Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6051) jegenye77 válasza (ÉN)közPONT (#6050) üzenetére


jegenye77
addikt

Ezt nem értem! :Y
Hogy akar beszállni ez a lány a kocsiba? :F :DD :DD :DD

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!

(#6052) (ÉN)közPONT válasza jegenye77 (#6051) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

Kiszállni akart :)
Be még relatíve józanul szállhatott be, ki már nem sikerült neki :) :DDD

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#6053) (ÉN)közPONT


(ÉN)közPONT
senior tag

Ha van Mac-es közöttetek akkor van két gyári játékom + egy Indul a Bakterház videocd-m amit elcserélek 2 db gulden drak ra ..mondjuk ....(""""""lomtalanítok""""" :) )

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#6054) looser válasza (ÉN)közPONT (#6053) üzenetére


looser
addikt

Már terveztem, hogy hackintosh-ítom a laptopomat (HP 6710b), de valahogy elvagyok az xp-vel. Még se vistára, se w7-re nem tértem át...
A mac egyébként szimpatikus, még valamikor a '90-es évek közepén volt évente egy Internet Galaxis nevű kiállítás az Iparművészeti Múzeumban, ott egy mac gépen interneteztem először. Regisztráltam az azóta is meglévő freemailes címemet, amit ugyan nem használok, de nosztalgikus :-)
Szóval a mac klassz és igazán designos készülékeik vannak. Bocs, hogy minden apróságról eszembe jut egy sztori, dehát ez van :-)

Apropó, behűttettem Armando mesterrel a Csakajósörben ezt a négy darabot, nagyon kíváncsi vagyok rájuk :-)

Augustijn Grand Crue
Hoegaarden Verboden Vrucht
La Chouffe
Kasteel Tripel

[ Szerkesztve ]

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#6055) (ÉN)közPONT válasza looser (#6054) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

:))))

Nekem az első Macem az egy 8100 powerM volt utána jött egy 8600 as..és innen maradt meg ez a két játék :)

Gondoltam hátha vkinek van még régebbi macje és megér neki 2 Gulden-t :)

Amúgy internetezni én először a 8100on neteztem ...hát az se most volt :)

Klassz gépek csak nem bírnék emberi áron egy olyan macet építeni mint a mostani erőművem..

Én ma hűtötten veszek vmit ha odajutok :)

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#6056) adster


adster
tag

Végre ismét alkalmam nyílt egy kis tesztelésre :) :

Westmalle Tripel (9,5%): Világos színű főzet erőteljes komlós, kissé gyantás illattal, melyekhez aztán csatlakozik egy élesztős, gabonás jellegzetesség. Kóstolása után elégedetten nyugtázzuk, hogy ez a főzet a belga tripelek minden jóságát felvonultatja, a megszokottnál azonban némileg intenzívebb formában. Ízvilágában a keserédesség mesterien eltalált harmóniája a meghatározó a komló és egy kevés banános-vaníliás zamat formájában. A kategória egyik legnagyobb királya.

Chimay Bleue (9,0%): Illata szinte előrevetíti, hogy nem fogunk csalódni benne: édeskés, élesztős aroma bontakozik ki, teret engedve némi aszalt gyümölcsös, datolyás jellegnek. Keserédes keretben pörkölt ízjegyek rajzolódnak ki vaníliás, dohányos karakterrel gazdagítva az összképet. Tulajdonképpen útjának minden egyes szakában előad magából valami különlegeset, alig győzzük befogadni az impulzusokat. Változatos ízvilágú, igazán különleges főzet, mely valóban nem érdemtelenül foglal el előkelő helyet a kategória képviselői között.

Samuel Smith Oatmeal Stout (5,0%): Tömör és világos bézs színű habja rátelepszik a sötét főzetre, melyből intenzív, pörkölt gabonás illat árad némi vaníliás beütéssel. Ez a visszafogott, süteményes édesség ízében is megjelenik és kiegészül egyfajta égetett cukros, karamellás jelleggel, mely mintegy ellensúlyként szolgál az erőteljes, stoutos karakterhez.

