Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Star Citizen

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-07-21 15:06:57

LOGOUT.hu

Az OFF-topic használata kötelező! F.A.Q. új játékosoknak!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43251) Link Stuart válasza Volfram42 (#43242) üzenetére


Link Stuart
csendes újonc

Igen igen, szóval érezzük, hogy nem nagyon illeszkedik bele a játékba a légköri kvantumugrás. Fejlesztő csak a fejlesztőszoftver keretein belül reptette így meg a madarat, szóval bizakodhatunk, hogy ez így nem lesz benne.

Az szerintem fontos, hogy a játékban az utazásoknak értéke legyen, tehát általában se arról szóljon a űrrepülés, hogy össze-vissza ugrálunk egyik bolygóról a másikra, meg egyik féreglukból a másikba. Az egy fontos fejlődési lehetőség, hogy a játékos csak fokozatosan fedezhesse fel a csillagrendszereket, máskülönben mint valami megvadult japán turista 2 nap alatt végigugrálja az egészet, aztán közli a fejlesztőkkel hogy mindent látott, és kiszáll a játékból. :D Meg kell találni azt az egyensúlyt, hogy belassítsák a felfedezhetőséget, ugyanakkor ne is legyen olyan magas ára, ami elveszi az ember kedvét. Alapesetben az lenne a jó, ha az ember kényelmesen belakhatna egy naprendszert, és egy másik naprendszerbe való utazás az akkora horderejű lenne, mintha mittudomén emigrálnánk USA-ba.

(#43252) Menthirist válasza Archius (#43250) üzenetére


Menthirist
veterán

Rég nem járok már SG-re. Hihetetlen figurák vannak ott. De most még viszonylag medrében maradt a társalgás.
Az SC-vel kapcsolatban valahogy mindig jóval több indulattal találkozok az ED-sek oldaláról (természetesen tisztelet a kivételnek) mint fordítva (beleértve általános fórumokat, ED redditet (amíg néztem), stb). Itt is írta az egyikőjük hogy nagyon SC ellenes. Csak tudnám hogy miért kell ellenesnek lenni. Nem érdekli, kihagyja, kész pont. De hogy miért egyenesen gyűlölik egyesek, pláne ha be se fizettek, az nekem rejtély. Adva van két játék, amik nem zárják ki egymást, van piac mindkettőre. Én tök jól elszórakozom mindkettővel. De részemről olyannyira nincs harag az ED felé, hogy még alpha/béta időben backeltem és van season pass-om is.

#43253: jaja, ez még most kulturált nyugodt társalgásnak számított :)

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#43253) PhilBrick válasza Archius (#43250) üzenetére


PhilBrick
őstag

Nem volt az olyan vészes. Ebben a topikban sokkal jobban tudják szidni egyesek...

(#43254) Volfram42 válasza Archius (#43250) üzenetére


Volfram42
senior tag

Én nem lestem meg és nem is tervezem. Pont ezért hanyagolom az SG-t, mert nem igazán nekem való az ottani társaság zöme. Persze tisztelet a kivételnek, mert vannak ott nagyon is korrekt és jóindulatú emberek.

Én az ipon-on láttam jó kis hatásvadász címmel egy Citizencon cikket. Ami lényegében nem tartalmazott sok infót és a videót is csak gy mellékesen ágyazták bele, hogy legyen ott valami.
Aztán jött néhány én előre megmondtam jómadár és el is laposodott a dolog. Ahogy ez ilyenkor lenni szokott.

Link Stuart: Majd kiderül, de szerintem ez is a céljuk. Az egyik régebbi lore cikkben volt is róla társalgás, hogy az ugrólyukak felfedezése lehet, hogy valójában visszavetette az emberiséget, mert azóta nem igazán folynak kísérletek ugróhajtóművek kutatására. Ezért túlságosan függésben van az ember a lyukakkal kapcsolatban. (Hmm. malac vagyok, mert felhorkantam ezen a mondatomon, de akkor se írom át:D )

[ Szerkesztve ]

Say NO to Vertical Videos: https://www.youtube.com/watch?v=Bt9zSfinwFA&index=8&list=FLEm9KqcrDBe77hxufpcW_EA

(#43255) Szőrös  válasza PhilBrick (#43253) üzenetére


Szőrös 
veterán

Nem vészes de ott valaki már a jövőbe lát mert szerinte 5 éve megy a fejlesztés 150 millából :D
Ez van, ilyenek az emberek.

