Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#15751) kymco válasza Eflek (#15750) üzenetére


kymco
veterán

Én nem, sőt....

www.refujvaros.hu

(#15752) szoke12 válasza kymco (#15749) üzenetére


szoke12
őstag

Már nem azért, de a válasz tényleg érdekelt, mert el nem tudtam képzelni, hogy mit számláz ki egy pap. Mi kerül ennyibe? De pocoxx leírta. A következő belekotyogásnál is elnézést akarsz kérni?...
Ismerem a rólam alkotott nézeted, mely a mai napig torz, és amit a mai napig nem értek. De ez más téma...

Egyébként a kérdés már a kezdet kezdetén sem csupán Neki szólt.

pocoxx: A szemem láttára ették a kezéből az ostyát (ez megint érdekelne, hogy honnan van :U ), utána hogy az elfogyott, fölemelt egy pohár bort, mondott néhány szót, és megitta fenékig. Erre a borra gondoltam. Mivel pedig elméletileg egységes az egyház gondolom, hogy ez mindenütt így van. Hisz ettől egyház az egyház, hogy a tagjai közt egység, összetartás, és összhang van. Nem?

"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"

(#15753) pocokxx válasza szoke12 (#15752) üzenetére


pocokxx
Közösségépítő

Ja... Most esik le, hogy te a szentmiséről beszélsz, és, hogy a Krisztus vérében való részesedést nevezted úgy, hogy "lehúzza a bort"... :(
Szerinted honnan vette...? Kitalálta, ahogy a Szentháromságot?

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#15754) szoke12 válasza pocokxx (#15753) üzenetére


szoke12
őstag

Temetésen voltam, és ott láttam. De a borból miért nem adott a híveknek is? Meg miért pont ostya, amikor a Biblia pászka-kenyérről/kovásztalan kenyérről beszél. ?

"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"

(#15755) BoB válasza Eflek (#15750) üzenetére


BoB
veterán

Még nem olvastam el a könyvet róla amit akartam, amennyit tudok róla az alapján nem szimpatikus mert nagyon önző, egocentrikus.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#15756) pocokxx válasza Eflek (#15750) üzenetére


pocokxx
Közösségépítő

Messziről kerülni kell... Veszélyes és ostoba dolog önként szolgálni azt, aki a vesztünket akarja.

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#15757) BoB válasza pocokxx (#15756) üzenetére


BoB
veterán

A sátánizmus a neve ellenére nem a sátán mint ördög vagy főgonosz imádatáról szól. A sátánisták ateisták, azaz nem hisznek Isten vagy sátán létezésében a vallásuk neve ellenére.

Szerk.: Wikiből idézve:

lényege az egyén fontossága, a létezés és az élet tisztelete a felsőbb hatalmak helyett; az egyént tekinti önmaga istenének. Ebből látható, hogy a sátánizmus ateista, pontosabban autodeista vallás. Az ateista jelző sok vitára adhat okot, mert, bár létezik istenkép, ezen erő nem igényel imádatot, és nincs szerepe a sátánizmus dogmatikájában vagy rítusában.

Vallja azt, hogy nem a jámborság, a behódolás, a remélt túlvilági örömök miatti földi szenvedés a helyes, hanem a kifejlett ego, az erő és az élvezetteli élet megélése az „itt és most”, az „élvezet – nem kényszeresség” jegyében.

Jelen vallásban Sátán nem egy konkrét, létező istenség vagy démon, mely imádatot igényel. A sátánisták nem imádnak semmilyen természetfeletti lényt.

Sátán az erős, független egyént jelképezi, aki saját erejéből él. A sátánista önmaga megváltója, nem külső erőtől várja azt.

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#15758) kymco válasza BoB (#15757) üzenetére


kymco
veterán

Csak én érzek abban ellentmondást, hogy egy önmegváltásban hívő hogy lehet ateista?
Egyébként vannak olyan sátánista csoportok, akik természetfeletti hatalmukat a sátán imádásából szerzik. És a sátán legnagyobb trükkjét is be szokta vetni, elhitteti, hogy nem létezik, igaz a nevét viselik a csoportok. Ez is némi ellentmondást hordoz.

www.refujvaros.hu

(#15759) pocokxx válasza BoB (#15757) üzenetére


pocokxx
Közösségépítő

Kimonva vagy kimondatatlanul: A sátán szolgái.

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#15760) BoB válasza kymco (#15758) üzenetére


BoB
veterán

Na igen, valóban ha ahogy írod önmegváltásban hisznek elég furcsa hogy sátánistáknak hívják magukat :)

De még ha nem is lenne jelen sátán neve, akkor is kicsit visszataszító az elvük hogy ha valakin átgázolsz, akkor ügyes vagy, a másik meg vesszen mert túl gyenge volt.

Szerintem sokkal nagyobb bátorság és eltökéltség kell ahoz, hogy valaki erőforrásokat (öltsön az bármilyen formát) ne magának tartson meg, hanem oda adjon valakinek ajándékba.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#15761) Noddy válasza BoB (#15760) üzenetére


Noddy
senior tag

Igen. De ha végig gondoljuk az evolucionista szemlélet nagyon szépen visszatükröződik ebben a vallásban. Az erősebb győz.
Az ajándékozás "természet ellenes". Lásd önző gének.

Nem véletlen, hogy habár a Karácsonyból megpróbálják kiölni Istent, de mégis Ő az első ajándékozó :) ellentétben a sátánnal.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#15762) lao ce válasza Noddy (#15761) üzenetére


lao ce
aktív tag

nem ertem hogy lehet az evoluciot lekepezni onzosegre. en ugy gondolom hogy az allatvilagban a fajok es egyedek rengetegszer segitik egymast es egyuttmukodnek mert nagyon sokszor fuggenek a masiktol. meg az is elofordul hogy felnevelik a masik faj kolyket. mauglit is... :)

ezt mar tobbszor hallottam hogy a satan cselesen elhiteti hogy nincs is. ez benne van a bibliaban valahol vagy csak oregasszonyos mendemonda?

egyszer olvasgattam egy satanista webszajtot (legalabbis a sotet erokben vagy mikben hivo oldal) es tele volt mindenfele boszorkanysaggal, praktikakkal meg szertartasok leirasaval, talan meg kotyvasztani is segitett receptekkel. nem tudom honnan vette (vagy vettek) ezeket akik az oldalt irtak, csodalkoztam hogy ilyen komoly hattere van ennek az egesznek.
persze lehet hogy csak valami grafomannak az oldalara botlottam akit a sajat baratnojen kivul senki sem "kovet", vagy valamifele ultrakomoly szerepjatekosok voltak.
de azert meg mindig felig-meddig azt hiszem hogy ez a satanizmus csak nehany hormonzavaros tinedzser lazadasa amibol majd ugyis kinonek. az biztos hogy csak elszigetelt jelenseg.

nicht kompot

(#15763) Noddy válasza lao ce (#15762) üzenetére


Noddy
senior tag

Nem feltétlen az evolúció önzőség, hanem a hozzá kapcsolódó szemlélet (ezt írtam). Az önző géneket nem én találtam ki hanem az egyik legnagyobb ateista, evolucionista szószóló Richard Dawkins. Bármilyen jelenséget látunk az élővilágban, az azért van, mert előnyt jelent az adott esetben. Azért él a bohóchal a tengeri rózsában, mert az megvédi és cserében ő pedig szolgáltatásokat nyújt neki és nem azért mert szereti. A te általad írt függésnek az oka az önzés, de egy idő után annyira szoros lesz a kapcsolat, hogy nem tudnak egymás nélkül meglenni (szimbiózis) és akkor már eleve káros ha külön vállnak, elpusztulnak, ha nincsenek együtt. Az hogy Isten teremtett egy függési rendszert, aminek nem az önzés áll a hátterében, hanem az együtt élés, egymás segítése a cél, az már nem fér bele a képbe. Leírtak olyat is, hogy nem hogy fajtársa kölykét nem neveli föl, hanem egyenesen megöli a domináns hím a másik hím utódait (oroszlánok).

