- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
6000 - 5901
24620 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-02-08 12:00 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
bandus
veterán
-
törölt tag
-
ngaba
aktív tag
-
törölt tag
Kívülről nézve sokkal nagyobb hatalmúnak látszik az USA elnöke, mint amilyen valójában. Főként azért mert a külpolitika elnöki hatáskör, így kívülről sokat látjuk szerepelni.
-
Wn2tl
aktív tag
-
törölt tag
-
julius666
addikt
Nem kérdés, hogy a reálkamat nem maradhat ilyen magasan, túl magas ahhoz az eladósodottság. Hogy ez ZIRP lesz-e megint, vagy ebben az évtizedben nem fog hosszabb ideig fenyegetni a defláció veszélye és ezért simán csak alacsony kamatszint (1-3%) azt esélytelen megtippelni. Páran szoktak itt spekulálni ezzel kapcsolatban de nekem nem triviális már a felhozott tényezők (zöld átállás, deglobalizáció, stb) eredője sem, nem hogy más, előre nem látható hatások nem oltják ki ezeket. Én továbbra is recesszióra számítok jövőre amihez deflációs félelmek és masszív kamatvágás társul, hogy utána mi lesz azzal kapcsolatban passz.
Egyébként meg továbbra is unortodox időket élünk, jegybank szerepe tovább fog nőni, simán előbukkanhatnak még kreatív pénznyomtatási módok (pl. CBDC-kenk keresztül), az infla számítási módjának tovább baszkurálásával is csökkenthető a reálkamat anélkül, hogy papíron látványos lenne, stb. Unortodoxiában a hazai vezetés a világ élvonalába tartozik (jegybank által lenyelt adósság, KSH bedarálása, jegybanki számla mindenkinek), de a világ vezető országait se kell félteni azért.
-
Vision
veterán
Persze, de ez ilyen classic keleti őrület, hogy a szent és tévedhetetlen vezetőt kell követni. Franciáknál, meg normálisabb helyeken oké, prezidenciális rendszer van (és ez teljesen valid államszervezési mód), de gond nélkül elzavarták Sarkozy-t is, és el fogják Macront is.
-
Ixion77
Topikgazda
Kínában állítólag, ha akarnak sem tudnak most eladni a nagyrészvényesek
"segíthet fenntartani a Beijing Stock Exchange 50 Index pozitív momentumát. Az index hétfőn mintegy 10 százalékot ugrott a múlt heti 21 százalékos emelkedést követően."
Látja valaki ezt az 21% emelkedést?
Én nem látok még hasonlót sem se a CQQQ-ban, se FLXC-ben, se 931023-ban. -
Ixion77
Topikgazda
-
szabi__memo
nagyúr
Az USAban elnöki hatalom van csak azért (ahogy a franciáknál is szóval nem csak K-EU faszság ennek a jelentősége) viszont ott mindenki tudja, hogy túl nagy jelentősége nincs a személynek. Ahogy te is írod, kompetensnek se kell lennie, mert az intézményrendszer jól működik és még a törvények felett sem állnak. Errefelé meg személyi kultusz van ami kicsit más
-
Vision
veterán
Pont az USA demokrácia erejét mutatja, hogy akár kompetens elnök nélkül (Trump, Biden) is faszán el tud működni. Amúgy sosem értettem, hogy miért kell ekkora jelentőséget tulajdonítani az egy szem szent vezetőnek. Ez tipikusan ilyen klasszikus K-EU faszság + USA. Sokkal fontosabb egy fasza intézményrendszer, ami működteti az országot.
-
Drizzt
nagyúr
-
Ixion77
Topikgazda
"Kérdés újra beindítják-e a pénznyomdát"
Be hát. Politikusok döntik el hogy be legyen-e indítva, őket pedig mindig csak a következő választás érdekli. Ami az USA-ban egy év múlva lesz, ráadásul Bidennek egyáltalán nem áll jól a szénája.
(Ami szerintem nem csoda. Nem is értem hogy jut bárkinek eszébe egy 82 éves embert indítani elnökjelöltnek.) -
Segal
veterán
-
Mercutio_
félisten
Senki nem szeretné, de a 0%-os kamatok oka jórészt a QE volt, ahogy a reáleszközök árának elszállását - és talán az ATH-ra futó részvény árakat is - is az okozta ha jól gondolom

Kérdés újra beindítják-e a pénznyomdát és ha igen az milyen hatással lesz a gazdaságra?
-
concret_hp
addikt
-
concret_hp
addikt
-
Vesa
veterán
Sorosista libernyák vagy!
Ilyeneket nem szabad linkelni. -
Vesa
veterán
-
Vesa
veterán
-
Ixion77
Topikgazda
"de ez ugye mindig igy van, mindig kimondhato"
Csak nem mindig masszívan inverz a hozamgörbe minden időpáron. Most pedig az, régóta. A megfigyelés szerint pedig minél hosszabban inverz a hozamgörbe, annál mélyebb recesszió szokott következni.
De persze igazad van, ugyanez fél éve pontosan ugyanígy volt.
Nekem úgy tűnik hogy egyre feketébb és feketébb az égbolt, tök úgy tűnik hogy már rég zuhogni kellene, de ehelyett még csak nem is csepereg az eső. Fülledt meleg van, és szélcsend. Mindenki csak áll és vakargatja a fejét hogy akkor most mi van.
A legtöbb gazdasági mutató szépen beállt recesszió irányába, kivéve a munkanélküliséget. Az ugyanis feltűnően, kitartóan, minden várakozás ellenére is stabilan néz a másik irányba.Én 4400-nál sem szállok be a rv.piacra, annak ellenére hogy simán belelátok most már egy új csúcsot. Mostanában hosszú kötvényekbe szálltam elég jelentősen (sajnos egy részével túl korán), meg oké, ENPH-nak sem bírtam ellenállni 90 alatt, de ezen túl csak defenzívekbe (US rövid kötvény, arany).
-
avl
senior tag
"Az én várakozásom még mindig az, hogy a recesszió nem marad el. Csupán késik. "
de ez ugye mindig igy van, mindig kimondhato (maskepp: valamikor lesz recesszio esés, ...)
epp ez az idözitesi probak veszelye
egyszerüen nem lathato, felesleges is (jatszani lehet, de szerintem csak a portfolio kis reszevel es a jatek kedveert maximum), annyi minden befolyasolhat, hiaba racionalisan, "ertekalapon", stb. A-nak kellene lennie, a psziche, a nagypolitika,...siman B-t csinalhat belöle ...egy ideig, de az ismeretlen hosszu (lehetnek hetek, honapok, evek)
USA elnökvalasztas,...
(persze ezeket Te is tudod ...de hatha segit a pszichet legyözni :-) ezert is kerdezgettelek folyton, hogy mi az allas ...emlekszem a 4400-as szintedre ...es nyilvan, ha beszallsz, akkor esni fog :-( ...de aztan majd emelkedni ...es ez igy megy mindig
-
Ixion77
Topikgazda
Az a helyzet, hogy #5973 PredatorZoli egy okos ember, amit bizonyít az hogy idénre neki igaza lett, nekem meg nem. A konstans bull hurráoptimizmus továbbra is működik.
Az én várakozásom még mindig az, hogy a recesszió nem marad el. Csupán késik. Volt egy deflációs boom, de már elmúlt. Sőt. Nemcsak hogy lesz recesszió, de már benne is vagyunk. A részvényipiaci indexeket ugyan el tudja torzítani 7 tech cég száguldása, de a kötvénypiac jóslata továbbra is egyértelmű. Az olajár is ugyanerre mutat.
A tippem az, hogy a jegybankok amint meglátják a töréseket, oda fognak önteni egy rahedli pénzt. Mi több, már jelenleg is ezt teszik, csak nem nyilvánosan, és nem tudjuk mi tört el. De tutira van oka hogy két hete elkezdték nyomni a likviditást.
Szóval jövőre pénzeső lesz ismét, két év múlva meg infláció ismét. A reáleszközök ára pedig elszáll. -
PredatorZoli
senior tag
Én azt gondolom, hogy az MNB azért mondja ezt, mert ezt kell mondania. A szóbeli intervenció is egy eszköz az infláció letörésére, méghozzá a legjobb eszköz abból a szempontból, hogy az semmibe nem kerül ellentétben a magasabbra emelt kamatokkal.
Én azt gondolom hogy az MNB csak addig fogja ezt a narratívát folytatni, amíg ez feltétlenül szükséges, sőt, továbbmegyek, azt gondolom hogy a két nagy jegybankra is ugyanez mondható el.
Senki nem szeretné valójában ezeket a hosszú ideig magasan maradó kamatokat, mindenki addig akarja ezt csak amíg feltétlenül szükséges. Így én nem gondolom, hogy az az elv fog érvényesülni, hogy addig tartják magasan amíg csak bírják. Szerintem épp ellenkezőleg. Olyan hamar leviszik negatív reálba, ahogy csak tudják. És a piaci várakozások is pikkpakk meg tudnak változni, utóbbira kár apellálni szerintem.
Én ezeket a magas inflációkat már nem látom úgy mint ahogy írod. Szerintem már nincs érdemi infláció. (az itthoni helyzetről még lehet vitázni de nyugaton már gyakorlatilag 3% körül vannak, ez nagyon messze van a bűnrossztól, pláne hogy még erről a szintről is javul tovább a helyzet, ráadásul gyorsabban mint ahogy várták).
Lehet félni attól, hogy ha erős a gazdaság meg a munkaerőpiac akkor jajj mi lesz mind meghalunk belepusztulunk az inflációba, de ha azt látjuk hogy az infláció lemegy és mellette nem romlanak el a fundamentumok, akkor az éppenséggel szerintem pont hogy örömteli és épp azt vetítheti előre hogy hamarabb tud visszatérni a dolog a korábbi kerékvágásba ugyanis nem kell plusz kerülőutakon eljutni oda mindenféle lassú kamatcsökkentésekkel meg kitartott pozitív reálkamatokkal. -
Gabró
tag
Szerintem napjaink legjobb gazsasági újságírója. Jó kérdéseket tesz fel, logikailag jó levezetései vannak, közérthetően fogalmazza meg a mondanivalóját. Nekem a stílusa is tetszik, szerintem ilyen terjedelemben belefér egy-egy deal vagy cash, nem erőltetett a szóhasználata. (Ha megfigyelitek, sokszor a forrásai szóhasználatát adja vissza angol szakkifejezésekkel.) Jó mezsgyén mozog a két véglet, az azonos szakkifejezések mondantonkénti ismételgetése és a nem írok le kétszer egy szót egy cikken belül, mert azt hiszem, hogy ettől vagyok választékos között.
-
Drizzt
nagyúr
Én két utat látok fél évtizedes távon: vagy sokáig alacsony pozitív reálkamat, lassabb és racionálisabb gazdasági működéssel, kisebb kockázatokkal. Vagy gyorsan csökkentett kamatok és visszacsapó infláció, majd nagyobb emelkedések. Persze van esély arra is, hogy negatív reálkamat és minden megy tovább, mint az elmúlt évtizedben. Esélyt kb. 30-40-30%-ban adnék ezekre a forgatókönyvekre. Reményem pedig az első forgatókönyv lenne. Én gazdaságilag nagyon nem szeretem a negatív reálkamatos éveket. Én úgy látom, hogy a Covid óta meglévő szitű negatív reálkamatok kiegyensúlyozása még messze van. A kérdés a kiegyensúlyozás időbeli és amplitúdó beli lefutása a számomra.
-
Vision
veterán
A zöld átmenet szerintem már középtávon is a gazdaság motorja lesz. Az összes többit bullshitnak tartom, főleg a deglobalizációt. Az nagyjából arról szól, hogy nem Kínában lesz a gyártás, hanem valami más söpredék helyen, mondjuk Magyarországon. Importált, fillérekért dolgozó melósokkal.
-
Ringman
félisten
-
bandus
veterán
-
Ringman
félisten
-
aAron_
őstag
-
Wn2tl
aktív tag
Lítiumról olvastam nemrég egy cikket. Növekedik a kitermelés volumene Ausztráliától kezdve Dél-Amerikáig, miközben az elektromos eszközök egyre hatékonyabbak és emiatt kevesebb lítium kell alapanyagnak, így az ára megy lefele.
-
Vision
veterán
Számos globális, pár éve megjelenő inflatorikus hatás van jelen, amelyek még súlyosbodhatnak is.
A feszes munkaerőpiacot leszámítva mire gondolsz (ami amúgy már régesrég megvolt az inflációs őrület előtt is)? Mert én inkább dezinflációs hatásokat látok, sőt, deflációt sem tartom elképzelhetetlennek. -
aAron_
őstag
Elolvastátok a korábban linkelt MNB tanulmányt?
Növekedés alapja a kiszámítható (alacsony) infláció. Amíg nincs olyan szintű recesszió, hogy már deflációról kelljen beszélni, marad a reálkamat. Persze szét lehet verni a jegybankot, de a kérdés nem erre vonatkozott.
Külföld: TIPS-eken miért lenne több mint 2%-os reálhozam bármely lejáratra, ha újra negatív lesz hamarosan? Persze, van olyan scenario, amikor újra negatív lehet, de a piac ennek a teljes ellenkezőjét árazza. Még mindig feszes a munkaerőpiac, nincs recesszió, deflációnak nyoma sincs. Számos globális, pár éve megjelenő inflatorikus hatás van jelen, amelyek még súlyosbodhatnak is.
Szerintem amíg nincs defláció, marad a reálkamat, defláció pedig nem várható.
#5961Segal: Ez a kormány által képviselt logika. MNB tanulmány ennek pont ez ellenkezőjét állítja. Magas infláció -> bizonytalanság -> magasabb megtakarítási ráta.
-
Segal
veterán
-
Wn2tl
aktív tag
Magyarországon biztos negatívba fog menni. Az egy rejtett adó amivel forintot folyamatosan "tervszerűen" leértékelik és az adósságot elkenik elinfálják. Nem hiszem, hogy ennél sokkal több eszköztára lenne az országnak. A fejlett nyugati, hozzáadott értéket termelő országokban, pedig nagyon lassan vissza fog állni a 0% körüli kamatszint. Valószínűleg itt az ideje, és elkezdem apránként bezsákolni a hosszú kötvényes ETF-eket.
-
Vision
veterán
-
PredatorZoli
senior tag
Szerintem nem lesz ilyen az egész évtized. Szerintem max még 2 év és visszatérünk a negatív reálkamatokhoz. És ez szerintem nem azért fog megtörténni meg lelassul a gazdaság vagy recesszió lesz és rákényszerülnek, hanem csak azért, mert szerintem ez a cél, hogy ha már nem szükséges a magasabb kamat, akkor vissza a 2010-es években "bevált" módszerhez.
-
j0k3r!
őstag
Témaindítónak bedobnék egy kérdést így vasárnapra: szerintetek maradnak pozitív reálkamatok (mondjuk 1-2% közötti) a 2020-as évtizedben, vagy pedig a recesszió/gazdasági lassulás első rezdülésére újra negatív lesz és visszatér a ZIRP/NIRP? Bontsuk külön a válaszokat FED+ECB, illetve MNB csoportokra, mert sajnos nem vagyok benne biztos, hogy ugyanaz lesz az út a fejlett világban, mint nálunk.
-
Ringman
félisten
majd ha belül az elnöki székbe legkésőbb 2025-ben (az inflációnál is gyorsabban súlygyarapodó - vö stressz) mártonminiszter, akkor vsz. már nagyítóval sem kell keresni majd a jegybanki függetlenséget.
ennyivel benézni az áfa-bevételt azért elég erős, főleg hogy az az egyik fő pillére az adóbevételeknek (volt portfolio podcast is erről a héten, de nem hallgattam még meg)
-
Feketelaszlo
senior tag
A lítium ár egyértelmű spekuláció volt, de a nikkel a többi hagyományos ipari fémhez hasonlóan olajjal együtt mozog. Mármint nyilván nem 100%-ban, de puszta fundamentális dolog, hogy a bányászathoz energia kell - s mivel az egyre frissebb lelőhelyek egyre gyatrább érctartalommal bírnak ezért hosszú távon egységnyi érc kinyerése egyre növekvő mennyiségű energiát emészt fel (kicsit olyan, mint a bitcoin nehézség, amitől a számítási igény egyre megy fölfelé, csak ezek a gépek valódi materiális anyagot bányásznak játékpénz helyett). Viszont ha olcsó az olaj akkor a termelők lejjebb tudják vinni az árakat, nem kell már az energiaköltséget áthárítani a vevőkre (plusz a bányászaton túl a fém feldolgozási oldal is fogyasztja a földgázt rendesen).
-
aAron_
őstag
-
Ringman
félisten
Kuti Zsolt – Baksay Gergely: Valóban a monetáris politika a növekedés gátja?
azért ez az ábra kemény:

-
Vesa
veterán
-
Sub-S
senior tag
-
törölt tag
-
Ixion77
Topikgazda
Főképp Indonézia.
De Ausztrália tudna jóval feljebb tudna tekerni elméletileg ha akarna.No mindegy, csak azért vetettem fel, mert ha továbbra is EV irányba állunk, akkor ez a zuhanás már több mint erős. Főleg egy olyan időszakban, amikor minden más alapanyagnak felfelé tendál az ára. Hacsak nem változik meg az tömegesen használt akksik kémiája, akkor előbb-utóbb fordulhat a trend. Érdemes figyelni.
-
attiati
veterán
-
Ixion77
Topikgazda
About 50 kilograms of nickel goes into each Tesla battery - 2022/08
The three main cathode types in Tesla EVs:
nickel-cobalt-aluminum (NCA)
nickel-cobalt-manganese (NCM)
lithium iron phosphate (LFP)
"...Tesla tries to increase nickel content and reduce the cobalt content in NCA and NCM batteries..."Metals Tesla needs to build 20M car - 2021
Tesla’s battery metals bill - 2022/08 - Image (ezek árak, nem mennyiségek!)
-
törölt tag
-
törölt tag
-
Sub-S
senior tag
-
aAron_
őstag
Argentina's Milei on Dollarization, Central Bank, China (Full interview in english)
Itt egy fokkal normálisabbnak tűnik, mint láncfűrész berregtetés közben.
-
Ringman
félisten
-
Catman
aktív tag
-
Ixion77
Topikgazda
Melyik az az alapanyag, amelyikből még a lítiumnál is több kell az elektromos autókba, és konkrétan ritkább mint a lítium?
Aki akar találgatni annak adok időt...
.
.
.
.
.
.Nos, ez a nikkel. Ehhez képest nézzétek meg a nikkel utóbbi másfél éves árfolyamváltozását (TW ticker: NICKEL).
Tudja valaki mi folyik itt? Mégsem lesz elektromos autó forradalom?
Hosszabb távon is szép duplatetős összeomlás látszik. (Állítsátok a chartot hónaposra) -
Wn2tl
aktív tag
-
attiati
veterán
-
Ixion77
Topikgazda
Sajnos ez a legvalószínűbb.
Vagy a magyar piacon már sokszor látott és látszólag eltűrt bennfentes kereskedés: pár milliárd átcsorgatása a megfelelő zsebekbe. Ha néhány héten belül érkezik a váratlan hír ami utólag indokolja ezt, amikor erről volt szó. Ha visszaesik oda ahonnan indult... Hmm. Lehet hogy akkor is
Meg kell szokni és érteni hogy a magyar kispapírok piaca ilyen. Itt semmit sem számít a valós érték. -
julius666
addikt
Lehet nagy szereplők politikai alapon kivásárlós/(többségi?) tulajdon szerzős szemétkedését nézitek. Kis fing tőzsde kis fing papírja nemzetközi szemmel nézve, finomkodásnak, óvatos vásárlásnak helye nincs.

Egyébként ahogy nézem tavaly kb. ugyanilyet ment lefelé is a lejtőn, valszeg ez ilyen. Egy moslék, semmit nem érő cég amit a politikai széljárás kapdos.
-
aAron_
őstag
-
attiati
veterán
-
tomazin
veterán
Ez speciel nem igaz. A upc onnantol kezdett meredeken zuhanni,h elo lett keszitve a voda eladasra. A merge is nehezkesen ment, mert nagyon mas mentalitasu volt a ket ceg. A felvasarlas sok mindenen nem valtoztatott, csak folytatja a trendet.
Mbh: merge, merge, merge, merge, merge, merge....jo szakember gardaval sem tud mas lenni (plusz ugye vezetok is ki-kiesnek, ami esetleg a szelallast is forditja)
-
Wn2tl
aktív tag
-
Ringman
félisten
[link]
Két év alatt duplájára nőtt az a pénz, amit az év első tíz hónapjában az államadósság finanszírozására kellett költeni – derül ki a Pénzügyminisztérium által csütörtökön közzétett októberi részletes államháztartási adatokból. Az úgynevezett nettó kamatkiadás – vagyis az állam kamatokból származó bevételének és kamatkiadásainak a különbözete – idén tíz hónap alatt 1938,9 milliárd forint volt, míg 2021 októberének végén még csak 1031,7 milliárdot ért el. -
attiati
veterán
Nem drukkolok és nem szeretném, hogy egy ilyen állam csöcsén lógó valami sikeres legyen. De meg fogják csinálni.
-
concret_hp
addikt
regionális terjeszkedés a bankholdingnál? ahhoz lehet hogy rendes bankként kéne működni nem?

eléggé úgy tűnik, hogy a főbb cél, hogy lehessen bármelyik havernak bármennyi hitelt adni, meg még néhány 100-1000 delikvenst be lehessen tolni ilyen olyan pozíciókba
én mindenhonnan azt hallom, hogy egy kib@szott nagy káosz az egész 
-
ngaba
aktív tag
-
attiati
veterán
Érdekes, de éppen az ellenkezője történt pár hónapja a bankadó módosításnál.
Illetve az ukrán szankciós listáért is nagyon ment a harc, amiért szerepelt rajta az otp. Nem hiszem, hogy nemzetgazdasági érdek lenne elnyomni.Lesz hely mindkét szereplőnek és az mbh sem a magyar piacra akar játszani szerintem.
Az átmeneti átalakítási időszakban megkapják a zsíros állami falatokat, utána pedig organikus növekedési pályára állnak a nemzetközi piacokon is.A büdös életben nem lesz itt kormányváltás, olyan tőkemennyiség kezd koncentrálódni kormányzati oldalon. A másik oldalon meg teljes pénztelenség.
Ha mégis megtörténne, akkor 5 perc lesz teleplakátolni az országot 100 milliárdokból, hogy elégedetlenséget keltsenek. Semmi pénz nem fog számítani.Egy teljesen kiüresített valami lett a parlamenti választás.
ON
-
ngaba
aktív tag
-
attiati
veterán
Nem olvastam sehol saját rv visszavásárlási programról (mint az opus-nál). Az is lehet mögötte.
De mi másért tépnék, mint hogy nagy állami üzletek érkeznek? (többnyire EU-s pénzekből)
Annak a farvizén fognak naggyá nőni.Az átmeneti konszolidációs időszakban durván viszi a pénzt a reorganizáció.
Addig is jól jön minden állami mankó. Aztán majd indulhat a regionális terjeszkedés.Az MNB meg nem fog semmilyen bennfentes visszaélést vizsgálni az esetükben.
Ellenben a kisbüfire repült a büntetés, mert manipulálta a kereskedési könyvet
-
aAron_
őstag
Hát, nekem ez a két magyarázat nem elégséges. Miért ne lett volna sikeres a kötvénykibocsátás? Elég könnyű beárazni egy ilyet. EU-s pénz meg nyilván jót tesz egy ilyen banknak, de ennyire? Én nem értem.
Ha tényleg nincs hír, inkább bennfentes kereskedést vagy valami más piaci anomáliát tennék felelőssé. Forgalom is hirtelen lett nagyobb korábbi hónapokhoz képest.
De ja, 5 napos hozam még durvább. YTD BÉT TOP 3 is kemény, aki NER az nyer: Így lehet gyorsan sok pénzt keresni a magyar tőzsdén
-
attiati
veterán
-
attiati
veterán
-
aAron_
őstag
MBHBANK és MBHJB mitől ment ekkorát ma a BÉT-en? Nem találok róla semmi információt. Nem mintha nagy jelentősége lenne.
-
szabi__memo
nagyúr
-
Ringman
félisten
-
stingy2
senior tag
Nagy segítség ez a magyar családoknak
.
Ha a kormány nem lenne ekkora kretén, akkor meg 13 mrd jöhetne...Más. Voltam ma (is) bevásárolni, és ahhoz képest, hogy pár éve ilyenkor csak zárás előtt tettem be a lábam boltba, mert akkora tömeg volt nov. közepétől karácsonyig, szóval ehhez képest parkoló félig se, benn meg csak lézengtek a zemberek.
Ez minden elmond a lakossági keresletről KSH ide, óbán oda. -
avl
senior tag
igen, nem varok (legfeljebb pozitivan csalodok) nagyobb hozamot, plane biztosan nem
szerintem jo bef.alap a PMAP-pal konkural (joval kockazatosabb, hozhat többet)
a "tojások" kapcsán:
jelenleg semmiben sincs 10%-nal többem (legtöbb az XDEV- ben)
ha beleveszem: babakötveny a 8. legnagyobb jelenleg (5.16%-nyi), de több lesz benne, mint XDEV-ben, söt 10% fölé kerül(ne, de a sajat porfoliomba be sem szamitom)21 elemem (ETF-ek, bef.alapok, PMAP, OTP rv., ANY rv.) van 2% feletti sullyal, 4 intezmenynel
+ ÖNYUP +NYESZ
szerintem ez nem rossz diverzifika (persze nem függetlenek az elemek, hanem komoly atfedeseik vannak) + jövöre IB is
-
aAron_
őstag
-
Wn2tl
aktív tag
-
avl
senior tag
-
avl
senior tag
babakötvenybe fizet
igen, mint a MAP+
epp ezert kamatos kamattal szamoltam: biztos 14.5+3=17.5, utana ~17.8+3=20.8 -> 1.175*1.208~1.42
azaz 2 ev alatt 42% tehat 50m-bol ~70m, 100m-bol 142m !
már teszegettem ra, most is jocskan van rajta, a fordulo TBSZ-eimröl (3db is, 2013, 2018 es masik helyröl 2018) reszkivettek sajnos csak jan. elejen mehetnek ra, azokra ~1.5 honappal kevesebb lesz 17.5%-on
szerintem hozam / kockazat tekintetben igen jo
..hozamban nem annyira tiszta, hogy legjobbpl. Hold Expedicio utolso 2 evben 46%-kal ment feljebb,
EMDA 47.9%-ot,
ANY es OTP rv. eseten sem biztos, hogy azok nem fognak többet hoznde pl. EMDA-t teljesen babakötvenybe teszem
-
Wn2tl
aktív tag
-
ngaba
aktív tag
-
attiati
veterán
-
Ringman
félisten
-
attiati
veterán
-
Drizzt
nagyúr
-
Segal
veterán
-
bandus
veterán
-
tomazin
veterán
-
attiati
veterán
A cikk címe még durvább.
Emberünk azt se érti, hogy megváltozott a világban a monetáris kondíció.
Érti egyáltalán, hogy leváltunk a régióról inflációban, árfolyam gyengülésben, kockázati felárban? Amiért egyedül a kormány felel.
Az MNB az egyetlen, aki védi a forintot és korrigálta önmagát is.
-
Ringman
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
6000 - 5901
24620 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G5 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJRA! 256GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230 méret
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TB (210-ARJD), WD19TBS (210-AZBV)
- AKCIÓ! 2TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)