Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#10170) Dalai Láma válasza euchi (#10168) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Nem az a kérdés, hogy én mit tartok helyesnek. Azt meg végképp nem tudom, hogy ki fog üdvözülni, és ki nem. És nem is tisztem ezzel kapcsolatban ítélkeznem.

Téged mi kötelez arra, hogy higgy Isten létezésében? Tényleg úgy döntesz, ahogyan szeretnél. A döntésed súlyát és a felelősségét neked kell vállalnod. Értem a nehézséget, mégpedig azt ,hogy nincs egyértelmű tudásunk arról, hogy mi mivel jár.

De az Isten világa nem az emberi világ. nem fogjuk tudni megérteni, hogy miként lesz nála.

Azért nehéz erről bármit is mondanom, mert nagyon máshogy állok a dologhoz. Nem félelemmel, hanem bizalommal. Engem nem a kárhozat örök tüze tart rettegésben. És nem is kell ennyit agyalnom azon, hogy ki jut be, és ki nem. Hit, remény, bizalom. Személyes kapcsolat, és igyekezet, de nem az örök élet elérése miatti önös érdekből való igyekezet.

A szeretet mi? http://sese.web.elte.hu/versek/szeretethimnusz.html ennél jobban nem tudom sajnos megfogalmazni. De semmiképp sem lehet annyival elintézni, hogy egy érzelem. Sokkal inkább vannak érzelmeink a szeretettel kapcsolatban.

Te haragszol Istenre, hogy ilyen szigorú, és igazságtalan törvényeket hozott? Nagyon érdekes számomra, ahogyan Istenhez hozzáállsz.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.