Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2501) orko válasza blkmrkt (#2500) üzenetére


orko
tag

Nálam a Sandisc extreme 45mb/s is megáll olykor 550D-vel.Sűrűn kell formatálni,talán megoldást jelent.
Elég húzós ára volt amikor vettem,ki is voltam akadva amikor először megállt.

(#2502) .DLL válasza blkmrkt (#2500) üzenetére


.DLL
veterán

Az Ultra nekem is meg-meg áll, csak fotóra használom, az Extrém HD Video (szintén 30MB/s) viszont három év alatt még egyszer sem hibázott. Lehet hogy átlagban kijön az Ultránál is a 30, de ha néha meg-megakad az írás, azt a gép sajnos nem tolerálja.

Igen, az segít ha formázod a gépben a kártyát, és nem törölsz róla, amíg meg nem telik, és akkor folyamatosan tud írni, nem kell a szabad területek között ugrálnia írás közben.

(P.H.)

(#2503) k1csi válasza orko (#2501) üzenetére


k1csi
senior tag

A leglassabb kártyám class6-os Extreme III, az sem állt meg sosem, bár újabban már Extreme Pro-t (95 MB/s) használok (kiolvasás gyorsabb USB3-as olvasóval, gyorsabb kártyának szinte csak ez az előnye).

Nálam a törlés az low level format a gépben (ML kiolvassa majd visszaírja a saját fájljait).
Az újabb kártyáim szinte mind e-bay-ről vannak, eddig semmi gond nem volt velük.

Azaz röviden, nekem elég furcsa az, ha egy gyorsabb Sandiskel megáll a gép... (az ultrával tényleg előfordulhat)

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#2504) orko válasza k1csi (#2503) üzenetére


orko
tag

16g Class 6 Sandisc Ultrát vettem a géphez,avval 2-3 másodpercet dolgozott.Aztán lecseréltem 16g Class 10 Sandiscre.Magic Lantern 1.2 bitratjét megtűrte kb 10másodpercig,aztán leállt.1bitrátán(default) hagytam...
Kértem kölcsön egy class 10Transcend kártyát,d.u kipróbálom.Épp érdekel...

(#2505) orko


orko
tag

Egyébként,kihajtható lcd-re ajánlott valami védőfólia?Használ valaki és milyet?!Illetve mennyire glossy a kijelző a nem kihajthatókhoz képest?550d-ről szeretnék váltani 70d-re és puhatolózok...550d-n semmit sem lehet látni erős fénynél.Gondolom az újabbak már kaptak valami bevonatot...

(#2506) .DLL válasza orko (#2505) üzenetére


.DLL
veterán

Pedig 550D-n is van kontraszt növelő bevonat próbáltam egy olyan géphez képest amin nincs, és az 550D-é jobb, szerintem itt már a háttérvilágítással lesz a probléma. Hová tűntek a jóöreg transzflektív kijelzők? :(

(P.H.)

(#2507) HollyBoni válasza .DLL (#2506) üzenetére


HollyBoni
veterán

EVF. :P

(#2508) k1csi válasza orko (#2504) üzenetére


k1csi
senior tag

Nem hiszem, hogy megérje a bitrate-el variálni Canon esetén (vagy úgy általában). Marginális javulás a minőségben (ha egyáltalán) és a legrosszabb pillanatban leáll a felvétel. GH2-vel is ugyanez volt a gondom csak lefagy (korábban már tettem be képet) és csak az akkucsere segít (ráadásul ott firmware csere kell hozzá ha változtatni akarod).

Megoldás amellett, hogy veszel egy gyorsabb kártyát az, hogy nem variálsz a bitrate-el mert nem éri meg.
Nem ettől lesz jó vagy rossz egy felvétel, csak rossz esetben nem lesz felvétel...

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#2509) HollyBoni válasza k1csi (#2508) üzenetére


HollyBoni
veterán

Nálam GH1-nél látható javulás van, ha mondjuk 25 helyett 45Mb/sec a bitráta. Töltögettem GH2 felvételeket is, az elég brutális volt egy 70-80-as hack mellett. Gondolom ott is van stabil normális hack, én most az utóbbi hétben tesztelgettem és sikerült összehozni egy stabil hacket GH1-hez, ami nem fagy hosszabb felvételeknél sem, vagy lassú svenkelésnél nagyon részletes kép mellett sem.

