- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- potyautas: Norvég nyár
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
9800 - 9701
35105 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
-
ReSeTer
senior tag
Mert mindenhol írják, hogy úgy érdemes, meg könnyebben birkózik meg vele a gép is, mert nem tömörített.
Mi igaz ebből? Most nem feltétlen prores-re gondolok, hanem a másik-ra, aminek nem jut eszembe a neve, de az is pro codec. -
Stauffenberg
nagyúr
Igazság szerint flexibilis, nincs kötött keretem, de próbálom olcsón megúszni (na azért nem mindenáron), eddig a Panasonic G7 a kiszemelt, de az IBIS miatt talán ráfanyalodom a G80-ra is, így a 25mm 1.7 máris stabilizált lesz, egyébként a 12-60mm f3.5-5.6 kitben venném (abban legalább nem jitterel az OIS, meg egy kellemes átfogás utazásokhoz és 12mm-ről indul).
Sony esetén jobban meg vagyok lőve, mert az A6300-ből csak a váz többe kerül, mint a G80 + 12-60mm kit és akkor még üvegem sincs hozzá (kitben + 35mm fix jócskán többe kerülne már). IBIS meg ugye csak az A6500-ban van, ami viszont már tényleg túl van azon a kereten amit szívesen rászánok erre a hobbi videózgatásra. Nem fogok ezzel egy fillért sem keresni, most csak amolyan terápiás jelleggel járnám a világot.
Slusszpoén, hogy 4K-ra nincs igényem (na még az hiányzik, hogy még ahhoz is vegyek egy fél milliós laptopot, hogy vágni tudjam), ezért még egy A6000-en is elgondolkoztam, ha úgyis elég az FHD.
Tudom a Pana esetén az FHD élesebb, de az A6000 dinamikában még mindig odaver.
-
MrChris
nagyúr
-
hibavissza
veterán
-
ReSeTer
senior tag
Ti mivel és mire konvertálnátok át AVCHD videót, szerkeszthetőség szempontjából?
-
Stauffenberg
nagyúr
Tudom, magukkal a gépekkel van tapasztalatom, csak eddig a color grade nem az én asztalom volt. Most ilyen szempontból is nézem őket. Sosem voltam olyan, aki szeret sokat szüttyögni az utómunkával (ez a fotózásra is igaz). Nekem is a Panasonic lenne a nagy favorit gyakorlatilag a legtöbb területen (kezelés, menürendszer, rendesen kihajtogatható kijelző, objektív felhozatal a megfizethető árkategóriában, stb).
Most csak utazgatáshoz keresek egy relatíve olcsó gépet a magam szórakoztatására. Abban viszont sok szórakozás nincs, ha ülhetek a felvételek felett napestig, mire begörbézem annyira a felhőket, hogy már csak elfogadható mértékben nézzenek ki szarabbul, mint a Sony felvételeken.

A Sony képét jobban szeretem, a vázak nyűgjeit már kevésbé.
-
MrChris
nagyúr
Resolvenál tudtommal a zajszűrő és az ott található motion blur ami vízjeles. A többi korlát mezei felhasználót annyira nem érint, mint pl. a többgépes munka. A 4.1.1-es neat felvarázsolható.
Tunimger: bővebben és megelőztél.
Akksiban jobb lenne a Pana? Ilyen hideg betesz mindnek, mikor átfagy a telóm a kijelzője érezhetően lassul, hangológépem fél óra után battery low... -
Tuninger
Topikgazda
Ami nincs az ingyenesben: zajszűrés, 3D Colorgrading, MultiGPU támogatás, 4K feletti felbontások, bizonyos beépülő pluginek mint pl face tracking, grain, lens correction.
Viszont minden más van. Azt gondolom hogy átlag embernek bőven elég az ingyenes Davinci tudása.
Nem heccelés, görbékkel tényleg sokat lehet finomítani a rolloffon.Egy megjegyzés a sony vs panáról: Ha Panát veszel, kevesebbet fogsz k. anyázni a hibái miatt. Én kitépem a hajam hogy ebben a hidegben csak 4 aksival merek elindulni egy sima fotózgatásra is a városban, mert egy aksi kb 20 percet megy..
-
Stauffenberg
nagyúr
Na majd leszedem az ingyenes verziót, meglátom benne van-e (sajnos nem találtam leírást, hogy mi van lekorlátozva az ingyenesben, bár a zajszűrés nagy bánatomra egészen biztosan csak a fizetősben van).
Egy ismerősöm heccelt azzal múltkor, hogy ő be szokta görbézni és az is jó. De közben nem az, vagy nekem nem kielégítő.
Egy pár Panasonic és Sony anyagot akarok összevetni, mert most nagyjából a két gyártó között vacillálok. Alapesetben a Panasonic lenne sokkal szimpatikusabb, de az egyébként is szűkebb dinamika mellé eléggé csapnivaló highlight rolloff kezelés társul.
-
taranis
addikt
Ha nagyon kiugrik a kiégett rész a környezetéből, akkor megpróbálhatod Resolve alatt a Curves résznél található soft clipping "High" és "High soft" értékeit babrálni.
-
Stauffenberg
nagyúr
Lehet amatőrnek hangozhat a kérdésem, de a color grade kevésbé az én asztalom (még).
Nektek mi a legkevésbé fájdalmas workaround a highlight rolloff helyretevésére? Van amikor egyszerűen nem tudsz elkerülni egy kiégést, vannak kamerák amik ezt kellően szépen megoldják, mások meg rohadt rondán (utóbbi mondjuk a Panasonic, főleg 8-bit 4:2:0 mellett, ami csúnyán lecsapja a csúcsfényeket és csúnya a clipping is).
Van aki azt mondja használjak DaVinci Resolve-ot a célra, mert abban van egy jó tool erre, de nem tudom ez az ingyenes verzióban is benne van-e.
-
MrChris
nagyúr
-
Stauffenberg
nagyúr
Mert hála a szent tervezőnek, már vége a megapixelháborúnak. Legalábbis abban a formában, ahogy az elmúlt évekig zajlott.
Ez a 24 megapixel pont olyan felbontás ami a nagy átlagnak bőséggel elég. Manapság az elvárások áttevődtek az érzékenység és a dinamikatartomány fejlesztésére. A sokmegapixeles vonal is megvan (Sony A7R vagy Canon esetén 5Ds), akinek arra van igénye, majd megveszi azt (de ezekből nem kell annyit gyártani, mint "alapmodellből").
A GH5s meg hasonló, de más logika, ott az egy kifejezetten videósoknak szánt váz, a 4K-hoz bőven elég a 12 megapixel, cserébe sokkal jobb az érzékenység (ez már nem "arany középút", mint a 24 megapixel, hanem a felbontás feláldozása valaminek az oltárán). A Sony A7S vonal is ugyanez (pontosabban a GH5s másolta az A7S receptet, ami szintén nem egyedülálló, a mobiliparban is visszajöttek a 12 megapixeles szenzorok a 16-20-24 megapixelesek helyett).
-
hibavissza
veterán
-
Zilko87
aktív tag
Az miért van, hogy pl a most megjelenő A7III fullframe szenzoros de "csak" 24 megapixel? Hasonlóan fogom a fejem a Pana GH5s-nél, ami csak 12-es. Bocs a bugyuta kérdésért, de nem áll össze.

-
toyone
őstag
Nekem a "hack" nélkül, normál fényben nem tűnt annyira vállalhatatlannak de ezzel az okoskodással sokkal pontosabb és gyorsabb volt, még a tesztvideós próbánál is ahol nem volt túl sok fény. Persze össze lehet zavarni, de ritkábban.
Ha lesz rá gyári megoldás, sokkal barátibb lesz. -
hibavissza
veterán
[link] Jön frissítés. Mondjuk tényleg szánalmas. A saját kamerájukat nem ismerik a nyomorultak.
(#9781) toyone: szerintem ezzel már tényleg vállalható az af. Ezért is teljesen érthetetlen számomra, miért nem így tolták ki a gyárból.
Sajnos a Gx80-on nem segít a záridő emelés. Gyorsabb lesz a fókusz, de idegesebb, rángatósabbá válik a mozgása. Az jelentős javulás, ha 25/50 helyett 30/60-nal filmezek. Beltérben viszont ez nem opció. -
taranis
addikt
-
Tuninger
Topikgazda
Legalább az eredetit linkelted, nagy balhék voltak itt hogy mindenki a "sajátjának" mondta a "hacket", aztán boldog boldogtalan kijött a maga AF "hack" teszt videójával. Felháborító hogy a Pana nem képes ezt egy firmware frissítéssel megoldani.
-
hibavissza
veterán
[link]
GH5 focus hack. Hozzám csak most jutott el. Érdekes lehet. -
Tuninger
Topikgazda
ISO102 400-on is használható képet ad 4K-ban az A7 III.
-
taranis
addikt
-
Tuninger
Topikgazda
-
taranis
addikt
-
Stauffenberg
nagyúr
Most látom kimaradt egy mondat.

Szóval jöhetne akár egy A6500 alá pozicionált váz is, amolyan igazi vlogger kamera jelleggel, nem kell bele annyi pro funkció, de egy szembefordítható kijelző meg EVF elkélne. Ha Log-ot nem is tudna, de azért az A6500 low light képességei, dinamikája meg általános szenzoros minősége simán jöhetne.
-
Stauffenberg
nagyúr
"E-globalon kezd emberi szint felé közeledni az a6500. Jó lenne valami utód neki, hogy lenyomja még picit az árakat."
Ja, főleg úgy, hogy az A6000 nem kapott igazi utódot, az A6300/A6500 egy másik kategóriát nyitott (árban is). Lecsúszhatna az A6500 árban valahova a GX80, X-T20 szintjére. Egy szembefordítható kijelző sem lenne ördögtől való.
-
hibavissza
veterán
-
Tuninger
Topikgazda
-
taranis
addikt
Nincs ezzel semmi gond, én sem ugrottam még bele az X-H1 előrendelésbe, mert meg akartam várni a mostani bejelentéshullámot. A remény hal meg utoljára.
-
hibavissza
veterán
-
taranis
addikt
-
Tuninger
Topikgazda
Azért ne feledjük hogy van egy egészséges 1.6x körüli crop. Az alap 1.6x-os APSC cropra még rá. Vagyis 2,4x crop a 4K... vagyis nincs nagylátószögű opció
Igen a Canon feszesen tartja a 4/5 év lemaradást a konkurensekhez képest. -
MrChris
nagyúr
Kiváncsi vagyok lesz e tech és ár harc a milc fronton. Az ár se rossz, már csak az ibis hiányzik. Ez az első 4k MILC!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hibavissza
veterán
Panasonic Gx80 szett eladó

-
taranis
addikt
Én komoly összeget tennék rá, hogy olyan lesz.
-
hibavissza
veterán
[link]
Még szenzorstabi kell bele sztán kész a vloggerek álma. Bár a B&H-en 5 tengelyes stabival promózzák. Ha még mikrofon bemenete is lesz én megveszem.
Remélem a Canon 4K az nem olyan lesz mint a Canon fHD..... -
törölt tag
"Olyan van, hogy egy dslr tulajdonosnak sóvárogva kell néznie egy mobilt, hogy mikor fog az ő gépe felnőni hozzá ???"
Ezen nem csodálkozom, hiszen ez a feldolgozási sebességet javító legújabb és legdrágább technikáról szól, aminél természetes, hogy a mobilokban debütál leghamarabb. Ettől függetlenül a legtöbb fényképezéssel és videózással összefüggő dologban messze jobbak a fényképezőgépek. Másrészt úgy is lehet nézni, hogy nem csoda, ha egy drága csúcsmobilba drágább processzor kerül. A fényképezőgépek esetén a mobilokénál jóval kisebb piacból kell a fejlesztéseket finanszírozni.
-
Tuninger
Topikgazda
-
Falovas
aktív tag
-
törölt tag
-
Falovas
aktív tag
Egy DSLR topikban miért kell elájulni a mobil vackoktól???

-
törölt tag
-
taranis
addikt
-
Ereshkigal
őstag
-
toyone
őstag
-
MrChris
nagyúr
Sehogy,
ha muszáj akkor lábbal. Harmadik megoldást nem próbáltam, erre se pénzem, se időm és inkább két emberessé válik, meg tényleg csak profiknak való.
AF-es obival tapifókuszt 'szoktam' használni, azt meg tudom érinteni ott ahol kell bemozdulás nélkül. Mióta van szenzorstabim nem használom a steadit, különösebben nem zavarja a fókusz tekergetés. Viszont nem túl jól látni az lcd-n az élességet, erre lehetne használni egy kis monitort. -
ReSeTer
senior tag
Helló!
Ti hogyan oldanátok meg a mozgás közbeni manuális fókuszálást, úgy, hogy nem nyomod az arcodhoz a vázat (mert ugye akkor oda a stabilizálás)? -
hito
nagyúr
-
hibavissza
veterán
Èn az Alza-s árat nèztem. Valóban, átlagosan csak 100 ezerrel olcsóbb.

MrChris: èn igazából mèg egy tárcsát, mikrofonbemenetet, bluetooth-ot, pdaf-et ès talán egy kis szigetelèst hiányolok a gx80-ban. Úgy tűnik jó sokáig nem fogok tudni váltani.
-
Ereshkigal
őstag
180k azért nem fél ár.
-
MrChris
nagyúr
16-osnak kb vége, így azt ki is zárhatjuk. Nézz rá a gx8-ra gx9-re alapvetően különböznek, már amennyire ez az amúgy egységes Pana dizájn különbözik. Tiszta gx80 billenős evf-el. Visszakerült az expógomb, megszűnt a hangsúlyos Leicás, Bessás lépcső az 1/3-nál, ez azért egy elég ismertető jegye volt. Tetőlemez homlokának megszűnt a döntése, megtörése, segédfény ugyan ott van mint a gx80-on. Hátfalon sincs a döntés. Megszűnt az időjárás állóság, az egész olyan gx80 szintű, mint ahogy az ára se olyan eszement mint annó a gx8-é, ez obival kevesebbe kerül. IBIS is van 4k-nál
ez azért elég nagy védjegye volt a gx8-nak
No meg gx8-al ellentétben mikrofon port sincs, mint a gx80-on! De még sorolhatnám. A nálam fajsúlyosabb fotós weblapokban is általában a gx80-al rokonítják. Pont olyan mint egy GX90-en! 
-
hibavissza
veterán
Kellett nekem...ránéztem az eglobalos Pana objektívek árára. Kb. fél áron van. Leica 12-60 f2,8-4 180 ezres. Egy tesztet néztem róla. Ott arra panaszkodnak, hogy hamar sötétedik. Akkor a 12-100 Olympus?
Meg béna a manuál fókusz állíthatósága. Lassan teker és egyenetlen. Ki kéne valahol próbálni. -
hito
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
GX800-at még nem láttam. Pár hete én is végigpróbáltam az A6X00 szériát, mintha egy kirakati demót fogtam volna lehetetlen fogással. Kiábrándító, hogy ilyen gyenge kialakítású és anyagú dobozt kapott az a technika.
Néha én is elgondolkodom egy gimbalon, de amire használom a mostanit tök felesleges. Annyira azért nem rossz az a gx80 ibis, xe1-en erősen érzem a hiányát, sok selejt képet gyártottam nélküle. Kíváncsi vagyok a gx9-re, mint gx80 váltógépére. Mindenben egy picit jobbnak tűnik. -
hibavissza
veterán
Stabi...igen, jó hogy van a GX80-ban, de igazából nekem sem tetszik a működése kameramozgatás közben. Csillapít, de valahogy kiszámíthatatlan, természetellenes. Arra jó, hogy nem kell állványt cipelni. Szerintem a következő beruházásom valami jó kis gimbal lesz. Előtte ki kéne próbálni, mit tud a 12-35 II-vel. Mindenki dicséri a stabiját. Viszont az árából kijönne egy E-Globalos (vagy használt Oly 12-40)+gimbal Kínából.
De esélyes, hogy az a 300 ezret inkább elégetem a nyaralás alatt
-
hibavissza
veterán
Ja, a GX80 még mindig best buy. Pedig nem friss gép. Multkor néztem a GX800-at a MM-ban. Basszus, hogy az milyen pirinyó lett. Azt hittem csak a keresővel kisebb, de kb harmada a GX80-nak. Érzésre még a GM1-et is veri. Most is végigfutottam a neten, hogy veszek egy a6500-öt, mert kezdem unni, hogy nincs korrekt, csillapított af videó alatt. Esélytelen. Ha a jelenlegi szettet akarom átvinni egy millió sem biztos, hogy megfogja. Ráadásul bevillant a Sony ergonómiája és még az élettől is elment a kedvem....szóval elkezdtem tökölni a Peakinggel. Átállítottam Low-ra (jelentsen ez bármit) és UV zöld kiemelő színt választva egész kezes lett. F 1,4-en is megoldható minden.
Kipróbáltam futólag az EM10 III-at is. Zsír. A szafaládé ujjaimmal is tudom kezelni. Már-már rákívántam. Igazából a mikrofon bemenet hiánya tántorított el. Bár erre mintha lenne valami utólag megvehető kiegészítő. -
MrChris
nagyúr
Szerintem itt olyan nagy varázslatot nem kell csinálni, mert a sajátmozgást kompenzálja, nem pl egy ois által már 'elő' stabilizált képet, aminek a mozgása már eltér a kamera mozgásától.
A kis panában nekem érzésre úgy tűnik, hogy nem igazán veszi figyelembe a szándékos mozgatást, mint amit a gimbalok tudnak. Meg az alaphelyzetbe állást elég határozottan csinálja.
Nem pont ide tartozik, ha emlékszel talán bő két éve még a duálstabi előtt voltak hsz csaták (neveket nem említenék
) egyik fórumon, hogy ibis és ois nem működhet együtt. Volt mindenféle nyivánvalónak vélt ok, pl óriási számításigény, meg hogy összehangolhatatlan, aztán a kis gx80-ba beletették. Hasonlóan történt ez a fuji ibis megjelenése is.80hun: már dolgozom rajta, eddig csak a színeket próbáltam össze a két progival, részleteket kevésbé figyeltem.
-
80hun
addikt
-
taranis
addikt
Én nem hiszem, hogy ez a gyakorlatban gond lenne, nem láttam még olyan videót, ahol a gimbalon lévő vázon ne segített volna az IBIS. Brandon Li-nek is van egy csomó videója ahol IBIS-t használ gimbalon, és semmi problémát nem láttam nála, sőt. Ettől még technikailag létezhet amit írsz, ki kell próbálni.
-
hibavissza
veterán
-
taranis
addikt
-
MrChris
nagyúr
A gimballal stabilizált tényleg ennyire mozog, vagy csak rámentek, hogy még jobb legyen a dupla stabi? Amúgy meg ja, lehet versenyeztetni a stabikat, de két külön műfaj. Most hogy van egy X-E1-em is rohadtul előjött, hogy mennyire hozzászoktam a GX80 IBIS-éhez, hogy nem kell sasolnom a záridőt és a bemozdulást, simán előjött a reciprokszabály, ami kívül esik kb bemozdul. Elkényelmesedtem. ISO-ban pedig koránt sem lehet úgy kompenzálni, hiába van ISO limit, meg záridő limit, ha manuál obit cserélek át kéne ezeket konfigolni és ezen se lehet büntetlenül emelni az érzékenységet. A tesztábrák megtévesztőek. Kicsit csalódtam is, mert bár alap 200-on tök zajtalan, de 800-nál portrénál már kicsi a különbség és eleve labirintusozik amit sehogy se szűr a Neat image, inkább kiemeli.
-
taranis
addikt
-
hito
nagyúr
-
hito
nagyúr
Mekkora égő már egy Samsung fényképezővel a nyakukban szelfizni.
Na akinek ez a szempont az sz@rja is magát össze! És még mindig nem jöttek rá az emberek, hogy nem az ilyen dolgok a ciki, hanem az ilyen gondolkodás az iszonyat kínos és kellemetlen? De ez már nagyon más téma. Az emberek nagy többsége kifele él, másoknak, illetve mindenkinek, alvárások és megfelelés kereszttüzében. Szar lehet.
Felőlem rózsaszín vibrátoron is lehet az a logó, ami éppen a legjobb teljesítményt nyújtja. Kb. már óvodában sem érdekelt ez a része a sztorinak.
-
hibavissza
veterán
A fotós piac nem így működik. Itt nem elég a legolcsóbban a legtöbbet adni.
Nézz végig az ázsiai turistákon. 40 kilós csajok 3 kilós, 3 milliós canikon dslr szettel a nyakukban szelfiznek. Mekkora égő már egy Samsung fényképezővel a nyakukban szelfizni. Túl sok porszívón és mosógépen van Samsung embléma ahhoz, hogy jó ár-érték aránnyal menő márkává válhasson.A Fuji/Olympus talált itt egy pár százalékos rést a retro vonatra felülve. Az a néhány komolyabb hobbista és fényképész nem tartja el ezt az iparágat.
-
hito
nagyúr
Kettő pont elég (főleg ha ennyire jók). Kettőnél már van miből választani
Egyébként meg tényleg untig elég a kettő. Egy harmadikat tudtam volna még elképzelni az NX Mini 2 személyében. Amolyan GM5, Nikon 1 konkurensnek. De minek 10-20 féle váz egyébként is, ha az a kettő tényleg olyan, hogy feltörli a piacon lévő gépek 90%-ával a padlót?Mit csavarok elé? Ne hülyéskedj már! Semmi gond nem volt az obiparkkal. Voltak benne nagyon ütős darabok. Két komolyabb hiányossága volt a rendszernek:
- tele 200mm fölött
- fényerős 17-70mm, vagy 18-105 konstans rekesszelEgyébként meg az NXL óta feltekerek elé akármilyen Canon obit is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hibavissza
veterán
Valószínűleg azt hitték a Samsungnál, hogy pár év alatt övék a fél fotópiac. 2 db jó vázat és pár közepes kit objektívet tudtak letenni az asztalra. Azt is akkor, mikor már fél lábbal kint voltak az ajtón. Nincs min csodálkozni. Azt elérték, hogy a userek még kevésbé öljenek nagy pénzeket olyan rendszerekbe ami nem CaNikon.
(#9726) hito: nincs mire visszatérniük. A 4K120 fps elég rétegigény. Az s9 lesz vagy 1200 dollár. A kamerájuk mennyi lenne? 3000? Mit csavarsz elé?
-
hito
nagyúr
Hát ez így nem jó. Itt vannak teljes méretben:
Így sem jó!
Nagyobbra nagyítja, mint 1:1
Akkor az előző postban jobb gomb, kép letöltése, XnView és ott katt a nagyításnál az 1:1-re! De ne a Windows beépített képmegjelenítőjével, mert az szintén nagyobbra nagyítja, mint az 1:1.Ez meg lemaradt a képekből:

-
hito
nagyúr
-
taranis
addikt
Azok a fullframe gépek is sokkal többre lennének képesek, ha olyan hardver lenne mögöttük, mint amit pl. a Samsung a flagshipekbe tesz. Nem véletlen releváns még ma is a 2014-es NX1 specifikáció szempontjából. Kár, hogy kiszálltak a ringből.
-
hibavissza
veterán
-
taranis
addikt
-
MrChris
nagyúr
Stabiról jut eszembe, vajon a gh5-ben jobb, mennyivel mint a gx80-ban? Azt csak feltételezem, hogy a G80-ba és G9-be valszeg a gx80-é került. Meg azt is, hogy talán csak egyféle van különböző működéssel.
-
taranis
addikt
Egyúttal ha tudok valakit akit érdekelhet a Video Assist 4K, fent van hardveraprón.
-
taranis
addikt
Dehogy mondom vissza, azzal együtt lesz az igazi. Meg amúgy megjött már tegnap, de kibontani sem volt időm még. Hirdetem már az X-T2-t, valszeg méretes anyagi bukta lesz belőle, de ez egy ilyen műfaj.
-
hibavissza
veterán
-
taranis
addikt
-
törölt tag
-
taranis
addikt
Találtam X-H1 sample F-Log footaget, úgy tűnik működnek a lutjaim ezen is, és mintha tisztább is lenne az X-H1 forrása. Szerintem váltok rá.
F-Log
Provia F-Log-ból
Velvia F-Log-ból
Astia F-Log-ból
Classic Chrome F-Log-ból
Pro Neg Hi F-Log-ból
Pro Neg Std F-Log-ból -
Stauffenberg
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
Ja, kell vas. Szerintem amúgy töredék az a felhasználó aki vagdossa a videót és annak további kisebb része nyúl hozzá még jobban.
Canonhoz hozzászólva, még mindig benne van a potenciál, hogy 2-3 jó milc vázzal és ennyi obival szinte letarolhatja magának a milc rajongók és jó nagy rész dslr júzert, főképp videós téren. -
hibavissza
veterán
Az rendben is van. Én is így vágom. De a fhd editáláshoz is kell egy i5+1050ti+16gb ram+ssd szintű fhd laptop Windows alá. Ez nem nagyon lesz olcsóbban.
Azon lamentálok, hogy egy Ryzen 2400-as apu mire lehet elég. A VRAM túlcsordulás ott nem nagyon játszik, mivel nem lehetetlen küldetés a 16 GB....
-
MrChris
nagyúr
Azzal nem lesz gond, röviden szólva visszakonvertálod 1080p-be
Canonék úgy is abból extrapolálják. 
-
hibavissza
veterán
[link] Tök jó, hogy lassan minden gyártó támogatja a 4K-t. Hányan fognak pofára esni, mikor editálni akarják és jóformán nincs notebook fél millió alatt amin normálisan meg lehet vágni.
