Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Star Citizen

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-07-21 15:06:57

LOGOUT.hu

Az OFF-topic használata kötelező! F.A.Q. új játékosoknak!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42751) kicsicsuvi válasza Stilinski (#42750) üzenetére


kicsicsuvi
tag

Nekem pont az rémlett, hogy bárki bérelhet fizetésért, de a plusz csomagokért kapottaknak nem kell fizetni.

(#42752) ttamashu válasza kicsicsuvi (#42751) üzenetére


ttamashu
aktív tag

Nekem is így rémlik!

Tea az élet!

(#42753) PhilBrick válasza kicsicsuvi (#42751) üzenetére


PhilBrick
őstag

Majd meglátjuk egy-két év múlva. Végülis karakter nincsen a csomagban...

(#42754) Stilinski


Stilinski
aktív tag

Elképzelhető, hogy én értettem félre valamit :)

star-citizen.hu

(#42755) huncut07 válasza zsuha (#42742) üzenetére


huncut07
csendes tag

A kezdetek óta egy alap Auroram van, -igaz nincs olyan gépem amivel élvezhető lenne a játék, de ezen már dolgozom :) -, egyenlőre nem tervezem lecserélni.A harci gépekhez képest nem sokat ér, de egyenlőre mást nem is lehet csinálni, mint harcolni.Talán akkor lesz érdemes elgondolkodni hajó típust váltani, ha már minden tevékenység benne lesz és a kereskedés mégsem fog meg.
A lényeg, hogy mindenki a kívánt játékélményhez és a pénztárcájához igazítsa a vásárlást.A játék megjelenésével valószínű csak starter csomagot lehet majd venni, csak arra lesz majd még lehetőség, hogy havi (és/vagy napi) limittel játék creditet vegyünk rendes pénzért. Ha bejön a kicsiről kezdeni és felküzdeni magad élmény, akkor maradhat az Aurora.A nagy hajók sem fognak kimaradni az életedből, mert azokra mindig kelleni fog legénység.
A nagyobb hajó=jobb hajó elv nem fog itt igazán érvényesülni több okból kifolyólag, ha esetleg ezért venne bárki is hajót:
- minél nagyobb egy hajó annál több rendszert kell bele venni, többet kell belefektetni, hogy egyáltalán működőképes legyen, sokkal több lesz a fenntartási költsége (üzemeltetés, javítás, legénység)
- nincs szintlépés, sem hajóknak, sem karaktereknek , sem a felszerelésnek, az erősebb eszközöket bárki megszerezheti in-game, (legális vagy illegális tevékenység során)
- minél nagyobb a hajó, annál nagyobb személyzet kell rá, hogy valóban hatékonyan működjön (pl egy Retaliatort ma egy Auroraval és szétszedhetsz ha csak pilótája van, mert a lassú torpedókon kívül más fegyverhez nincs hozzáférése, a turetekbe külön-külön ülnie kell valakinek)
- egy nagyobb hajó hatékonysága attól is függ, hogy a rajta lévő személyzet mennyire ismeri a hajót, mennyire tudja kihasználni annak előnyeit, és mennyire tudja az ellenfelét a gyenge pontjaitól távol tartani (mert minden hajónak lesz valamilyen Achilles sarka), és persze mennyire tudnak összejátszani. Vagyis, mivel a II. Világháború légi csatái adják a modellt az SC űrcsatáihoz ( főleg sebességben), ezért a csatahajók vs vadászoknak is a kor taktikái alapján kell küzdeniük.Tehát egy légvédelmi ágyú önmagában nem lesz egy vadász számára fenyegetés, csak akkor ha több löveg összedolgozik és egymás tűzvonala felé terelik a vadászokat
- a játékos képességein nagyobb lesz a hangsúly mint hajókon, vagy a felszereléseken.Ez nemcsak a lövegtornyok kezelésében merül ki, hanem a pajzskezeléstől, a bányászaton át, a felszerelések tuningolásáig minden játékbeli "tudományra" kiterjed majd.
A végére még annyit, hogy ez egy fejlesztés alatt álló játék, amibe nem biztos, hogy minden bekerül amit leírtak (amit szeretnénk), vagy egyes dolgok nem úgy lesznek ahogy leírták, sajnos az is benne van, hogy sokáig nem lesz kész (nem adj isten elbukik), ezért csak annyi pénzt költsön rá mindenki amennyit nem sajnálna.
Személyes véleményem az, hogy amennyi pénzt kidobunk életünkbe olyan dolgokra amit aztán sosem használunk, vagy semmi hasznunk nincs belőle, de akár olyan hobbikra amik csak a szórakozásunkat szolgálják, befektetni egy ilyen ambiciózus játékba, részese lenni közelről a fejlesztésének, alakulásának még akkor sem vesztesség ha sosem jelenik meg - legalábbis pénzügyileg nem tartanám vesztességnek.