[ Szerkesztve ]

(#2510) narumon válasza MIFtIli (#2497) üzenetére


narumon
őstag

Megpróbálhatod még azt, hogy felrakod a debug frame servert és azzal mented. Ez csinál egy "dummy" avi fájl amit megnyithatsz bármilyen külső tömörítő programmal (nálam pl staxrip ami az x264-et használja) és az tömöríti be. Így a Premiere csak frameserver lesz (azaz küldi a képkockákat az általad indított program meg tömörít). És mivel a világon messze legjobb tömörítő az x264 így sokkal jobb minőséget kapsz mint bármelyik vágóprogram beépített tömörítője. Aztán lehet még játszani azzal (AE alatt biztosan AP alatt nem tudom), hogy a szinmélységet felrakod a 8bitről 16-ra. Ez AE alatt pl megoldja a blokkosodás problémáját.

A szaggatás alatt én sem durva szaggatást értettem csak apró pici rángásokat amik azért (nekem) kellően zavaróak.

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#2511) narumon válasza k1csi (#2508) üzenetére


narumon
őstag

GH2-nél kötelező a bitrattel játszani mert a gyári beállítás egy nulla egy fos egy szar. Sajnos csak ilyen finom jelzők vannak rá. Viszont rengeteg stabil beállítás elérhető hozzá, akár brutál bitrate emeléssel is. Nálam kezdetektől egy olyan hack van fent ami akár 145Mbit/sec-ig is eltolja a bitratet és akkor is viszonylag stabil. Az átlag bitrate meg 70-100Mbit között van. Lényegesen szebb a felvétel mint a gyári beállítás az utófeldolgozási lehetőségekről nem is beszélve. Aki GH2-t hack nélkül használ annak felesleges volt ennyi pénzért ilyen gépet vennie szerintem.

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#2512) k1csi válasza narumon (#2511) üzenetére


k1csi
senior tag

Egyszerűen mások a preferenciáink. Nekem egy stabil gép kell 25p/full HD beállítással és nem érdekel mit lehet állítani 24p-ben vagy máshol.
Ja és vsz. semmivel nem rosszabb a GH2 bármelyik Canontól akár alapbeállítással.
Felesleges vagy nem, nekem belefért ez is (valami nagyon szolidan módosított firmware van nekem is rajta, de miután nem fagy tovább nem érdekel).

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#2513) narumon válasza k1csi (#2512) üzenetére


narumon
őstag

Ezt én értem de a 25fps/FullHD azt az alap minőséget amit GH2 tud azt feleannyiért is tudja sok készülék.
Ha a Canonhoz hasonlítod (ott is nézzük az alapot bár azt gondolom, hogy ML nélkül szintén szar videózásra), akkor az 550D-ből 2.5db-ot tudtál venni a GH2 árán. Akkor szerintem az, hogy nagyjából hozza ugyanazt a szintet elég kevéske...

Persze mindenki úgy használja ahogy akarja - én csak megemlítettem, hogy nekem a vétel óta Hack van fent, azóta egyetlen egyszer fagyott le - és ki/bekapcsolással az is megoldódott. Nem volt még ilyen akkumulátor kivevős vagy egyéb mókám, biztosan és stabilan teszi a dolgát. Tehát van rá stabil hack csak azt akartam ebből kihozni.

Azt nem tudom viszont, hogy egyszerűen le lehet-e venni ennek a hacknak a teljesítményét pl mert "munkára" kell ez a brutál bitrate, de múltkor feleségem a kutyákat kamerázta és ott kissé feleslegesnek éreztem a 140Mbit-et, olyankor feleslegesen zabálja a tárhelyet. Ha átállítóm a minőséget L-re (vagy hogy hívják fejből nem tudom) akkor Hack esetén is leveszi magát?

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#2514) k1csi válasza narumon (#2513) üzenetére


k1csi
senior tag

akkor az 550D-ből 2.5db-ot tudtál venni a GH2 árán.

