- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
9100 - 9001
35103 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
A GH2-t hekkel át lehetett állítani 28mbps-ról kb amennyit bír, aszem 160mbps-os hekk is volt hozzá. Ezen kívül még a pixel, vagy kódolás kezelésébe is belenyúltak ami által jobbak lettek a részletek. Ebből is látszik, hogy a hardver többet bír mint amivel kiadják, nyilván határérték közelébe se engedhetik, mert úgy járnak mint a Sony a melegedéssel. A leggyengébb láncszem esete.
Szerintem elsődleges szempont a marketing, nyereség maximalizálás, ebből kifolyólag a funkciók csepegtetése és kategorizálása. Ezen kívül ezek amatőröknek készül, ennyire nem engedték és nem is fogják engedni, hogy belenyúljon a júzer. Aki ennél többet akar vegye meg a professzionális, munkára való készülékeket, amik sokkal mélyebben paraméterezhetőek és ezernyi plusz dolgot tudnak. Pl FS7, URSA mini, DVX200 és társait. -
Tuninger
Topikgazda
Mert az átlagusernek mindegy, a gyárban meg úgy gondolták szerintem hogy a megadott bitrateknél már nem vehető észre blokkosodás, képminőség romlás. Ha túl sok opció van akkor megzavarodik a felhasználó, azt meg nem szeretnék.
Egyébként 1080p-hez az 50Mbps, 4K-hoz a 100Mbps jó eredményt ad, bár amikor az a6300-zat nem UHS kártyával használom és 4K 60Mbps-re vagyok korlátozva, ott sem látok romlást (nem SLOG2ben) -
hibavissza
veterán
-
hito
nagyúr
Ha komoly a kérdés, akkor: milyen vázat használsz?
-
MrChris
nagyúr
Ha most vennék steadit és nem motorost akkor innen venném a gépemhez igényemhez és pénztárcámhoz passzolót. Bízva abban, hogy nem olyan mint az olcsó ebayes-ek. S40-em van, de nem vagyok megelégedve vele.
A 3000 és 5000-s több rudacskából áll, nem teleszkóposak.hibavissza:
Ez ugye csak vicces kérdés? Ilyen extra lehetőség még a GH-ban is csak mutatóba van. -
hibavissza
veterán
Abban tud valaki segíteni, hogy a kamerám tud UHD 100 mbps-t, miért nem választhatok UHD 50 mbps vagy fHD 75 mbps-t? Vagy perverz módon 120 fps-t HD-ban.
-
vargasteven
csendes tag
Tudnátok segíteni hol találok stedycam-et 50 ezer alatt, de azért egy jobbat.
-
LélekVándor
tag
-
Tuninger
Topikgazda
Hát örülök hogy segíthettem, volt idő mikor én is az M31-et raktam mindenre (illetve annak a párját a Visioncolor Vision 6-ot). A következő lépés a tejködös fekete lesz már előre megmondom

-
MrChris
nagyúr
Ha már gh5 akkor töltsél le 10bites 4:2:2 szín mintavételezésűt és próbáld ki azon.
-
LélekVándor
tag
Tuninger nagyon köszönöm az M31-es LUT ajánlást. Komolyan mint a Szent Grált úgy kerestem valami hasonlót eddig
. Ez a képvilág zseniális, kicsit jobban utána néztem, és ezt a fajta képi világot, ami Nekem nagyon tetszik "teal and orange"-nek nevezik. Ma is megérte felkelni 
Nekem valószínűleg GH5-öm lesz, volt 1-2 referencia v-log -os képem, rá is toltam próbából és elég jó eredményt kaptam. Annyi a baj vele, hogy 8-bitesek és 100% -ban megnézve helyenként van azért kisebb blokkosodás, de nyilván azt nem lehet hogy csak ezt rátolom, azt kész a "mozi"
, finomhangolni kell és jó lesz az. -
szpeti40
addikt
-
Tuninger
Topikgazda
Sajnos manapság sokan azt hívják colorgradenek hogy felteszik ezt az M31-es LUT-ot a videóra és még ki is emelik hogy mennyire jó a codec hogy "ennyire erős colorgradet is elbír"
Egyébként elképesztően populáris, minden felvételen ma már vagy ez vagy a Vision 6 LUT van.
