Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40851) weiss válasza mpo (#40849) üzenetére


weiss
addikt

Simán kevés van belőlük. Viszont a duplán oltottak rohadt sokan halnak :Y

[ Szerkesztve ]

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#40852) Parci válasza Ringman (#40847) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az nincs. még a végén kiderülne, hogy 80 fölött nem tesz csodát az oltás sem, mert nincs már igazán immunrendszer, amit tanítson.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#40853) zseko válasza syberia (#40844) üzenetére


zseko
veterán

Ezt az ábrát nem értem, kétszer oltottakból ugyanannyi halt meg mint oltatlanokból, miközben az egyszer oltottakból meg csak tizedannyi?

HR24.hu

(#40854) Csatravi válasza VÁMpír (#40840) üzenetére


Csatravi
senior tag

"arra lehet vmi elővigyázatossági lépést tenni "

Pár ima elmormolása talán segíthet.

(#40855) Ezekiell válasza zseko (#40853) üzenetére


Ezekiell
veterán

Egyszer oltott alig van, és kevesebb/ugyanannyi kétszer oltott halt meg, mint oltatlan (ami 60%-os átoltottság mellett, úgy hogy napi 5ször annyi nem oltott fertőzött van mint oltott a másik ábrájuk szerint - nem olyan rossz, ha kiszámolod a matekot).

Csak hát a matekot nem szokták kiszámolni a népek, így tök jó az ilyen ábra a riogatásra :)

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#40856) Lauda válasza syberia (#40844) üzenetére


Lauda
félisten

A linkelt oldalon nincs ilyen grafikon. :D

(#40857) Lauda válasza zseko (#40853) üzenetére


Lauda
félisten

Kattints a linkkre és húzd rá az egeret az oszlopokra. :)

(#40858) mpo válasza weiss (#40851) üzenetére


mpo
veterán

- mégse

[ Szerkesztve ]

Ha érted, akkor már elavult.

(#40859) Ringman válasza Lauda (#40856) üzenetére


Ringman
nagyúr

ott van az:
Přírůstky mrtvých podle stupně očkování

sőt bele is lehet tekerni, hogy a tavalyi egész éves állapotot is mutassa:

[ Szerkesztve ]

(#40860) Ringman válasza Parci (#40852) üzenetére


Ringman
nagyúr

vsz. ezek a "lejárt" oltásokhoz tartozó halálozások, elsősorban időseknél.

(#40861) AMD Power válasza Ringman (#40790) üzenetére


AMD Power
titán

Amitt valószínűleg meg is fognak lépni idővel! :U

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#40862) mpo válasza Ezekiell (#40855) üzenetére


mpo
veterán

Rossz az ábra (félrevezető), mert ilyen esetben, a halálozási arányokat kell csoportonként ábrázolni (volt itt már ilyen) és nem abszolút értékeket egymásra pakolni.
Ha még pontosabban szeretnék, akkor a 2. oltás óta eltelt időt is lehetne ábrázolni.

[ Szerkesztve ]

Ha érted, akkor már elavult.

(#40863) mozso válasza Lauda (#40856) üzenetére


mozso
senior tag

Szerintem van

Ebből a sok alusipkás megint azt hozza ki, hogy nem érdemes oltani, mert ugyanannyi a halott. Ez nem igaz, mert ahogy írtátok korábban, több oltatlan van kórházban. Viszont nem olyan nagyon sokkal azért. Korcsoportokat nem tudunk, akkor lenne igazán hasznos ez a két grafikon. Nagyon nem mindegy, hogy oltatlan 40 éves emberből hal-e meg közel ugyanannyi, mint 2x oltott (oltás után 6+ hónappal lévő) 80 éves emberből. Sajnos pont erről itt nincs infó.

Nekem a fenti 2 grafikonból az jön le: gyerünk a harmadik oltásért. Aki nem veszi fel, az hamis biztonságérzetben lehet, náluk a mázli (genetikai) faktor lett a dupla oltás helyett a fő védelmi vonal.

[ Szerkesztve ]

(#40864) t72killer válasza weiss (#40851) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Látjátokmegmondtam hogy jó 1x oltottnak lenni :DD

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#40866) Parci válasza mozso (#40863) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a gyerekek oltatlanok, így a 60%-os átoltottság ott is azt jelenti valószínűleg, hogy az időseknél kb. 80%-os az átoltottság. így hal meg közülük kicsit kevesebb, mint oltatlanból. ugyanúgy kijön, hogy az oltások 90%-ban védenek a halálozástól.

ami meglep, hogy syberia ezt nem érti. rosszabb, ha érti, de az oltásellenessége annyira fix kiindulópont, hogy utána sem számol már.

itt hagyom a cuccot, mert a grafikon igaz, annak meg örülök, hogy amit sugallni akart vele, azt meg szétszedtétek.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#40867) Ringman válasza #20749568 (#40865) üzenetére


Ringman
nagyúr

Szászország tele van oltástagadó idiótákkal. Az eredmény szabad számmal is jól látható.

meg afd-szavazókkal, bár a közös metszet nagy lehet.

(#40868) mpo válasza #20749568 (#40865) üzenetére


mpo
veterán

Itt láttam, hogy a német nyelvű országok lemaradtak oltásban (Ausztria, Németország, Svájc).
A német nyelv nem alkalmas arra, hogy értelmesen el lehessen magyarázni, mire jó az oltás? :)

[ Szerkesztve ]

Ha érted, akkor már elavult.

(#40869) Ringman válasza Parci (#40866) üzenetére


Ringman
nagyúr

a gyerekek oltatlanok, így a 60%-os átoltottság ott is azt jelenti valószínűleg, hogy az időseknél kb. 80%-os az átoltottság.
nem kell tippelgetni:

itt meg azt is megnézheted, hogy fél éve ki volt oltva (hétre lebontva nézheted, hány %-nál jártak, a fenti adatsoron lépkedhetsz vissza az időben: [link]

(#40870) #86564352 válasza mpo (#40868) üzenetére


#86564352
törölt tag

Sajnos nagy divat arrafelé a homeopátia.

(#40872) Gothmog válasza Cseri0058 (#40821) üzenetére


Gothmog
aktív tag

Világjárvány van, egy kb. 1-3%-os mortalitási mutatójú vírussal. Ahol felüti a fejét egy járványhullám, ott jellemzően túlterheli az egészségügyi ellátórendszert. Emiatt nem csak a vírustól megbetegedettek, de a többi ember életkilátásai is romlanak (szűrések elmaradása, nem azonnali, életmentő funkciójú műtétek elmaradása stb.).

A vírusos fertőzés okozta súlyos megbetegedés esélyét az oltások nagyon jelentős mértékben csökkentik. Erre elég sok tanulmány elérhető. (Csak mondanám, hogy pl. a gyermekkori kötelező oltásoknak köszönhető egy csomó olyan betegség eltűnése, amik korábban megtizedelték a családokat, elsősorban a gyermekeket. Azt, hogy mi lenne ezek nélkül az oltások nélkül, jól mutatják azok a demográfiai adatok, amik az azt megelőző időszakokból származnak, és korleletként rögzítik az akkori viszonyokat. Ezek alapján, úgy átlagos esetben a megszületett gyermekek kb. fele meg sem érte a kamaszkor kezdetét. Hogy ez mára nincs így, abban oroszlánrésze van a kötelező oltásoknak.)

Az oltásoknak, mint minden oltásnak (a kötelezőknek is), lehetnek mellékhatásai, amelyek többnyire enyhék, de ritkán súlyosak, sőt esetenként (nagyon ritkán) akár maradandók vagy halálosak is lehetnek. De ez a veszély nagyságrendekkel kisebb, mint egy fertőzésből való maradandó károsodás vagy elhalálozás veszélye. (Még egy egészséges huszonéves esetében is.)

Mivel ez a világjárvány minden embert érint, potenciálisan egészségügyileg, gazdaságilag, szociálisan egyaránt, ezért a totális individualista hozzáállás ("nekem ne mondja meg senki, mit csináljak") jelen esetben az egész közösségre káros. Nyilván egyénenként kismértékben, de ha tömegek nem értik meg, hogy ezúttal közösségi felelősségvállalás, kvázi összehangolt, együttes cselekedet szükséges (jelen esetben a társadalom oltható tagjainak az oltakozása, mint jelenleg a járvány visszaszorításának, a normális élethez való visszatérésnek a nem tökéletes, de még mindig legjobb elérhető, és egyben legegyszerűbb eszköze), akkor ott leszünk, ahol most tartunk.

Értelmes ember egyébként nem tud valós, vitaképes ellenpéldát az oltás ellen felhozni, csak az összeesküvés-elméletek emlegetése zajlik ("billgéccbecsippez"; így tesz terméketlenné a háttérhatalom; nem véd az oltás, sőt azért adják, hogy könnyebben lebetegítsen a vírus (ezt lehet vaktában is lőni, de lehet látszólag tudományosítani is, ADE stb. kifejezések puffogtatásával); megöl az oltás - az én környezetemben is t9öbbekről tudok, akik az oltás után meghaltak stb. stb. stb.).

És az egy dolog, hogy a síkhülye, írni-olvasni is alig tudó Józsi bácsi a falusi kocsmában elhiszi mindezt, és utána kijelenti, hogy a "haláltól se fél, csak az oltástól", meg a 80 éves, még az elemit sem kijárt Margó néni azon sipítozik, hogy "meddő lesz az oltástól, neki ne adják be" - ilyenek vannak minden társadalomban, és lesznek is.

De amikor egy - elvileg - értelmiségi réteg tagjai, vagyis egyes tanárok, tehát azok, akik a gyermekeket/kamaszokat oktatják, felvértezik valamilyen tudással a jövőre... szóval amikor ezek az emberek nem értik meg a fentieket, ennyit nem tudnak végiggondolni, helyette nekiállnak óbégatni, hogy őket azután ne kötelezzék oltásra, nekik ne mondja meg senki, meg majd ők eldöntik mit akarnak, nekik jogaik vannak... akkor nem kell azon csodálkozni, hogy más, felelősen gondolkodó embereknek erről sarkos véleménye lesz.

Azért a tényeket nézve (1-3%-os halálozási rátájú fertőzés, társadalmat/gazdaságot stb. bénító/visszavető hatás stb. vs oltás alapú védekezés minimális kockázattal) szerintem nem kell zseninek lenni, hanem átlagos (vagy annál kissé alacsonyabb) intelligencia is elegendő, hogy mindenki mérlegeljen, és levonja a megfelelő konzekvenciát.

Máskülönben egy normális világban, egy olyan járványhullámban, mint amilyenben most vagyunk, nem hogy nem taníthatnál oltatlanul (otthon lennél fizetés nélkülin, de még úgy nagyjából a sarki közértbe se mehetnél le friss negatív teszteredmény nélkül). Ha pedig a Pfizeren kívül többféle oltóanyag is megkapná a végleges engedélyt (nem csak a vészhelyzetit), akkor mehetne a kötelezővé tétel. (Ha nem lennének jövőre választások, Orbánék talán meg is lépték volna a dolgot. Így viszont csak gyáván a munkáltatókra hárították át a döntés terhét.)

Én - rövidre zárva - úgy fogalmaznék egyébként, hogy értelmes, gondolkodó embernek illik magát egy ilyen helyzetben beoltatnia, az ostobáknak meg előbb-utóbb úgyis kötelező lesz.

Addig persze kiélvezkedheted magad, és kikérheted magadnak itt is és mindenhol máshol, hogy mit akarják megmondani, hogy te mit csináljál, te sem mondod meg másoknak, mit csináljanak. (Békeidőben még igazat is adnék, olyankor én is élni és élni hagyni elvét követem. Csak az a baj, hogy most nem békeidő van. És szomorú, amikor ezt elvileg értelmes emberek az önmaguk egóján nem látva túl nem képesek felfogni.)

Endure. In enduring, grow strong.

(#40873) Lauda válasza mozso (#40863) üzenetére


Lauda
félisten

Hasonlítsd össze ezt a grafikont és a képen lévőt. :)

(#40874) zseko válasza Ezekiell (#40855) üzenetére


zseko
veterán

Már ez a nyelv elég a riogatásra :DDD
Szerencsére fordítóval egész jól lefordítható az oldal. Ám szerintem ha egy ábráról nem olvasható le egyértelmű adat, akkor az egy szar ábra ;] ne nekem kelljen már még utólag össze exceleznem hat ábrát, hogy tényleges eredményt kapjak.

Lauda, néztem, de akkor sem értelmes adat :)

HR24.hu

(#40875) Vesa válasza Cseri0058 (#40821) üzenetére


Vesa
veterán

"Mindenki eltudja dönteni, hogy mi a helyes."

Nem, nem tudja!

A tudomány a valóság költészete!

(#40876) Parci válasza Gothmog (#40872) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szépen összeszedted. így.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#40877) balojazz válasza Cseri0058 (#40821) üzenetére


balojazz
aktív tag

Én liberális vagyok úgy gazdasági, mint politikai vagy egyéb témákban egyaránt. Viszont tudni kell, hogy a liberális álláspont szerint a helyzet az, hogy az egyéni szabadság addig terjed (addig kell maximalizálni), amíg a másik szabadságát nem korlátozza. Ha a te oltásellenességed miatt nem ér ki időben a mentő, ha nem veszik ki a gyulladt vakbélt, ha leterheled az eü ellátórendszert, ha permanens homeschoolban tépik az idegeket és fogyasztják a szabimat a gyerekek stb., akkor korlátozod a szabadságomat. Ez annál inkább érthetetlen, mivel évi 2-3 alkalommal 2-2 másodperces szúrásokról beszélünk: túl kevés áldozat ez igen nagy haszonért, igen kis kockázattal. Az államnak ki kellene kényszerítenie az oltásokat, de most sem teszi, ami a dolga lenne: megvédeni a társadalmat önmagától.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#40878) Vesa válasza #20749568 (#40836) üzenetére


Vesa
veterán

Ennek nem sok köze van az egyén szabadságához. Az egyén szabadsága addig terjedhet, amíg ezzel másokra nem jelent veszélyt. A kötelező oltásoknál se kérdezi meg senki az oltástagadó hülyét, hogy akarja-e vagy sem. Kötelező és kész. Ha nem tetszik, elveszik a gyereket és a hatóság oltja be, miközben a szülőt bíróság elé állítják kiskorú veszélyeztetése miatt, nagyon helyesen! De ettől még nem leszek diktatúra párti, mert ott már egészen más a szitu.

A tudomány a valóság költészete!

(#40880) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

szerintem egyébként itt is látszik csak az utóbbi kommentekből, hogy annyival nem ússzák meg az oltásellenesek, hogy "sokan vagyunk és a politika nem mer szembemenni velünk". ugyanis egyre jobban felpiszkálják az oltottakat, a politika pedig velük sem mer szembemenni, ráadásul ők vannak többen. egyrészt.

másrészt, mivel minimális biológiai ismerettel és logikával belátható, hogy az oltás jó és kell is, ezért az oltásellenesek csoportja... hogy is mondjam... hülyébb egyedekből áll. lesz köztük radikális úgy is, aki miniszterelnököt akar robbantani és társai, ezzel végleg beverve a szöget a saját koporsójukba.

tartom, hogy nincs az az állam, aki bármeddig finanszírozná a hülyeségüket. átmeneti a jelenlegi állapot, majd kötelező lesz és kész.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#40881) Parci válasza #20749568 (#40879) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

meg az "én sem haragszom rád vagy hülyézlek le, mert oltott vagy, én bezzeg el tudom fogadni" :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#40883) nobela válasza #20749568 (#40830) üzenetére


nobela
senior tag

"Nekem is megvan a saját véleményem. Amiszerint minden oltatlan aki oltathatna az egy aszociális barom, aki miatt mindenki egyéb szív."

Hahaha Aweriot! Az életben először egyetértek veled :D

ÁRESÉS !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, akár ezüstözött szimmetrikus kábellel is eladó 119.900.- Ft

(#40884) kolopele válasza balojazz (#40877) üzenetére


kolopele
nagyúr

Én inkább illiberális vagyok mint a kormány, pont ezért nem értem miért nem teszik kötelezővé végre ezt a nyomorult oltást, zárt térben a maszkhasználatot, kijárási tilalmat este 10 - től, iskolazárást, stb. Erre az évre legalább meg kellene hozni ezeket az intézkedéseket, ha tetszik ha nem.

(#40885) daneel_hu válasza kolopele (#40884) üzenetére


daneel_hu
addikt

A kijárási tilalomnak mi értelme este 10-kor?
Iskolazárás?
A f***mat azt...

A többi ok.

(#40887) kolopele válasza daneel_hu (#40885) üzenetére


kolopele
nagyúr

Csend lenne az utcán, nem fertőznék egymást a bulizó fiataljaink.
Az iskolazárás fontosságát meg nem fogom magyarázni, mert nincs rajta mit.

[ Szerkesztve ]

(#40888) Hieronymus válasza #20749568 (#40865) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

7-Tage-Inzidenz Hamburg

Nem oltott vagy nem teljes védelemig oltott: 450
Teljes védelemig oltott: 20
Összes fertőzött: 149.4

Több tartomány már vagy 1-2 napon belül átáll 2G-re. Az oltatlanok csak a munkahelyre és élelmiszer boltba mehetnek.
Ma úgy tűnik, legkésőbb jövő hét hétfőtől teljes Németországra ki fog terjedni a 2G. A legveszélyezettebb területeken 2G + (gyors)teszt kötelezettség előírás is lehetséges lesz.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#40890) Vesa válasza #20749568 (#40879) üzenetére


Vesa
veterán

Ebben maximal egyetértek, sajnos ide vezetett a szabadságjogok téves értelmezése.

A tudomány a valóság költészete!

(#40892) seredy


seredy
tag

sziasztok, mi van akkor, ha valaki talán covidos volt a közelmúltban (2 hete), és megkapja a harmadik oltást? azért talán, mert tesztelés nem volt, a tünetek között csak az émelygés meg a fejfájás, tehát valami gyenge vírus is lehetett. tehát nem biztos, hogy covid, de utólag utánajárni már veszett fejsze nyele.

(#40893) Vesa válasza kolopele (#40884) üzenetére


Vesa
veterán

Zárni, online oktatni már nem kell. Szétszedi a gazdaságot és lassan egy komplett generációt is hazavág, miközben nem igazán old meg már semmit. A oltást kell kötelezővé tenni és a maszkot zárt térben, vagy tömegrendezvényen. Elég világosak a szakmai ajánlások a kérdésben, egyszerűen azokat kéne betartatni, illetve a be nem tartásukat szankcionálni.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#40894) pyxystyx


pyxystyx
tag

Csak megint nem tudom megállni, hogy bele ne szóljak...

Előre bocsátom, jómagam be vagyok oltva, mert meggyőződésem, hogy ebben a helyzetben szép lehet az ember, okos nem. Azt is elmondhatom, hogy a közeli családtagjaim nagy részét én beszéltem rá az oltásra, és azóta sokkal nyugodtabb vagyok. Hogy ez egy hamis biztonságérzet? Lehet, majd kiderül.

Azt látom, hogy itt nagyon sok embernek nem ment az értő olvasás, nekik ajánlom, hogy rugaszkodjanak neki még egyszer. A PDSZ vagy melyik gittegylet nem az oltások ellen van, hanem idézem: "a kötelező oltás bevezetése komoly problémákhoz vezethet az oktatásban."