Ha megnézed a GH2 használtpiacon jelenleg kb. 120-130k környéken megy (fölötte nagyon extrák kellenek pl. több gyári aksi stb.). Ebből aligha veszel több 550D-t (tény: a GH2 drágább).
Persze új áron a GH2-t nem érdemes venni (nem tudom egyáltalán lehet-e még). Én is használtan vettem.
Miután többször találkoztam ilyen üzenettel, nagyon visszavettem a bitrate-et.

Ezt én értem de a 25fps/FullHD azt az alap minőséget amit GH2 tud azt feleannyiért is tudja sok készülék.

Szenzor méret, részleteket tekintve (a fenit árak tükrében) pl.?

Ha átállítóm a minőséget L-re (vagy hogy hívják fejből nem tudom)

A HBR az a 24 Mbps 25p és nincs belőle L az a 24p-ből (Cinema Mode) van.

Felőlem meg mindenki azt hackel amit akar. Nem ragoznám ezt tovább.

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#2515) HollyBoni válasza k1csi (#2514) üzenetére


HollyBoni
veterán

Elég gyors volt a kártyád?

(#2516) .DLL


.DLL
veterán

Haveromnál teszteltük a GH2-jét normál firmware-rel és 180 megabites Hack-el. Az előbbi kb. olyan képet adott, mint az 550D videója, az utóbbi olyan tűéles volt, mintha egy fényképet méreteztünk volna le egy jó algoritmussal. Tested on the apró chipkes of The Országház. :)

Szerintem ez a hack nem csak a végső fájl bitrátáját húzza fel mentéskor, mert az egy szint felett tényleg fölösleges, más limitáló tényezők miatt, hanem szerintem beleszól a kiolvasástól kezdve a leméretezésen át még sok mindenbe.

Munkára nyilván a stabilitás a fontosabb, lehet ezzel is szórakozni, mint a főzött Androidokkal...

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#2517) narumon válasza k1csi (#2514) üzenetére


narumon
őstag

Természetesen nem használt árakról beszéltem. GH2 új áráról. Nem nagyon van már újonnan mert GH3 van helyette már jó ideje. (Ezért is fogalmaztam múlt időben - mert a GH2 új ára közelebb volt a 400-hoz az 550D meg emlékeim szerint 160-180 körül nyitott)
Mondjuk én még használtan is 200-ért vettem a GH2-t igaz objektívvel meg aksikkal együtt.
Persze szenzormérettel együtt értettem, mert ott van a Panának a kisebb sorozata (síma G asszem), nos az szenzorilag és minőségileg is ugyanazt tudja mint a GH2 alapból. Az új ára negyede volt a használt árak meg bőven 100 alatt vannak azokból, de ha azt mondod, hogy most a GH2 120-130 körül megy akkor meglepődnék ha azokért 50-60-nál többet kérnének el. A GH2 igazából pont a cinema móddal tud többet (ami neked nem kell) meg a nagyon jó hack-kel, ami a kisebb típusra nem érthető el sajnos.

Természetesen az én kérdésem Cinema Módra vonatkozott én csak és kizárólag így használok minden kamerát/fényképezőt, főleg a GH2-t (hiszen ezért vettem ezt a típust és nem az olcsóbbat). Szóval Cinema módban a hack 100+ Mbittel rögzít, ezt kéne néha levennem mondjuk felére, lehetőleg 1 kapcsolóval vagy valamivel. Erre vonatkozott a kérdésem.

Így van mindenki úgy és azt hekkel amit akar. Én csak azért vauztam bele az első hozzászólásodba mert másnak is azt ajánlottad, hogy ne hekkeljen (nekem legalábbis ez jött le belőle), viszont akkor meg nem érteném annak a kamerának a megvásárlását ami hekkben tud többet és ezért adják sokkal drágábban. Szóval igazából amit írtam az még véletlenül sem ellened irányult - egyszerűen csak meg akartam jegyezni, hogy szerintem meg aki GH2-t vesz az igenis hekkelje vagy ne vegyen GH2-t mert hülyeség. Szerintem.

Az általad linkelt hibaüzenettel én még nem találkoztam.

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#2518) narumon válasza .DLL (#2516) üzenetére


narumon
őstag

Természetesen pont azért van annyiféle HACK GH2-höz, mert nem egy egyszerű bitrate-ben különböznek. (Azt te is egyszerűen át tudod írni a config fájlban). A normális hackek a GOP tábláktól kezdve mindent módosítanak, hogy a legoptimálisabb legyen a minőség.

Egyébként 550D-ben pl az a szép, hogy az alapból "mosott" képe gyönyörűen húzható post-ban élesre. Bár személy szerint nem szeretem a túl éles képet mert nagyon steril lesz tőle a video, ezért csak csínján bánni vele!

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#2519) papaya


papaya
senior tag

Szerkesztgetem az esküvői vidit premiere-ben, és most a színkorrekciónál tartok. Ám de bár amit optimálisnak, és szépnek látok a külső Samu monitoromon, az fakó, és csúnya az Aceren. Ha optimalizálom az Acer kijelzőjén, akkor a másikon lesz fos...

Most ilyenkor mit lehet tenni? :F Melyiknek higgyek vagy, hogy lesz mind a kettőn optimális?

Amivel kontrolálok: vectorscope, RGB bar, Yc waweforme
Amivel színezek: three-way color correction

(#2520) orko válasza papaya (#2519) üzenetére


orko
tag

Én most cseréltem le az Acer v223hq monitorom,mert trágya képe volt,ráadásul a kalibrálhatatlan sárga tónus jellemezte.

(#2521) k1csi válasza narumon (#2517) üzenetére


k1csi
senior tag

Mondjuk én még használtan is 200-ért vettem a GH2-t igaz objektívvel meg aksikkal együtt.

Persze szenzormérettel együtt értettem, mert ott van a Panának a kisebb sorozata (síma G asszem), nos az szenzorilag és minőségileg is ugyanazt tudja mint a GH2 alapból.

Ugye most a G3-ra gondolsz mert amikor a GH2-t vettem a G5 ha egyáltalán akkor aranyáron volt.
Nos a G3 nem multiaszpect szenzoros, ami fotóra is jó, de videóra sem mindegy, hogy egy 4/3 téglalapból vágod ki a 16:9-et vagy direktbe a rajzolt képkörből.
Nincs mikrofon bemenete sem.
Alacsony ISO-n kb. 1 Fé-el gyengébb dinamikában.
A kisebb váz a kezelhetőséget is rontja.

Ennek ellenére néztem én a G3-at is. Akkoriban 100 ajró azaz kb. 30k különbség volt köztük. Relatíve túlárazottnak éreztem a G3-at (azóta sokat esett a G3 ára). Ezeknek a cuccoknak az új árát nem venném hasonlítási alapnak. Eléggé eszement árazást használnak az új mFT cuccoknál (ez főleg vázakra igaz), ami majd gyorsan esik.

Nálam a legtöbb esetben 25p megy több okból is (aki esetleg egy érvet sem tudna felhozni miért pl. érdemes googlival rákeresni a "flicker free free video"-ra).
Minimális bitrate emelés nálam is van. További emelésnél nem láttam semmi lényeges különbséget amiért számomra megérné a kockázatot. Már így is piszok részletes a felvétel.
Viszont hatalmas a tudatlanság ebben a témában (is). (Nem neked személyesen írom ezt, ne vedd magadra).
Pl. a GOP csökkentésével elég gyorsan meg lehet emelni a bitrate-et minden különösebb eredmény nélkül.
A szenzor zaját sem fogja a bitrate emelése csökkenteni.
Nem látom hobbi célra (amire én is használom) mi értelme ezt feszegetni.
Pro célra meg úgyis komolyabb cuccok kellenek amik tudnak 10 meg több bites tömörítettlen (RAW) kimenetet.

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#2522) HollyBoni


HollyBoni
veterán

Premiere Pro CS6 + Magic Bullet looks: rárakom egy klippre a Looks effektet, belépek de nem azt a klippet mutatja amit kéne neki. Valaki tapasztalt ilyesmit, van megoldás?

(#2523) narumon válasza papaya (#2519) üzenetére


narumon
őstag

Kösd rá tévére az ügyfél úgyis azon fogja látni.