Az hogy a sátán elhiteti, hogy nincs az nincs benne a Bibliában :) Csak az, hogy mindig jó szándékúnak tűnik. A régebbi korokban amúgy nem is volt kérdés, hogy létezik-e vagy se, inkább a mai felvilágosult rendszerben kérdőjelezik meg ugyan úgy mint Istent. Amúgy az nagyon vicces mikor kérdezgetik az embereket, hogy van-e menny és pokol, hogy az emberek szeretnének a menny létezésében hinni, de a pokolról nem akarnak tudni.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#15764) lao ce válasza Noddy (#15763) üzenetére


lao ce
aktív tag

tudom, amit irtam az nem mainstream. a taoizmus azt mondja hogyha van valami van felesleged, akkor azt osszad meg / hagyd meg masnak. ha valamire szukseged van akkor azt hasznald fel a magad szamara. szerintem ez az egesz termeszetre vonatkozik. valoszinuleg agyamra ment a taoizmus, hogy mindenre ra akarom vetiteni :)

komolyabban mondva inkabb egy mas nezopontbol nezem. azt hiszem ez az "onzoseg" amugy is inkabb jatek a fogalmakkal, megszemelyesitese folyamatoknak, semmint verkomoly "kulcs". megprobalom alatamasztani ezt.

az onzoseg az egy emberi erzelem/viselkedes. eloszor is pontosan mire vonatkozik az onzoseg? ki vagy mi onzo?

az egesz evolucio lenne onzo? hogy lehetne egy termeszeti jelensegnek emberi viselkedese? azt hittem mar kinottunk abbol amikor a vihar istenet a szel szelleme kergeti.

hogyan lehetne az allatoknak emberi erzelme amikor mar 80 eve azt hajtogatjak az etologusok hogy ilyen nincs? tudom hogy elofordul, hogy az oroszlan himek elpusztitjak mas oroszlanok kolykeit, sot a sajatjukat is ha rajuk tor a hoppare. nem latom ebben mi az onzoseg. nem erzelmi indittatasbol cselekszik hanem mert a viselkedesenek oka van a nagy kepben. es az ok az, hogy ilyen osztonok mukodesevel tudtak az oroszlanok fennmaradni -sot, ettol oroszlan az oroszlan (mint faj). ha egy masik csalad nostenyei nem birjak megvedeni a kolykeiket, akkor azok elpusztulnak. ez vegso soron a faj tuleleset segiti... megintcsak nem onzoseg.

igyhat elerkeztunk ahhoz hogy nem is az egyedek onzosegerol beszelunk hanem valamifele "faji" onzosegrol hogy egyutt eljenek tul valamit? a "faji" onzoseg erzese milyen szinten realis? az onzoseg lenne ha felrobbantunk egy felenk tarto meteoritot a sajat tulelesunk erdekeben pedig az az elet csirait hordozza es a ma ismert elet totalis kipusztulasa utan 5 milliard evvel egy teljesen uj es csodalatos pan-intelligens leny evolvalodna a foldon aki feny eszik, boldogsagot urit es harfamuzsikaval kommunikal? ha az hogy megvedjuk magunkat nem onzoseg, akkor szerintem nem fair az allatfajokat "leonzozni" csak mert tuleltek. es fokent nem kerek az egesz, mert hiszen akkor a kihalt allatok lennenek az onzetlenseg mintakepei!

szoval az onzoseg (onzo-gen) nem szo szerint veendo, az eleg biztos. ha a satanistak szo szerint veszik, sot erre epitenek, akkor az eleg gaz.

- - -
a regebbi korokban jobban bevettek az emberek az remitgetos predikaciokat, es ez jo eszkoz is volt az emberektol beszedni a tizedet meg hasonlokat.

tenyleg mit csinal a satan ugy a hetkoznapokban azon kibul hogy jo szandekunak tunik? itt jarkal a foldon? nem ugy volt hogy a pokolban kell lennie, megis kap kijarast? tud testet is olteni es lefagyasztja a windowst mikor epp elfordulunk a kepernyotol? nem tudom elkepzelni mit csinalna itt, mert ha az az egyetlen dolga hogy az istennel kibabraljon akkor eleg szanalmas sorsa van. mit ir errol a biblia?

[ Szerkesztve ]

nicht kompot

(#15765) 0xmilan válasza lao ce (#15764) üzenetére


0xmilan
addikt

Hogy mit csinál a hétköznapokban?
Jézus azzal, hogy meghalt és feljött a pokolból legyőzte és hatalma van felette, de az utolsó időkben, amit most élünk a sátán hatalmat kap arra, hogy testet öltsön itt a földön. Ahogy a kígyó bőrébe bújt az Ádám&Éva storyban, úgy a jelenben is megjelenhet akár egy gyönyörű nő képében.
Szerinted kinek a munkája, hogy az emberek vállat vonnak a gyilkosságok fölött, teljesen természetesnek veszik a félmeztelen nőket a hatalmas plakátokon? Tavaly több ezer ember meghalt Japánban. Ki emlékszik rá? Terrortámadások, állandó háborúk a közel-keleten. Hány vidám embert látsz az utcákon?
Ma már ez mindennapos... Nézz körül. Kezdenek beteljesedni a János jelenéseiben leírt próféciák.
Ha Jézus a szeretet hozta a földre - mert Ő maga a szeretet - , akkor ami itt folyik, az az ellensége munkája. Logikus, nemde?
Nem Istennel akar kibabrálni, mert már le van győzve - ellene nem tud mit tenni, hanem lelkeket gyűjt, ahogy Isten is, csak hogy az Ő seregei 2x annyian vannak. Folytonos szellemi harc zajlik mindkét fél részéről az emberekért.
Isten hagyja, hogy a gyom együtt nőjön a gabonával és csak az aratás után lesz a kettő elválasztva egymástól. Egyik megy a Pokolba, a másik meg a Mennybe.
Az ördög nem azon dolgozik, hogy a PC-det lefagyassza, de azt már elérte, hogy akarva/akaratlanul szembefordulj a 2. parancsolattal.
"Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem..." 2Mózes 20:2

(#15766) BoB válasza 0xmilan (#15765) üzenetére


BoB
veterán

Ezen a poszton jót nevettem. "az idők amiket most élünk" :))

Mert régen a gyilkosság ám nem volt megszokkott dolog, a nyilvános akasztások, meg az egyház által elkövetett eleven elégetések hogy kiűzzék a gonoszt. Biztos a közép és őskorban is jóval fejlettebb társadalom volt és kevesebb volt a gyilkosság.

LOL

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#15767) DrGonzo22 válasza BoB (#15766) üzenetére


DrGonzo22
őstag

Látom mások is járnak ide mulatni, nem csak én:) helyes.

(#15768) kymco válasza DrGonzo22 (#15767) üzenetére


kymco
veterán

Szánalmas, ha ez a szórakozásod.

www.refujvaros.hu

(#15769) lao ce válasza 0xmilan (#15765) üzenetére


lao ce
aktív tag

milangfx, koszonom hogy valaszoltal. sajnos kicsit homalyos a nagy szellemi harc. miert harcolnak? minek kell lelkeket gyujteni? unatkoznak, vagy mi?

nicht kompot

(#15770) lao ce válasza BoB (#15766) üzenetére


lao ce
aktív tag

bob.zxr

a taoizmus szerint az oskor utan de a modern civilizacio elott volt az aranykor. akkoriban, amikor az allattenyesztes es novenytermesztes elkezdodott, es mar kozossegekbe, "varosokba" gyultek az emberek, de meg inkabb torzskozossegek voltak es nem orszagok (nem jogi kozossegek kozpontositott hatalommal).

ekkoriban a tao szerint eltek az emberek. minimalis tulajdonuk volt, amire szukseguk volt megteremtettek magiknak, amit nem tudtak abban segitettek egymast es nem volt feltekenyseg vagy kapzsisag, mert nem volt mit "halmozni". egyszeruen ruhazkodtak, keves diszt viseltek. keves torveny volt, az is tokeletesen illeszkedett a hetkoznapi eletmodba. nem volt szukseg kulon vegrehajto hatalomra, az emberek kozossege tett igazsagot. legtobben a sajat varosukat (torzsuket) sosem hagytak el.

ezt az eletmodot szamolta fel lassan a fizetoeszkozok vilaga, a tarsadalmi egyenlotlensegek megjelenese, a kapzsisag elharapodzasa miatt bevezetett egyre szigorubb es tekervenyesebb torvenyek vilaga, amelyet egyre durvabb es durvabb karhatalommal lehetett csak betartatni. ez az eltavolodas a taotol.

nagyjabol igy mentek a dolgok :)

nicht kompot

(#15771) BoB válasza lao ce (#15770) üzenetére


BoB
veterán

Jó hogy kiírtad hogy a taizmus szerint mentek így a dolgok, a valóság egy kicsit más volt.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#15772) pocokxx válasza BoB (#15766) üzenetére


pocokxx
Közösségépítő

Nem egészen értem, hogy ez miért rombolja le az ő állításait. Nem azt mondta, hogy a régi időkben nem volt sátán most viszont van és nagyon dolgozik. Egyébként határozott különbségek vannak számszerűségben, a módban, az "igazoló" elvben, a közvélemény hozzáállásában. (Csak halkan jegyzem meg, hogy az inkvizíció ítéletet hozott, de világi intézmények rendeltek hozzá büntetést...)

A sátán egyes források szerint a legkiválóbb angyal volt, aki vétkezett, és azóta tulajdonképpen az ember vesztét akarja. Iraeneus így ír róla: "Az ördög pedig, elpártolt angyal, csak arra képes, amit kezdetben felfedezett, hogy félrevezesse, elvonja az ember gondolatait, és apránként elvakítsa szívüket azoknak, akik megkísérelnék azt, hogy szolgáljanak neki, és elfeledjék az igaz Istent, de őt magát istenként imádják." Tudja, hogy Istenben nem tehet kárt, ezért a lelkeket, akikért Egyszülöttje meghalt, azokat próbálja elfordítani tőle. Úgy tünteti fel magát, mint "jótevő" (lsd. paradicsomi történet), azonban egyetlen célja az, hogy az ember elkárhozzon. Alapvetően háromféle tevékenységét különböztetjük meg:
1) KÍSÉRTÉS
Az ember "kipróbálása", az ördög próbálkozása, hogy az embert rávegye a bűnre. Létezik külső kísértés: pl, amikor megmutatnak valamit, ami bűnre csábít, rossz példa, stb. És van belső kísértés: képzelet, érzékek, stb. A valóságban persze nem lehet, ilyen határozott különbséget tenni, hiszen a külső kísértés általában belsőt eredményez. Itt csábításról van szó, és nem kényszerről; Isten kegyelmével le lehet győzni. Épp ezért az embernek magának kell elszámolnia ezekről a cselekedetekről.
2) MEGSZÁLLOTTSÁG
Az a nagy különbség az előzőhöz képest, hogy itt az ördög "cselekszik" a megszállott testét használva. Alapvetően három fokozata van: zaklatás - ostrom - megszállás (birtoklás) .
3) ROSSZRA SEGÍTENI
Az ördög azt teszi, amit az ember akar, látszólag behódolva neki. "Cimborál" vele, alkut, megállapodást köt, hogy minál biztosabban megvezetni másokat. Idetartoznak a jóslások, babonák, spiritizmus, boszorkányság, stb.

Természetesen nem mondható, hogy minden kísértés az ördög műve, hiszen megromlott természetünk és meggyengült akaratunk nyomán is követünk el bűnt. Ma már csak akkor "emlegetünk" ördögöt, ha egy cselekedet nem magyarázható az ördög közvetlen beavatkozása nélkül. Óvatosnak kell tehát lenni, kellő alap nélkül nem szabad ördögi beavatkozás eseteit feltételezni. Ugyanakkor naivság lenne nem tudomást venni a létezésétől és ártó munkájáról.

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#15773) Ujjlenyomat válasza DrGonzo22 (#15767) üzenetére


Ujjlenyomat
csendes tag

Abban nincs semmi rossz, ha jól érzed magad! :)
Én is szoktam jókat „mulatni”.
Pl az Orcei ember történetén.
Nagyon mulatságos. :DD