Schneider Aventinus Weizen Eisbock (12,0%): Olajos testtel csordogál a pohárba az est utolsó versenyzője, mely később aztán borszerű lenyomatot hagy a pohár falán. Habja nem sok van, illata annál inkább: a masszív alkohol elrejtőzésére természetesen esély sincs, azonban a túlérett trópusi gyümölcsök jegyeit is magában hordozza, valamint egy különleges aromát is, melyet leginkább egy cukrozott paradicsomlé keltette illathoz tudnék hasonlítani és amellyel korábban a Verboden Vrucht kóstolása során már találkoztam. Íze legalább ennyire gazdag és változatos, intenzív sör, melyben az alkoholos alapot egy erőteljes gyümölcságy fedi, már-már likőrszerű benyomást keltve ízlelőjében. Nem egy mindennapi darab ez sem.

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#6057) (ÉN)közPONT válasza adster (#6056) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

Schneider Aventinus Weizen Eisbock

Nagyon szimpi....ahogy leírod a cikkben olyan mintha itt lenne elöttem ..nagyon hangulatos az írásod !!!!
Egész megkívántam az izét :)
Hol és mibe kerül belőle egy tesztalany? :)

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#6058) adster válasza (ÉN)közPONT (#6057) üzenetére


adster
tag

A Sörspecialistánál vettem a Kacsa utcában egy pesti kiruccanás alkalmával, az ára olyan 800 Ft körül volt.

Nem egy gyenge darab tényleg, mint ahogy az ezt megelőző 3 sem volt az, úgyhogy az este végére már erősen csilingeltem.... :))

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#6059) adster


adster
tag

Asahi Super Dry (5,0%): Világos, aranyszínű sör, mely erősen komlóaromájú és a nevében szereplő jelzőt le sem tagadhatná: valóban különösen száraz. Kissé híg és vizes állagú, azonban ideális választás lehet, ha az ember egy könnyed darabbal szeretne áldozni a sörözés oltárán anélkül, hogy különösebb mondanivalót kezdene el keresgetni annak kortyolgatása során. Bemelegítésnek tökéletes.

Grimbergen Optimo Bruno (10,0%): Az első megnyilvánulása egy rágógumis, tutti-fruttis illatfelhő kiárasztásának formájában történik, mely a palack felnyitásakor varázsolja el szaglószervünket. Ezek alapján nem kockáztatunk túl sokat, ha valamiféle édeskés zamat fogadására készülünk fel. Ez a fajta édesség azonban remekül lekerekített és természetes, feldolgozatlan összetevők aromáját idézi, cseppet sem tűnik erőltetettnek, vagy eltúlzottnak. Könnyedén odaképzelhető a vanília, mazsola, aszalt, illetve alkoholban érlelt déli gyümölcsök jelenléte, igazi csemegeként fogyasztható tehát.

Young's Double Chocolate Stout (5,1%): Sejtelmes, nem túl árulkodó illattal rukkol elő felnyitáskor, mélyfekete színe pedig csak tovább ösztönzi elképzeléseinket ízét illetően. Minden várakozást felülmúlóan egyedi, étcsokoládés, kávés, kakaóbabos, selymesen krémes zamatokkal kecsegtet, melyet egy igazi stout-os karakter támogat meg. Minden kortyot ugyanolyan lelkesedéssel vár az ember, remélve, hogy a kezdeti varázslat hosszan kitart. Fantasztikusan eltalált kombinációja csokoládénak és sörnek, minden ízében remekmű.

Great Divide Yeti (9,5%): Nehéz fekete, olajszerű teste fölött barna habot produkálva komótosan épül fel sörünk, mely első ránézésre is igen masszívnak tűnik, illata pedig semmi kétséget nem hagy efelől. Intenzív, kávés, étcsokoládés, erősen pörkölt, földes aroma fogad minket egy vaskos köteg komlóval, valamint egy hangsúlyos gyógynövényes karakterrel megtámogatva. Mindezek összessége könyörtelenül sújt le gyanútlan fogyasztójára az első kortynál, egy rendkívül zömök, mégis viszonylag könnyen befogadható ízhatást produkálva. Ezt az erőteljes és megzabolázhatatlan karaktert remekül ellensúlyozza az a karamellás, keserű csokoládés, medvecukros jelleg, mely körülöleli a kortyokat, hogy aztán a komló ereje hosszú percekre belevésse a névjegyét pályaszakaszaiba. Egy igazi amerikai nehézfiú.

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#6060) (ÉN)közPONT válasza adster (#6058) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

Ki fogom próbálni én is ....kuriózum !

Tegnap 2 doboz Valentins Dunkel-t újjítottam be ....nekem még mindíg ízlik bár a kommersz sör kategória..

Köttbullar mellé ideális :) :C

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#6061) (ÉN)közPONT


(ÉN)közPONT
senior tag

Ma asszem beruházok vmi inyencségre :)
Végre eljött az ideje egy egyéni avatarnak :) :C :DDD

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#6062) looser válasza (ÉN)közPONT (#6061) üzenetére


looser
addikt

Most akkor melyik-melyik? :-)
Az ínyencség a sör vagy az új avatar? :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#6063) (ÉN)közPONT válasza looser (#6062) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

Mindkettőnek nagyon itt az ideje :)

Látom ,hogy te is igen régi "bútor" vagy a PH-n...asszem bátran kijelenthetem ,hogy nem tartozunk a ranghajhászok közé :) láttam olyat aki 1éve regizett és már PH addikt :C ..szerintem itt fekszik le és itt is kel fel :) ..sry az OFFért...

Amúgy egy jó üveg Gulden Draak ra gondoltam ...a jót könnyű megszokni :C

Hamár sör..tegnap vettem egy doboz borsodit..........le volt akciózva a béka segge alá ..gondoltam legyen , hát mit mondjak szerintem hónapról hónapra romlik a minősége...nem romlott volt ,csak pocsék ízű :)

Kapaszkodj meg...köbányait is vettem múltkor..az meg mintha jobb lett volna mint régebben.
Mondjuk ebbe az is bennevan ,hogy nálunk nagyon sok üzem nem tud egy egyenletes minőséget gyártani....sokszor ezért nem jön össze az export nyugatra ..olyantól tudom aki az élelmiszer iparban utazik..

Vajon a köbányai ,hogyan tudott Belgiumban díjjat kapni?..oda külön főznek vmit ? :F

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#6064) koxx válasza (ÉN)közPONT (#6063) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

"Vajon a köbányai ,hogyan tudott Belgiumban díjjat kapni?..oda külön főznek vmit ?" tudod, ez az "annyira szar, hogy már jó" kategória :DDD

Majd szólj ha egyéni avatarban kell egy segítség, bár mostanában szinte csak én szerkesztek a megfelelő topikban :)

(#6065) (ÉN)közPONT válasza koxx (#6064) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

heheh igen ..emléxem amikor még nemvolt ennyi sörmárka....úgy 88 ragondolok ..nemmondom ,hogy akkor nem volt a lóbányainak alternatívája :)

Okk...1000000000000 köszönet előre is. :R .bár tudnám hol lehet igényelni ilyet ?..+ megfelelek e neki?

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#6066) koxx válasza (ÉN)közPONT (#6065) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Első körben itt kell megkérdezned [link] ha minden ok akkor jöhetsz ide [link] a többit majd ott. :)

(#6067) (ÉN)közPONT válasza koxx (#6066) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

Okkés :) :C

csakhogy sörröl is legyen szó :DDD ....mostanában nem találok gösser bockot !..kicsit rá vagyok kattanva a barnasörre :) ...a helyi interS ban meg nincsen.....kinek mi a véleménye ..már a Gösser bock ról ? :)

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#6068) looser válasza (ÉN)közPONT (#6067) üzenetére


looser
addikt

Tiszta Dreher Bak, bár nekem jobban ízlik a GB :-)
Grat a lógóhoz, te magad fogod megtervezni?

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#6069) (ÉN)közPONT válasza looser (#6068) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

Szerintem is jobb a Gösser....kicsit testesebb a Budveiser Darkra hasonlít egy kicsit..

Köszi köszi :R :R :R
Aha ..van is egy tervezetem rá:)
Vagyis kettő de a szolídabb marad valszeg :)

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#6070) NoLF válasza (ÉN)közPONT (#6067) üzenetére


NoLF
addikt

szerintem túl édes, meg kevésbé karakteres, mint a dreher bak, ami a kedvenc magyar mainstream söröm. nomeg az amstel bock volt még igazi, de sajna már több, mint egy éve kivezették a magyar piacról... de az utolsókból még isteni akciós áron elég sokat felvásároltunk a haverral anno :D

mi tegnap newcastle brown ale napot tartottunk, 16al kevesebb van a polcokon :)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#6071) (ÉN)közPONT válasza NoLF (#6070) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

Amstel Bock......tavaj láttam ..viszont sajnos csak külföldön egész pontosan Bécsben láttam asszem a Julius Meinlben :F
16 al? ....az nem rossz :) 2-4 emberre?

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#6072) adster


adster
tag

Persha Chorne (6,8%): Sötétbarna színe és igen gyorsan múló habja van. Állaga kissé híg és vizes, édeskés aromájú és egy vékony keserűség érezhető utóízében. Végíze némileg alkoholos érzetet kelt annak ellenére, hogy nem túl magas az alkoholfoka: az alkohol elrejtése tehát kevéssé sikerült és az ízek sem simulnak össze teljes mértékben. Összességében azonban nem olyan rossz, bár a porter jelleget kissé talán erőltetettnek érzem.

Stella Artois (0,75 l) (5,0%): Jellegzetes komlós aromája van és enyhén malátás íze, melyet egy rövid lefolyású komlós végíz követ, mindez egy kissé híg, ámde kellően élvezhető, lágy karakterbe burkolva. Az idő múlásával némi élesztősség körvonalai kezdenek kirajzolódni, némiképp kerekebbé téve a könnyed ízvilágot.

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#6073) adster


adster
tag

Achel Bruin (8,0%): Felnyitásakor elképesztő rágógumis illatokkal fogad, mely később egy likőrös édességbe hajlik némi aszalt gyümölcs és egy kevés banán aromájával kiegészülve. Meglehetősen intenzív illatok ahhoz, hogy biztosra vehessük: egy igazi csemegével van dolgunk. Kellően élénk, mégis krémes textúrájú, likőrszerű zamatát pedig nagyszerűen teljesíti ki a végízében tapasztalható markáns kesernyésség, ezzel is karakteresebbé téve ezt a remekbe szabott főzetet.

Gulden Draak (10,5%): Az egyik legelső belga sör, amit életemben kóstoltam és azóta is igen különleges élményt jelent fogyasztása. Illata kezdetben visszafogott, idővel azonban egyre inkább kitárulkozik és felfedi élesztős, édeskés, gyümölcsös karakterét. Ízében ugyancsak visszaköszönnek ezek a zamatok, az első találkozás alkalmával szinte kirobbanó volt az az ízélmény, amit az aszalt szilva, mazsola és alkoholban fürdőző egyéb gyümölcsök minden alkalommal lebilincselő élményt nyújtó hatása eredményez. Egy igazi klasszikus.

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#6074) jookomak válasza adster (#6072) üzenetére


jookomak
őstag

Gondolom ez a Stella nem az itthon gyártott moslék volt.

(#6076) adster válasza jookomak (#6074) üzenetére


adster
tag

Nem tudom, szerintem igen. Egyébként az idejét sem tudom már, hogy mikor ittam utoljára Stellát...és az sem volt olyan gyakori, szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, hány darabot fogyasztottam életemben.

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#6077) adster


adster
tag

Fuller's Golden Pride (8,5%): Intenzív illata pörkölt maláta és karamell aromáját ontja magából, érezzük rajta, hogy nem egy könnyed darabról van szó. Belekortyolva egy rendkívül telt, egész szájat betöltő ízélményt produkál, melyben az illatában megfigyelhető pörkölt, karamellás jegyeken kívül az erősebb imperial stoutokra jellemző zelleres, fás karakter is érvényesül. Erőteljes, testes és igazán különleges darab.

Belhaven Scottish Stout (7,0%): Illata keveset árul el magáról, annál nagyobb várakozással tekintünk a kóstolás felé. A már megszokott, pörkölt malátás jelleg természetesen alapjait adja a főzetnek, azonban a jellegzetes, robusztus ízvilág ez esetben nem annyira erőteljes és kissé nagyobb teret enged olyan jellemvonásoknak is, mint a halvány füstösség és egy enyhén krémes, tejes zamat nyújtotta karakter. Egy könnyedén fogyasztható, mégis telt ízekkel rendelkező főzet.

Kasteel Donker (11,0%): Illata alapján nem is sejtenénk, mennyire édeskés, desszertszerű főzettel állunk szemben, belekóstolva azonban legmeghatározóbb tulajdonságának tekinthetjük ezt a kandiscukros ízvilágot, mely tulajdonképpen felülír bármilyen mellékízt és a továbbiakban nem is igen sikerül elvonatkoztatnunk tőle. Egy igen intenzív, testes főzet, melynek még az igen tekintélyes mértékű alkoholtartalmát is leplezi ez a szirupos jelleg. Elsősorban édesszájúaknak ajánlanám.

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#6078) looser


looser
addikt

Vettem a Rossmannban egy Isana férfi sampont. Komlótartalmú, így nem tudtam ott hagyni :-))

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#6079) dangerzone válasza looser (#6078) üzenetére


dangerzone
addikt

Hát furán fognak rád nézni, mikor meglátják, hogy iszod a sampont, meg óvatosan mosol vele hajat, hogy ne legyen túl sok habja. :D

(#6080) looser válasza dangerzone (#6079) üzenetére


looser
addikt

Remek :D
Gondoltam, ha a gyomromnak megadom a kellő mennyiségű lupulust, akkor a hajamnak is meg kell :-))

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#6081) (ÉN)közPONT válasza looser (#6080) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

Háát ez is egy megoldás...de nem túúl egészséges...inni inkább egy ilyet javasolnék ha szimpatikus :)

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#6082) koxx válasza adster (#6077) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Kasteel barna, hú de nagy kedvencem. Eléggé hasonlít a gulden draakra.

(#6083) (ÉN)közPONT válasza koxx (#6082) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

És mindkettő aránylag könnyen beszerezhető ....a Gulden nálam nagy favorit lett a non plus ultra kat ban :)

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#6084) pohár válasza koxx (#6082) üzenetére


pohár
félisten

pont tegnap volt a TV Paprikán egy faszi, aki mindenfele járkál a világban, tegnap pont söröket mutattak be neki, és ott figyelt a Kasteel is, mondta a csóka hogy meggyágyon érlelik a sert, aaaa mondom ezt nekem is ki kell próbálnom :D

volt ott még 2 féle kenderes sör is, egy Fosters, meg még 1-2, amit nem ismertem

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#6085) koxx válasza pohár (#6084) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Úgy ám, a kasteel rouge készül ilyen módon. Érezni is az ízén :)

(#6086) pohár válasza koxx (#6085) üzenetére


pohár
félisten

a SPAR-os akcióban volt még karácsony előtt? bár ha volt is, nekem nem jutott már belőle :(

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#6087) koxx válasza pohár (#6086) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Volt bizony dögivel. Kár, hogy nem tudtál venni, egy kóstolóra mindenképp megéri beruházni rá.

(#6088) pohár válasza koxx (#6087) üzenetére


pohár
félisten

a jobbakból már nem volt, csak Corsendronk, Satan, Barbar, Floreffe és La Trappe volt az akciósok közül, sehol egy Gulden Draak, vagy Kasteel :(

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#6089) looser válasza pohár (#6088) üzenetére


looser
addikt

"a jobbakból már nem volt, csak Corsendronk, Satan, Barbar, Floreffe és La Trappe"

A szívemet masszírozom, de komolyan :Y :D

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#6090) koxx válasza looser (#6089) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Igen, ezen én is csak lestem :D na jó, ezekből csak a satan nem ízlett annyira.

(#6091) pohár válasza looser (#6089) üzenetére


pohár
félisten

hopsz, kétszer kezdtem neki a mondatnak, az lett volna az eredeti hogy a jobbakból csak a xy maradt :D

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#6092) Traxx válasza koxx (#6090) üzenetére


Traxx
őstag

Ahogy nekem sem...A Corsendonk viszont hajszállal nyerte a háziversenyt a Duvel és a Gulden előtt :D

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#6093) looser válasza Traxx (#6092) üzenetére


looser
addikt

Dettó, CAD nekem továbbra is a legjobb, bár itt a barna édes vonal eléggé húz, ami nekem kiesős sajna :-)
De legalább több marad nektek, ehhe :-)
(Bohémiából jövök, körbenéztem az itallapon :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#6094) (ÉN)közPONT válasza Traxx (#6092) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

Az Agnus kiverte a rontást az aranysárkányból ?

Mondjuk Agnus egy nagyon jó sör , de nálam a Gulden volt a nyerő :D

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#6095) (ÉN)közPONT


(ÉN)közPONT
senior tag

Tegnap vettem egy Guinnesst+Krusovice-t ..csak,hogy a dark söröké legyen az este ....nem bírtam ki ,hogy ne a Guinnesst csapoljam meg elsőnek :)

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#6096) looser válasza (ÉN)közPONT (#6095) üzenetére


looser
addikt

Csak így lazán? Infúzióba kötve? :-))

Tegnap meglestük a sörkóstolót a Ferdinándban és nagyon jól éreztem magam, bár sikerült a végére elfáradnom, ebben egy nagy adag főtt csülök is segített, de olyan jó volt így, együtt a sörrel..mmmmmm..... :D

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#6097) (ÉN)közPONT válasza looser (#6096) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