-
Stauffenberg
nagyúr
A BMPCC tök jó 1080p videós eszköz lehetne, ha nem lennének borzalmasan idegesítő dolgai. Én rendezvényvideóra nem venném, hacsak nem szeretsz magaddal cipelni 8-10 darab csere akkut (nem vicc). Ha valaki rövidfilmet forgatna vele, arra jó, nagyon jó képe van ha valaki tud bánni a color grade eszközökkel.
De rendezvényvideóhoz szerintem egyáltalán nem való.
-
Dr. Bányai
csendes tag
-
Dr. Bányai
csendes tag
Sziasztok !
Nem ismerem igazán ezért szeretném kérdezni, A6500 vagy BLACKMAGIC Pocket Cinema Camera jobb vétel rendezvény videózásra ?
köszi
-
taranis
addikt
-
Tuninger
Topikgazda
Én mostanság kísérletezek slog2 iso12800 zajszűrésével, s bár a banding jelenség jelen van, gyönyörűen kivasalható egy kis grainnel. Még kísérletezem hova érdemes rakni a graint tartalmazó nodeot, de érdemes lenne megpróbálnod, hátha elfedné a problémát.
Magának a grainnek egyébként nem is feltétlen kell láthatónak lennie, filmconverttel már 10% fullframe grainnel megszűnik a banding viszont még nem látszik a szemcsésség teljes képernyőn nézve -
taranis
addikt
A piros csatorna miatt van főleg, Fujinál az alapból szar, tökmindegy milyen beállításokat használok: [link]
Amit az égnél látsz, az van az arc árnyékos felén és a kezemen is, de ott inkább csak lejátszás közben látszik, akkor viszont elég rendesen. Hiába szűrök erre zajt, a foltosodás borítékolható.
Szerk: a linkelt fekete-fehér kép ennek a képnek a piros csatornája: [link] (az alapja a Provia LUT). -
taranis
addikt
Igen ez igaz, sajnos elég hamar szétesik az F-Log, kellene neki a 10bit. Ez nem a LUT hibája, ha LUT nélkül csinálok Rec.2020->Rec.709 transzformációt, majd kézzel állítok kontrasztot, akkor is ide lyukadok ki. Remélem valamit javítottak a közelgő X-H1-ben az F-Log implementáción, ha nem, akkor továbbra sem használnám olyan helyeken, ahol fontosak a finom átmenetek.
-
MrChris
nagyúr
Az eredeti flogon azt vettem észre, hogy az arcod árnyékos felén rózsaszín foltosodás alakult ki. Az árnyékos kezeden is látni. Először a velvia flog jpg-n tűnt fel talán mert szaturáltabb, de az eredetiben is látni, főképp kis szaturáció emelés után, hogy nincs elég átmenet.
-
taranis
addikt
Csak egy példa, nézd meg a korábban linkelt Pro Neg Hi F-Log-ból képet, majd ezt: [link]
Ugyanaz a LUT az alapjuk, de a másodiknál van egy kis utómunka. Azért döntöttem a lehető leglaposabb végeredmény mellett, hogy ne legyen, vagy alig legyen color clipping, és mindenki úgy gyúrhassa a felvételét, ahogy szeretné. Nagyobb kontrasztú szituációkban már a kezdeti kontraszt is elég, sőt, olyan is lehet, hogy túl sok. Első verzióként ezt teszem majd közzé ami már kész van, aztán ha azt látom, hogy van rá igény, csinálok majd olyan matchet is, ahol nagyobb a kontraszt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
9800 - 9701
35105 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Lenovo Thinkbook 14 G4 Ryzen 7 5825U 8 mag 16 szál Radeon Vega GPU Boltból Garanciával Számlával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27% - GAMING PC! i5-12400F / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe / B760 / 650w! BeszámítOK
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 2027.12.23-ig garancia, számlával!
- 27% - Philips Evnia 27M2N3200S IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Akksiban jobb lenne a Pana? Ilyen hideg betesz mindnek, mikor átfagy a telóm a kijelzője érezhetően lassul, hangológépem fél óra után battery low...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nagyobbra nagyítja, mint 1:1
Akkor az előző postban jobb gomb, kép letöltése, XnView és ott katt a nagyításnál az 1:1-re! De ne a Windows beépített képmegjelenítőjével, mert az szintén nagyobbra nagyítja, mint az 1:1.