az viszont igaz, hogy lehet rájuk manuálisakat rakni.

[ Szerkesztve ]

Do the thing!

(#2099) narumon válasza Kleroo (#2097) üzenetére


narumon
őstag

Hát ha már van Nikon akkor nikon. Canont mondanám még a Magic Lantern miatt - de az általad említett összegbe talán még az 550D sem fér bele még használtan sem.

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#2100) Kleroo válasza cattus (#2098) üzenetére


Kleroo
veterán

Köszi. :)
Igen, üvegekből tűrhetően állok Nikonra. :)
90-95 körül is lehet szerezni D5100-at,így árban nagyon jó lenne. Amennyire helyes infókat találtam, a D3200 videója jobb szinte minden tekintetben(csak kevesebb eladó példány akad)

De ha a Sony netán jobban testreszabhatóbb,sokkal használhatóbb, arra is van hack mint a canonokra,vagy a panákra, akkor az is jöhet pár jóféle filléres M42 obival.

Igen,sajna még az 550D is necces lenne,és még az obik.... habár végülis a nikonokat is rádobhatom....nahh ez egy érdekes gondolatmenet eleje :)

[ Szerkesztve ]

Hodor. Hodor? Hodooor!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.