Neeeem...bár az Ördög Vigye C magyar filmbe az egyik karakter intravénásan köt be egy kórházba egy demizson kadarkát az ott szenvedő barátjának én mégis a hagyományos elfogyasztási módját választottam ..azaz kb 3 slukkra meg is ittam :)

Hmm csülök :) hmmm...én 5dik -6dik napja csinálok egy pácolt bőrős karajt....azaz kb 2kg karaj 2cm vastag szeletekre vágva pihen kb 1.5L olajban (oliva/napra) 3 nagyfej összevágott vöröshagyma társaságában kakukkfűvel , borsal ..és állatisok vegetával +némi fokhagymával fűszerezve pihen a hűtőben...ezt dézsmálom esténként :) ...tegnap már kezdett jóó markáns ízű lenni..a lényeg ,hogy az olaj ellepje kb kisújnyi vastagon levegő nélkül.......2-4C hűtőben bőő 1 hetig is lazán eláll és egyre csak jobb lesz az íze :) :C :C

Kicsontozott csülökkel is kipróbálom 1x ! :)

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#6098) looser válasza (ÉN)közPONT (#6097) üzenetére


looser
addikt

jaj, jaj, jaj ne izgass, állati jól hangzik! Az igazat megvallva négy évig nem ettem húst (2002-2006 között) és az első, amibe belekóstoltam egy füstölt-főtt-kötözött sonka volt. Nem bírtam neki ellenállni; antibakteriális bevonat ide, szagközömbösítő oda, az egész hűtő illatozott tőle és elvesztettem a fejem. Amit nem bánok, de azért egyébként csínján bánok a hússal, de rendszeresen eszem.
Te, Én(ez így olyan fura egymás után, nem? :D)központ, most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ez egy nyers hús, amiről beszélsz és ezután a pácolás után sütöd ki, vagy ki van sütve és áll a páclében vagy hogyan?

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#6099) looser


looser
addikt

Nem sörös téma, bocs (bár a Belhaven Robert Burns Ale kiváló sör a skótoktól), ennek a skót (ehhe) bandának a dala megy a fejemben napok óta és nem akar kimenni, főképp a klippet látva, totál beleveri magát az ember fejébe :-))

Proclaimers : I'm Gonna Be (500 Miles)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#6100) (ÉN)közPONT válasza looser (#6098) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

Nekem is volt ilyen szünetem ...csak rövidebb ideig és többször....lényegében összefüggéstelen időközönként hol eszek húst ,hol meg nem ..

nemfuri csak viccesen hangzik :)

Próbáltam egy rámjellemző e igen idióta nicknevet találni ..sikerült :) bár messze nemvagyok olyan önző csak ha sörröl..nőkről és kajáról van szó (75kg : ) van szó :)...

Term nyersen totál nyers és befűszerezett húst óvatosan beleteszed pl egy jénaiban vagy egy műanyag fedeles edénybe..az még jobb mert a hűtőben nem lesz semminek pácos hagymaszaga......kb úgynézki egy vastagsor hagyma erre a fűszerezett nyershús...erre hagyma és + 1 szint hús.....ha nagyobb az eltenni való adag akkor több ilyen szint....random érdemes beledobálni enyhén zúzott fokhagyma gerezdeket és durvára őrőlt színes borsot ...ezt felöntöd olajjal szinültig+1 újnyi és done :) ..lehet benne némi oliva olaj is...csak jobb lesz az ízhatás a végére ...
Grillezve is isteni !!! bármilyen húst meg tudsz így csinálni ..a lényeg ,hogy mara és vad + 2 nap...csirke sertés a 2-3dik pácolt naptól az igazi az első nap még kevés ..sok fűszer kell neki !!!! több mintha a nyers húsra tennéd kb 2x annyi az olaj miatt ....amikor kiveszed a húst ..lecsöpögteted és mehet a serpenyőbe vagy sütőbe...+ zsiradék nem igazán kell neki !

És a fűszeres olaj................................háát az olyan 4 nap után ,hogy nem 7 !!! hanem 77 nyelven beszél mondom én a "cingár" :DDD :DDD a benne pácolódó hagyma és mondjuk 750g steak burgonya együttsülve vmi isteni......én ezt a pác olajat 1-3x még használom sütéshez

Nem éppen reform konyha de nem is olyan az ízvilága :)
10.59 nél hasonló végeredményt találsz :)
http://www.youtube.com/watch?v=lmwkiTnT2pI&feature=relate

Nos az ilyen étkek mellé dukál egy testes sőr .....inkább kettő vagy egy emberes :)

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.