-
hibavissza
veterán
-
Tuninger
Topikgazda
-
szpeti40
addikt
-
Tuninger
Topikgazda
Az M31 LUT ad hasonló lookot, de ezt kézzel gradelték, mert minden felvételen leugrik a piros a monitorról.
-
szpeti40
addikt
Jah, nincs konkrét felvételem, azt hittem hogy van ilyen általános mód, amit utána csak finomhangolni kell egy kicsit.
-
hibavissza
veterán
-
hibavissza
veterán
-
szpeti40
addikt
Sziasztok!
Nem biztos, hogy a topik témája de ahogy néztem itt sok tapasztalt tag van, így hátha tudtok segíteni.
Ilyen színeket hogy tudok elérni?
(A videó ha valakit érdekelne)
Nézegettem én Premiere Pro-ban jobbra balra, de sehogy se akart összejönni.
-
Tuninger
Topikgazda
Én Feiyu MG V2 gimbalt használok és problémás, Zhyun Cranet vegyél az mindent megold automatikusan. Ráadásul olcsó.
-
industrial
tag
Van e itt valaki aki használ Zhiyun-Tech Crane-t? Gimbal-t szeretnék és ez tűnik a befutónak. Esetleg van aki mást ajánl? Nebula? Feiyu?
Sajnos a gimbal topic nem él
GH-szériához kell. -
taranis
addikt
-
papaya
senior tag
Valami plugines cuccal csinálom, most nem vagyok még otthon, nem ugrik be a neve. De nekem összességében bejött. A múltkor egy fotósnak csináltam BTS rövid videót, és ő már a kész (értsd: színkorrigált) képeket küldte hozzá, így muszáj volt hasonló színvilágra húznom a színeket. Akár a presetet is át küldhette volna, de anélkül is sikerült egy többé-kevésbé hasonló színvilágot kikevernem LR-ban:
-
Tuninger
Topikgazda
-
taranis
addikt
-
Tuninger
Topikgazda
-
MrChris
nagyúr
A Lr-ból exportált lutot próbálta már itt valaki? Mennyire vált be? Melyik exportálási mód a jobb?
-
orko
tag
-
Falovas
aktív tag
[Ezen az oldalon] ajánlom figyelmedbe a Werkfilm videókat.
-
orko
tag
Foglalkozik valaki közületek zenekari videóklipp készítéssel? Szívesen olvasnám a tapasztalatokat,mint előkészületekről,fények beállításáról, a forgatás menetéről...Egy nyugis poppos zenekarral készülünk forgatni egy könyvtárban.
Mivel elég szűkös a hely, az egész zenekar szinte sohasem fog totálban szerepelni a kockákon.A daluk leginkább U2 balladisztikus hangulatát idézi,lassú,nyugis.Nem is kérdés,hogy telepakolom slomo képekkel a klippet.Story nincs, 3:30-ban csak zenekari felvételek lesznek.Szerencsére a hely elég jól néz ki,van fasza galéria,minden fa,díszes,szóval részletekkel ki tudom tölteni a klippet...Eddig csak metal klippeket készítettem,kissé be vagyok tojva a dologtól... -
MrChris
nagyúr
-
hibavissza
veterán
-
vp654321
csendes tag
Nem tudok róla. De egyenlőre nem erőltetem a 4K-t, tehát ez nem számít nekem. Persze lehet érdemes lenne előre gondolkozni.
-
hibavissza
veterán
-
vp654321
csendes tag
Vázat szeretnék vásárolni. A panasonic G80 és a Canon 77D között gondolkodom. A szenzor stabi és az ár miatt keresgélek ebben a kategóriában. A G80-ról sok jót hallottam, viszont nincs hozzá objektívem. A Canonhoz van. A milc vonal tudom hogy elhúzott videó fronton. Találkozott-e már valaki a 77D-vel, vagy mi a véleményetek róla?
-
taranis
addikt
-
MrChris
nagyúr
2-es vagy 3-as neatnél vegas alatt rendszeresen tudtam megfelelő területet találni, ezzel a 411-el egy kezem meg tudom számolni olyan kevésszer.
Többképes szűrést is használsz? Resolveban nálam az nem is működik, de vegasnál igen. Furcsa apró 10-20 pixeles területű vibrálások keletkeztek, mintha ide-oda cserélgetné egy másik képből azt a területet. -
taranis
addikt
Nem lehet, hogy full range videót gradelsz video rangeként, azért van alul-felül plusz infó?
MrChris: Kicsit helyesbíteném egy korábbi kommentemet, egy bizonyos zajszint felett nehéz már olyan helyet találni a felvételen amit a neat video uniformnak mond, szóval nem mindig igaz az, hogy ha nem uniform area-t profilozol, akkor az rossz lesz. De ehhez elég durva beállítások kellenek, pl. a color targetet videózva nálam F-Log és 12800-as ISO kellett ehhez, ami amúgysem életszerű.
-
MrChris
nagyúr
Persze érthető, kibicnek semmi se drága, Markos-Nádas jutott eszembe, hogy 'kössek a f..omra viharlámpát, hogy még éjjel is tudjak dolgozni?'

Gratulálok hozzá, hogy egyszemélyben így is jól megoldod!Így már látom a képen, hogy van ott bőven részlet, valszeg nekem kicsit túl gyorsan megy sötétbe, ebből gondoltam, hogy ez azért van, hogy eltakarja a zajt.
-
Tuninger
Topikgazda
Két példa a Cine4-re:
Brutális shadow lifting illetve smooth highlight recovery
Mindkettőnél visszahúztam a "legal" tartományba, illetve a fekete ruhás nőnél még van rajta egy REC709 to LOG LUT hogy látványosabb legyen. Van egy kis zaj is, azt tudjuk be a 1080p-nek.
A második képen pedig a háttérben a falra vetített lámpa tér vissza a kiégésből. Ez 4K ugyan de az 1/25 záridő miatt nem tudok kikapni éles képkockát, illetve ISO6400on vagyunk. -
Tuninger
Topikgazda
Hát lássuk sorjában:
Friss a gimbal, még akkor is mozgok mikor nem kéne
Kéne +1 videós aki állványozik hogy legyenek statikus shotok is. Az élesség érdekes egy fogalom, hiszen beleszól a motion blur az élesítés a fókusz... én ezeknél a felvételeknél elégedett vagyok vele.
Ha mindenhol ott akarsz lenni akkor bizony erősen rángatás van és próbálod megtalálni azokat a pillanatokat vágásnál mikor nem rángattad a kamerát...
Feketékkel nem kellett küzdenem, Cine4 profil, ez valami voodoo mágja, majdnem SLOG2 dinamika de úgy hogy megvan a kontraszt. Viszont van 100% fölé és 0% ALÁ nyúló rész, amit gond nélkül vissza lehet húzni, mindjárt mutatok példát. Ja, és a black nem zajos!A 4K > 2K konverzió után valóban halovány, én is szívem szerint csak 4K-znék de itt jön be hogy miért nehéz munkára használni az A6300at: nem látod a kijelzőt 4Knál, mert visszaveszi a fényerejét...
-
MrChris
nagyúr
Ha már így belelendültünk a kritikába...
Tudom, kb lehetetlen kivitelezni, de számomra túlzottan mozogásban van a kamera, bár lágyítja a gimbal, de sokszor megjelenik a vibrálás és jobban elmosódnak az arcok, mozdulatok, környezet, kevésbé látszik az éles. Kicsivel statikusabban próbálnám. Persze egy ilyen rohanásnál, tülekedésben keveset mozogjon a kamera? 
Feketékkel küzdeni kellett? Kis kamerám ilyenkor már összefossa zajba, ha verőfényben nagyon kerülöm a kiégést. 4k-ban nem marad több árnyalat?
A szemem nagyon hozzászokott a 4k-ból 2k-hoz, azóta mondhatni nehezen viselem a 'hagyományos' fhd-t
-
Tuninger
Topikgazda
Sem a Phantom sem az A6300 képéhez nem nyúltam, mindkettőn még lesz hangolva, a Phantomon kifejezetten sokat lehet (kell) javítani.
