Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Star Citizen

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-07-21 15:06:57

LOGOUT.hu

Az OFF-topic használata kötelező! F.A.Q. új játékosoknak!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43413) Menthirist válasza huncut07 (#43409) üzenetére


Menthirist
veterán

nem is azért mert nehéz, hanem azért mert nincs rá szükség a legtöbb esetben. Mert ugye a nagy pálya nagy feltöltendő területet is jelent, márpedig ritkán van pénz és idő (befektetési kedv meg aztán pláne), hogy Battlefront minőségű grafikával dekoráljanak ki egy komplett naprendszert, több, földhöz hasonló méretű bolygóval.

Amúgy szerintem nem 3 dimenzióban számoltál. Az hogy egy rendszer 64 bites, az azt jelenti hogy a egy objektum térbeli pozícióját 3 darab 64 bites lebegőpontos számmal írják le. Tehát köbösen kell számolni, 2^32 egységgel lehet x, y és z irányban is nagyobb területet lefedni (azért mondok egységet, mert általában a használt léptéktől függ, hogy miben számolnak, tehát hogy 1.0 érték most egy méter, egy centiméter vagy egy milliméter. Valójában egy ilyen float mantisszája is hatalmas pontosságú (tehát ha pl 1.0 most egy méter, akkor 0.001 egy milliméter, de egy float itt nem áll meg, simán tud több tizedesjegyet, ergo szubmilliméter pontosságot, amire nincs szükség egy játékban. Ezért szokták azt mondani, hogy a 64 bites térbe beleférne a naptól a plútóig minden, szubmilliméteres pontossággal.
Amit szerintem ők is használnak, az a szabványos IEEE 754 dupla pontosságú float, 1 biten tárolva az előjelet, 11-en a karakterisztikát és 52-őn a mantisszát.

De itt 64 bites térleképzésről van szó (amit ráadásul a hajóhoz képest rendereléshez mindig a környező 32 bitre alakítanak, mivel a grafikus kártyák ebben a területben érzik igazán jól magukat), nem pedig 64 bites exe-ről, ami gyakran csak annyit jelent hogy nem csak 4 giga (azaz valóságban 3) ramot lehet megcímeznie egy alkalmazásnak, hanem több mint 4 gigát is (tehát a játék foglalhat mondjuk 7-8 giga ramot a memóriából is akár)

de csuvi videója alaposabban magyaráz :)

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Star Citizen
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.