- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
Az a baj, akkora különbség van a 2 TV, illetve technológia között, hogy jelen esetben még a méretnek sem lesz igazán jelentősége.
Illetve ha jól értem felváltva használnátok azonos tevékenységekre. Tehát feltehetően közel lenne az OLED -hez, vagy pont mellette. Úgy még jobban ki fog jönni a különbség. Pl. HDR gamingnél.
C655 egyébként jó TV, a kategóriájában szerintem ajánlott is. De egészen más szint.
Neked szerintem minimum egy mini LED kellene. Ami szintén nem OLED, de sötétben közelebb áll hozzá, mint egy C655. Főleg, ha mondjuk egy mély tónusú játék megy, ahol normálisan meg van csinálva a HDR és a fekete, vagy ahhoz közeli részek. De már enélkül is igen nagy lesz a különbség jobb anyagoknál
-
ρσгτσ
addikt
OLED után és mellé sem jó választás. Kontraszt, betekintési szög, fekete, általános képminőség. Egyedül valószínű a hang lesz az, amiben elég jó lesz OLED mellett. Meg talán még a fényerőben nem fog szégyenkezni, de attól függ mi van mellette.
Egyszerűen nem lesz jó a szemednek, főleg sötétben.
-
Aki C765-öt használ, az valószínűleg nem tart otthon C805-öt és C845-öt, hogy válaszolni tudjon erre a kérdésre. De ha csak a specifikációkat nézzük, akkor szerintem elmondható, hogy ha már van C805-öd vagy C845-öd, akkor azt nem feltétlen érdemes lecserélni C765-re, viszont ha most állsz vásárlás előtt, akkor egyértelműen a C765 a legjobb választás.
-
ρσгτσ
addikt
Az OLED az biztosan más világ, és megértem. Nálunk például méretes kanapé van, így lényeges a betekintési szög minősége. Ráadásul én nagyon érzékeny is vagyok rá. Erre a VA nem igazán jó...az OLED viszont igen. Emellett persze van más előnye is.
Ugyanakkor azt gondolom, hogy aki megteheti, az vegyen VA mini LED -et vagy OLED -et. Attól függően, hogy milyen felhasználói szokásai és lehetőségei vannak. Valahol ott kezdődik a minőség.
Viszont sima QLED -ben is lehet találni jó TV -t. A C655 szerintem pont ilyen. Annak tökéletes, aki nem tud vagy nem akar sokat költeni.
Ha mini LED -et keresnék, akkor én jelenleg a C765 -öt venném meg. Jó áron jó képminőség. Főleg, ha szoftveresen is rendben van.
-
bnorci71
addikt
75C845 lett ennek is van ugye kis nyűg az M4HD-n ,de semmi más egyenlőre ami zavarna
köszi mindenkinek a controlt a youtube videóra
a fényerő vibrálást látja valaki a jelzett időpontoknál vagy az is az akadás miatt vannapokban mintha ezt a fényerő változást láttam volna vagy Kodi filmezésnél is, illetve anno amikor az M4HD a színváltozásról írtam írta valaki, hogy focinál is lesz ez a fényerő vibrálás szerencsére nem nézek focit ,de a minap 2 percet ott maradt és hát látszik de arra nem emlékszem M4HD vagy más csatorna volt.
-
BlueSteel
tag
Mert nagy elvárás az, hogy egy dolby visionnel, hdr10+-al reklámozott, 320e forintos okostv le tudja játszani akadás nélkül a filmeket, streaminget? Esetleg ne kelljen venni hozzá még 60-90 ezerért egy külső lejátszót?
Az elozo, sima LG tv-men soha nem akadt semmi a saját gyári lejátszóján ilyen formában, pedig alacsonyabb kategóriás volt.
Sajnos ebben az árkategóriában nincs semmi konkurens. De ha tudom, hogy fél évet kell kutatnom, olvasnom, tesztelnem, hogy megoldjam ezt és az egyéb problémákat, visszaküldtem volna 30 napon belul.
Egyébként rengeteg felbontott példány volt belőle emagon az elmult fel evben. Talán másnak is feltűntek a problémák...