A Pana kameráknál a kontraszt csökkentés valóban dinamika növekedést von maga után a curve használattal szemben. Szóval ha max dinamika kell akkor -5 kontraszt. A szaturációt viszont nem venném -3 (de leginkább 0 alá) elég furán deszaturál (legalábbis anno az LX100nál ezt tapasztaltam), olyan mintha a midtonest húzná csak le igazán, így utólag elég fura eredményt ad amikor -5 -5 -5 -5 -öt visszaállítod.
Az esküvőnél én 3 videót adok át, egy rövid pörgőset, ez a highlight videó, egy hosszabb 15 perces lassabbat, illetve az eredeti felvételeket ami nincs zenére vágva, az általában 3 óra.
-
hito
nagyúr
Igen, ez nem könnyű. Ráadásul mindegyiknek megvan a maga specialitása, amiben a többit bedarája. Nekem azért most lenne néhány gép, amivel elég jól ellennék, de ezek most túllógnak a lehetőségeimen, így be kell érjem a GX8-cal és ez eddig elég jól megy. Tényleg, 1080p@60fps sample-t még nem is töltöttem fel vele. Pedig érdemes vetni rá egy pillantást, mert átlagon felüli éles, részletes képet tesz le az asztalra.
Milyen beállításokkal csináljak Log-szerű felvételt? Cinelike D mellett meddig húzzam le a kontrasztot és a telítettséget? -3, -3 elég a -5+5 skálán?
Az esküvő engem meggyőzött. Egyedül annyi gondom volt vele, hogy túl sokminden lett 4 percbe belesűrítve, de gondolom ez a műfaj sajátja. Nekem a kevesebb most picit több lett volna. De a minőséggel semmi gond, kifejezetten jól áll neki ez a picit lágyabb képi világ. A légi felvétel, amin a tömeg van viszont nagyon elment sárgába, azt vissza kéne húzni.
-
Tuninger
Topikgazda
Köszönöm a kritikát, kevesen tudják ennyire konkrétan megfogalmazni.
Első munkám volt a gimballal és még nem csiszolódtunk össze. Kifejezetten kérés volt hogy legyen minden éles, mert nem szeretik a "mosott" képeket. A drón is külön kérés volt, sokat szerintem sem tudott
hozzáadni.Egyébként én vagyok az aki nem biztos hogy érdekes és irányítom a koptert bal lent
Általában vintage gradet használok mert mindenki megőrül érte, itt kifejezetten kérés volt a poppoló színek, így hagytam out of camera. 2 snitten van kiégés határon a bőr, szerencsére menthető, a fileban benne van a tartalék. Az óráról és a párról van több meghitt közeli, de az majd csak a hosszabb videóban lesz benne.
A szoba 3méter x 3 méter volt és rajtam kívül volt bent még 2 fotós meg az anyuka meg a legjobb barátnő, nagyon szerencsétlen helyszínválasztás, igyekeztünk kihozni belőle a maxot.Asszem legközelebb is postolok mert ezekből a kritikákból lehet tanulni.
-
hibavissza
veterán
Én teljesen amatőrként pár dolgot találtam ami nem tetszett. Az öltözködés, előkészület jelenet környezete (meg a teljes esküvő környezete) igényelte volna a papír dof-ot. A napközbeni felvételeknél azért jó lett volna valami fényforrás, tompítani az arc kontrasztot. Az aranyórában is csináltam volna pár közelit. Valami meghittet a párról. A drón távirányítós ember nem biztos, hogy érdekes. A gépkocsi menet drónos felvétel nem a legmegkapóbb környéken készült. Kicsit jobb smink. A vőlegénynek is. Hiányoltam valami trendi LUT-ot. És végül nem éreztem elég stabilnak a kameramozgást szinte a teljes videó alatt.
A templomi felvételek viszont nagyon tetszettek nekem. Hangsúlyozom, kizárólag mint néző. Nem valószínű, hogy én meg tudnám közelíteni ezt a minőséget határidő és a történések nyomása alatt. -
Tuninger
Topikgazda
Egyébként elég nehéz sorrendet felállítani a gépek között.
Pl legjobb képminőség 1080p 24/25p:1. 5D Mark III Raw (szín, részletesség)
2. A7s/A7sII (dinamika, részlet, zaj)
3. GH5 (részletesség, szín, dinamika)
4. GH4 (részletesség, szín)
5. NX1 (részletesség, zaj)
6. RX100 Mark IV/V / RX10 Mark II+ (részletesség, dinamika)De pl 50p-ben nem is olyan egyszerű sorrendet felállítani:
1. GH5 50/60/90p-n makulátlan
2. NX1 részletben bajnok még 120p-n is
3. RX10/100 széria 120p-ig makulátlan
4. A7s aliasing/moire van fullframe 60p-ban, crop módban tuti
5. 5D RAW-ban nem tud 50/60p-t csak csökkentett felbontáson -
taranis
addikt
-
hito
nagyúr
-
Tuninger
Topikgazda
Szerintem a fullHD ma már nem vonzó. Neked is csak azért fontos mert 50/60p-t akarsz. De a következő lépés a 4K 50/60p a consumer kategóriában, akkor meg már senkit sem fog érdekelni a fullhd, tény én is örülnék neki ha GH5 szintű fullHDm lenne..
Szerintem messze az NX1 volt a legjobb géped, azt kár volt eladni, az a6300 sok szempontból jobb, de összességében az NX1nek nem nagyon van hibája az alfának annál inkább.
Elkészültem az esküvő vágásával:
Esküvő03:07-ig A6300 + Phantom 3 Professional. 03:08- 6D Standard profil
1080p 50p saját profil, out of camera, nem állítottam utólag semmin -
hito
nagyúr
Köszi az alapos tájékoztatást!
Ez már csak így marad valószínűleg. De nem bírok a véremmel és úgyis ki fogok próbálni egy A6300-at, mert az említett dolgon kívül kiemelkedően jó gépnek tartom.Ha a Sony venné a fáradtságot és faragna ezekbe a gépekbe egy Panás fHD-t, valószínűleg nem kevés vásárlót nyernének meg maguknak. Nem nagy meló, a gép képes rá, szinte semmiből nem tartana.
-
Tuninger
Topikgazda
Totál igazad van hogy mi a pékért fáj a Sonynak ha nem butít valahol.
Sok esetben user error egyébként, megfelelő beállítással "rendben van" a fullHD-ja az A6300nak, csak nagyon kevesen veszik a fáradtságot hogy rendesen beállítsák. Az SLOG nincs hatással a részletre.
Az A6000-nek nagyon jó képe van, csak ne vedd -1 sharpening alá. Sőt, igazándiból vivid profilban +1 sharpnessel táltosodik meg. Persze nem lesz olyan mint az RX vagy az NX1
Az A6300 1080pje azért gyenge mert a 24MP-s (ami 16:9-ben 20MP) szenzorról line skippel 13MP felbontást mintavételez és azt méretezi le 1080p-re. Vagyis van moire és aliasing, bár nem annyira vészes.
4K esetén a teljes 20MP felbontásról méretez, azért tud elképesztő részletességű 4K-t.Épp vágok egy esküvőt amit (szinte) végig 1080p 50p-ben rögzítettem, szerintem 1,5 óra és kész vagyok, akkor feldobom és eldöntheted hogy tetszik a 1080. Szerintem bőven kiválló.
szerk: sajnos sokan ahelyett hogy maguk próbálgatnák, a neten leírt igazságokból emelik ki sokszor a nem megfelelő részeket. Az élesség -7 - +7 skálán lehet állítani. Alap tézis évek óta hogy nem élesítünk kamerán belül mert az csak rossz lesz. FullHDnál -3 a golden beállítás, -3 alatt elmossa a részleteket. És sokan ugyanazt a beállítást használják 4Khoz mint fullHDhez. a 4K elbírja a -7-et a fullhd nem.
-
hito
nagyúr
Többször volt már téma az A6300 fHD videós képessége, most mégis előhuzakodnék ezzel. Ha jól tudom Tuninger-nek van ilyen gépe.
Kérdésem az lenne, hogy tényleg ennyire szar (és vajon miért) a fHD-s videós képessége a gépnek? Tesztekben látom, net tele van a tulajok (jogos) nyavajgásával, úgyhogy eléggé közismert a probléma. Most van nálam egy A6000, annak sincs egy penge képe, de állítólag az A6300 még gyengébb és lágyabb. Részletekben, élességben egy 80D is odaver neki.
Lehet ezen segíteni? S-Log használata van bármilyen hatással a részletekre, élességre? Nem kéne neki, de hátha
Azért nem is értem a Sony bunkó hozzáállását a témához, mert egy "vacak" RX10 Mark II fHD videója fényévekkel jobb és élesebb, mint a két említett gépé. Miért fáj a Sony-nak használható fHD minőséggel megszórni A6000/A6300/A6500 gépeket? 
-
hito
nagyúr
-
papaya
senior tag
-
hibavissza
veterán
-
MrChris
nagyúr
-
taranis
addikt
Sajnos érdemben nem tudok segíteni, nekem semmilyen nyomtatóm sincs, pár napja vittem el egy helyi nyomtatós céghez jó minőségben kinyomtattatni ezt a targetet. Az X-T2-t akarom végigprofilozni, ha lesz időm. Neat videóból csak régebbi okosítottat használtam, azt se sokat. Lehet, hogy meg kéne venni, mert a GPU-mhoz a 4.2-től van támogatás, okosból meg 4.1.1 a max amit találtam. Persze a Resolve verzió egy vagyon, szóval megint ott vagyok, hogy akkor meg kell mégis a Premiere, vagy AE csak a zajszűrés miatt.
-
MrChris
nagyúr
Jé ilyen is van?
Még nem. Csak egy egyszerű Canon 1018-as lézerem van, ez meg kiváló minőségűt ajánl
Szürke kártyám van, azzal csináltam, akkor az szerintem jó út.
Azon nem tudok eligazodni, hogy mely értékek mihez közelítsenek. Amit eddig csináltam azokkal végül is elég jól dolgozik. Főképp a Noise Level és Quality. Előbbi mintha jobb lenne ha alacsonyabb, utóbbi meg magasabb. -
taranis
addikt
-
MrChris
nagyúr
Van aki tud okos lenni abban, hogy hogyan lehet jól profilozni a Neta videót?
Készítettem feket-szürke-fehér kártyáról klf iso lépésekben videókat. Ezeken kijelölöm a területet, kb mindig kiírja alá, hogy area not uniform in Y,Cr,Cb channels. Valamint a Noise Level: 2-50 értéket vesz fel aszerint, hogy hová rakom. Valamint jobb oldalon van egy olyan, hogy Quality ami szintén klf értékű 11-80% között. Korrelációt nem fedeztem fel. 2.5-es értéknél lehet 22% meg 52% is, de nemtom melyik profil lenne a jobb. Mely értékekre hajtsak rá? Milyen felületek váltak be profilozásra? -
hito
nagyúr
-
hito
nagyúr
-
hito
nagyúr
Most látom csak, ez nem is a Resolve 14 volt, hanem a 11.1. Akkor erről ennyit végleg
Nézek valami mást. Legfeljebb az életbe nem fogok LUT-okkal vacakolni. Lehet, hogy jobb is ez így nekem ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hito
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
-
hito
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
Most meglepődtem, a U Panasonic Cine D V1 LTR (ami talán egy gyári LUT) és a NaomiKroll Cine D képe pixelre megegyezik
Graboltam egyikkel is másikkal is képet belőlük és ráengedtem képszerkesztőben egy differenc mutatót és csont ugyan az. -
MrChris
nagyúr
-
taranis
addikt
-
MrChris
nagyúr
-
hito
nagyúr
Ok, teszek még egy elkeseredett próbát a 12.5-tel, aztán ha az sem, akkor elengedem. Azért is próbáltam meg, mert valamelyik nap kérdeztem, hogy LUT-okra mi a leggépigénytelenebb program és MrChris ezt javasolta. Akkor el tudom képzelni, hogy milyen lehet a többi
Azért addig is megköszönném az alternatív program javaslatokat, amivel LUT-okat tudok próbálgatni, használni. -
taranis
addikt
Resolve 14-et dedikált videókártya nélkül nem érdemes még csak megpróbálni sem. A 12.5 működik, de maximum FHD-ra, és ott sem szabad csodákat várni. Az alá is legalább egy 2GB VRAM-os kártyát ajánlok beugrónak, ha ez nem adott, érdemes elfelejteni a programot, több bosszút okozna mint örömet.
-
toyone
őstag
-
hito
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
-
toyone
őstag
-
hito
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
-
hito
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
-
hito
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
Untitled projectet nyitsz, majd mint a Vegasban a szerkesztősávra dobálod a videót, így magától importálja. Ami engem bosszant, hogy ha egymásra kerül két clip automatikusan elvagdossa amire rátetted. Ebben az egész vagdosós részben a Vegas szerintem jobb, vagy még nem ismertem ki eléggé.
-
hito
nagyúr
Őszintén nem értem, hogy ezeket a videó szerkesztő programokat miért kell rommá bonyolítani. Akkor vagóny egy editor, ha 3 diploma kell a kezeléséhez? Resolve-ban addig nem jutottam el fél óra alatt, hogy hogy kell egy szarházi videót megnyitni szerkesztésre. Normális dolog ez?

-
taranis
addikt
-
taranis
addikt
Én már játszottam majdnem mindenféle log formátummal, egyikhez sem volt elég a 8bit, szerintem ez innentől lehet alapvetés. Ettől még lehet használni őket 8biten, csak szűrni kell a zajt és nem kell agyontekergetni.
GH5-nek pláne kell a 10bit, a V-Log különösen rosszul viseli a 8bitet. -
Tuninger
Topikgazda
A kocsonyásság valóban a neat miatt van.
Persze hogy a sötét fals lilás, majdnem minden curveöt eltekertem a helyéről, ezért is látványos hogy a colorcheckeren az összes colorpatchnek (talán a zöld kivételével) teljesen más a színe, de mégis "természetesnek" tűnik
Itt természetesen az a fontos hogy a forrás DNG-hez képest mekkora az eltérés, tehát ha valami a DNG-n nem stimmel akkor az már rögzítéskor sem stimmelt.Mindegyik esetben a forrás DNG-ből történt Davinci Resolve alatt a kódolás ProRes/H264-be, vagyis a bitek száma eléggé biztos hogy annyi amennyinek lennie kell. Viszont már a MagicLantern fórumon is bizonyították hogy a Canon kamerák esetén még fotó módban sem lehet előhozni különbséget a 12 és a 14 bit között, mert az a 2 bit már csak zaj. Persze más egy tömörítetlen és más egy tömörített formátum.
-
MrChris
nagyúr
Ehhez én nem értek. Amit látok, hogy tiszta kocsonya (ez lehet a neat-től, elég jellegzetes) és elég színfoltos, a feketék, sötétek fals lilás színekkel. 10-12-14bit csakugyan elég egyforma, felveti a dolgot hogy ellenőrizni kéne nem e csak trükk. Mint ahogy a felbontásban is trükköznek, interpolálnak. Viszont jól kibírta, hogy így felhúztad. Kíváncsi lennék a GH5 milyen ezen a téren.
A 8bit tényleg kevés, ezt magam is tapasztalom, ilyen felhúzás töredékét se bírja szétesés nélkül.
Mikor a 90-es évek végén még bontogatta a filmgyártásban a digitális videó a szárnyait, apám munkahelyén a filmlaborban már ezekben a korai időkben is alap volt hogy 10 bites a digitális videó. Akkoriban persze sd felbontásban. -
Tuninger
Topikgazda
Készítettem egy bááromi unalmas tesztet, de hátha érdekel valakit:
SLOG3 14 bit vs 12 bit vs 10 bit vs 8 bit felvétel erős színezéssel
A workflow:
5D RAW DNG, úgy expózva hogy éppen ne égjen ki az ég, a colorchecker direkt a sötétben van. Az első snitt jól mutatja hogyan is nézett ki.
Debayer SLOG3 SGAMUT3.cine colorspace-re, zajszűrés Neat Videoval a doboz sötét részét véve alapul majd export ProRes 4444XQ-ba, ProRes 422 LT-be, és 50 Mbps-es 4:2:0-ás 8 bites H264-be (=XAVCS)
Utána vissza import Resolveba. Erős colorgrade (mint ahogy látszik a colorcheckeren szinte minden színhez hozzányúltam) az eredeti DNG fileon, majd grade másolása a a tömörített felvételekre.