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#2524) narumon válasza k1csi (#2521) üzenetére


narumon
őstag

Akkor azt kell mondanom, hogy iszonyatosan jó áron vetted a GH2-t 120-ért akkor. Valószínűleg én később vettem használtan (amikor már kint volt a GH3 és a G5 is megjelent), és 150 alatt csak vázat sem találtam, de leginkább alig volt eladó belőle. (legalábbis itthon).
Én az miatt emeltem jelentősen a bitrate-et mert az utómunka nagyon szereti. Ott nagyon látványos a különbség még mindig egy akár 40-50Mbit és a 100Mbit között is. Sokkal kevesebb macroblokk, sokkal tisztább átmenetek.
Mit nevezünk Pro munkának? Azért GH2-vel leforgattak 1-2 komplett filmet is amit bemutattak Cannes,Sundance fesztiválon is.
Pl szerintem egy Canon 550D-vel és egy Panasonic GH2-vel magyar szinten abszolút profi esküvői videót lehet csinálni.

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#2525) k1csi válasza narumon (#2524) üzenetére


k1csi
senior tag

Nem 120-ért vettem (többért), ilyet soha nem is írtam. Kicsit off topic ez a téma egyébként.

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#2526) narumon válasza k1csi (#2525) üzenetére


narumon
őstag

Szerintem pont ez a téma az ami abszolút nem offtopic... erről szól az egész...

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#2527) cOxeR


cOxeR
Ármester

Sziasztok!
Nem ide tartozik teljes egészében... de itt többen vagytok talán képben. :)
Videó állványt szeretnék venni, de előtte fizikailag szeretném tesztelni, megfelel-e a célra... nagy teherbírású érdekelne, mert sliderezni is szeretnék rajta...
Szerintetek hol lehet BP-en nagy választékban találni kipróbálható készletet?
Bevinném a szettet... amit használnék rajta... és letesztelném... inkább emelem a keretet, de legyen megfelelő... mintsem vegyek egy drága, ámde nem megfelelő szettet...

(#2528) .DLL válasza cOxeR (#2527) üzenetére


.DLL
veterán

Gaia-nál vannak komoly cuccok, persze torony áron, bár lehet profi felhasználásra megéri, minden esetre egy próbát megér.

(P.H.)

(#2529) cOxeR válasza .DLL (#2528) üzenetére


cOxeR
Ármester

Nem megvenni akarom... kipróbálni. ;)
Tavaszig szeretném megvenni, úgyhogy van még időm... :)

(#2530) Dictator^ válasza cOxeR (#2529) üzenetére


Dictator^
veterán

Van aki esküvői videózik innen DSLR-rel?

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#2531) cOxeR válasza Dictator^ (#2530) üzenetére


cOxeR
Ármester

Én még csak kóstolgatom... :)

(#2532) gabesz82 válasza Dictator^ (#2530) üzenetére


gabesz82
senior tag

mire vagy kíváncsi?

PSN: Morfologus82

(#2533) Dictator^ válasza gabesz82 (#2532) üzenetére


Dictator^
veterán

Csak volt egy "baráti vita" és kiváncsi lennék más véleményére.
Ki mivel kezdi a lépéseket?

Én eseményenként összerakom a videó képi részét, majd rá hangot/zenét.

Kezdi valaki a zene kiválasztásával (vágás előtt)? (Persze tudva, hogy milyen anyag lesz az esküvőről, tehát az operatőr lesz a vágó is)

cOxeR: Van már kész anyagod?

[ Szerkesztve ]

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#2534) .DLL válasza Dictator^ (#2533) üzenetére


.DLL
veterán

Én még eddig csak úgy vágtam, hogy zenére. Persze a snittek előválogatása megtörténhet a zene kiválasztása előtt is, de ha a zenében van pl. egy csúcspont, akkor a vágásnál is oda lehet csoportosítani az oda illő képeket. Ha utólag tennénk rá a zenét, akkor lehet hogy az egész munkát szét kéne szedni, tehát a végleges vágást szerintem csak a zene után érdemes megtenni.

(P.H.)

(#2535) cOxeR válasza Dictator^ (#2533) üzenetére


cOxeR
Ármester

Még nincs publikus, de majd lesz egy kis ízelítő, szerintem pár héten belül, ha lecseng a többi melóm és érdemben tudok vele foglalkozni.

(#2536) gabesz82 válasza Dictator^ (#2533) üzenetére


gabesz82
senior tag

Őszintén szólva én is előbb zenét választok és úgy vágom össze a videót. Általában egyébként már az esküvő előtt nagyjából azért megvan a koncepcióm (nyilván ez másnál is így van gondolom), hogy mit hogyan akarok, milyen vágóképek, stb.

PSN: Morfologus82

(#2537) cOxeR válasza gabesz82 (#2536) üzenetére


cOxeR
Ármester

Van valahol referencia videó? :)
Kíváncsi lennék.

(#2538) gabesz82 válasza cOxeR (#2537) üzenetére


gabesz82
senior tag

Van persze: video

Aztán csak óvatosan a fikázással. Van több is, de azok nem publikusak... valamiért nem szeretik magukat viszont látni a párok a neten. :)

[ Szerkesztve ]

PSN: Morfologus82

(#2539) cOxeR válasza gabesz82 (#2538) üzenetére


cOxeR
Ármester

Pont most láttam a bemutatkozást FB-n. :)

(#2540) gabesz82 válasza cOxeR (#2539) üzenetére


gabesz82
senior tag

Te is benne vagy a csoportban? Kicsi a világ :)

PSN: Morfologus82

(#2541) cOxeR válasza gabesz82 (#2540) üzenetére


cOxeR
Ármester

:))

(#2542) Dictator^ válasza gabesz82 (#2538) üzenetére


Dictator^
veterán

Egyedül videózól amugy esküvőt?

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#2543) gabesz82 válasza Dictator^ (#2542) üzenetére


gabesz82
senior tag

igen, egyedül szoktam.

PSN: Morfologus82

(#2544) cOxeR válasza gabesz82 (#2543) üzenetére


cOxeR
Ármester

Én azt látom, hogy ez sem egy egyszemélyes feladat...

(#2545) Dictator^ válasza cOxeR (#2544) üzenetére


Dictator^
veterán

Szubjektív, de szerintem sem.
Mi ketten csináljuk, szépen elosztva a feladatokat, mindenből van "menekülőkép", az egyikünk nagylátózik, a másik fix 50mm-ezik.

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#2546) gabesz82 válasza cOxeR (#2544) üzenetére


gabesz82
senior tag

Én egyedül szoktam videózni, nyilván addig eléggé feszített a tempó, amíg a készülődés van, mert mindkét helyen ott kell lenni, de eddig mindig sikerült megoldani, igaz "kicsit" rohanós... :) A "nagyágyú" esküvőfilmesek (pontosabban ők inkább cinematográfusnak hívják magukat) is egyedül dolgoznak (esetleg egy "vízhordóval" aki általában a párjuk), érdemes rájuk keresni: Mihalszky Roland ill. Studinger András (vimeo-n találsz anyagot tőlük bőven).

PSN: Morfologus82

(#2547) szelesjanos


szelesjanos
tag

Ha valaki esetleg sliderban gondolkodik...

www.windydigital.hu

(#2548) cOxeR válasza gabesz82 (#2546) üzenetére


cOxeR
Ármester

Én ismerem a szakmát, nem kell bemutatni. :)
Sőt személyes tapasztalat úton is látom, miként dolgoznak... hiszen mint fotós sok magas színvonalú cinematográfussal találkozom munkám során.

(#2549) gabesz82 válasza cOxeR (#2548) üzenetére


gabesz82
senior tag

Akkor nem szóltam :) Sajnos nekem még nem volt alkalmam személyesen is látni, ahogy dolgoznak...

PSN: Morfologus82

(#2550) Dictator^ válasza gabesz82 (#2546) üzenetére


Dictator^
veterán

Hát azért legalább 2 emberes kéne legyen, hogy minden szépen meglegyen (több szemszőg, illetve más objektív pl az eskűnél, egy nagylátó, és legalább egy 50mm + -os obi.
Bár ez szubjektív, de eddig aki videóssal találkoztam, azok vagy ketten, vagy többen dolgoztak.

Első, hogy az elején nagyon sietős, eskűnél ha sok a forgolódás és nem sikerült beállni ott a másod operatőr, aki már veszi, esetleg ha te beálltál a te képedet is rá tudjátok vágni. (És még igy is megtartva a klippes formáját az esküvőnek).

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.