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#43256) vaakuum válasza Szőrös  (#43255) üzenetére


vaakuum
addikt

Szerintem nem jövőbe lát, csak rendszeresen utazik a jövőbe...
De azt én is tudok: ebéd után bepunnyadtam, és mikor magamhoz tértem, 20 perccel később volt. :W

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#43257) Archius válasza vaakuum (#43256) üzenetére


Archius
újonc

Ez a 150 milla és az 5 év, valamint a készen kapott cry engine - és nem sokkal később ED-vel kapcsolatban egy elnéző vélemény, miszerint mennyire át kellett írni az unreal motort ...úgy látszik ők is készen kapták -
...Nos az egészből a motiváció érdekes leginkább. Miért van szükség ennyire felszínesnek lenni? Nem állítom, hogy ne fordult volna elő, de nem tudok arról, hogy az ED frakciót bárki is bírálta volna amiért nem értenek egyet. A jelenségbe persze beletartozik az-az eset is, amikor ugye készült egy összehasonlító táblázat az éppen aktuális hasonszőrű programokból, beleértve a No Man Sky-t is. Az a bizonyos kultisták megjegyzés elég nyomatékosan érzékeltette a szerző objektivitását :)
...Hozzáteszem én magam is megvásároltam az ED-t, mercenary packot vásároltam még megjelenés előtt. Majd megvásároltam a horizon-t is, sőt 200 milliónyi creditet kalapáltam össze és bár ma már kevés időm van foglalkozni vele, de attól még kedvelem. Na de mindegy is...lehet savanyú a szőlő...ki tudja?

[ Szerkesztve ]

(#43258) ttamashu válasza Archius (#43257) üzenetére


ttamashu
aktív tag

Sajnos alapvető emberi tulajdonság az ellenségkép keresése. Sokan ettől érzik magukat együvé tartozónak a csoporttal.
Nem kell velük foglalkozni.

Tea az élet!

(#43259) Link Stuart válasza Menthirist (#43252) üzenetére


Link Stuart
csendes újonc

Nyilván azért, mert az SC az ED riválisa lesz, ugyanazt a gamer réteget célozzák, és ha jól sikerül akkor el fogja szipkázni az ED játékosok tetemes részét, és ettől előre szoronganak, és utálják a játékot, ami majd keresztbe fog tenni nekik.

Volfram, igen, nem minden fekete lyuk olyan riasztó! :D

Meglátjuk hogy lesz, szerintem az is változni fog, hogy a lehetséges kvantumcélpontok megjelennek távoli jelzésként, és azokra kell ráállni. Abból indulok ki, hogy most még 1 bolygó körül van lerakva néhány ojjektum, és már mennyi lehetőség van ugrálni, tehát ha itt lesz egy kész naprendszer, akkor annyi célpont lesz szétszórva, hogy tájékozódni se leszünk képesek. Alig fogjuk megtalálni amit keresünk. Tehát majd szépen lesz egy űrtérkép, amiben ott lesz az összes azonosított kvantumcélpont, és majd ott böngészgetünk. És majd rá kell állítani az űrhajó számítógépét, mint Han Solonak a Millenium Falcont ugrás előtt. Szóval ez a kontroleffezéses ugrabugra szerintem komolyodni fog, most még csak a zsétaverziót láthatjuk.

[ Szerkesztve ]

(#43260) Malibutomi


Malibutomi
nagyúr

A legrosszabb hogy a hivatalos ED forumon az offtopic SC topicba szepen behelyezkedett DS es az ottani haterekkel egyetertesben ontja magabol a sz*rt. A modik hallgatolagos beleegyezesevel, volt aki szot emelt ellene es o kapott bant.

[ Szerkesztve ]

(#43261) bladex73


bladex73
aktív tag

Én örültem volna ha behoztak volna valami kis hasznos hajót vásárra. Például Argo javító változatát vagy valami jópofa nem túl drága cuccot.

(#43262) Volfram42


Volfram42
senior tag

Lando levelében RTV:Special Edition lesz pénteken amit nem akarunk kihagyni.
Nincs hype. Nem azért írom, csak ha valaki ráér pénteken akkor lehet, hogy lesz valami jóság.
Majd megtudjuk, de illik óvatossággal kezelni.
[link]

Say NO to Vertical Videos: https://www.youtube.com/watch?v=Bt9zSfinwFA&index=8&list=FLEm9KqcrDBe77hxufpcW_EA

(#43263) pgabor26


pgabor26
tag

Csillagvizsgáló #04

Na, ezzel megszenvedtem a múltkor, és mivel nincs semmi értelme, adok egy másikat.