-
boborján2
senior tag
+1
Ha azt nézem hogy netfone 6600-ért adja közel pont ugyanazt amit a telekom 15800-ért.
(korlátlan beszéd + 50Gb) akkor egy vicc ez a tv akció.Akkor inkább netfone 10hó hűséggel + valahol valami jó kis 0thm hitel akció a tévére azt csókolom.
Nyilván ez nem a reklám helye , csak azért írtam mert így is meg lehet szerezni a teló előfizetést + tévét. Persze nem olyan kényelmes hogy 3 gombnyomás és jön a futár, de hát valamit valamiért.
És akkor még az sem biztos hogy a 15800-as csomaggal olcsón elhozható a trékomtól...
-
fauv
őstag
Köszi.
Hálóba szeretném rakni és gyakoraltilag 90 % ban PC játékokat / WoW / akarok játszani, persze film nézés is, így a jelenlegi régi 4K 60 Hz-es Soníy TV-t váltaná. Gondolom megjelenésben lenne előrelépés..
Csak kérdezném, ezek a TV-k ha csak TV adást nézek, akkor milyen képfrissítéssel jelenitik meg a képet?
-
Qtya123
őstag
Nézd, ez nem egy küldetés, hogy engem meg kell győzni az oled VS miniled dologban arról hogy akkor is az oled a király...
Világosan leírtam, hogy milyen szempontok alapján döntöttem. A filmes élményhez hozzá tartozik a hang is. Nekem az is szempont nem csak a végtelen kontraszt meg a fekete. Nekem kellemetlen lenne a tudat, hogy van egy nagyon szép képpel rendelkező OLED tv-m, a sok GB-os hangsávok meg ott szotyiznak, mert a kis tv hangszórókon elvész minden. És adott árban nekem az többet ad, mint a képbeli különbség. Ennyi van ebben, nem több, kinek mi a fontos. -
junior19
senior tag
Nem kritikának szántam, s azzal is kezdtem, hogy nem bántásból írom, amit írtam.
Korában írtad, hogy a fekete szintet valami 37-es értékre állítottad, mert neked így tetszik, kontrasztosabb a kép. A fekete szint értéke 50 körül kellene lennie, ha a 37 a helyes, akkor ott valami beállítási gond lesz. Egyéb esetben a 37-es fekete szint érték csak a fekete közeli részleteket tünteti el, láthatatlanok lesznek, így kontrasztosabb hatása lesz a képnek. Ezért senki nem fog tudni neked a gamma értéke jó értéket adni, mert ilyen beállítást nagyon kevesen használhatnak.
Ha megnézel egy fekete vágási tesztmintát, s tologatod a gamma értékét, akkor megtalálhatod a neked tetsző gamma értéket.
Azután pedig ellenőrizheted például az Oblivion azon jelenetével, amiben Morgan Freeman rágyújt a szivarra, s beszél. -
gab1ka
senior tag
"másik fele honnan veszed össze vissza állítom a tv-t"
Onnan veszi hogy te magad írtad le, mintha pénzfeldobással minden létező csúszkát ide oda rángattál volna azon a szerencsétlen tévén random módon.
Valóban úgy használod ahogy akarod, ez nem szentírás, de szerintem junior19 hozzászólása tökéletesen helytálló és egyben építő jellegű, én megfogadnám. -
junior19
senior tag
Ne haragudj, nem bántásból írom, de a kérdésednek nincs túl sok értelme több okból sem.
A képbeállítás egy komplex dolog, minden hatással van másra is, s ha egy paramétert elállítunk másképpen, akkor már a többi sem tudja azt produkálni, amit kellene.
Te úgy elállítottad már a megjelenítődet, hogy úgy szinte senki másnál nincs, így értelmét veszti, hogy ki milyen értékre állítja a gamma értékét.
Egyébként az ajánlás az, hogy sötét helyiségben 2,4, világosabb környezetben 2.2 a gamma értéke.
Ha van tesztábrát fekete közeli megjelenítésről, akkor változtasd a gamma értékét, s ahogyan neked tetszik, azt használd. Látni fogod a változást. -
boborján2
senior tag
Jaja ,jók ezek.
