Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Domináns Hím
kezdő
Pozsár neve mögött az áll, hogy Managing Director, Investment Strategy and Research, Credit Suisse, szóval nyilván nagyon hülye ember lehet, akit magas szakmai felkészültségetek birtokában könnyen leszólhattok.
Vagy csak arról van szó, hogy magyaros felfogás szerint mindenki hülye, aki más véleményen van, mint ti. Én inkább az utóbbira gyanakszom.
A másik topicban írtam már róla, most éppen egy kínai olajipari óriásvállalat régiós piacra lépését készítjük elő, rövidesen a mainstream médiában is olvashattok róla (egy magyar barátom lesz a régiós vezére). Ők például másik 7 milliárd emberrel együtt vidáman kereskedhetnek az oroszokkal, maximum a nyugati világ 1 milliárd embere nem (pontosabban de, Kínán keresztül, a hülyék felárával lehet olajat és LNG-t venni, eleget téve a politikai képmutatásnak). Nagyon nem örülnek az oroszok ennek (a Nyugatnak is erősen fáj, mint láthatjuk), de nem fognak tönkremenni tőle.
[ Szerkesztve ]
Egy szimpátiát szülő nicket akartam. :)
-
Ixion77
Topikgazda
Köszi! Akkor az a 30 év inkább 60-70 év volt. Akkoriban volt 39%, mostanában pedig 24%.
Tetszik a forrás, hasznosnak tűnik, fel is vettem az összefoglalóba.
#248 j0k3r!: A hanyatlás egy lassú folyamat, valószínűleg nem fog maholnap a dollár domináns szerepe megszűnni. Kamatdöntéskor sem ez lesz az elsődleges tényező, ezért ahogy #245 aAron_ is mondta, befektetési stratégia szempontjából ez lényegtelen. Hacsak nem omlik össze hirtelen a FIAT rendszer, de akkor meg szerintem nem a yuan, euró vagy a CBCD lesz a menekülési útvonal, hanem a nemesfémek.
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
-
Celithrandi
addikt
én akkor vak vagyok, azt se látom, hogy a jobb alsó az aktív Firefox amúgy. Mindent tudok állítani amit csak szeretnék, csak azt nem hogy az egyes ablakokban mi legyen.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Celithrandi
addikt
így már látom, csak ezen a monitoron ez nem volt látható túlzottan. Viszont ha megnézed akkor a bal felső sarokban van hogy EUR/HUF, ez elvileg a mentett "layer" igaz kb semmit nem jegyez meg. Viszont az egyes ablakokban csak az időintervallumot, indikátorokat és mindent is tudok állítani, de magát hogy mi legyen rajta már nem.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Celithrandi
addikt
igen És basszus, így már meg is van, alapvetően ez a mentett neve is: EUR/CHF, így megtévesztettem saját magam. Köszi, így már ok.
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
Erre csak azt tudom mondani, hogy fasza. De ha nem is volt ekkora elmozdulás mint amit én láttam mindenhol, alapvetően az is elég masszív amit te látsz, viszont így kezdem fenntartásokkal kezelni ezt a kilengést. Főleg ha valaki ezen nyert vagy bukott
A képen a google stat, teljesen fedi az investingest.
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
idén? Mármint ha idén akkor a bankosdira gondolsz, aminek valjuk be, volt alapja és esti hiszti nem rémlik de stresszes volt számomra. Akkor emeltem fel a likvid tőkémet 50%al.
