Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32554) #86564352


#86564352
törölt tag

Lesz idén síszezon Ausztriában, de csak szigorú járványvédelmi intézkedések mellett

Ausztria jelenleg az első fokozatnál tart, mivel az intenzív ágykapacitás elérte a 10 százalékos telítettséget. Ennek értelmében szeptember 15-étől az alapvető szükségleti cikkeket árusító üzletekben, gyógyszertárakban, illetve a tömegközlekedésben kötelező az FFP2-es maszk viselése, és ugyanez vonatkozik a sífelvonók zárt gondoláira is. Ezen kívül változott az antigéngyorstesztek érvényességi ideje is, 48 óráról 24 órára csökkent.

(magyar Lidlben szombaton fel is tűnt a megszokásból FFP2 maszkos emberek németül beszéltek, hirtelen nem tudtam eldönteni a szemezgetésben ők néznek ránk furcsán mert nincs maszkunk vagy mi rájuk csodálkozva mert csak rajtuk van #justpandemicthings) A most keringő takonykór, hűvösebb idő miatt hasznos is, ha nem covid akkor is.

Szlovéniában használt a védettségi igazolvány valódi használata: múlt héten 80+ dózist adtak be. Egy dózis Janssen népszerű, azzal hamar letudni. Közigazgatásban dolgozóknak nov. 1-től már PCR teszt sem elég.

Nálunk amíg nincs baj úgy látszik, kvázi kötelező oltásról és FFP2 maszkról se beszélnek, mert népszerűtlen lenne választás előtt? Pedig ha csak állami intézmények és cégek dolgozóinak előírnák, rögtön plusz több százezer oltott lenne. Nem tudom a postás, rendőr, vasutas, hivatali, tanári szektor pontosan hány embert jelent, jellemzően ők kontaktolnak is sok emberrel foglalkozásuk miatt. Deltánál pedig számít a viral load durvább, oltott kevesebb vírust prüszköl, oltott + FFP2 maszkos még kevesebbet, ne legyen úgy azért az oltatlanok köréből előfordulhat télre megint nagyüzem lehet a kórházakban. Látni USA adatokból, covidos kórházi kezelés alatt állók oltottak és oltatlanok körében: These charts show that COVID-19 vaccines are doing their job | Science News

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.