(#42756) PhilBrick válasza huncut07 (#42755) üzenetére


PhilBrick
őstag

Azért kategórián belül is vannak különbségek: mondjuk 325 vs. Gladius vs. Sabre.
Ha sok pénzed van, vehetsz Sabret és egy kis gyakorlattal ritkán fognak megölni. Ha sok időt van és kevés pénzed, sok gyakorlással a 325-el is van esélyed.

(#42757) huncut07 válasza PhilBrick (#42756) üzenetére


huncut07
csendes tag

Igen, ez pont így van, csak én már ennyire nem mentem bele, mert így is elég hosszúra sikeredett a mondókám.Vannak fönt videók ahogy Aurora LN-nel veri szét valaki a Hornetteket... :)
Illetve amit kifelejtettem, hogy az Aurora, meg a 300-s széria is átdolgozásra vár. Lesz egy vizuális javítás, meg a szerepkörüket is finomítják, hogy jobban illeszkedjenek a többi hajók közé, legyen miért megvenni őket.

(#42758) pgabor26


pgabor26
tag

(#42759) Wanderer89 válasza zsuha (#42738) üzenetére


Wanderer89
tag

Szia.

Ahogy előttem is le írták már, ebben a játékban a hajók nem az átlagos MMO-k páncéljai és fegyverei, hanem egy közlekedési eszköz, amivel pénzt tudsz keresni. Ebből kiindulva az összes hajó használható marad függetlenül az árától és méretétől. sőt, én amondó vagyok, hogy egy nagy hajó mellé kell majd legalább egy kisebb, több okból is.
Én személy szerint azért vettem végül azt a hajót, amit, mert egyértelműen tetszett, másrészt olyan specializálódott felszerelés van benne, hogy az első napon, ha úgy tartja a kedvem, mehetnék fölfedezni, és nem korlátozottan. Az már csak mellékes, hogy nem csak erre lesz alkalmas, hanem tudok majd vele kereskedni, és akkor sem kell be rezelnem, ha néhány kalóz NPC rám támad. Jelen pillanatban nagyon úgy tűnik, hogy nekem a Connie Aquila az "igazi". Természetesen nem tudom majd napi szinten használni majd, mivel szükség lesz legénységre, ezért is van mellé egy Avenger-em, azzal fogom megkeresni a fenntartásra szükséges pénzt.
Nekem a legnagyobb gondom az Elite:Dangerous-al az volt, hogy ott is felfedezni szerettem volna, a dedikált hajók rendkívül drágák, arról nem beszélve, hogy a hajó modul fejlesztései is azok, szóval rengeteg unalmas, vontatott óra után tudtam volna azzal foglalkozni, amivel szerettem volna rögtön, ezért ott is hagytam hamar.

RSI AutumnalWanderer89, Steam: Autumnal Wanderer

(#42760) Coyote05 válasza zsuha (#42742) üzenetére


Coyote05
tag

Szerintem van értelme egy hajót még az Aurora mellé beszerezni, mert jelenleg azzal a szöcskével szinte semmit nem lehet kezdeni, nem lehet élvezni a játékot.
Én a helyedben, bár haza beszélek, de Freelancert vennék. Mindegy melyiket veszed (nekem DUR van), mert az alap repülhető mindenképp. Én azzal bármilyen mostani küldetést megcsinálok, erős fegyvere van, egyedül is elvezethető, ha lesz szállítás, ott a raktér és olcsó. Én talán 27 ezerért vettem.
Van még egy Prospectorom, de több hajót nem fogok pénzért venni. Ezekkel már nyugodtan fogom elkezdeni a játékot.

Star Citizen: CoyoteHUN

(#42761) zsuha válasza Coyote05 (#42760) üzenetére


zsuha
aktív tag

Köszi mindenkinek a válaszokat.
Kicsit olvasgattam neten is, érdekes, hogy egymásnak ellentmondó infok vannak a hajók játékbeli árával kapcsolatban.
CR valahol említette, hogy 60 óra játékidő lesz megszerezni egy connie-t, máshol pedig arról nyilatkoztak, hogy a játékban majd sokkal nehezebb lesz megszerezni egy hajót, és a mostani árak igen jónak számítanak ahhoz képest, amennyi játékidőt bele kell majd feccölni egy ladik megszerzésébe: szerintük most rendesen alul vannak árazva a hajók. És ha majd megjelenik a játék, és UEC-ben szeretnénk fizetni egy hajóért (az UEC-t pedig real money-ért vettük), az sokkal többe fáj majd, mint most egy hajó mostani megvásárlása.

Akárhogy is, biztos beletelik majd egy jó időbe, míg lesz valakinek egy jobbfajta ladikja. Minden kiderül majd, ha kidolgozzák a gazdasági rendszert. Még annyi érdekesség, hogy a hajók fullos felszerelése mindenki szerint kb több pénz lesz, mint maga a hajó ára :)

Én úgy gondolom, hogy igen, érdemes lehet egy értelmes összeget még beletenni az elején, mert biztos hamarabb lesz érdekesebb és változatosabb a játékélmény. Túl sok időm nekem pl sose lesz játszani majd, sajnos :D És nem szívesen várnék egy fél évet, míg egy Freelancerrel röpködhetek.

A Freelancert nagyon ajánlják, mint egyik legjobb mindenes hajót most, vagy az Avengert, mint jelentős aurora update, pénztárca-barát áron.
Egyik reddit cikkben elég jókat ajánlottak, ha vkit érdekel: [link]
Egyik srác szerint nem biztos hogy jó ilyen mindenes hajót venni (avenger), mert igazából semmire sem lesz nagyon jó, csak mindenre egy kicsit. Szerinte érdemes minden tevékenységre egy arra speciális hajót megszerezni.
Meg túl sok érdekes tevékenység van ahhoz, hogy előre választani tudnék, mit szeretnék majd csinálni. Milyen szívás már ha vesz vki egy sabret egyedül harcolni, aztán a végén mégis az fog a legjobban tetszeni neki, hogy egy nagy hajón cuccokat csempésznek a többiekkel együtt, vagy felfedeznek csillagrendszereket :D

Talán veszek majd egy concept hajót LTI-vel, ha lesz sale, azt pedig upgradelem majd valamelyikre azok közül ami tetszik, így az is LTI lesz. Az ilyen upgradelésnek az egyetlen hátránya, hogy olvasztás esetén kevesebbet ér az egész, mintha alapból azt veszem meg,ugye?

(#42762) Stilinski válasza zsuha (#42761) üzenetére


Stilinski
aktív tag

Nem fog kevesebbet érni. Ami változik, hogy a 100 dolláros hajót a 27% áfa miatt 127 dollárért veszed meg, viszont ha melteled, akkor csak 100 store creditet kapsz érte. Viszont ebből már áfa nélkül tudsz vásárolni. Szóval nem ér hátrány, csak az áfa levonása miatt tűnik kevesebbnek az elején :)

Persze ha így értetted, hogy kevesebbet ér.

Szerk: A hajók meg remélem tényleg drágák lesznek. Nem azért, mert nagyobb hajóval akarok kezdeni, hanem azért, mert az lehangoló, amikor 2 nap alatt össze lehet farmolni egy Starfarert :)

[ Szerkesztve ]

star-citizen.hu

(#42763) zsuha válasza Stilinski (#42762) üzenetére


zsuha
aktív tag

mod: igen arra gondoltam, köszi az infot.

[ Szerkesztve ]

(#42764) Drenadar válasza zsuha (#42761) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

Elég nehéz lehet rtv és hasonlók alapján arról nyilatkozni, hogy a játékba mi mennyit fog érni.
Ez egy nagyon veszélyes téma náluk, hiszen aki támogatta nagyobb összeggel a játékot nem szabad úgy éreznie majd hogy csak egy nagyon kicsi előnyt kapott.

pay to win...
Biztos? hiszen a játékot nem csak a nagyobb hajóval lehet élvezni és lehet az aurora sem lesz végül egy kínszenvedés... :)

(#42765) zsuha válasza Drenadar (#42764) üzenetére


zsuha
aktív tag

Biztos nem lesz pay to win, inkább pay to play more versatile, earlier. Igen én is olvastam, h az aurorat atdolgozzak majd, hogy legyen letjogosultsaga, és legyen miért venni.
És igen, nem is biztos h kell saját hajó h bármit lehessen csinálni : lehet bérelni is, vagy ami megjobb, egy nagyobb hajón a legénység tagjának lenni.

(#42766) Stilinski válasza Drenadar (#42764) üzenetére


Stilinski
aktív tag

Most néztem, hogy mi a franc köze van a hajók árának a 1994. évi XXXIV. törvényhez :D

Amúgy a mostani árakat valószínűleg tényleg nem reálisak, mert egy Aurora MR olcsóbb, mint pisztoly :D

star-citizen.hu

(#42767) GypsFulvus2


GypsFulvus2
őstag

Kaptam egy mail-t, hogy csináljak security update-et Multi-Factor Authentication-nal. A küldő elvileg stimmel, a cloudimperiumgames.com, viszont a link ahová mutat az némileg gyanús Kaptatok ilyet? Nekem jelszólopás szaga van, vagy már túlságosan paranoid vagyok?

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#42768) Drenadar válasza GypsFulvus2 (#42767) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

A levélben lévő linkek android és egyéb shopokba mutatnak sztem így megbízható.

(#42769) PhilBrick válasza GypsFulvus2 (#42767) üzenetére


PhilBrick
őstag

Igen, túl paranoiás vagy. :)
De csinálhatod az accounst settingsből is. Én is kaptam levelet, mert eddig lusta voltam megcsinálni. Be lehet állítani trusted machinet, szóval nem kell minden loginnél kétlépcső.

(#42770) vaakuum


vaakuum
addikt

Lehet már volt, de ha nektek is újdonság, akkor itt van némi kép a [Terráról]

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#42771) pgabor26 válasza vaakuum (#42770) üzenetére


pgabor26
tag

Igen, gamestaron már írták, de egyébként beszarás, ha ezt az egészet be lehet majd járni. És ez csak egyetlen egy város.

(#42772) GypsFulvus2 válasza PhilBrick (#42769) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

Ok. köszi! :) Mondjuk én mindig csak az otthoni gépről jelentkezem be, szóval lehet hogy nincs sok értelme.

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#42773) pgabor26


pgabor26
tag

Origin Jumpworks
Huncut07-nek köszönhető a fordítás.

(#42774) Stilinski válasza GypsFulvus2 (#42772) üzenetére


Stilinski
aktív tag

Pont ez a lényege, hogy ha máshonnan akarnak bejelentkezni, akkor onnan csak egy kóddal tud. Szóval érdemes :) Az otthoni gépet meg ha megbízhatónak állítod be, akkor évente egyszer kell kóddal belépned.

star-citizen.hu

(#42775) PhilBrick válasza pgabor26 (#42771) üzenetére


PhilBrick
őstag

Nem lehet majd bejárni. :( Nem is igen lenne értelme... A körberepülés is kétséges mert akkor telelenne hajóroncsokkal. :)

(#42776) pgabor26 válasza PhilBrick (#42775) üzenetére


pgabor26
tag

Ez biztos? Mondjuk nem csodálkozom.

(#42777) PhilBrick válasza pgabor26 (#42776) üzenetére


PhilBrick
őstag

Kicsit gugliztam, ennél jobbat most nem találtam: A Terra Prime mérete kb háromszor akkora lesz mint bármelyik másik landing zone-nak. Gyakorlatilag 3 térkép összevarrva, végül töltés nélkül bejárhatóan. Egy "normál" landing zone kb. akkora mint 3.0 demoban volt. ArcCorp még bővülni fog.

Közben ráakadtam erre megint, szeptember másodikán volt egy éves a bejegyzés. Érdemes végigszaladni rajta mégha nem is official roadmap volt. Ilyenkor jönnek a diófás gondolataim.....

[ Szerkesztve ]

(#42778) dimre70 válasza PhilBrick (#42734) üzenetére


dimre70
tag

Már lehet előrendelni akár külön-külön is.

[A.com]

[A.de]

Lesz sör, diszkó, lámpa, meg csaj !

(#42779) pgabor26


pgabor26
tag

Kaizen #05 Jó olvasást!

(#42780) pgabor26


pgabor26
tag

Vadász borító
Vadász 2. oldal

Mit szóltok, jó ötlet? Fordítsam a többit is?

megjegyzés: ő és ű betű nincs, ezért ezek rövid változatait tudom használni, illetve a képekbe nem óhajtok belenyúlni, ezért nincs a borítón megváltoztatva semmi sem.

