Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6353) adster


adster
tag

A Sparos akció engem is megihletett, ezt a három darabot szereztem be (Duvelt már teszteltem korábban, de már olyan régen ittam, hogy nem bírtam otthagyni):

Duvel (8,5%): Minél többször kóstolom, annál könnyebben állapítom meg, mennyire fantasztikus is ez a sör, ízének minden egyes összetevője magával ragadó, egy percre sem lehet megunni egyetlen kortyát sem. Nagyszerűségét nem rontja le a tény, hogy beszerezhetőségének nehézségi foka megegyezik azzal a szinttel, mint amekkora problémát egy üveg Kőbányai fellelhetősége jelent. A Koxx kolléga által említett Arany Ászokos párhuzamot ilyen értelemben teljes mértékben osztom. :)

Blanche de Bruxelles (4,5%): Igen halvány, fátyolos, enyhe citromsárga színű főzet, mely alulról fölfelé haladva sötétedő árnyalatú. Illata élénk, üde citrusosság, lágy fűszeresség és egy határozott, élesztős aroma árad belőle. Élvezeti értékét is nagyban meghatározza e frissítő, üde jelleg, fogyasztása során leginkább ezen jellemzőit véljük meghatározónak. Egy rendkívül könnyed, élénkítő karakterű ital, melyben leginkább a citrusosan fűszeres, enyhén édes és kellemesen savanykás zamatok légiesen könnyű jelenléte uralkodik, így téve ezt a búzasört egy tökéletes nyári szomjoltóvá.

Kasteel Rouge (8,0%): Ez a sötétvörös színű, rózsaszín habkoronájú főzet egy meglehetősen újszerű típusként került tesztalanyaim sorába, gyümölcssöröket ugyanis eddig még nem igazán vettem górcső alá. Illata igazán magával ragadó, nem teljesen váratlanul intenzív meggy aroma árad belőle, mely természetesen uralja az ízvilágot is, amiben egyébként egy jó adag kandiscukor és egy különleges mandulás, marcipános karakter is felbukkan. Erőteljes a kezdés, a cukorszirupos jellemvonások már-már elharapózni látszanak, a meggy jótékony hatású savanykás jellege azonban remekül lecsendesíti az összhatást, így egy igazán kiegyenlített ízvilág körvonalazódik, melyben az alkohol egyébként határozott mértékű jelenléte sem válik súlyossá, remekül kisimulnak az ízek. Igazi nyári csemege ez is.

[ Szerkesztve ]

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.