-
Celithrandi
addikt
Igazad van, biztos éppen többet ittam mint ma Viszont az ok-okozaton nem változtat, tehát a mainak nem látom értelmét. Mármint ha az értelmét keressük, akkor ez már két hete léphetett volna. Márciusban volt mire duhajkodni, mégha véleményem szerint esőtánc is volt. Igazából, csak az fáj, hogy a mai forinterősödés és a chf ellenpontra lépő trendfordulásának bebaszott a hölgy elég rendesen, pedig semmi olyat nem mondott amit 1 nappal korábban ne tudott volna mindenki. Viszont a biztonság kedvéért bontok egy sört, arra még maradt pénzem fixen
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
Topikgazda
About 50 kilograms of nickel goes into each Tesla battery - 2022/08
The three main cathode types in Tesla EVs:
nickel-cobalt-aluminum (NCA)
nickel-cobalt-manganese (NCM)
lithium iron phosphate (LFP)
"...Tesla tries to increase nickel content and reduce the cobalt content in NCA and NCM batteries..."Metals Tesla needs to build 20M car - 2021
Tesla’s battery metals bill - 2022/08 - Image (ezek árak, nem mennyiségek!)
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
j0k3r!
senior tag
"A RIG-et is 7 éve ajánlgatja, egyszer írta - mármint pompi- hogy havonta duplázni fog, meg ilyen marhaságok, aztán tessék"
2020 nem 7 éve volt, de lehet félreértem stingy2-t. Amúgy meg minden charton lehet találni olyan időszakot, ahol lehetett keresni vele pénzt. Kérdés, hogy a nagy COVID lezárás alatt ki mert egy csődközel szélén álló olajfúrós cégbe komolyabb pénzt tenni, amikor még negatív olajárat is láttunk
some men just wanna watch the world burn...
-
stingy2
senior tag
Végülis .
-pomperj- (2016.06.17. 16.52)
"Hadd ajanljak a figyelo listakra, kicsit a PBR mintajara, egy melytengeri Olajszerviz ceget.
Transocean Offshore, RIG.
5)Target:
1 ev alatt dupla, 3 ev alatt tripla arszint elegge ovatos becsles."1 év: -30%
3 év: -46%
Van az, hogy nem adja ki
A havi duplázgatás valamikor 20-21-ben lehetett, azt már nem keresem meg.
Bocs mindenkitől, befejezem a mester ekézését[ Szerkesztve ]
INTJ
-
Ixion77
Topikgazda
-
Paxker315
addikt
Így. Bár én tipikusan az az allatfaj vagyok, akinek muszáj értenie valamit és a mögöttes tartalmát, különben nem jegyzek meg semmit.
Nem reflektalok az eddigi leirtakra. Nagyon jó tanulmányi átlaggal hoztam le az egész orvosit, igaz nem annyira törtem magam egyetem 3-4-5 évében ( nem volt prioritás). De véleményem szerint kognitíve nem egy nehéz v igénybe vevő irány, és irreleváns hogy teljesít az ember a későbbi kimenetel szempontból.
Jó, én ezt szakértő pszichiáter kollega vizsgálataival validalt Auti spektrum zavar és ADHD mellett mondom, de paradox módon ebben is meglattam a szépet: 30 évesen merült bennem fel az autizmus gyanúja, kerestem szakértőt, kiertekelte a képet cc 15 óra interjúk során, és validalta az előzetes feltételezest. Szóval sikeres felismerés kár hogy a veleszületett fogyatekossaggal és szociális, kommunikációs deficittel nem annyira poén a helyzetem.In hindsight, nem gondolom kognitíve megterhelonek még a 4.5 körüli átlaggal diplomazast orvosin, ellenben ami pokol lehet és muszáj raszanni az időt, az a jog, humántudomanyok. Minél irracionálisabb egy terület, annál nehezebb. Orvosin nem véletlenül tartom alapozó tárgyak közül legfontosabbnak az elettant, biokémiat, és ezért gondolom a (generál) belgyógyászatot a legerdekesebb klinikai területnek. Ezeknél a megértés, átfogó kép nagyon tudja redukalni, mennyi időt kell ráforditani.
De irracionálisabb területeken simán el lehet vérezni még jó kognicio mellett is. Szerintem. De lehet baromság v deluzionalis gondolkodás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest