- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
Aktív témák
-
D.R.O.
tag
válasz
emitter #2806 üzenetére
Emitter!
Én mondjuk nem vagyok egy nagy szakértő, de nekem azt mondták hogy először az xp legyen fennt (ne kérdezd az okát mert nemtudom), aztán abban partícionálsz a vinyódon egy részt az ubuntunak és utána felteszed. Az ubuntu felismeri telepítés közben a másik oprendszert, asszem még rá is kérdez hogy bootoláskor betegyen e valami menüt vagy hogyhívjákot. És akkor amikor bekapcsolod a gépet akkor automatice tudsz választani.
Nekem is íyg volt a dolog. Csak nekem nem egy vinyón vannak hanem kettőn. Az elsőn (masteren) az xp, és a másodikon (slave) a Ubuntu, és fájntosan suhan mindakettő. -
D.R.O.
tag
Hello mindenkinek!
Lenne egy kérdésem (elég láma)!
Nemrég tettem fel az Ubuntut, mert sokan ajánlották kezdőknek. Nekem meg őszintén szólva fingom nincs az egész linuxhoz. De elég hamar belerázódtam az alapokban, csak néhány dolgot nem értek:
Mi az az OEM administrátor Temporary user? Valamit kiírt telepítéskor hogy állítsam be az ubuntut aztán indítsak el valami sudo oem-config-prepare-t ha már beállítottam. Ez mi miez az egész?
Másik kérdésem: Amikor ttelepítem a csomagokat a synapticból vagy honnan, egy csomó lib-et, meg ami kell neki nem tudja letölteni az internetről, és azt írja ki hogy ellenőrizzem az internet kapcsolatot. De azzal nem lehet baj mert sok más dolgot le tudtam vele tölteni (csomagok, programok). Gyakran előfordul az ilyen?
Egyébként nagyon tutkó az egész linuxos ubuntu dolog. És ezt egy hardcore windowsos mondja. Igaz egy kicsit meg kell szenvedni mindenért, de utána az működik is rendesen. Már megy szinte minden a gépen, mennek a videók ,meg az mp3-ak, pedig az easyubuntus könnyentelepítem dolog nálam nem működött, és egyedül kellett megcsinálnom, de tök jó volt. Már van blenderem, bluefish-em és már bemountolja az xp-s partíciómat is szal tök jó az egész.
Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC Game Pass előfizetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S3 TG Corsair 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest