Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#16338) Noddy válasza nemcso (#16318) üzenetére


Noddy
senior tag

Én is pontosan ezt írtam. A világ változik és az élőlények alkalmazkodnak hozzá. Ezt vizsgálják az ökológusok, már évszázadok óta. Ha megnézed a Biblia első néhány oldalát akkor ezt látod leírva. Isten azt parancsolja az élőlényeknek, hogy szaporodjanak és töltsék be a földet. Ennek a törvénynek engedelmeskedik minden élőlény, úgy ahogy a testek engedelmeskednek a gravitációnak (az is Isten által adott törvény). Ennél szebb bizonyíték a Biblia korszerűségére nem is kell. Sokkal hamarabb beszél az adaptációról, mint ahogy megjelent mint a biológia. De ugyan ilyen szabályok a genetikai, öröklődési törvényszerűségek is.

De tudom, hogy nektek olyan törvény kell ami még véletlenül se kapcsolódik Istenhez, így ott van az idő, véletlen és mutáció szentháromsága. De ti magatok is belátjátok, hogy nem igazán tudtok vele mit kezdeni csak elfogadjátok, hogy biztos így történt, mert ez elég "tudományos". "Olyan hosszú idő, hogy úgy se fogjátok fel. Emberi léptékkel nem megérthető..." - Ez kb ugyan az, hogy Isten teremtette a világot :)

Az adaptációs változások az elmélet szerint az evolúció része, de nem evolúció, márpedig te azt állítottad, hogy már maga az adaptáció evolúció, pedig attól az még nagyon messze van. De köszönöm, hogy javítod magadat.

Igen a tapasztalati idő rövid, de tény és igazolható és pontosan leírható, ezzel foglalkoznak az ökológusok, de hosszabbat senki nem figyelt még meg jelenleg, ezért elmélet az egész evolúció, mert nincs alátámasztva semmivel. Jó magyarázat? Persze. Modellezhető? Az adaptáció igen, de az evolúció nem, hiszen arról nem tudunk mondani semmit.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.