Irigylem az itt habzó szájjal dühöngőket, hogy olyan helyen élnek, ahol:
- Kevés, vagy nincs oltást elutasító idióta pedagógus.
- Nincs közoktatásban tanuló gyerekük, vagy valami elit alapítványi iskolába jár.
- Nagyvárosban él, ahol bőven pótolható és van is szándék a kiesett tanerő pótlására.

Mert a valóság az, hogy a kisebb (és itt keleten már a nagyobb) településeken így sincs megfelelő létszámú tanerő, mindennaposak a helyettesítések akkor is, ha éppen nincs táppénzen senki.
Most legalább még annyi sem lesz, de az elzavartak helyett persze nem vesznek fel senkit, mert azok állományban vannak, meg amúgy is ki a t@köm jelentkezne ezekre a helyekre! A maradókat meg jól megsz@pattuk, lehet még többet helyettesíteni, persze ingyen! Ja, persze a gyerekek nagy része nincs beoltva, tehát adtak a sz@rnak egy nagy pofont. (Itt általános iskolákról beszélek.)
Mindennek a levét ki is issza meg? Persze, hogy a gyerek. A hátrányos helyzetben levő falvakban duplán is, így még annyi esélye sem lesz kitörni onnan, mint ami eddig volt.

A munkahelyemen kicsit máshogy kezelik ezt a helyzetet: eddig hiányzik 20 ember, ha bevezetnék a kötelező oltást, hiányozna még 40. Lehetne lehúzni a rolót, ezért nem vezetik be. Hülye a vezetőség? Szerintem egyáltalán nem.

Még egy kis adalék:
Gyermekeim középiskoláiban 100% a pedagógusok átoltottsága (az egyik DSZC-s, a másik egyházi). Ennek ellenére a múlt héten mindkét iskolában napi 3 órát tudtak megtartani, annyi pedagógus esett ki koronavírus fertőzés miatt. Ja, a gyerekek fele sincs beoltva (mint írtam az enyéim megkapták már mindkettőt), fél osztályok vannak karanténban. Persze erről furcsa módon semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kaptak a szülők.

Ez a legnagyobb probléma, hogy mégis terjed ez a szar, ezen nem segít, ha ellehetetlenítjük az oktatást.
És nem, nem vagyok pedagógus (nem is lennék semmi pénzért), csak van egy kis rálátásom, és a gyerekeim még iskolába járnak.
Bocsánat, hogy kicsit hosszú lett, csak bennem meg a szemellenzős gondolkodásmódtól megy fel a pumpa.

(#40895) kolopele válasza #20749568 (#40889) üzenetére


kolopele
nagyúr

Tényleg, tankolni este 11 után kell. Nyomós érv a kijárási tilalom ellen :)
Iskolabezárás legalább december végéig? Megoldható lenne. Nekem is van két 13 éves gyerekem, nem a levegőbe beszélek.

[ Szerkesztve ]

(#40896) mpo


mpo
veterán

Én megkaptam:
Sajnos az ilyen emberek miatt tart itt ez az ország.
Úgy látom nem vagyok egyedül. :D

Ha érted, akkor már elavult.

(#40897) Csatravi


Csatravi
senior tag

(#40899) t72killer válasza seredy (#40892) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Utólag antitest-próbával sima ügy. Ha covid volt, egekben lesznek a szintjeid.
Viszont azt a kb 10 rugót csak akkor invesztálnám ebbe, ha nagyon valószínű pl közvetlen kontaktból hogy covid volt.

Ha az volt, és az így kimért szintek tleg szuperek, akkor fél évig nem érdemes oltópont felé nézned.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#40900) Ringman válasza seredy (#40892) üzenetére


Ringman
nagyúr

legfőképp semmi, de őszintén töltsd ki az oltáshoz szükséges nyilatkozatot (szóval ezt írd be a megfelelő helyre)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.