Egy kicsi, mégis páratlan koponyatöredéket fedeztek fel. Úgy jelentették be, mint „az Európában és Ázsiában felfedezett emberi maradványok legrégebbikét”. Mivel korát 900 000 és 1 600 000 év közöttire becsülték, néhány tudós azt várta tőle, hogy megnyitja az utat „az emberi fajok tanulmányozásának forradalmához”.
A leletet, amely mindezt a lelkesedést kiváltotta, „orcei ember”-nek keresztelték el — a spanyolországi Granada tartományában levő falu nevéről, ahol felfedezték azt.
1983. június 11-én mutatták be nyilvánosan a leletet Spanyolországban. Vezető spanyol, francia és brit tudósok már megerősítették a hitelességét.
Mihez hasonlított valójában a „orcei ember”? A tudósok úgy írták le őt, mint egy mai afrikai bevándorlót. Ez a különleges lelet — mondták rá — egy fiatalembertől származott, aki 17 éves volt és másfél méter magas. Valószínűleg vadász vagy gyűjtögető volt, aki még esetleg nem ismerte a tűz használatát. Talán kezdetleges nyelvezetet és vallást is kifejlesztett már. Gyümölcsöt, gabonaféléket, bogyókat és rovarokat evett, valamint alkalmanként a hiénák által megölt állatok maradványait.
1984. május 12-én, mindössze két héttel a tárgyra vonatkozó nemzetközi tudományos szeminárium előtt, komoly kétségek merültek fel a töredék eredetével kapcsolatban. A koponya belső részén a paleontológusok egy zavarba ejtő „taréjt” találtak. Az emberi koponyáknak nincs ilyen taréjuk. A szemináriumot elhalasztották.
A madridi El País napilap ezt a szalagcímet viselte: „Komoly jelek mutatnak arra, hogy az »orcei ember« koponyája szamártól származik.” Végül 1987-ben egy tudományos értekezés, amelyet Jordi Agustí és Salvador Moyà, az eredeti felfedezésben közreműködött két paleontológus írt, bejelentette, hogy a röntgenelemzés csakugyan megerősítette: a lelet egy bizonyos lófajtához tartozik.
A „orcei ember” társfelfedezője, dr. Salvador Moyà őszintén bevallotta: „Dr. Jordi Agustí és én nagyon nehéznek éreztük, hogy elfogadjuk: a lelet nem emberi eredetű volt. A tudomány azonban az igazság feltárásában érdekelt, még ha ez az igazság nem is tetszik nekünk.”

Hát nem mulatságos?! :) :DD :))

Az egyik pillanatban ősember, a másikban meg már szamár.
Ami „mulatságos” még számomra, hogy
tudományos vizsgálatok után jellemezték az 'ősembert', a tudósok és a professzorok.
Ugye? Mert ők nem erőltették rá a saját képzeletvilágukat a tudományos tényekre?!

Egy ilyen jelentéktelen méretű (körülbelül 8 centiméter átmérőjű) lelet is óriási fontosságra tesz szert, részben az ember feltételezett evolúcióját támogató bizonyítékok hiánya miatt. Annak ellenére, hogy a lelet csekély hányadát tartalmazza a teljes csontváznak, az „orcei embert” úgy üdvözölték, mint „az elmúlt évek legnagyobb paleontológiai felfedezését, valamint a tipikus afrikai ember (Homo habilis) és az eurázsiai kontinens legősibb embere (Homo erectus) közötti hiányzó láncszemet”. A gazdag képzelőerő és a nem túl tudományos feltevés elég volt ahhoz, hogy kitöltse a részleteket az „orcei ember” megjelenését és életmódját illetően.

Végezetül:
Amit tudunk a szamárról (mármint amelyiknek megtalálták a koponya töredékét):
- 17 éves volt és másfél méter magas
- Valószínűleg vadász vagy gyűjtögető volt,
aki még esetleg nem ismerte a tűz használatát
- Talán kezdetleges nyelvezetet és vallást is kifejlesztett már
- Gyümölcsöt, gabonaféléket, bogyókat és rovarokat evett
valamint alkalmanként a hiénák által megölt állatok maradványait.
:) :K :D :DD :)) :C

Ki tudja mennyi ember szeretne egy ilyen intelligens Szamarat vagy Lófélét?!

[ Szerkesztve ]

"Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)

(#15774) Ujjlenyomat válasza Ujjlenyomat (#15773) üzenetére


Ujjlenyomat
csendes tag

Elnézést!

Két helyen elfelejtettem a szamarat lófajtára átírni.

Az egyik pillanatban ősember, a másikban meg már szamár.
Az egyik pillanatban ősember, a másikban meg már lófajta.

Amit tudunk a szamárról (mármint amelyiknek megtalálták a koponya töredékét):
Amit tudunk a ló(fajtá)ról (mármint amelyiknek megtalálták a koponya töredékét):

[ Szerkesztve ]

"Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)

(#15775) lao ce válasza BoB (#15771) üzenetére


lao ce
aktív tag

lehet hogy mas volt.
mindenesetre a kinai mondak es osi irasos emlekek (amik szinten osi mondakat irtak le) errol szolnak, tobbe-kevesbe alatamasztjak ezt a verziot. persze vannak meses elemek, de vannak eleg erdekes konkretumok. persze hazudhattak a mondak, de valahogy en nem latom konkret okot hogy miert is tennek. bevallom sosem kerestem olyan forrasokat amelyek a mondakat es irasos emlekeket cafoljak.

nicht kompot

(#15776) lao ce válasza pocokxx (#15772) üzenetére


lao ce
aktív tag

"Ma már csak akkor "emlegetünk" ördögöt, ha egy cselekedet nem magyarázható az ördög közvetlen beavatkozása nélkül."
te mar lattal ilyet? van valami peldad ilyenre? el se tudom kepzelni hogy a valosagban (nem a filmekben) valaki cselekszik valamit amit csak az ordog beavatkozasaval magyarazhato.

nicht kompot

(#15777) pocokxx válasza lao ce (#15776) üzenetére


pocokxx
Közösségépítő

A valóságban nem láttam ilyet, de tudom, hogy létezik.

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#15778) DrGonzo22 válasza Ujjlenyomat (#15773) üzenetére


DrGonzo22
őstag

Ügyes próbálkozás, de én már régen felhagytam a trollokkal való meddő vitatkozással.

(#15779) pocokxx


pocokxx
Közösségépítő

[link]

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#15780) Ujjlenyomat válasza DrGonzo22 (#15778) üzenetére


Ujjlenyomat
csendes tag

Kérlek tárd fel, hogy az előző hsz-eddel (a mulatozóssal) mi volt a célod. :)
Mi mulatságos számodra?
Rajtunk.

A jó multkor is idejöttél azzal a fedő vagy pehely tollas kérdéseddel.
Tegnap multoztál.
Most engem nevezel trollnak?

Ha már én mulatozok rajtad, az meg már nem tetszik?

De ha csak a forumozókat akartad lecsillapítani egy nevetséges kérdéssel,
vagy csillapítani akartad a kedélyeket az előző be"írásoddal", akkor azt is megírhatod.
Bár, szerintem ez nem valószínű, hogy ezek lettek volna a céljaid.

Gondolom a szellemteremtményekben sem hiszel.
De, akkor biztosan van valami elképzeléseg, hogy az asztal táncoltatók, hogyan táncoltatják az asztalt.
Vagy, ha egy csoport, megszámoltat valamit a megidézett démonnal, akkor ki kopogja le az eredményt.
Vagy a hipnotizőrők hogyan ejtenek a mperc. töredéke alatt valakit hipnózisba, egy csettintéssel, vagy egyszerű kézmozdulattal, vagy egy egyszerű szóval.

Minden jót!

Ügyes próbálkozás???? Ez tetszett. :)

[ Szerkesztve ]

"Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)

(#15781) 0xmilan válasza BoB (#15766) üzenetére


0xmilan
addikt

Haters gonna hate. :) Örülök, hogy tetszett.
János jelenéseiben nem kevés párhozamot lehet találni az ott leírtak és a mai világunk között.
Ha lesz egy kis időm kikeresgélek majd dolgokat...

A többi kérdést meg pocokxx kifejtette, amiért nagyon hálás vagyok, mert így lehet, hogy nem tudtam volna hirtelen összeszedni a dolgokat.

(#15776) lao ce <-- Erre viszont fél perc alatt találtam 2 példát: egy kettő. Angolosok előnyben, de talán a képből is lejön a lényeg.

(#15782) lao ce válasza 0xmilan (#15781) üzenetére


lao ce
aktív tag

koszonom a peldakat. nekem nem jott at az, hogy a tortenetek amiket elmeselnek az csak az ordog beavatkozasaval magyarazhato.

nicht kompot

(#15783) kymco válasza DrGonzo22 (#15778) üzenetére


kymco
veterán

Mert te nem trollkodsz... :). Á, dehogy. Csak a másik a gazember, te csak más vélt nyomorán szórakozol, az teljesen rendben van.

www.refujvaros.hu

(#15784) kymco válasza lao ce (#15782) üzenetére


kymco
veterán

A kereszténység nem arról szól, hogy modellt alkotunk, hogy leírjuk a világ jelenségeit. Biztos le lehet modellezni a világot a diabolosz nélkül is, csak minek, ha már úgy is létezik.

www.refujvaros.hu

(#15785) BoB válasza pocokxx (#15772) üzenetére


BoB
veterán

"Nem azt mondta, hogy a régi időkben nem volt sátán most viszont van és nagyon dolgozik."

Pedig én így értelmezem ezt a mondatot amit Ő írt:

"Ma már ez mindennapos... Nézz körül. Kezdenek beteljesedni a János jelenéseiben leírt próféciák."

Azt írja kezdenek beteljesedni.

lao ce: "ekkoriban a tao szerint eltek az emberek. minimalis tulajdonuk volt, amire szukseguk volt megteremtettek magiknak, amit nem tudtak abban segitettek egymast es nem volt feltekenyseg vagy kapzsisag, mert nem volt mit "halmozni".

Mind2 posztra ugyanazt tudom írni. Régen semmivel sem volt jobb az élet. Az ember ember volt régen is, ma is az, és cseppet sem változott. Akkor már kialakult - ha még nem is volt hűbéres rendszer - az erősebbnek fizetsz az bevéd rendszer. Nem volt mit felhalmozni? Dehogynem. Kihez adom férjhez a lányom? Ki mennyi birkát ad? Kinek mennyi tehene van? Ne csináljátok már hogy ezt nem látjátok, ez számomra triviális.

Az meg hogy a gyilkosság fölött vállat vonnak az emberek... Már nem emlékszik itt senki sem a száz éves háborúra? Hát amikor törvényes volt a rabszolgatartás és amerikában milliók voltak rabszolgák? Az mi volt? Akkor nem vonogatták az emberek a vállukat?

Dehogynem. Csak divat azzal előjönni hogy "bezzeg régen máshogy volt. Minden jó volt. De most, nézzük csak meg a mostot! Mostmár tényleg világvége van, látom a jeleket!"

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#15786) lao ce válasza kymco (#15784) üzenetére


lao ce
aktív tag

az nem forditva van, hogy minek a satant belekeverni ha a vilag dolgait e nelkul is lehet magyarazni. ilyen alapon a pumuklit is el kellene fogadni - de azt hiszem ez az erveles mar lefutott par ezerszer itt es volt keresztben sertodes ebbol :)

nem is tudom pontosan mire gondoltam mikor kerdeztem hogy van-e tapasztalata valakinek. azt hiszem valami szemelyes tapasztalatra, ismerosok, baratok maskent megmagyarazhatatlan dolgaira gondoltam. nem hittem hogy az amcsi kereszteny monika showt fogjak linkelni nekem.

mindenesetre azt hiszem mar jobban ertem a dolgot. az a satani amit a keresztenyek annak gondolnak. szamomra ez kielegito magyarazat jelen pillanatban.

nicht kompot

(#15787) lao ce válasza BoB (#15785) üzenetére


lao ce
aktív tag

alapvetoen egyetertek veled a korokkal kapcsolatban, bar en ugy erzem hogy az okor vegeig bezarolag az emberek nemesebbek voltak (ugyanakkor naivabbak is). lehet hogy ez romantizalas, de vallalom. azt se felejtsuk el hogy a keresztenyi halalfelelem elterjesztese elott maskent, termeszetesebben gondoltak a halalra is (meg a szexualitasra is, stb).

"Kinek mennyi tehene van? Ne csináljátok már hogy ezt nem látjátok, ez számomra triviális."
hadd irjak meg errol kicsit.

arrol az idorol van szo amikor az allattenyesztes es novenytermesztes megjelent. nev szerint be vannak azonositva azok az uralkodok (torzsfonokok) akiket az istenek (most ne akadjunk ezen fent egy pillanatra) megtanitottak ezeket a dolgokat azert, hogy ezt tovabbadjak az embereknek. kb 6-7000 evvel idoszamitasunk elott.

hol vannak itt meg a birkacsordak meg a hatalmas ultetvenyek? sajat maguk ellatasarol van szo, a letelepedes es a falvak eppen csak megszuletoben vannak - hiszem mar egy helyben tudnak maradni. ez nem ugy ment, hogy jovo hettol mindenki ultet mint a veszett, aztan tavaszra kiderul kik lesznek a gazdagok. szaz evekben merheto mire lassan elterjedtek es kialakultak a metodusok (technikak, ontozes, tarolas), mire odaig juthattak a dolgok, hogy a tultermeles altal a tulajdonban megjelentek a nagyobb kulonbsegek. ez a periodus kb 4-500 evig tarthatott. errol az idorol van szo.

nicht kompot

(#15788) kymco válasza lao ce (#15786) üzenetére


kymco
veterán

Egy asszony bizonyságtételéről tudok csak beszélni, aki korábban sátánista volt majd boszorkány lett. Ő beszélt arról, hogy természetfeletti képességei voltak. Úgy került bele ebbe a dologba, hogy vonzotta az, hogy a természetfeletti hatalommal rendelkező ördögi erők látszólag a rendelkezésre álltak, de valójában egyre mélyebbre került, egyre megkötözöttebbé vált. Valójában fogoly volt. Egyébként képes volt másokat igézéssel megbetegíteni, láthatatlanná tudott válni egyes emberek számára, és képes volt lebegni segítség nélkül. Hihetetlennek hangzik, de aki ismeri az életét, el fogja hinni.
Persze ma már nem sátánista, és nem is boszorkány, hanem egy megszabadult Krisztusban hívő keresztény bizonyságtevő.

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#15789) 0xmilan válasza lao ce (#15782) üzenetére


0xmilan
addikt

Az egyik ember arról számol be, hogy egy démon felajánlotta neki, ha szolgálja, akkor hatalmat ad neki és a drogbanda vezérévé teszi.
A másik ugyanígy szövetséget kötött az Ördöggel. Azt mondja, amikor kiment a pásztor elé, azt hitte ott biztonságban van, hogy a Sátán nem érheti el, aztán mégse úgy ylett. Felemelte a csávót a torkánál fogva, majd úgy dobálta a a biztonságiakat, mint a rongybabákat. Honnan lett ilyen ereje? Persze nem kell komolyan venni. Lehet, hogy csak unatkozó színészek csinálták az egészet. Elég szomorú, ha neked ebből az jön le, hogy ez az amcsi keresztény mónika show.
Te amúgy mivel magyaráznád?

(#15785) bob.zxr
Egy szóval sem említettem, hogy régen hű de jó volt az élet, mert csak békesség volt meg szeretet.

Mi értelme van a modern kori háborúkat azzal összehasonlítani, hogy az "ősemberek" fejbevágták egymást a szakócával, vagy hogy 500 éve elfogadott volt a rabszolgatartás. Volt közben egy felvilágosodás és az emberek igenis változnak. Elég azt nézni, hogy milyen ütemben fejlődik a technológia. Másfél évente megduplázódik a számítógépek teljesítménye. Ami pár évtizede egy szobát foglalt el, az most ott van a zsebedben sokszoros sebességgel. Ha nem lenne az ember aki megvegye, akkor nem fejlesztene senki. Ha nem érezné úgy, hogy szüksége van rá, akkor máig a teheneket fejné meg bárányok után szaladgálna.
és ahogy pocokxx is írta: Egyébként határozott különbségek vannak számszerűségben, a módban, az "igazoló" elvben, a közvélemény hozzáállásában.

A 'milyen időket élünk'-re, meg a 'hatalmat kap a sátán'-ra visszatérve:

REV 6:3-4:
És mikor a második pecsétet felnyitotta, hallám, hogy a második lelkes állat ezt mondá: Jőjj és lásd.
És előjőve egy másik, veres ló, és aki azon üle, megadaték annak, hogy a békességet elvegye a földről, és hogy az emberek egymást öljék; és adaték annak egy nagy kard.

7-8
És mikor felnyitotta a negyedik pecsétet, hallám a negyedik lelkes állat szavát, amely ezt mondja vala: Jőjj és lásd.
És látám, és ímé egy sárgaszínű ló; és aki rajta üle, annak a neve halál, és a pokol követi vala azt; és adaték azoknak hatalom a földnek negyedrészén, hogy öljenek fegyverrel és éhséggel és halállal és a földnek fenevadai által.

Písz :)

(#15790) Ujjlenyomat válasza BoB (#15785) üzenetére


Ujjlenyomat
csendes tag

"Ma már ez mindennapos... Nézz körül. Kezdenek beteljesedni a János jelenéseiben leírt próféciák."

Ez nem azt jelenti, hogy régen minden szép és jó volt.
Itt egy folyamatról van szó.
Talán úgy lehetne elképzelni,
mint egy nem végtelenben végződő exponenciális egyenletet.
Az origóból folyamatosan szépen-lassan ível felfelé,
majd elér egy pontot, ahonnan issszonyú meredeken szinte száguld...
A fügvény bármelyik pillanatban elérheti a maximum értékét,
és azzal együtt a végpontját is.

[Az 'issszonyú' szót a hangsúlyozás miatt írtam 3 s-sel/sz-szel]

Rélszlet a Bibliából:
Míg az Olajfák hegyén ült [Jézus], a tanítványok külön odamentek hozzá, és ezt mondták: „Mondd meg nekünk, mikor lesznek ezek, és mi lesz a jele a jelenlétednek és a világrendszer befejezésének?”

(Máté 24:3 [ÚV])

Hallani fogtok háborúkról és háborús hírekről; vigyázzatok, ne rettenjetek meg. Mert ezeknek meg kell lenniük, de ez még nem a vég. Mert nemzet támad nemzet ellen, és királyság királyság ellen, és lesznek élelmiszerhiányok meg földrengések egyik hely után a másikon. Mindez a gyötrő fájások kezdete. Akkor nyomorúságra adnak titeket, és megölnek benneteket, és gyűlölet célpontjai lesztek minden nemzet előtt az én nevem miatt. Továbbá akkor majd sokan elbotlanak, és elárulják egymást, és gyűlölni fogják egymást. És sok hamis próféta támad, és sokakat félrevezetnek; és a törvénytelenség növekedése miatt a legtöbb emberből kihűl majd a szeretet.

(Máté 24:6-12 [ÚV])

És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég.

(Máté 24:14 [ÚV])

mert akkor nagy nyomorúság lesz, olyan, amilyen nem volt a világ kezdete óta mostanáig; nem, és nem is lesz többé. Bizony, ha azok a napok meg nem rövidíttetnének, nem részesülne megmentésben egyetlen test sem; de a választottak miatt megrövidíttetnek azok a napok.

(Máté 24: 21, 22 [ÚV])

Azt a napot és azt az órát senki nem tudja, sem az egek angyalai, sem a Fiú, csak az Atya. Mert amilyenek a Noé napjai voltak, olyan lesz az Emberfiának jelenléte is. Mert amilyenek azokban a napokban voltak az emberek az özönvíz előtt: ettek és ittak, a férfiak nősültek, a nőket férjhez adták, addig a napig, amelyen Noé bement a bárkába, és semmit nem vettek észre, mígnem eljött az özönvíz, és elsöpörte mindnyájukat, olyan lesz az Emberfiának jelenléte is.

(Máté 24: 36-39 [ÚV])

KIvonatosan a 24. fejezet.
Igazából én még nem tudom, hogy mi a világnézeted.
Remélem ezekkel a versekkel több mindent is megtudtál az utolsó napokról.

A nem változik semmi -vel kapcsolatban:
Régen nem is létezett zár.
Ma meg már ki az aki nem zárja be a kaput meg az ajtót este, vagy nem zárja le a kerékpárját, ha beugrik valahová. De az olyan ember is kevés, aki nem szokta bezárni a kocsiját. Egyre több a településeken a köztéri kamera. Egyre több céget, intézményt látnak el riasztó berendezéssel. Az üzletekben megjelentek a biztonságőrök. Azon a településen ahol én lakok, valaki még este kiteregetett, hogy reggelre megszáradjon a ruha a kinti ruhaszárító kötelen. Reggel meg már nem volt mit összeszednie.
Szerintem rengeteg dolog változik. A kérdés inkább az, hogy észrevesszük-e vagy nem fordítunkrá figyelmet, mint ahogy azt tették sokan Noé napjaiban.

Részlet egy könyből:
„Lesznek nagy földrengések” (Luk 21:11)
Való igaz, hogy az elmúlt évszázadok során is voltak nagy földrengések; emellett a szakemberek az érzékeny műszerekkel most már egymilliónál is több földlökést észlelnek évente. A nagy földrengéseket azonban különleges műszerek nélkül is észrevesszük.
Valóban feltűnően sok nagy földrengés volt 1914 óta? A boulderi (Colorado) Nemzeti Geofizikai Adatközpont adataira, továbbá számtalan mérvadó forrásmű adataira támaszkodva 1984-ben összeállítottak egy táblázatot, amely csak azokat a földrengéseket tartalmazza, amelyek erőssége a Richter-skála szerint 7,5 vagy annál nagyobb volt, vagy legalább 5 millió dollár értékű kárt okoztak, illetve amelyek legkevesebb 100 halálos áldozatot követeltek. Kiszámították, hogy az 1914-et megelőző 2000 év folyamán 856 ilyen földrengés volt. Ugyanebből a táblázatból az is kiderül, hogy az 1914 óta eltelt csupán 69 év alatt az ilyen földrengések száma 605 volt. Ez azt jelenti, hogy az éves átlag 1914 óta az elmúlt 2000 évinek mintegy a hússzorosára nőtt.

„Egyik hely után a másikon járványos betegségek” (Luk 21:11)
Az első világháború vége felé a spanyolnátha söpört végig a földgolyón, és több mint 20 millió ember életét oltotta ki, valamint példátlan ütemben szedte áldozatait a történelemben más betegségekhez képest. Az orvostudományban elért fejlődés ellenére évente nagyszámú áldozatot követel a rák, a szívbetegség, a sokféle nemi úton terjedő betegség, a szklerózis multiplex, a malária, a folyami vakság és a Chagas-féle betegség.

’Növekvő törvénytelenség’, mely együtt jár azzal, hogy „a legtöbb emberből kihűl majd a szeretet” (Máté 24:11, 12)
Egy neves bűnügyi szakember elmondta: „Világméretekben nézve a bűnözést, szembeszökő, hogy mindenhol folyamatos növekedés tapasztalható. A kivételek, ha vannak, feltűnő egyedi esetek, és hamarosan elsöpri őket a [bűnözés] növekvő áradata” (The Growth of Crime. New York, 1977, Sir Leon Radzinowicz és Joan King, 4—5. o.). A növekedés valóságos, és nem csupán pontosabb adatközlésről van szó. Igaz, az elmúlt nemzedékek idejében is voltak bűnözők, de a bűnözés soha nem volt olyan széles körű, mint napjainkban. Az előrehaladott korú emberek ezt saját tapasztalatukból is tudják.
A törvénytelenség, amelyről a próféciában szó van, Isten ismert törvényeinek a mellőzését is magában foglalja, vagyis azt, hogy az emberek Isten helyett magukat helyezik az élet középpontjába. Ennek a magatartásnak a következménye a válások számának gyors megnövekedése, az, hogy a házasságon kívüli nemi kapcsolat és a homoszexualitás általánosan elfogadott, és hogy évente több tízmillióra tehető az abortuszok száma. Ez a törvénytelenség (a Máté 24:11, 12 szerint) a hamis próféták befolyásával párosul, akik a saját tanításuk kedvéért háttérbe szorítják Isten Szavát. Az is hozzájárul ahhoz, hogy a világ szeretet nélkülivé vált, hogy a Bibliához való ragaszkodás helyett a saját filozófiáikkal törődnek (1Ján 4:8). Olvasd el a 2Timóteusz 3:1–5-ben lévő leírást.

Eddig tart a részlet.
Én még kiegészíteném azzal, hogy most 'nem rég' volt a japán földrengés.
Olyan nagymértékű volt, hogy ki kellett bővíteni a Richter-skálát egy mégnagyobb értékkel.
Remélem, hogy mostmár (legalább egy kicsivel) valóságosabb számodra, vagy hihetőbb, hogy tényleg az utolsó napokat éljük. (Persze nem akarlak rémisztgetni.)
Örülök, hogy öszintén megosztottad velünk a véleményedet, és hogy nem használsz trágár szavakat.

"Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)

(#15791) Ujjlenyomat válasza Ujjlenyomat (#15790) üzenetére


Ujjlenyomat
csendes tag

Lecsúsztam a szerkesztésről.

Nem exponenciális egyenletként, hanem függvényként kell elképzelni.
Elnézést, de csak most vettem észre, hogy rossz szót írtam.

[ Szerkesztve ]

"Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)

(#15792) BoB válasza 0xmilan (#15789) üzenetére


BoB
veterán

"Egy szóval sem említettem, hogy régen hű de jó volt az élet, mert csak békesség volt meg szeretet."

Ja ok, nekem nem így tűnt.

"Volt közben egy felvilágosodás és az emberek igenis változnak. Elég azt nézni, hogy milyen ütemben fejlődik a technológia. "

Nem változnak az emberek mert ugyanúgy vannak háborúk, gyilkosságok, ármánykodások, lopások, merényletek, minden emberi ösztön ugyanaz mint régen. Csak az eszközök változnak. Ezért több ember hal meg de nem azért mert az emberek változtak. Mindig is kellett az embernek a hatalom. Nem azért nem használtak régen számítógépet mert nemakartak hanem mert nem volt.

"Régen nem is létezett zár."

Ha így álalánosítunk, akkor ne csak a közvetlen környezetünket vizsgáljuk, a volt szoci világ ahol bűn volt ha nem volt az embernek munkája és nem volt annyi lopás a rendszerváltás előtt.

Több ezer éve léteznek zárak, őseink már az ókor előtt is használtak zárakat.
http://www.zarcsere.hu/Zarcsere/zarak-tortenete.html

Tehát itt sincs semmi tendencia, az ember ugyanúgy lopott régen is, és próbálta óvni értékeit is.

"Én még kiegészíteném azzal, hogy most 'nem rég' volt a japán földrengés.
Olyan nagymértékű volt, hogy ki kellett bővíteni a Richter-skálát egy mégnagyobb értékkel."

Ettől is régebben meg volt egy jégkorszak ami kicsit súlyosabb volt globális hatásait tekintve.

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#15793) lao ce válasza 0xmilan (#15789) üzenetére


lao ce
aktív tag

"Te amúgy mivel magyaráznád?"
semmivel. ne haragudj, de miert is kellene magyaraznom egy showmusor forgatokonyvet?

kymco
par eve beszeltunk rola hogy az isten betartja a termeszeti torvenyeket meg akkor is amikor csodat tesz. latszolag a satannak nagyobb a hatalma a foldon mint az istennek (hiszen lebegteti a hiveit...). ez eleg kellemetlennek tunhet azoknak akik hisznek bennuk.

amit nem ertek azaz, hogy a satan nem tunik hatekonynak. ha (felteszem) sok eves tanulas utan lehet csak lebegni, es raadasul utana fogolynak erzed magad, az nem valami jo hirveres. ahogy olvastam a satannak lelkeket kell gyujtenie, de ez a leirt modszer eleg benanak hangzik. mit ert el ezzel? az hogy egy no elfordult tole.

nicht kompot

(#15794) BoB válasza lao ce (#15793) üzenetére


BoB
veterán

Valószínűnek tartom, hogy ha létezik gonosz, akkor kicsit árnyaltabb a kép annál, mint ahogy a katolikusok beállítják. A propaganda gondolom jól működik, ezért rosszabb színben tüntetik fel mint amilyen valójában.

Egyébként milyen morbid dolog már szimbólumnak azt a tárgyat választani, amin kínhalált halt a mindenható fia. Ez nekem kb olyan mintha pl anyámat elütné egy autó, és ezután autójelet tűnék ki mindenhova... Ráadásul sok kereszten ábrázolják is Jézust ahogy folyik a vére.

Senkit sem szoktak úgy ábrázolni ahogy kínhalált halt. Az nem lehet hogy ez a Sátán műve? Hogy el lett a katolikus vallás jelképe?

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#15795) kymco válasza lao ce (#15793) üzenetére


kymco
veterán

Isten mindenható, mindent meg tud tenni. A természeti törvények sem kötik. Lázár háromnapos hulla volt már mikor feltámasztotta Jézus, Illés Karmel hegyi áldozatát Isten gyújtotta lángra, Mózesnél a csipkebokor lángolt, de el nem égett, Jézus lecsendesítette a tengert... stb.
De mielőtt belemelegednénk megjegyzem, hogy Isten és az ördög hatalmának nem mértéke a természetfelettiségének foka. Pld nem foka a felnőttségnek a testmagasság. Nem feltétlenül felnőttebb a magasabb ember :).
Érezve a fricskát szavaidban mégis komolyan véve azokat az asszony szabadulása csak azt mutatja, hogy Isten bárhonnan képes kiszabadítani a foglyokat.
Sokat gondolkoztam azon, hogy a diabolosz miért hegyezi ki ránk magát. A Biblia szerint az ember Isten képmásának lett teremtve. Ez pedig olyan, amire csak az ember lett teremtve. Törékeny, természeti törvényeknek alárendelt, kiszolgáltatott lény, de Isten képviselője. Ahol az ember képviseli Istent, itt megjelenik Isten maga. Ezt akarja a sátán lerontani. Az Istentől elszakított ember nem tudja képviselni az Istent. Mint amikor a daganatos sejtek elszakadva a test vezérlésétől megkezdik kontrol nélküli burjánzásukat, ami végül a test pusztulásához vezet.

www.refujvaros.hu

(#15796) kymco válasza BoB (#15794) üzenetére


kymco
veterán

Nekem a kereszt Isten szeretetének jele. Jézus halála a Isten kegyelmét jelenti. Ha nincs kereszt, akkor hiábavaló az élet. A kereszt lett az örök élet fája a hívő embereknek. A kereszt szimbóluma csak akkor lenne abszurd és morbid, ha Jézus nem támadt volna fel. De feltámadt, és legyőzte a halált. (ja, és nem vagyok római katolikus)

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#15797) lao ce válasza kymco (#15795) üzenetére


lao ce
aktív tag

ugy ertettem hogy a biblian kivuli csodak. egyszer arrol beszelgettunk hogy egyikotok se elt at szemelyesen olyan "csodat" ami nem fer bele a termeszeti torvenyek vilagaba, inkabb ugy alakulnak a dolgok. szoval innen jott az, hogy a "hetkoznapi csodak" a torvenyeken belul vannak.

a lebeges viszont "hagyomanyos" csoda kategoria. ha a satan nyitna egy pirulagyarat ahol lebegopirulakat gyartana piacra, hat komolyan mondom ket even belul minden ember a satan szolgaja lenne mert vennek mint a cukrot. ehhez kepest ezek az elszigetelt probalkozasok -asszonyok ijesztegetese- eleg amator dolognak tunnek.

elfogadom amit irsz, bar nagyon homalyos. a velemenyem (ne erezd hogy valaszolni kell ha nincs kedved) az hogy ez a satan egy ertelmetlen figura. az orok eletet azzal tolti, hogy szarakszik az emberekkel. mennyire unalmas es kiegett lehet az elete. hobbija? lelkek gyujtese. ennel meg a facebookozas is ertelmesebb.

bob.zxr
"rosszabb színben tüntetik fel mint amilyen valójában."
a keresztenyek szelsosegekkel operalnak szoval a szeplotlen jot es az ultimate gonoszt engedik egymasnak a hitvilagukban. ebbol kovetkezoen nem lehet a satan kevesbe rossz mint a teljes rossz es isten egy decivel sem lehet kevesbe jo mint a tokeletes jo. gondolom egyikuknek sincs egy csepp humorerzeke sem.
persze mindig ugy fejezodik be a dolog, hogy a jo legyozi a gonoszt, szoval azert nem kell aggodni nagyon.

"Egyébként milyen morbid dolog már szimbólumnak"
szerintem mindegy mi a szimbolum. nekik fontos a szenvedes abrazolasa es az arra valo emlekeztetes. a ver meg hasonlo reszletek az inkabb muveszi megvalositas, raadasul a kozepkori muveszeti iranyok is eleg realistak voltak a reszletek megjelenitesevel kapcsolatban. amugy eroszakkal es terrorral tele van a biblia, nem tudom miert akadsz ki egy kis ver abrazolasan.

"Az nem lehet hogy ez a Sátán műve? Hogy el lett a katolikus vallás jelképe?"
a keresztrol nem a satan jut az emberek eszebe hanem a kereszteny hit. ez szamit, ettol mukodik mint jelkep.

nicht kompot

(#15798) pocokxx válasza BoB (#15792) üzenetére


pocokxx
Közösségépítő

Azt mondod ne általánosíts, de te éppen azt teszed, amikor azt mondod: "Nem változnak az emberek."

A propaganda gondolom jól működik, ezért rosszabb színben tüntetik fel mint amilyen valójában.

Mi értelme van annak, hogy rosszabb legyen, mint amilyen? Meg egyébként is: Ha a sátán tehetne jót, akkor miért nem adja meg neki az Isten a lehetőséget a megtérésre?

A kereszt pedig valóban morbid, de, amikor ránézel, akkor tovább is gondolod...
Jézus vére által tisztultunk meg. A kereszt nem egyszerűen egy kivégző eszköz, hanem a megváltás jele, üdvünk záloga, Krisztus értünk vállalt szenvedésének szimbóluma.

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#15799) kymco válasza lao ce (#15797) üzenetére


kymco
veterán

A helyzet azóta változott. Éltem meg olyan csodát, amit nem magyaráz meg a tudomány, a fiam életveszélyben volt. De csoda történt, több is egymás után, de ez számomra annyira személyes, hogy nem vetem a trollok elé (nem rád gondoltam). És nem csak ez volt.
A sátán motivációjával és frusztrációjával nem kívánok foglalkozni.
Egyébként az említett boszorkány nem cirkuszi mutatványként élt képességeivel, nem a show miatt tette, amit tett, hanem konkrét céllal, hatalomért vagy más ember megtévesztése érdekében... A valódi sátánisták közössége zárt nem könnyű bejutni hozzájuk, ők sem a show-ra és a feelingre mennek. Imádják Isten egy elbukott, szellemi teremtményét.

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#15800) BoB válasza kymco (#15796) üzenetére


BoB
veterán

"De feltámadt, és legyőzte a halált."

Nagyon suta vagyok, ezt az "apróságot" el is felejtettem. Így már minden más :D

lao ce: "gondolom egyikuknek sincs egy csepp humorerzeke sem."

Ezen jót nevettem :)

pocokxx: "Azt mondod ne általánosíts, de te éppen azt teszed"

A poszt megírása után én is rájöttem de úgyhagytam hátha nem fog feltűnni senkinek :B
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aki ismeri vagy gyakorolja a következő videón látható vallást (iszlám), az elmesélhetné ez milyen ünnep vagy szertartás vagy nemtom és miért csinálják:

Valamilyen iszlám "szertartás"

FIGYELEM! Gyerekeknek nem ajánlott!

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.