Amit ebből megtudtam:
- SLOG3-hoz bizony szükség van 10 bites codecre
- 10 vs 12-14 bit között még erős gradenél is csak minimális a különbség
- a ProRes 422 LT (ami 1920x1080 23,976p-hoz 88Mbps-t jelent) szinte mindenre elég, oké, jobban szétesik a sötét rész (nagyított klipp, colorchecker alatti rész) mint a 4444-nél, de töredék a fileméret és nincs ordító különbség.Ha eszetekbe jut valami ami a témával kapcsolatos és szívesen látnátok belőle tesztet, írjatok.
-
MrChris
nagyúr
Én is pont -47re állítom, de csakugyan kicsit túlélesített hatású. Egy kicsit ki van égve itt-ott a hattyú. Valamennyit kellett volna lefele korrigálni az expón.
A logarist-krall plusz színeket hoz elő a tollazaton, ezt nemtom megítélni, mennyire valós. Ha igen akkor felesleges gyúrni rá, bár jól kifehéríthető.
Nekem a sötétek kissé túl mélyek, főképp a harmadik hattyúsnál. A domboldalast nem tudom szerkeszteni, mert a cined változatban az a snitt valamiért életlen, míg a te gradeden éles.
Tuninger: Ahogy izélgetem már egy ideje a CineD-t lehet, hogy dinamikában nem tartalmaz többet. Viszont még sincs olyan erősen legörbítve az alja teteje. Ezen kívül mások a színek, főképp azonos wb-n lőttek összehasonlításánál lehet látni, szerintem szebb.
-
Tuninger
Topikgazda
Szerintem a színezett szuper, nagyon jó a zöld és a bőrszín.
Tudom hogy már volt, de megtennéd hogy készítesz még egy tesztet a normál standard profillal szemben? Ugyanúgy figyelve hogy ne égjen ki és utólag post-process során egyforma világosságra hozva.
Én arra számítok hogy a highlight kezelése jobb lesz a CineD-nek, viszont szerintem nem lesz több dinamika tartalék a fileban a standardhoz képest.
-
hibavissza
veterán
A gépben -5 az élesítés, Resolve-ban pedig -47-re állítottam. Az nem tűnt soknak UHD-n. FHD-n úgy látszik sok. Mivel én UHD-s tv-n nézem nekem nem tűnt fel.
(#9002) MrChris: jó este vagy holnap felteszem az eredetit.
(#8999) Márton: köszi, a zajos domboldal ugyan azt kapta mint a többi. Talán egy icipicit sötétebb volt és ennek korrigálása már elég volt. Ott valami megbolondult, nem tudtam vele mit kezdeni.
(#9003) hito: 4K szerkesztgetés nem igen fog menni i5+16gb ram+1050ti alatt. Ezt nekem is el kellett fogadnom.
-
MrChris
nagyúr
-
hito
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
Csak azért kérdeztem, mert ez több snittből áll, alul-felül meg van vágva, 1080p. Az eredeti nyers 4k-s két hattyús fájlra gondolnék.
Az a gyanúm, hogy a highlights-ból én se tudnék jobbat csinálni, főképp maszk nélkül. Ennek a hattyúnak biztosan teljesen hófehér a tolla?Hito: Ingyenes és lutot is kezel? Szvsz csak a resolve.
-
hito
nagyúr
Helyes, pózolnak ahogy kell

Bár már sokszor volt, most itthon vagyok és van egy kis időm: mi a legegyszerűbb, leggépigénytelenebb (lehetőleg ingyenes, de ilyen úgysincs) program, ami kezeli a LUT-okat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
9100 - 9001
35103 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 9900 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 512GB 14" áthajtós-érintős FHD+ Gar.: 1 év
- Eladó Apple iPhone 12 Mini 64GB fehér / 12 hónap jótállás
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ez ugye csak vicces kérdés? Ilyen extra lehetőség még a GH-ban is csak mutatóba van.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Win10 Prof 64bit.
Mindjárt nekiesek Adobe-nak is. Azzal lehet LUT-olni rendesen?