Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#9072) Horka1 válasza SPDeluxe1.0 (#9057) üzenetére


Horka1
tag

A vallás mindig is a politika eszköze volt, az adta ugyan is a politikai tettek ideológiai hátterét. Tehát vallásnak nevezünk, minden olyan ideológiát, ami szentesíti céljainkat. Így volt Saul-Pál.önjelölt apostol-inkvizítor, hogy hitte, hogy Istenellenesek a keresztények. De a Maoista elvet úgylátszik nem Mao Ce Tung találta ki, hanem Pál, és mivel nem tudta kiirtani az összes keresztényt úgygondolta, hogy inkább az élükre áll, ezért, tankönyvet ír, az ő csodálatos megtéréséről, így kerül az utód keresztények közelébe. Az akkori életben maradt őskeresztények nagy része elbujdosott, Pál pedig megírta az evangéliumát, összeszőve magát gazdagon az ószövetséggel, és a többi evangélistával. Így a Jézusi tanítások, tökéletesen eltorzultak a sokféle fordításból, szerkesztgetésből adódóan, el is vesztek. De mivel nem magában állnak, a Buddhizmusban a Taoizmusban, a Manicheizmusban és még néhány vallásban fellelhetők ezek a tanok, bölcsességek, életvezetési tanácsok.

A legnagyobb probléma a mai kereszténységgel éppen az, hogy semmi mással nem operál, mint az életed végéig tartó bűnösséggel, és a várható büntetéssel. Arra tanítja híveit, hogy önmaguk mondjanak le önvédelmükről, és tegyék magukat áldozattá. Jézus Kálváriájának története sem nagyon igaz úgy, ahogy le van írva a bibliában, sőt még az is kiderülhet, hogy az egész kereszténység, a zsidó meseírás remekműve, más ősibb népek kultúrájából átplagizált történetekkel fűszerezett saját történet írásuk, idegen, tehát goj-oknak szóló változata.

Jobban jártál, hogy nem lettél vallásos. Most még mindig tiszta lappal indulhatsz egy ideológia útján, mert arra szüksége van az embernek, de minden vallásban amit vizsgálgatsz, először azt vizsgáld, hogy az életet élteti, vagy a halált, mint a kereszténység. Mert a Kereszténység legfőbb központi témája, a vallásuk, legfőbb emberének a HALÁLA.

Ez bizonyosan úgy ahogy a bibliában van, teljességgel életellenes.

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.