Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#7837) Dalai Láma válasza JJános (#7833) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Valóban, az ádámi fajról beszéltél. Emitter beszélt a 6000 éves Földről, még kb. 2 éve, ha jól emlékszem.

Amit írsz, azért nem igaz, mert a teremtett világ hipotézis nagyon keményen benne volt az akkori emberek, akkori tudósok fejében. Darwinéban is. Ezért eleinte neki sem az volt az alapfeltevése, hogy evolúció volt. A megfigyelései őt magát is hihetetlenül megdöbbentették.

De ugyanez volt Einsteinnel is. Volt akkoriban a világegyetemről elfogadott kép, amibe ő áttörést hozott. Kortársai el sem akarták fogadni, amire rábukkant. Aztán az idők őt igazolták. Ahogy Darwint is.

A tudósok rájöttek, milyen eszközökkel lehet kormeghatározást végezni. Több ilyen módszer is van. Nem feltételezték, hogy a homo sapiens sapiens 3 millió éve van a földön, hanem megmérték a módszereikkel. És lám, ez jött ki. Miért nem a 6000 jött ki? Miért találnak mélyebb földrétegekben is leleteket? Miért találnak ős és előember csontokat, amik még régebbiek? Mérhetően régiek.

Akinek a hitét a tudomány képes megdönteni, annak a hitével van a probléma. Hiheted, hogy a villámokat Isten szórja, de nem érdemes ebben hinni, amikor tudjuk, hogy pontosan mi is váltja ki a villámokat.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.