[ Szerkesztve ]

(#42781) FRIZ 22 válasza pgabor26 (#42780) üzenetére


FRIZ 22
senior tag

Jöhet még. :R

(#42782) pgabor26


pgabor26
tag

(#42783) huncut07 válasza PhilBrick (#42777) üzenetére


huncut07
csendes tag

Itt ez a kis gyűjtemény: [link]
Egy kis spoiler, a metró térképen található állomások száma azt hiszem add némi támpontot mekkora lesz ez a leszállóhely, ha egyáltalán nevezhető így - ez tényleg egy város lesz!Vannak játékok amelyek összesen ennyi helyszínből állnak. Kezdem elhinni, hogy CR tényleg megvalósítja ezt a játékot :)

(#42784) pgabor26 válasza huncut07 (#42783) üzenetére


pgabor26
tag

Nagyon durva, tényleg. Képzeld el ezt az egészet majd végleges állapotában, tereptárgyakkal, berendezésekkel...

(#42785) Menthirist


Menthirist
veterán

srácok, nyugtával a napot. A videóban látottak zöme baromi régi videókból vannak, amióta baromi sok dolog változott.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#42786) PhilBrick válasza huncut07 (#42783) üzenetére


PhilBrick
őstag

Ez egy 3 éves videóból van, akkor még nagyon mások voltak a tervek.
Szóval nem ilyen lesz.

(#42787) GypsFulvus2 válasza pgabor26 (#42782) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

Jöhet tovább, ha van rá időd. :R Lássuk mi sül ki belőle; tuti érdekesebb, mint a befektetési tanácsadó. :)

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#42788) Malibutomi


Malibutomi
nagyúr

Anno beraktam mar ezeket, ha tenyleg hozzajon meg a terkep a fenti videobol, akkor nem kicsi lesz a Terra.

kép (35MB-os animált GIF)

[link]

Persze kell is egy "fovaros"

A GIF-et linkesítettem a mobilnetesek miatt.

[ Módosította: Intruder2k5 ]

(#42789) Stilinski


Stilinski
aktív tag

A Nyx-rendszer. Amúgy egyre rövidebbek lesznek ezek a leírások.

star-citizen.hu

(#42790) Diopapa válasza Stilinski (#42789) üzenetére


Diopapa
addikt

Egyszer már le lett fordítva az egyik Jumppointból. Mondjuk ennek nem tudom mi a forrása.

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#42791) Stilinski válasza Diopapa (#42790) üzenetére


Stilinski
aktív tag

Ez most másik műsor, az ez alapján készült INN cikk alapján készült az új.

star-citizen.hu

(#42792) PhilBrick válasza Diopapa (#42790) üzenetére


PhilBrick
őstag

Eh, lassú vagyok...

[ Szerkesztve ]

(#42793) Diopapa válasza Stilinski (#42791) üzenetére


Diopapa
addikt

Jah, csak írtad, hogy elég rövid meg ilyesmi. Nem tudom van-e értelme új "cikket" írni, vagy esetleg jobb lenne beilleszteni az eredetibe az esetleges plusz infókat.

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#42794) Stilinski válasza Diopapa (#42793) üzenetére


Stilinski
aktív tag

Megoldottam :) Beleírtam az új cikkbe a régi elérhetőségét. Kihagyni nem fogom, mert ez egy új sorozat része és újonnan megjelenő cikk.

star-citizen.hu

(#42795) pgabor26 válasza Stilinski (#42794) üzenetére


pgabor26
tag

Stilinski: Előzetes engedelmeddel kivettem a Baker-rendszer leírását a rendszerek menüből, és a Történetírókban hagytam. Szerintem csak véletlenül tetted oda.

Eddig két ember írta, hogy jöhet a képregény. Még valaki?

Megfigyelő #7

[ Szerkesztve ]

(#42796) Stilinski válasza pgabor26 (#42795) üzenetére


Stilinski
aktív tag

Hahh, valószínűleg el volt borulva az agyam, köszi :D

A képregényt még nem olvastam el, de jól néz ki :)

star-citizen.hu

(#42797) Diopapa válasza Stilinski (#42796) üzenetére


Diopapa
addikt

Esetleg a többi történetírós cikkhez is linkelhetnéd a megfelelő rendszerleírást ;)

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#42798) Stilinski válasza Diopapa (#42797) üzenetére


Stilinski
aktív tag

Nem butaság ez! Megcsinálom, amint megpihenek az egyik állomáson a Crusader körül :)

star-citizen.hu

(#42799) pgabor26


pgabor26
tag

Egyberaktam az eddig készen lévőket, hogy ne legyen nagy katyvasz.
Ezentúl itt fogom frissíteni a képregényt. Néha ide is linkelem, ha kész van egy adag.
Remélem fog nektek tetszeni.

(#42800) TESCO-Zsömle


TESCO-Zsömle
félisten

A Logitech felvásárolta a Saiteket 13M$-ért a MadCatz-től. :Y

Sub-Dungeoneer lvl -57

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Star Citizen
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.