Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#15301) D1Rect válasza stranger28 (#15300) üzenetére


D1Rect
félisten

WC pumpaként aligha, de emberként valószínű.
Szóval nem tönkretenni a bolygót meg szétbomlasztani a társadalmat, mert neked is ugyanitt megy tovább a móka. :))

(#15302) Noddy válasza stranger28 (#15300) üzenetére


Noddy
senior tag

Ajánlom a (Lee Strobel) Jézus dosszié című könyvet, amit egy ateista oknyomozó riporter írt a Biblia hihetőségéről.

A szó elszáll az írás megmarad, több ezer éven keresztül is, és pont ez bizonyítja, hogy nem írtak bele és át semmit. A Bibliánál hitelesebb ókori kézirat nincs. Még a kor bestsellerének számító Odüsszeusz vagy Aineiasz eredeti szövege is bizonytalanabb a fennmaradt kéziratok alapján. Hidd el :) nálunk okosabb történészek, tudósok már megvizsgálták a Biblia hitelességét. Pont a próféták számon kérhetősége miatt biztos nem írtak át semmit ez mindenkinek érdeke volt.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#15303) stranger28 válasza Noddy (#15302) üzenetére


stranger28
addikt

Ránézek.

Ez még továbbra is meredek, attól, hogy esetleg nem írtak át/töröltek ki semmit. :)

(#15301) D1Rect: Nem ment át a költőiségem látom. :D Valószínű? :))

Egyébként nem volt tervben. Ennek tudatában pont, hogy kihasználja az ember az idejét és figyeli, hogy mit hagy hátra másoknak... Kitalálja emberünk, hogy hogyan szeretné leélni, ami van, és tartja hozzá magát, ha nem volt hibás, vagy ő nem szerencsétlen. Bár a kettő lehet egyet jelent.

[ Szerkesztve ]

(#15304) D1Rect válasza stranger28 (#15303) üzenetére


D1Rect
félisten

Valószínű, lehet mégiscsak WC pumpa leszel. ;] :))

Persze.
Amikor az ember szembesül az igazsággal teljesen más időintervallumban kezd gondolkodni és talán kicsit jobban tudja felmérni a tettei következményeit.

(#15305) stranger28 válasza D1Rect (#15304) üzenetére


stranger28
addikt

Állok elébe. :D

Ennyiből jó, ha hisz ezekben valaki. Amennyiben nem, esély van rá, hogy nem törődik majd másokkal, így tényleg kicsinálja kicsit a világot. Vagy nagyon, ha "szerencsés".

[ Szerkesztve ]

(#15306) D1Rect válasza stranger28 (#15305) üzenetére


D1Rect
félisten

Sajnos én nem vagyok hajlandó hinni.
Arra nyitott vagyok, hogy megbizonyosodjak valamiről, de arra nem, hogy bemondásra elhiggyek bármit is.

(#15307) stranger28 válasza D1Rect (#15306) üzenetére


stranger28
addikt

Azt viszont hiszed, hogy újjászületünk, nem?

(#15308) D1Rect válasza stranger28 (#15307) üzenetére


D1Rect
félisten

Nem hiszek. ;)

(#15309) stranger28 válasza D1Rect (#15308) üzenetére


stranger28
addikt

Pedig biztosra nem tudhatod.

(#15310) D1Rect válasza stranger28 (#15309) üzenetére


D1Rect
félisten

De.

(#15311) stranger28 válasza D1Rect (#15310) üzenetére


stranger28
addikt

Oszthogyé?

(#15312) D1Rect válasza stranger28 (#15311) üzenetére


D1Rect
félisten

Nem tudok ilyen szolgáltatásról ami ezt célozná, véletlenszerűen szoktak belefutni esetek.

(#15313) AssAssynn válasza Crystalheart (#15293) üzenetére


AssAssynn
őstag

Nem tudom miért beszélsz így a saját üdvösségedről. Nem azt mondom, hogy önző legyél, de az ajándék elfogadása nem mohóság. (:

Éppenséggel van amit biztosan tudhatok arról, hogy mi lesz a halál után, mert Isten mondott róla ezt-azt, szóval itt nem arról van szó, hogy ezt én kitaláltam, hanem, hogy hiszünk-e Istennek, vagy sem. Persze, a tény attól is tény marad, hogy elfogadod-e, vagy sem.

stranger28: A Biblia valóban írva van, de egyrészt egy kazal könyvből áll ami összefüggő, azután pedig az egész történelme során gondos kezek másolták, tanulták, adták tovább. Régen voltak olyanok, hogy maszoréták, ezek olyan emberek voltak, akik kicsi koruktól kezdve a Bibliát (akkor még csak az Ószövetség volt meg) tanulták, s tényleg minden egyes vesszőt tudtak, hogy hol van, szóval ők teljesen fejből tudták az egészet. Szóval ezek másolták, sokszorosították. Munkájukat valóban el lehet ismerni, hiszen amikor a mai napokban találnak több ezer éves irattekercseket az Ószövetségből, akkor azokat elolvasva látszik, hogy ugyanaz, amit most kézben fogunk. Szóval nem kell ezt félteni. Az Újszövetség is hasonló, belőle maradt fenn a legtöbb írásos emlék a kortárs irodalomban. Több ezer példány, amiben ugyanaz áll, s ezekből több még a mai napig megvan. S ekkor még nem is beszéltem a sok vele foglalkozó emberrel, akik mind azon fáradoztak, hogy az eredeti szöveget adják tovább.
Aztán most jutunk el oda, hogy ezek akkor még mind csak olyan bizonyítékok, amik a hitetleneknek adattak, hiszen a Bibliáról maga Isten mondja, hogy az Ő szava, amiről bizonyságot is tett, s Ő gondoskodik arról, hogy hozzánk olyan állapotban jusson el, ahogy annak kell, hiszen ez nem részletkérdés.

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#15314) Crystalheart válasza AssAssynn (#15313) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Számomra a Biblia akkor is legföljebb egy történelmi fantasy marad, hiszen nincs okom elhinni, hogy a próféták valóban "felülről kapott" szavakat írtak le. Amiket te bizonyítékként fogadsz el, azok szintén hit kérdései. Én elfogadom, hogy te hiszel benne, ezzel nincs gond.

Egyébként van egy olyan érzésem, hogy nem hívőként a legjobban a hívők sajnálata zavarja az embereket. Bosszantó, amikor olyan dolog miatt sajnálnak, foglalkoznak az emberrel, ami a sajnált szerint nem szorulna rá. Mert amúgy engem nem érdekel, az igazi legjobb barátaim nagyon nagy része például erőteljesen baptista. Sosem kerülnek szóba ilyen témák, és nincs is semmi konfliktus.

Ui.: Nem szeretek ajándékot kapni. Jobb szeretem saját erőből elérni a dolgokat, és én adni másoknak. Mondjuk soha nem is kapok.

(#15315) had423 válasza stranger28 (#15300) üzenetére


had423
aktív tag

Nem egészen vakon. Elég sok minden bizonyítja, hogy igaz írások vannak benne.

(#15316) lao ce válasza Crystalheart (#15314) üzenetére


lao ce
aktív tag

"Számomra a Biblia akkor is legföljebb egy történelmi fantasy marad, hiszen nincs okom elhinni, hogy a próféták valóban "felülről kapott" szavakat írtak le. "
pedig elhinni masok altal megkerdojelezhetetlennek mondott evidenciakat es azt hirdetni mint igazsagot nem all tavol a karakteredtol - legalabb is nekem ugy tunik.
van amire azt mondod nincs okod elhinni mast meg elhiszel.

miert pont a a felulrol jott szavakat nincs okod elhinni?
es az oszovetseg rendben van csak az ujszovetseg profetai hamisak?

nicht kompot

(#15317) Crystalheart válasza lao ce (#15316) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Azok a mai evidenciák igen friss társadalmi élményeken alapulnak, mi több, benne élünk, tapasztaljuk, míg a bibliai próféták nagyon régen éltek. Ilyen egyszerű.

(#15318) kymco válasza Crystalheart (#15317) üzenetére


kymco
veterán

Nincs úja a Nap alatt.... :)

www.refujvaros.hu

(#15319) AssAssynn válasza Crystalheart (#15314) üzenetére


AssAssynn
őstag

Mint már említettem, azért a kétkedők számára is elég sok bizonyíték adatott. Mint például, amikor az Ószövetség egyes prófétái leírják, hogy mi lesz néhány ország sorsa (és hogy), aztán száz évekkel később tényleg az történik vele. Meg a Jézusban beteljesülő több száz prófécia, s az Ő csodái. Persze ezek mellett is ott a lehetőség, hogy az ember ne higgyen.

Az utóiratodhoz annyit, hogy az üdvösség olyan dolog, amit magadtól nem tudsz elérni, ez csak Jézus Krisztus által lehet a tiéd. Adni egyébként tényleg jó dolog, ahogy Jézus is mondja: "Nagyobb boldogság adni, mint kapni." (ApCsel 20,35)
Ezért hirdetjük az evangéliumot. (:

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#15320) lao ce válasza Crystalheart (#15317) üzenetére


lao ce
aktív tag

oh szoval a regi dolgokban nem hiszel inkabb csak a modern dolgokban.

szerintem sokat lehet tanulni a regi profetaktol, sot, a modern "predikaciokat" is konnyebb a helyere illeszteni ha be tudjuk illeszteni a tortenelmi folyamatba. azt hiszem en pont forditva vagyok, jobban elfogadom a regi profetakat es profeciakat mint ujakat. ugy tapasztaltam hogy a modern profetak inkabb a maguk szekeret toljak vagy valamifele rovidtavu erdekbol szolnak, a regi dolgok viszont kialltak az ido probajat, meg ha volt is annak idejen valami akkor aktualis (monjduk politikai) szennyezettseg az uzenetben az mara mar letisztult tobbe kevesbe es elkulonitheto.

nicht kompot

(#15321) Crystalheart válasza lao ce (#15320) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Szerintem félreértettél, tehát míg a régi dolgokat nem tudjuk megtapasztalni, és a több ezer éve leírtak hitelessége, avagy pontossága, valósághűsége kérdéses, addig a mai folyamatokban benne élünk, tapasztaljuk, így akár magunk is véleményt alkothatunk róluk. Hogy a kirekesztés gyűlöletből és félelemből fakad, korántsem hit kérdése, úgyhogy ne beszéljünk arról, én miben hiszek...

Az aktuálpolitika jelenleg hidegen hagy, a saját ideáimat követem.

De azt hiszem, kezdem unni a témát. :)

(#15322) kymco válasza Crystalheart (#15321) üzenetére


kymco
veterán

Szerintem a régi dolgokra van rálátásunk, a mai dolgoknál pedig az idő döntheti el, hogy igaza volt-e a szólónak, ebből következően nagyobb a bizonytalanság.
Példaként hozom, hogy ma már gyönyörűen látható, hogy az amerikai pénzpiaci válság hogy dönti be Európát, de 2008-ban még potens szakembere is azt vélelmezték, hogy Európára nem lesz számottevő hatása. És érveik még hihetőek is voltak, csak éppen nem őket igazolta az idő.

www.refujvaros.hu

(#15323) Crystalheart válasza kymco (#15322) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Átfogalmazhatnám úgy, hogy "a ~70 éve folyamatosan jelen lévő problémák". Mindenesetre amiről beszélünk, és amire lao ce folyton visszaterel, nem épp ilyen kategória. Aki ismer ilyen embereket, az vagy azt látja, amit én, vagy vak, vagy maga is szélsőséges. Mérhetetlen gyűlölet feszül ebben a társadalmi-politikai rétegben, ami már talán inkább szociológiai probléma, újból túlnőni látszik a politikán. És talán engem is az zavar a leginkább - pedig én csak kulturális szempontokat veszek figyelembe -, hogy az egészet nagyon gyakran keresztény vallásokkal és Isten nevével kavarják össze, amiből egyfajta álkeresztény, ámde teljes lényével hívő emberfajta jön létre. Mintha a gyűlöletben hinnének.

Azt hiszem, nem szükséges megvárni az elkövetkező korokat, hogy eldönthessük, hasznára válik-e ez a társadalomnak, van rá elég példa, hogy mit szül ez.

(#15324) kymco válasza Crystalheart (#15323) üzenetére


kymco
veterán

Én csak arra reagáltam, hogy nem látom azt, hogy abban a korban, amiben vagyunk, jobban el tudjuk dönteni valakiről, hogy hiteles-e, amit mond, ír. Szerintem az aktuális helyzet előnye, hogy benne élünk hátrány is egyben, mert nem láthatjuk külső szemlélődőként.
Mondok példát.
Bár Jézus többször beszélt arról a tanítványainak, hogy mi fog történni vele, nem tudták felfogni, megérteni. Sőt, amikor bevonultak Jeruzsálembe, egészen más Messiásként képzelték el Jézus ténykedését, pedig Jézus nem rejtette véka alá, mi fog történni.
Kb ilyenek vagyunk most is...

www.refujvaros.hu

(#15325) lao ce válasza Crystalheart (#15321) üzenetére


lao ce
aktív tag

basszus, probalok irni valami vallas temaba vagot, erre megint rakezded a teritest ebben az abszolut nem ideillo valamiben. atfogalmazom amit mar irtam neked ketszer-haromszor.

ime:

kerlek akaszd mar ki az agyadat. eleg gyermeteg (amennyiben nem gyerek vagy akkor szanalmas) hogy nem erted meg hogy szoloban nyomod, mert en nem vagyok a beszelgeto partnered ebben a temaban, es nem is voltam egy percig sem.

te hoztad be ezt a szelsoseges temat es te kezdtel vitazni magaddal, hoztad ki magadat gyoztesnek es mindenki mast aki nem te vagy azt vaknak, szelsosegesnek, gyulolkodonek, jozan esz nelkulinek, nacinak stb.

ha ennyire nem tudsz leszakadni errol a temarol konnyen felvetodik masokban, hogy valamifele harc dul a belsodben es magadnak sem ismered be hogy latens szimpatizansa vagy azoknak az eszmeknek amiket kulsoleg nagyhangon elitelsz. mennel jobban hozongsz itt mindenfele partner es ok nelkul, annal jobban kilog a lolab, mert azok szoktak igy megnyilvanulni akik ambivalensen ereznek es kulso megerositesre ahitoznak.

mellesleg: terel a bubanat. kerlek ne vonjal bele a szellemi szennyesedbe amit ide teregetsz mert nincs hozza kozom. ne legyen mar kotelezo errol a szarrol beszelgetni, jo? lathatod, senkit sem erdekel a temad. engem sem.

[ Szerkesztve ]

nicht kompot

(#15326) Crystalheart válasza lao ce (#15325) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Hát erre most mit mondhatnék? :) Továbbra sem tudom, miért gondolod, hogy én egy percig is hőzöngtem, csak leírtam a véleményemet. Ne gondolj indulatot a soraim mögé. Már nem is emlékszem pontosan, honnan indult ez el, de valahol leírtam ezzel kapcsolatban a gondolataimat, mire te egy lapra helyeztél az általam joggal kritizált eszmével. Nem vettem személyes támadásnak, egyszerűen ebből a szempontból majdnem mindegy, melyik eszme volt ez, de természetesen nem érthettem egyet az összemosással. Többször hangsúlyoztam, konkrétan mely eszmék ellen szólok - és olyanok ellen, melyek mellett ép gondolkodású ember nem érvelhet tiszta szívvel még ilyen közvetett módon sem. Elhatárolódhatsz a témától, de ha egy eszme kritikáját kritizálod az eszmével való vélt hasonlatossággal, az közvetetten az eszmét segíti. Ha pedig újra előhozakodsz vele ("oh szoval a regi dolgokban nem hiszel inkabb csak a modern dolgokban"), ne csodálkozz, ha reagálok is. Ha van mire, miért ne? Egy vallástopik úgyis rendeltetésszerűen egy helyben topog. :) És ha úgy vesszük, ekkor is egy új, vészes vallásról beszélünk.

kymco: Van igazság abban, amit mondasz. Az egyes ember nem láthat át mindent, bár a saját, meghazudtolhatatlan tapasztalatai kellő objektivitással mérvadóak lehetnek. Mindenesetre a régmúlt, babonás embere és a mai modern gondolkodók közt van némi különbség. A régiek közlései óta rengeteg idő telt el, több ezre év politikai és vallási viharai, holott néha a pár évtizeddel ezelőtti közlések hitelességét sem mindig tudjuk igazolni; a maiak szólamaiban viszont nem kevesebb a demagógia, mint egy ókori szónok beszédében. Igazából semmiben sem lehet elég biztos az ember. :)

[ Szerkesztve ]

(#15327) _AnTi_ válasza AssAssynn (#15292) üzenetére


_AnTi_
tag

"Minden ember Ádámtól kezdve úgy születik, hogy a lelke halott, tehát távol van Istentől, mert a bűn elszakítja őt."

Ezt hogy érted?

Mózes első könyvében:

"2,7 És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az õ orrába életnek lehelletét. Így lõn az ember élõ lélekké."

[ Szerkesztve ]

Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...

(#15328) kymco válasza _AnTi_ (#15327) üzenetére


kymco
veterán

A héber rúah szónak sok jelentése van, jelentheti Isten Lelkét, jelentheti, az életerőt, amitől él az élőlény, jelentheti azt a lélek szót, amivel a pszichológia foglalkozik és jelentheti az emberi értelem központját, és jelenthet szelet is tudtommal.

A szövegkörnyezet teszi egyértelművé a szó magyar jelentését.

www.refujvaros.hu

(#15329) Crystalheart válasza kymco (#15328) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Ez speciel nincs másként a magyarban sem. :) Magát a lélek fogalmát használjuk sokféleképpen. (Leszámítva tán a szelet.)

(#15330) Noddy válasza _AnTi_ (#15327) üzenetére


Noddy
senior tag

Az hogy az ember lelkileg halott funkció hiányt lehet. Mint minden hasonlat ez is sántít, de kb. az a lényege, mint a konnektorból kihúzott mosógépé (pl.), az ember az Istennel való kapcsolatra teremtetett, így teljes, mint amikor a mosógép áram alá van helyezve. A bűn elszakította az embert Istentől és emiatt lett halott, alapvetően a kihúzott mosógép is mosógép alakú, meg lehet rá virágot pakolni vagy ráülni, de mint mosógép, már nem működik, halott. Jézus ezt a kapcsolatot állította vissza.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#15331) asuspc96 válasza Noddy (#15330) üzenetére


asuspc96
senior tag

Most ezt kb úgy lehet értelmezni, hogy az ember ugyan ember maradt és tud bármit csinálni, de még sincs meg benne az a teljesség...most akkor ez egy paradoxon...ha mindent tudok csinálni de közben mégse teljes...szóval érted... :F

(#15332) kymco válasza asuspc96 (#15331) üzenetére


kymco
veterán

Az ember nem tud bármit csinálni... ha a mosógép példánál vagyunk, erősen csökkentett funkcionalitással tud erősen korlátos időben működni.
A teljesség már csak azért sem lehet meg benne, mert az ember maga mindenben töredékes. Töredékes az ismerete, korlátozottak képességei, korlátozottak érzelmei, és töredékesek is stb...
Teljességet Isten nélkül nem lehet elérni.

www.refujvaros.hu

(#15333) Crystalheart válasza kymco (#15332) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Azért lefogadom, hogy Isten segítségével sem lesz teljes az ismereted és korlátlanok a képességeid, úgyhogy hasonlóan "töredékes" maradsz az összes felsorolt példád esetében :)

(#15334) kymco válasza Crystalheart (#15333) üzenetére


kymco
veterán

A teljesség Isten egy egész életet átölelő programjának végcélja.
Egy biztos, hogy a képességeim, a bennem rejlő lehetőségek csak Istennel tudnak a legjobb hatásfokkal érvényre jutni.

www.refujvaros.hu

(#15335) AssAssynn válasza _AnTi_ (#15327) üzenetére


AssAssynn
őstag

Természetesen Ádámot és Évát Isten jóra teremtette. A bemásolt idézet is -Mózes első könyvéből- még a bűnbeesés előtti időről beszél. A bűnbeesés következménye az Istentől való elszakadás. Az én megfogalmazásom volt pontatlan. :B
Innentől kezdve remélem érthető a többi, vagyis az abban a hozzászólásomban később leírtak alapján bízom benne, hogy ki lehet következtetni, hogy ez mit jelent. Minden emberben van lélek, de csak akkor nevezzük élőnek, ha a bűn nem választja el azt Istentől. Abban az esetben viszont, ha az ember nem hisz, nem tért meg, nem született újjá, akkor a lelke is távol van Istentől (mivel a bűn elválasztja), magyarán halott.

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#15336) lao ce válasza Crystalheart (#15326) üzenetére


lao ce
aktív tag

"leírtam ... a gondolataimat, mire te egy lapra helyeztél az általam joggal kritizált eszmével"
kerlek idezz, mikor irtam hogy szelsoseges nacionalista vagy.

" Elhatárolódhatsz a témától, de ha egy eszme kritikáját kritizálod az eszmével való vélt hasonlatossággal, az közvetetten az eszmét segíti"
akarki mondhat velemenyt az ervelesi stilusodrol a nelkul hogy naci lenne.

attol hogy en tiszteletben tartom a forumszabalyokat es nem mondok velemenyt aktual politikai kerdesekrol ugyancsak nem leszek naci.

velemenyem az ervelesi stilusodrol van, te viszont nem a megelevenedett eszmed vagy. peldaul rakosi meg sztalin voltak szemelyukben serthetetlennek. hiszen ha a szent oldalon allnak akkor mar ok maguk is szentek, ha az eszme tevedhetetlen akkor mar ok is azok. csak ok sajna nem voltak nevetseges paprikajancsik :(

------------
"Ha pedig újra előhozakodsz vele.."
szoval en hozakodtam elo erre te megvedted magad ujra azzal hogy megint lenacizol. ertem.

gondolom az nem zavar hogy ezt te irtad:
"Azok a mai evidenciák igen friss társadalmi élményeken alapulnak, mi több, benne élünk, tapasztaljuk, míg a bibliai próféták nagyon régen éltek"

erre valaszoltam hogy:
"szoval a regi dolgokban nem hiszel inkabb csak a modern dolgokban..." stb.
kerlek ha van kedved fejtsd ki hogy abbol hogy en hiszek te meg nem hiszel biblia-korabeli profetakban hogy hoztad ki ket hozzaszolason belul azt hogy en naci szimpatizans vagyok.

nicht kompot

(#15338) lao ce


lao ce
aktív tag

basszuskulcs, megoltem a forumot! :)

nicht kompot

(#15339) had423 válasza lao ce (#15338) üzenetére


had423
aktív tag

Király vagy! :)

(#15340) lao ce válasza had423 (#15339) üzenetére


lao ce
aktív tag

"Király vagy!"
inkabb szornyeteg. :)

http://www.taoistmasterblog.com/taoism-vs-christianity/

az elso bekezdes igy szol:
sokan a nyugati kulturaban azt hiszik hogy a taoizmus valamifele "usszunk egyutt az arral" ami valamifele "minden mindegy" hozzaallas. ebbol kiindulva azt hihetjuk hogy a taoizmusnak nincs baja mas vallasokkal.
most elmondja nektek a taosita mester az igazsagot: hat, nem. a taoizmus nem OK mas vallasokkal mert mas vallasok nem jok es azok a rossz utra vezetnek. a keresztenyseg az egyik legrosszabb ut es sosem biztatnak arra embereket hogy azt valasszak. annal meg az is jobb ha valaki vallasnelkuli marad, hiszen az az ut osszezavarja a fejeket mivel az egesz rendszer egy agymosas, pont mint azt mondani valakinek hogy higgyen egy regenyben vagy novellaban ami elegyiti a fikciot egy kis tortenelemmel. abszolut hulyeseg.

ez utana folytatja ebben a gyerekes stilusban. hiaba, a hulyeseg teljesen vallas fuggetlen. itt-ott beleolvastam az oldalakra, hat szerintem tenyleg vicces. peldaul vannak videoi arrol hogyan kell meghajolni taoista modon. nekem ugy tunik hogy a ficko megelhetesi taoista mester, valami onjelolt megvalto szeruseg lehet. nagyon kemenyvonalas :) mindenesetre sok sikert kivanok innen a mesternek a megvilagosodasahoz. :)

nicht kompot

(#15341) pocokxx válasza lao ce (#15340) üzenetére


pocokxx
Közösségépítő

Hát elég "kemény" dolgokat ír... Az ilyenek egy picit kikezdik a keresztények hitét is.
pl. itt van ez a szakasz:
"In the system of Christianity, the world is seen as a three level world. One is heaven at the top which is above the sky or something. One is hell which is below the ground. One is our world here. When you die, you go up or go down depending if you believe them or not. Of course, you go up if you believe and you go down if you don’t. The lord up there is Jesus, the lord down there is Satin, clear and simple. How can you still be so naive to believe it is true in the modern society? Don’t you learn that the world is round, above us is the clouds and atmosphere, then the space and planets? Did you not learn the theory of evolutions at schools? Did you not see the photos of dinosaurs bones? Where are dinosaurs in the bible anyway? How come bible never talks about Asia if god create the world, how come not talk about other side of world then? The so called GOD in Christianity did not say a word about Asia in the bible, that already proof to you that the bible is not real. It’s theory tell you the world was born in 7 days, all done by god’s hand. Yes, you have to be naive enough to believe the world start with human being there already from long time ago because god made human. I personally cannot take this in because it is just so stupid and not making any logical sense at all."

Bár tény, hogy nagyon gyerekesen áll a keresztény hithez is. Ez van, ha az ember megreked ott az Isten ismeretben annál, amit általános iskolában "megtanult". Így nem lehet mélyülni benne, csak szembefordulni vele logikátlansága miatt... Ha nem foglalkozik az ember azzal, hogy a hitbeli és a világbeli tájékozottsága együtt fejlődjön, akkor eldől a mérleg és hasonlókat eredményez.

[ Szerkesztve ]

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#15342) Vladi válasza pocokxx (#15341) üzenetére


Vladi
nagyúr

"One is heaven at the top which is above the sky or something."
or számszing... jóvan, eddig bírtam. :))

Akkor most én is lássak hozzá blogolni a molekuláris kémiáról? Merthogy én meg arról nem tudok semmit se. :DD

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#15343) pocokxx válasza Vladi (#15342) üzenetére


pocokxx
Közösségépítő

Hát igen... Azért nem fogadja el a bibliát, mert nem ír a dinoszauruszokról... Mondjuk ez alapján sok mindent kellene hiteltelennek nevezni...:)

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#15344) Noddy válasza pocokxx (#15343) üzenetére


Noddy
senior tag

Én valahogy azt érzem ki a szavaiból, hogy sok benne a frusztráció. De ahogy írta is egy képmutató családban nőtt fel ez biztos nem sokat segített rajta és a taoizmus sem.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#15345) AssAssynn válasza pocokxx (#15343) üzenetére


AssAssynn
őstag

Ajánlom figyelmedbe Jób könyvének 40. fejezetét. A mostani fordítások ugyan vízilovat és krokodilt írnak, de Károli is még behemótról és leviatánról beszél.

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#15346) pocokxx válasza AssAssynn (#15345) üzenetére


pocokxx
Közösségépítő

Hűha, ez érdekes! Ezzel együtt nem gondolom, hogy mindennek benne kéne lennie a Szentírásban, illetve, hogy mindenre kellene perikópát találni. Egyszerűen nem ez a célja. Szakácskönyvben sem keresi senki a Római birodalom történetét...

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#15347) D1Rect válasza pocokxx (#15343) üzenetére


D1Rect
félisten

Van aki meg azért nem fogadja el a dinoszauruszokat, mert nem ír róla a Biblia. :)

(#15348) lao ce válasza pocokxx (#15346) üzenetére


lao ce
aktív tag

en ezert nem fogadom el a szakacskonyveket. :)

nicht kompot

(#15349) had423 válasza D1Rect (#15347) üzenetére


had423
aktív tag

Azt hiszem a Biblia ír valahol "behemót"-ról. Majd utánanézek. :D

(#15350) pocokxx válasza had423 (#15349) üzenetére


pocokxx
Közösségépítő

Szerintem te is a Jób 40. fejezetre gondolsz.

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.