Messze az otthontól #03

És ezzel el is értünk a már készen lévő, de javított Mining Rocks #01-et, ha esetleg valaki nem olvasta volna.

[ Szerkesztve ]

(#43264) Link Stuart válasza pgabor26 (#43263) üzenetére


Link Stuart
csendes újonc

:D Nagyon köszi, este elolvaslak. Ez az egész project amit csinálsz szerintem akkor fog felértékelődni, amikor elkezd élni a játék, és a gamereket elkezdi foglalkoztatni az SC univerzum úgy általában, és akkor majd lesz egy ilyen archívum ahova vissza tudnak nyúlni.

(#43265) Diopapa válasza Link Stuart (#43259) üzenetére


Diopapa
addikt

Nem fog szipkázni senkit. Aki szereti az űrhajós cuccokat, az megveszi mindkettőt, (mint pl én) mert nagyon más a két játék. Az ED nem akar SC lenni és az SC sem ED... Mindkettő nagyon jó szerintem. Illetve az SC-ről csak remélem, hogy jó lesz.. :DDD

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#43266) pgabor26 válasza Link Stuart (#43264) üzenetére


pgabor26
tag

Remélem így lesz. :)
Bár addig még van 5-6 év. :DD :DDD

(#43267) Link Stuart


Link Stuart
csendes újonc

Grim Hex-et ti megtaláltátok? Többször nekifutottam, de mindig elkeveredtem az aszteroidák közt. Van valami támpont, ami alapján meg lehet találni? Illetve ha egyszer megtaláltuk, akkor utána megjelenik a radaron ha legközelebb oda ugrunk? Csak mert kicsit úgy érzem, hogy a kelleténél jobban elrejtették. :D

Nem Gábor, a játék 2017-ben kész lesz. Na jó, 2018-ban. Az SQ42. Plusz egy kis csúszás. Tehát 2019. :D

[ Szerkesztve ]

(#43268) PhilBrick válasza Link Stuart (#43267) üzenetére


PhilBrick
őstag

Tutira írtuk már... szóval Grimhex megtalálása:
1. A legegyszerűbb ha kicsit bűnöző leszel. Lekapcsolsz egy comm.station-t például. Ekkor megjelenik a quantum pontok között GH. Ezután ha meghalsz, ott éledsz újra. Ha eleged lett a törvényenkívüli életből, Kareah állomáson visszatérhetsz a jó útra.
2. A becsületesebb ha ICC-től elugrasz Yela-ra, ott jobbra fordulsz majd kb. 5 perc cruisin' után keresed az életjeleket. Ekkor hiába találod meg, nem kapsz hozzá QJ pontot.

[ Szerkesztve ]

(#43269) pgabor26 válasza Link Stuart (#43267) üzenetére


pgabor26
tag

Van egy egyszerű módja: Beszállsz a hajódba, megnyomod a b-t (quantum travel), ránézel yeal-ra, és mellette, kicsit lentebb lesz egy hármas csillag együttállás féleség (elég könnyen meg lehet találni). Beindítod a qt-t, de 3 mp. után kapcsold is ki, hogy jó szögben legyél. Ha megálltál, fordulj vissza yela felé, és qt-zz oda. Onnan már majdnem ott vagy.

Ebben a videóban majdnem ezt csinálja, csak egy picivel arrébb ugrik:
https://www.youtube.com/watch?v=rluN1Q0dhgw

[ Szerkesztve ]

(#43270) kalif


kalif
csendes tag

Sziasztok !
Szerintetek érdemes most csomagot venni 57 dolcsiért ?((Aurora, Mustang) Mennyire van játszható állapotban a játék ? Ha jól tudom, nem lesz havidíjas, de a csomagnál akkor pontosan mit jelent a 3 hónap Insurance ? Valamilyen támogatás ? Köszönöm.

(#43271) Szőrös  válasza kalif (#43270) üzenetére


Szőrös 
veterán

Ha van fölös 57 dollárod (pontosabban annak megfelelő font mert abban érdemes most fizetni) és el tudod fogadni, hogy még nincs "játék" mert fejlesztik, viszont kíváncsi vagy rá akkor vedd meg.
De még egyszer, még nincs játék, ami nem jelenti azt, hogy nem lehet több tíz órát már most is beleölni, de közel sem nyújtja azt az élményt amit várhatólag a megjelenés után ad majd.

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#43272) Menthirist válasza Link Stuart (#43267) üzenetére


Menthirist
veterán

Én ez alapján találtam meg könnyen. Olisarról a Comtower 849-hez ugrás, onnan pedig a Yela-ra. Onnan pedig a videón is látható irányba kell fordulni. Nekem nem volt gondom így megtalálni, és még kalózzá sem kellett válnom miatta :)

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#43273) Link Stuart válasza pgabor26 (#43269) üzenetére


Link Stuart
csendes újonc

Nem sikerült elsőre megtalálni, viszont egy jót repültem vanguarddal. Rá kell hogy álljon a szemem arra az aszteroida-halmazra. Ha végképp nem megy, akkor kipróbálom a kalózos módszert. Köszi az infókat. :)

Jól van Menthirist, engem az tévesztett meg, hogy az első olyan videó, amit grimhexes keresésről találtam, az konkrétan beleugrik a Yelába, és ott jobbra fordul, és valahogy megtalálja. Eszembe nem jutott volna, hogy más szögből, mellé ugrálva, visszafordulva könnyebb lehet ez. :P

[ Szerkesztve ]

(#43274) macy


macy
addikt

Na megyek is, akkor megkeresem, én teljesen elfelejtkeztem erről a helyről.

(#43275) pgabor26


pgabor26
tag

(#43276) 77.PX_Drebil válasza Diopapa (#43265) üzenetére


77.PX_Drebil
aktív tag

Az ED a sáááátáááán bármi légyen is az,(tudom mi az ED de nem játszottam még vele :) :B ) minden eretnek ED-st ki kell hajintani a mi szent SC toppikunkbóóóó. :)) :DD :Y :R

"A természet míndíg a rejtett hibák pártján áll!" folyomány: Természet ősanyánk egy ócska KxxxA! (Murphy)

(#43277) PhilBrick válasza 77.PX_Drebil (#43276) üzenetére


PhilBrick
őstag

Viccnek is rossz. :(
Ráadásul jónéhányan játszanak mindkettővel....

(#43278) Stilinski


Stilinski
aktív tag

Ohh, RtV lesz ma, CR, ER, Tony Zurovec, Brian Chambers egyszerre a műsorban.

star-citizen.hu

(#43279) TESCO-Zsömle válasza Stilinski (#43278) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Kemény leosztás, de vajon szóhoz jutnak-e a főnök mellett?

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#43280) Stilinski válasza TESCO-Zsömle (#43279) üzenetére


Stilinski
aktív tag

NEM! De ott lesznek :D

star-citizen.hu

(#43281) Menthirist válasza Stilinski (#43280) üzenetére


Menthirist
veterán

ott fognak állni verőemberként az ember mögött :D fekete zakóban és fekete napszemüvegben :)

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#43282) nortsen válasza Malibutomi (#43247) üzenetére


nortsen
aktív tag

Na jó, dobja(d) csak ki, én meg kiveszem a kukából, kikapcsolom a vsyncet, és használom még pár évet :D

Ne vegyél fel bugyit, mert valami fontosat akarok mondani

(#43283) devast válasza Stilinski (#43278) üzenetére


devast
addikt

Akkor lennék meglepve, ha egyszer időre megcsinálnának valamit... :DDD

(#43284) devast válasza devast (#43283) üzenetére


devast
addikt

2 óra késés... de legalább masszív 1 óra 20 perces. És holnap is lesz egy.... ma se sokat fogok aludni :o

(#43285) Menthirist válasza devast (#43284) üzenetére


Menthirist
veterán

megnézed felvételről. Az RtV-k mondjuk engem kevésbé szoktak érdekelni mint az AtV-k, annak ellenére hogy ez most érdekesnek tűnik.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#43286) Szőrös 


Szőrös 
veterán

Nna azt hiszem megnyugodhat mindenki, nem lesz légkörből ugrálás:
"Q: Can we quantum jump from atmosphere like the Citizencon demo?
A: No, that was only for the demo to speed up the process, they’ll discuss it possibly in the future."

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#43287) Link Stuart válasza Szőrös  (#43286) üzenetére


Link Stuart
csendes újonc

Na, így evés előtt ez meghozta a kedvem. Igen, már enni se volt kedvem emiatt! :D

(#43288) PhilBrick válasza Szőrös  (#43286) üzenetére


PhilBrick
őstag

Ez mondjuk számomra elég nyilvánvaló volt eddig is. Ilyenkor látszik, milyen problémás lehet a nyílt fejlesztés...

De az én aggodalmamon is enyhítettek: A jelenlegi szervereken már egy Starfarer megjelenése is érezhető, valamint CR említette, hogy ha véletlenül betennék most az Idrist, össze is omlanának a 24 fős szerverek.

Erre az instanceról:
"Short term they can probably get up to 200 players in an instance after code refactor coming with 3.0 which bring improved performance. Long term they will be using server meshing to allow for much larger numbers of players in a given area interacting with each other (i.e. up to 2000)."

Szóval a 3.0-ás kódjavításával elérhető lehet a 200 fő/instance. Hosszútávú terv a 2000 fős szerverhálózat.

[ Szerkesztve ]

(#43289) Menthirist válasza PhilBrick (#43288) üzenetére


Menthirist
veterán

Nekem inkább az előttevaló mondat volt kissé megnyugtató:
"Could already do some instancing if they wanted"

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#43290) Szőrös  válasza PhilBrick (#43288) üzenetére


Szőrös 
veterán

Na igen az a 200 fős instance már jobban hangzik azzal együtt amit Sapkás is idézett.

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#43291) Drenadar válasza Szőrös  (#43290) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

feltéve ha stabil lesz :)

(#43292) pgabor26


pgabor26
tag

(#43293) Link Stuart válasza pgabor26 (#43292) üzenetére


Link Stuart
csendes újonc

Köszi szépen!

(#43294) nortsen válasza Szőrös  (#43290) üzenetére


nortsen
aktív tag

Azért várjuk meg, hogy mennyire lesz részletes a kommunikáció klines-szerver között ennyi emberrel, és mindezt milyen késleltetéssel. Ha bármelyik kárára megy, akkor az inkább rossz, mint örömhír.
Drukkolok, hogy itt is nagyot alkossanak!
Volt egy játék abban az időben, amikor még a net is, és a számítási kapacitás is megdolgozott a sok játékossal (2004), és katasztrofális volt játszani vele, bár 64 játékost tudott papíron a "Joint Operation". Maga a játék nem volt rossz, de nagyon elnagyolt volt a mozgása a játékosoknak olyan játékokhoz képes, mint pl a CS, nyilván a kompromisszumok miatt.

[ Szerkesztve ]

Ne vegyél fel bugyit, mert valami fontosat akarok mondani

(#43295) TESCO-Zsömle válasza PhilBrick (#43288) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

+többiek: És megint az van, hogy indultunk a "szeretnénk legalább 50-et, de ha a technika engedi, akkor inkább 100-at".

Most meg arról beszélnek, hogy 3.0-ban akár 200, később meg 2000.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#43296) Drenadar válasza TESCO-Zsömle (#43295) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

Léptünk egy lépést a nagyobb (z)Űrháború lehetősége felé?

Csak vajon hogy fogja az ember gépe azt lekezelni?

(#43297) devast válasza Drenadar (#43296) üzenetére


devast
addikt

LOD-al :) 2-3 km-ről egy együléses már alig pár pixel, a nagyobbakat meg lebutítják távolról. Jó tech kell hozzá, az nem kérdés. Rajtuk múlik, hogy mekkora clusterfuck-ot szeretnének csinálni a játékban :D Mekkora lesz a védendő vagy támadandó terület, milyen messzire visznek el a nagyobb űrhajók fegyverei, stb... Mondjuk a nagyobb hub-ok körül máshogy kell megoldaniuk, de azt mondta, hogy erre is vannak ötleteik. Remélem nem lesz semmi tradícionális értelemben instance-olva.

(#43298) TESCO-Zsömle válasza Drenadar (#43296) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy tettünk egy lépést afelé, hogy két Idris személyzettel és kísérettel ne foglaljon el egy teljes instát. 2000 ember ahhoz kell, hogy értelmet nyerjenek ezek a benga dögök.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#43299) Menthirist


Menthirist
veterán

én mint mindig, azt mondom nyugtával a napot. Nem tudni egészen pontosan (még) hogy ezt a sokszáz, sokezres mennyiséget hogy értik és pontosan mire. Szóval ne lovalljuk bele magunkat :)

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#43300) TESCO-Zsömle válasza Menthirist (#43299) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Engem nem érint, a legnagyobb hajóm is 5 fős. Azokat csípheti a pisi, akik 10-20-an lesznek négy stadion méretű labirintus-hajókon... :DDD

Azért azt befutni csata közben nagy kihívás lesz... ;]

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Star Citizen
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.