Én anno meg vettem Vhiktor kalibrál beállításait (amit külön csomagban árul nem a yt csatornán van bemutatva)
Én arra voltam kíváncsi ,milyen az amikor a legközelebb áll a valósághoz a beállítás ,hogy visszaadják a filmek a legjobban azt ahogyan azt elkészítették.
Hát először néztem azért nagyokat ,de már annyira megszoktam ,hogy eszem ágában nem lenne elcsavargatni.
@Qtya123
Kezd érdekes lenniA nas/tárhely vonalat hiba tekintetében szerintem elengedhetjük.
Bár még az nem derült ki milyen protokollal nézed a gépen ,és milyennel a tv-n.
Esetleg a tv irányába véletlenül nincs e ip címre vagy a protokollra sebesség korlátozás!?Ha nincs , akkor futtatnék (nem tudom mivel) egy hosszabb speed tesztet illetve egy hosszútávú (mondjuk 1 órás) ping tesztet a tv felé és onnan kifelé is.
Ha ezek is rendben vannak , akkor ez kezd majd x-akták lenni.
Egyébként próbáltad több lejátszóval is?
Tv sajátja, kodi 21.0, vimu. Plexet direkt nem mondom mert az a jót is tudja szarul lejátszaniTesztelésre nem alkalmas.
-
boborján2
senior tag
Szerintem ez pont megegyezik azzal amit írtam. Annyiban eltér hogy van ilyen módja is ahogy Te csinálod a kikapcsolásoknak, vagy van olyan is hogy a menüben beallítod hogy ne legyen gyorsindítás és akkor rövid nyomásra is teljesen kikapcsol.
A két módszer tuti hogy ugyanaz , csak én a menüben állítosat ismertem, Te meg a hosszan / röviden nyomósat.
De a lényeg ugyanaz, használd gyorsindításba (rövid nyomás) és ha bugos kezd lenni ,akkor néha 1-1 restart. Ha ez az agyadra megy , akkor használd a lassú indítást (hosszan nyomva kikapcsolást)
-
boborján2
senior tag
Úgy érted hogy gyorsindítás be vagy ki?
Ha igen akkor a saját taoasztalatom az ,hogy 65C835-el egy ősrégi firmware -el,voltak a gyorsindítással bugok. Leginkább hanghibák voltak kb. 1 hét után. (napi átlag 4-5 be/kikapcs).
Azután felraktam rá egy új(abb) firmware-t ami ezt javította meg még 1-2 apróságot. netflix mikrolagg meg ilyesmi)
Az tuti hogy ezzel a gyorsindítás is megjavult. De 3-4 hétnél hosszabban még nem tudtam tesztelni ,mert vagy áramszünet van pl. vihar miatt, vagy ilyenkor eleve áramtalanítom. Vagy ha elutazunk 1-2 napra akkor azért áramtalanítom.
Szerintem erre nincs egyértelmű válasz. Ha a sajátomból indulok ki ,akkor azt mondom tipus/firmware függő hogy használható marad e a gyorsindítás vagy érdemesebb kikapcsolni. Használd gyorsban és ha bugosodik akkor kapcsold ki.
-
rainman72
nagyúr
Akár az is de nem biztos!
[a QM7/QM751] elvileg majdnem ugyan az mint az itthoni új model a C765. -
pistabyte
tag
Én muszáj voltam megbonatni a szekrénysort (a vitrines rész kiment a konyhába 😂)
De igazság szerint pár nap után a 85 colos se tűnik olyan hűha nagynak, hozzá szokik az ember.
Mondjuk én még pont elcsíptem a 85c805 modellt jó áron, én még 530-ért vásároltam júniusban,a 98 colos már túl drága lett volna, +500 ezret már nem ért volna a +13 col.
Igen a sas már nincs jó helyen 😂
-
bnorci71
addikt
lehet venni persze, csak mindig lesz árban egy szemmel látható különbség az Oled Mini-Led között.
Vagy azonos áron 1de inkább 2 mérettel nagyobbat kapsz.most nézem árukeresőn 509e a 75C845
Lg77B33 az árukereső grafikonja szerint nem volt olcsóbb 669-nél
jó persze a 75C845 is 1M startolt -
Qtya123
őstag
"idővel megszoksz mindent"
Az biztos!Én már most tudom, hogyha valamikor TV cserére kerül a sor, akkor "muszáj" lesz a 65"-ról több szinttel feljebb ugrani, mert ha megszoktam a 65"-t, a 75" nem lesz akkora hűha, mint most a 40" után a 65".
Szóval akkor majd irány a 85" (vagy a 98"...
), szerencsére a hely nem nagyon limitál, ahol a TV van: [kép]
-
Volband
tag
Hát ennyi kérdezősködés után most már tesztelj le a sok kíváncsiskodónak ezt-azt.
Gyári kodi, Netflixes akadás (egy Télapus jelenetnél tesztelgették az emberek), gyorsindítás belassítja-e a gépet, elmenti-e a képbeállításokat lejátszott tartalmakként, stb.
Én mondjuk a gamingre lennék kíváncsi, hogy mennyire plug and play az egész: rögtön bedobja neked a legjobb beállítási opciókat miután rákötötted konzolra vagy gépre, vagy babrálni kell.
-
Volband
tag
Várjuk akkor a beszámolót! Van tévé előfizetésed? Mert a panaszok 1/3-a a tévéadásokkal kapcsolatban jött, főleg sport kapcsán. A másik 2/3-on a rossz szervíz, a külső forrásból lejátszott tartalmak és egyes streaming szolgálatók (leginkább Netflix) egyes filmjeinél jelentkező, szakavatatlan szemekkel talán észre sem vehető mikrolaggok. Bár ezek mind a 805-tel kapcsolatban merültek fel, de ugyanaz muzsikál elvileg a 845 X2-ben is szoftveresen.
Az nem jó, ha jól be volt csomagolva, mert nekünk tesz után vissza is kell csomagolva egy darabig még. Persze ennél nagyobb baj ne legyen, hogy be van biztosítva a masina.
-
bigrob
őstag
Kíváncsi vagyok, ha egymás mellett lenne mindkettő mennyien vennék észre a diffit csak kép minőség alapján.
Ha már vesz az ember egy ilyen TV-t illene egy normális soundbart is.
Konkrétan egy Samsung Q990C-vel és a 85"-os 805-tel már elértem azt, hogy nincs értelme moziba menni. -
Volband
tag
Szerintem nagyon kevés eséllyel kapunk x1-et.
X1 vs x2 vitában pedig nehéz igazságot tenni: igen, akik itt szoftverproblémákra panaszkodtak, azoknak x2-jük volt (teszem hozzá: azoknak is volt x2, akik meg nem panaszkodtak), de pl. az a youtuber, akinek a munkásságát és hitelességét még Vhiktor is elismeri, az x1-ről készített kritikát, és eléggé szétszedte. Az új kommentek viszont már arról írnak, hogy a felhozott problémák az x2-nél már nincsenek.
Szerintem teljesen feleslegesen választana valaki szándékosan x1-et csak azért, mert páran panaszkodtak rá - arról nem is beszélve, hogy azóta már jöttek is szoftverfrissítések. Én biztos nem kérnék ugyanazért az árért egy rosszabb verziójú hardvert, ami régebbi androiddal is jön.
-
-
lakomester
csendes tag
Akkor megnyugtattál. Vásárlás előtt én is néztem kicsomagolós videót, és feltűnt, hogy nekem nincs hungarocell. Gyanakodtam, hogy lehet, újracsomagoltat kaptam, de minden fólia a helyén volt. Indításkor is rögtön frissített a legújabb rendszer szoftverre, amit használtan nem tett volna meg.
Annyi hátránya van ennek a középső talpas megoldásnak, hogy kicsit leejtős, és nem fér oda rendesen a sound bar, ha keskeny a TV asztal. Viszont a TV hangja is egész jó, ha kis szobában használjuk. Ja, és a távirányító-jel vevő infráját a TV aljára teszik szokás szerint, hogy a sound bar takarásában legyen, ami bekapcsoláskor kicsit zavaró.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest