Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5551) looser


looser
addikt

Megérkeztek szerény otthonomba a cseh remekek :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5552) szumoo válasza looser (#5551) üzenetére


szumoo
senior tag

Szép csokor, fogyaszd egészséggel. :K

A nyúlon túl?

(#5553) looser válasza szumoo (#5552) üzenetére


looser
addikt

Köszönöm, nem túl gyakran ruházok be ennyit sörre, de olyan 3e körül volt, közel ennyi elmegy egy hétvégi napon a kiskocsmában :-)
Na jó, pálinka nélkül nem ennyi, én 6-8 sörnél többet nem szoktam inni, az 3-4 órára levetítve.
Ezt ugyan magam hoztam haza, de a tulaj jó fej, szerintem nyugodtan rendelj tőle! Apropó, a Boszorkányt és a Red Devilt felétek készítik s szerintem egész jó sörök, kóstoltad már? Tényleg könnyebb beszerezni Pesten, de nálatok sem lehetetlen. Volt egy ilyenetek, meg ilyenetek, szóval tessék csak figyelni az eseményeket, szerencsére(?!) nem egy kis faluban élsz. Hajrá :-)
Te, én úgy sörözök tizenéve, hogy egyszer-egyszer merült csak fel bennem, hogy a - kis túlzással - Dreher-Soproni-Borsodi 'Szentháromságon' kívül is van élet, s most nyáron kezdtem el csak alternatív sörök után kutatni. Sajnos a gyerekkori cimborák nem igazán vevők, nekik (s többnyire nekem is) elegendő a minden bolt polcán figyelő tizennéhány ismert sör (sőt, szinte kizárólag Sopronit iszik mindenki), de a munkahelyi közösség nyitott az eleddig nem ismert sörömökre, szóval velük megyek szívesen inkább.

OFF, de azért megosztom: Ma találkoztam egy lánykával (kolléganő, érett, csinos, karcsú és nagyon tiszta lány, őrület, csodaszép... :B ) s elmondta, hosszú ideje már nem iszik, alkoholt, régen elhagyta a húst, nemrég a tejtermékeket is (ez a vegán módi, ugye?) s jógázik évek óta, munka után hetente többször sérült gyerekeket látogat. A lényeg: totál zavarbajöttem, nekem ez új volt és elmondtam, hogy én szeretek italozni, a sör és a pálinka nagy kedvencem és az alternatív életutak éppen pont mámorban jutnak eszembe, de ő annyira kedves és lenyűgöző, nem kioktató, egyáltalán, tényleg és szégyelltem magam azért, ahogy élek, de lehet, hogy mégis változtatni fogok valamennyit, de a sört azt nem akarom kihagyni az életemből, mert jó. Elég nagy hatással volt rám. Nincs köztünk semmi egyébként, bár az klassz lenne :-)

Jó éjt!

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5554) (ÉN)közPONT válasza looser (#5551) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

Jól néznek ki !!!! :C :DDD
Hétvégére éppen elég is lenne ez a fogat (napi 2 max 3 részemről )...és van közöttük erős sör is :)

A Nőügyhőz: Rá kell hajtani !!!!!!!! Nem várni 1 percetse (már ha van értelme...ha minden passzol amúgy ..pl nincs pasas a képben stb stb ) mert más teszi meg ! + a sör módjával bele fog férni azért a nők kevésbé szirénáznak ..a pálinkáért már inkább :DDD Elég jófejnek tűnik így ahogy leírtad...de készülj fel ,hogy venned kell egy bicajt :) :DDD ami nem baj!!! Bár jómagam már jóideje motorizált kétkerekűekhez voltam szokva ,de az egészséges életmódhoz kell a rendszeres mozgás..emmellé még az ,hogy együnk norm...vége a zsíros kajáknak...én spec nem is eszek olyasmit csak fényévente pedíg régen csak a masszív de tényleg csak az igazán masszív kaják fordultak meg nálam...kb 2-4 hét alatt símán ráálltam a csirkére meg az ilyenekre évekkel ezelött ..max rántott holmik szal bele lehet jönni :)

Amit leírtál az elég bíztatónak tűnik szal ""kéz és lábtörést"" = sok sikert hátha ..sosetudni !

A sörösrészhez kapcsolódó:
Kinek iszik a házi kedvence sört? Az enyém (macska)..max beleszagol...mondom is neki tréfásan nemtudod te mi a jóó..csak az a büdős macskakaja :) jójó neki elvileg az a jó vagyis a macskakaja gyártó ipar és akiket ez az iparág megvett azok szerint :)
Pedíg próbáltam kedvet csinálni hozzá :) egy ásványvízes kupakba párszor letettem elé néhány féle sört ..az olyan kis mennyiség amitől semmibaja se lenne..,de csak a Leffe Darkba nyalintózott 1x bele..eddíg máson nem tudtam rajtakapni :) talán idővel legurít egy kupaknyi sört is ..annyi belefér :)

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#5555) jegenye77 válasza (ÉN)közPONT (#5554) üzenetére


jegenye77
addikt

A munkahelyemen van egy befogadott puli vagy valami hasonló keverék kutya.Na azt berúgattuk egy párszor.Elég vicces mikor dülöngél és fekve hugyozik. :DD
Ahogy bontok egy dobozost,a cisszenésre azonnal ott van és követeli,hogy öntsek neki is egy kicsit.

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!

(#5556) (ÉN)közPONT válasza jegenye77 (#5555) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

:DDD :DDD :DDD :C
Bírom a fazon kisállatokat !
Némelyik politikusunk példát vehetne 1-1 ilyen kis lénytől...talán nem állna az ország ilyen szarul...látod ez a puli nem úgycsinál hogy INNI? ÉÉNN? soha! megyek is a vidám vasárnapba :) persze amint kilépne menne is de a gizihez a piroslámpás negyedbe :)
Ezaz ami kisállatéknál nemigazán dívik..
Én régen részeg macsekot láttam....házibulin belelefetyelt a sangriába úgy kb egy bő fél decit ivott meg....nem dölöngélt csak nyáááúúú nyááúúú meg le fel futkorászott és örült mint majom a farkának XD Kissé vidám lett a kedve egy darabíg :)

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#5557) jegenye77 válasza (ÉN)közPONT (#5556) üzenetére


jegenye77
addikt

Van benne igazság.
Bundásunknak van beépített pohara.A mûhelyben a váró részen feljött ill. feltört a beton.Saválló anyagból hegesztettünk neki egy kb fél decis poharat és azt beleregasztottuk a lyukba.Söröcskét onnan szokot iszogatni.

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!

(#5558) (ÉN)közPONT válasza jegenye77 (#5557) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

:) beépített pohár :) legyen is jóódolga ! a kutya az ember legjobb barátja !

Vmi nem túl keserű továbbmegyek édes sört kéne neki venni ami nem az erős fajta! ..az erős neki olyan mintha mi 20% os sört innánk meg 1 huzatra :C

Krusovice a szülinapjára..már kb a szülinapjára :) 1DL nem árthat a kruso nincs 4% bár elég kesernyés..1 próbát megér a többit te lehúzod így nem megy pocsékba :) Látszik ,hogy van kisállatom..minden kaját,piát megosztok vele már amit megeszik meg megiszik..max nem egyenlő arányban :) sörre fokozottan igaz ez :) bár azt nagyon nem akar inni..idővel:) bár 6 évével már elég idős hozzá:)

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#5559) jegenye77 válasza (ÉN)közPONT (#5558) üzenetére


jegenye77
addikt

Vettünk neki kutyasört.Tényleg nem vicc lehet ilyet kapni kutyaeledelesnél.
Az a poén,hogy azt nem itta meg. :) Viszont haver igen.Valamilyen húslé van benne azt hiszem.

[ Szerkesztve ]

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!

(#5560) (ÉN)közPONT válasza jegenye77 (#5559) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

Én is láttam ilyen sört egy nagy állat eledelesnél...szerintem az annyira sör mint a mekis burger a valódi hamburgerhez...jah és szép ára is van ahozképest ,hogy kutya"sör" ..inkább vegyetek neki egy üveg prémium sört amiból kap egy kispohárral :)
Legyen már neki is jóó...screenshot? :)
jójó az állatvétő aktivistáknak üzenem ..nem alkoholista ebet akarok nevelni ..pl a mediterrán országokban kis gyerekek kapnak olyan fröccsöt valódi borból ami gyenge asztali bort tartalmaz kb 05dl és áasványvizet...igen régóta megy ez arrafelé és mégse élnek csak 22 évig és nem sík hülye maga alá hugy..zó a lakosság 999999999999.9% a ettől ! :DDD
Sör dettó nyílván a napi rekesz kevéssé egészséges ,de abban már semmi jó sincs..max ,hogy vesehomokod nem lesz tőle...már ha nem guritasz le mellé egy adagot :)

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#5561) szumoo válasza looser (#5553) üzenetére


szumoo
senior tag

Figyelemmel követem a szegedi sörös dolgokat, de nem mindegyikre tudok kimenni. Viszont az általad is linkelt sörünnepre kinéztünk haveromékkal. Nem is lett volna rossz, csak az átlag életkor erősen 45-50 körüli volt, és a hely sem hozta a feelinget. De azért egy-egy kriglit letoltunk. :)
Nem kóstoltam még szögedit, ahhoz képest, hogy itteni cucc nem sok helyen találkoztam vele. Igaz, nem is nagyon keresem. :B
Nincs bajom a megszokott sörökkel, de mostanában kezdtem csinálni, hogy ahogy tudok iszok vmi különlegeset, mert nem akarok elsüllyedni a megszokottság bugyraiban. :D
Szerintem a sörfogyasztást is lehet úgy művelni, mint a borozást. Mind kettőt szeretem ezért is írom ezt. Ennek is megvan a pikantériája, ha nem vedeli az ember. :)
A hölgyre meg tessék rápályázni, ha szabad út van. ;)
Ahogy (ÉN)közPONT is írta, a pálinkára jobban ugranak a nők. :)

A nyúlon túl?

(#5562) looser


looser
addikt

Tegnap kinéztem és kellemesen csalódtam. Nagy, de elviselhető tömeg, főképp kifelé, a Kálvin felé, ha kihúzódik az ember odáig. Csobánkaiék három sörét kóstoltam - Fekete bárány, Lupus in Lupulus, Pastorale - meg Grabancot, Hoppá-t. A bárányka kezes volt nagyon, sűrű, átláthatatlan fekete sör, kakaóhabbal :-) A másik kettő számomra felejthető volt, de a Grabanc még keserűbb lett, ahogy Kővári mester írta is, illetve a Fótiak Hoppá-ja is nagyon finom és keserű (szintén ipa?) volt. Sokat nem tudok írni, ki kell menni! :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5563) (ÉN)közPONT


(ÉN)közPONT
senior tag

Nálam tegnap 2 Leffe volt...1 Dark (kedvenc) +1 Blonde..hmm a blonde is egész jó volt +1 ilyen !..Mindenszép minden jóó..sokszor 10 pontos +még az üveg is nagyon mutatós...bár a white party az én zenei világomban XD :DDD ,de egy pici üröm is van az örömben!

Csak 1 et vettem :-/....legközelebb (Ma :) ) 2 veszek :DDD

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#5564) looser válasza (ÉN)közPONT (#5563) üzenetére


looser
addikt

Ó Te jó ég :-)
Micsoda gyönyörűségek!

Sajnos én a Primátor Double 24-ben csalódtam. Tele van cukorral, egyszerűen elviselhetetlenül édes, émelyítő. Ha ilyen a porter, akkor számomra felejtős. Bár a gyógynövényes jelleg érződik és izgalmas is lenne, de így rettenetes. A lány, akivel kint voltunk, megitta, annak ellenére, hogy a bort szereti :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5565) looser


looser
addikt

Nemrég ittam meg a barna Kozel-t s igen jóra sikerült, van abban is cukor, de alig észrevehető, mintha része lenne az egésznek, nem tolakodó, gelly, kellemes, csokis, bejön 7/10 :-)
Most éppen a Cerná Hora Granát-ot kortyolgatom, savanykásabb mint, a Kozel, kevésbé testes, de finom, 'könnyű barna', ha lehet ilyet egy barnára mondani 6/10 :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5566) NoLF válasza looser (#5565) üzenetére


NoLF
addikt

a primátor 24 pont azért olyan cukros, mert a visszamaradt 24%os szárazanyag-tartalmat (extrakt) csak az erjedésmentes cukorral tudják elérni. nem a cukortól porter a porter, de ez is egy érdekes darabja. én imádom, volt anno egy primator megapack, végigkóstolthattad mindet, plusz pohár is járt hozzá. zuglóban a különleges sörök boltjában lehetett kapni, de ott mindig vannak finomságok, pl a kinti kozelek, barna is mindig megkapható, mint soksok más cseh és szlovák remek, valamint belgák és németek közül is sok.

én tegnap guinness napot tartottam, végigmentünk pár kocsmán bristolban, van, ahol nem csapolják megfelelően...

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#5567) looser válasza NoLF (#5566) üzenetére


looser
addikt

Légyszi magyarázd el ezt a cukor/extrakt dolgot, mert totál nem vagyok képben :B
Ezt a boltajánlót nagyon köszönöm, és sokminden olcsóbb, mint a Kertész utcában! :R

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5568) looser


looser
addikt

Megvolt a Novopacké Pivo. Kissé édes az én ízlésemnek, s bár nem nyom el minden próbálkozást a többi összetevőtől, de mégis kissé kanalas gyógyszer, ezért csak 5/10
Most ismerkedem a Primátor Stout-al, eddig ez a favorit! Enyhe savanykásság, azzal a jó kávézaccos ízzel, amit egy fekete sörtől várok, ebben a tekintetben a Győrzámolyiak barnájára emlékeztet. Kellemes karamelles, nuku cukker és végre van benne elég szénsav (nem sok), nagyon bejön, bár már eléggé jól érzem magam, mégsem tudok betelni az ízével, tényleg nagyon jó! Nem tudom, mi lehet jobb, de biztosan van olyan, akkor majd utólag alakítok a pontokon :-)))
A Primator Stout 8/10

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5569) DelArco


DelArco
aktív tag

Ehh ezt a főzdefesztet elmosta az eső...
Pedig nagyon jó sörök voltak. Tegnap 5-6 félét sikerült megkóstolni de ma akartam igazán iszogatni. 3 után feladtam mert hideg volt és az eső se akart elállni.
Nagy kár érte remélem hétvégén jobb idejük lesz mert most nagyon kevesen voltak. :(

Youth hides the key to salvation

(#5570) koxx válasza DelArco (#5569) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Holnap mi is kimegyünk, ma nagy trágya idő volt sörözésre :( árak milyenek?

(#5571) DelArco válasza koxx (#5570) üzenetére


DelArco
aktív tag

ha jól emlékszem a legolcsóbb fél literest 500-ért mérik de a legtöbb helyen lehet 3 decist is kapni 300-ért.
Aztán vannak drágábbak 800-as volt a legdrágább amit láttam de az egyik standnál mesélt az eladó hogy van valami nagyon drága sör is aminek 1000 ft decije és hogy szuper sör de mi azt nem találtuk.
Egyébként tegnap egészen jó volt nem voltak közel sem olyan komoly sorok mint az elöző alkalommal. Csak ez a szar időjárás ne lenne...

Ja és enni is lehetett bár azokat az árakat nem nagyon tudom. Ahol én ettem ott 500 ft volt egy ilyen kolbásszal töltött cipó de volt ott zsíros kenyér meg mindeféle.
Van olyan stand ahol grillcsirkét is csinálnak az nem tudom mennyi lehetett.

[ Szerkesztve ]

Youth hides the key to salvation

(#5572) NoLF válasza looser (#5567) üzenetére


NoLF
addikt

ott laktam mellette, szerencsere minden heten up-to-date voltam a sorokkel kapcsolatban :) van mar honlapjuk is? ha jobban raerek es nem epp buliban dj-t jatszva forumozok, leirom az erxtrakt lenyeget, de a neten is megtalalod a megfelelo infokat :)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#5573) (ÉN)közPONT válasza looser (#5564) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

Igen :)

Term vettem után töltést :) 2db olyan hófehérke képében :)

Közben vettem még Hoegaardent,Krusovice-t meg Sommersby Apple cidert...ezekből a cider maradt meg tegnapról...jah meg Leffe Brun-t amolyan desszertnek :)

Sörfeszt...olyan szar idő volt tegnap ,hogy befagyott a s...emlu..a is az ilyen rendezvényt szerintem jobb nyárra tenni....a Viking festre ez az idő sokkal jobban passzolna .

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#5574) (ÉN)közPONT


(ÉN)közPONT
senior tag

Off:

Nemtudtok megbízható embert aki gyűjti a BluR filmeket?
Lenne egy nagyobb gyűjteményem (FULL gyári!!) amit beáldoznék PC építés végett...
Ha tudtok rá megoldást akkor PŰ :) Sört én veszem! :DDD

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#5575) (ÉN)közPONT


(ÉN)közPONT
senior tag

Tegnap közelről megnéztem egy Miller-t +1 Baltica NO7 nevezetű Orosz sört szentpétervárról..
Kicsit olyan mintha Becks innál..kb olyasmi az ízvilága..az ára már nem (550huf/üveg)

1x ki kell próbálni :)

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#5576) looser


looser
addikt

Na gyerekek, nem tudom, tegnap ki volt kint, én elnéztem, hogy bepótoljam az eddig meg nem ismert söröket. S megtaláltam a kedvencemet: Tuck barát. Ezt a győrzámolyiak főzik, belga ale, valami elképesztően jó ízzel, nem tudom leírni, de ez eddig életem söre. Egyszerűen csak jó, kortyolod és arra gondolsz, ebben megfürödnél hogy közben ihasd és érezd az illatát nagy töménységben :-)
Egyszerűen tökéletes! 10/10

A győrzámolyiak (Bors) barnájáról már írtam, nekem az lett a kedvenc - nem csak hazai - barna; testes elegendő szénsav, pont eltalált pirított malátás íz (kávézacc :-) valami szuper, szintén, robban a szájban. 9/10
A búzájukat - nem csak az övékét - kihagytam, de biztos vagyok benne, hogy az is finom lehet.

Ezután - mivel csütörtökön kimaradt - ránéztem egy pohárral Csobánkaiék Portására. Jellegtelen s ezért elnézést kérek tőlük, de míg a Bárány még valamennyire hoz ízeket, a Pastorale egy kellemes savanyúságot (nyárra pont jó, üdítő) nekem mégsem jönnek be a söreik, semmi kiemelkedőt nem érzek. Írták is, hogy a Portás volt a Bárány 'előszele' (:-), annál szénsavasabb és vízízübb (van ilyen szó?), amolyan könnyű fekete, szerencsére mindkettő a cukor leghalványabb jele nélkül. 4/10

Ezután mentem befelé, s a Hofstettnerék pultjához, ahol ismerős mérte a sört, a srác a barátja egy volt kolléganőmnek, aki egyébként a Köleses sört mérte a Mikszáthon :-)
Itt kétfajta volt, egy-egy pohárral kértem. A Sündenbock egy mézes (mézzel főzött?) sör, bár a neve bock, inkább félbarnának tűnik, sőt világosnak. Bár a cukortól - sörben - a hideg ráz, a mézet (mézaromát?) egészen kellemesnek érzem, könnyű sör, virágillatú, közepes szénsav, semmi hab, bár ez lehet, hogy a csapoló akarata, mennél több jusson a kis kétdecis műanyag pohárba. Finom, lányoknak is ajánlható, persze ettől meg kedvet kaptam újra a Keserű mézhez :-) 7/10

A Russian Stout egy jó kis átlátszatlan fekete, sokkal izgalmasabb, mint a Bárány vagy a Portás, nem éri el a győrzámolyi barna szintjét, de a Primátor Stout-al felveheti a versenyt, jó fekete, igazán. 7/10

Már csütörtökön nézegettem Kárpiék pultját, de mivel többen voltunk, meghatározó volt az, hogy hely legyen, s akkor sajnos a Csobánkaiék mellett fejeztük be a napot, bár szívesen visszamentem volna még 1-2 helyre. Világossal kezdtem a kóstolást, nem volt nagy szám (tényleg, az alsóerjesztésűeknél használnak valami adalékanyagot tartósítószer gyanánt? Ahogy a Kőbányainál és Arany ászoknál is érzem, hogy van valami nem odaillő íz...), de ihatóbb a zárójelben jelzett két másiknál, nekem 3/10.

Ami viszont felüdülés volt, az a Kárpi Ászok, egy szűretlen ászoksör; remek átláthatatlan napsárga színnel és tomboló ízekkel, az előbb jelzett 'tartósítószer'(?) íz teljes hiányával. Igazán jó sör. 7/10

Ezután a Mikszáth felé az irányt. A Red Devilt ismerem, bejön, a Keserű Méz pedig nagyon jó hangulatba ringatott legutóbb a Kertész utcában, így egy pohárral magamhoz vettem. Sokat nem tudok írni róla, akkor - elsőre - nagy hatással volt rám, most is boldogan ittam; mézes-virágos, jó illatú és ízű sör. 8/10

Ezután egy a Gerilla sörfőzők bemutatóját néztem egy darabig, egy stoutot hozott össze éppen a jóember, cigaretta lógott a szájából s magamban imádkoztam, bele ne fújja az akkor már forró vízbe a hosszúra nyúlt hamut a szél. Segítőkész volt és szívesen válaszolt a feltett kérdésekre. A malátaléből töltött egy keveset egy pohárba többünknek, akik kíváncsiak voltunk az ízére: sötétbarna édeskés lé, szinte éreztem, hogy valami klassz dolog lesz belőle később. Mondta a jóember (remélem jól értettem, mert eddigre már eléggé elaléltam) hogy mivel ez felsőerjesztésű, nem kell sokat érnie és elméletileg azonnal meg is kóstolható, de a fogyasztásra azért egy 10-14 napot érdemes várni, s ha tud több hónapig állni (mohó sörfőzőkre gondolt? :-)) akkor ennek is tovább érik, nemesedik az íze.

A Serforráséknál szintén két sört választottam, bár ne tettem volna... Amennyire izgalmas volt néhány hete a Tokajis Korty, annyira iszonyat volt az IPA-juk és a Paracelsus nevű fűszeres sörük. Ami biztos: nem az alapanyagokkal volt baj, hanem a vízzel. Tavaly nyáron csináltunk egy bringatúrát Budapest és Mohács között, s délebbre a Duna parti falvakban éreztem a közkutakon ezt az ízt, ami vagy klór vagy valami más vegyanyag íze lehetett (ott egyébként az áradások miatt megnövekedett fertőzésveszély miatt vegyszerezték a vizet, ami érthető volt, de ez nem segített az instant szomjúságon, inkább kerestem egy közértet ásványvízért, de időnként rákényszerültem az utcai kutakra), na ugyanez az íz jött át a Miskolciak sörein. Iszonyat, így nem is írok pontot, mert nem tudnék értékelhető pontot. Persze az is eszembe jutott, hogy talán valami igazán vad komlót használnak keserűsítésre, de kétlem; a vegyszeríz mindent felülírt ebben a két, jobb sorsra érdemes sörben, amelyek egyébként igen remekül szerepelnek nemzetközi viszonylatban a ratebeer-en. Az első 1-2 korty után lehúztam mindkettőt (nem a wc-n :-)

Ezután megálltam egy kicsit beszélgetni Váncsa mesterrel a szomszédban, s bár a szakácskönyveiből nem kívántam vásárolni miután megtudtam az árukat (4000 Ft/db), egy pédányt beszereztem a Maláta Antológia című műből, remélem sok dolog tisztázódik a fejemben a sörfőzéssel-fajtákkal-fogyasztással kapcsolatban :-)

Bekukkantottam a Köleses csapathoz, ahol Anikó (a csapos lányka, ex-kolléganő) megkínált a Hajdinás nevű új sörükkel. Nem akartam megbántani, ezért inkább csak mosolyogtam és hallgattam s el is kortyolgattam lassan a fél pohár sört. Nem tudom, mit kellett volna éreznem, elég rettenetes sör, bár kísérletnek megteszi, szerintem ne folytassák ezt a vonalat. A kölesesből már nem ittam, többször kóstoltam és egész jópofa (a duplaköleses), de valahogy nem tudom komolyan venni, édeskés nekem és valahogy más ízeket várok a sörtől.

A Krúdyn továbbhaladva bepillantottam a Darshan udvarba, de a Békésszentandrásiaknál óriási sor kígyózott, lehet, hogy csapolva más véleménnyel lennék a söreikről, de most nem volt kedvem kivárni, volt sok másik csapolda, melyeknél nem volt tömeg. Palócék söreit is kóstoltam, a sörblogok lehúzták, nekem a barnájuk és búzájuk is ízlett. Jut eszembe, volt valami bazi nagy kék teherautó a Szentkirályi utcában, ahol sajnos csak korsóval mértek, így azt kihagytam, már eléggé jól voltam így is :-)

A Mályi sörfőzde Világos sörére még rákukkantottam, de igazából semmi különleges, egy jó kis világos volt a sötétben :-) (5/10) majd elslattyogtam a Lőrinc pap térre, ahol még vacilláltam a karamelles-meggyes (8%) és a Drakula (11%) között, azután előbbi lett az alacsonyabb alkoholtartalom miatt, viszont itt nem voltak hajlandóak pohárral csapolni, pedig akkor mindkettőt meg tudtam volna kóstolni. Ez a gyümölcsös sör egész jó volt, több szénsavval, mint a Szentandrásiak szilvás söre és izgalmasabb is, ezért mindenképpen magasabb pontot kap, bár nem ilyennek akarok egy sört, ez igazán jó és lányoknak is ajánlható darab; ettől talán megszeretik a sört. Valahol el kell kezdeni :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5577) looser válasza (ÉN)közPONT (#5575) üzenetére


looser
addikt

Nagyon szép üveg, ilyet jó kézbe venni, forgatni iszogatás közben :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5578) (ÉN)közPONT válasza looser (#5577) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

Eltettem az üveget :) élőben se csúf amúgy :)

Közben olvasom a tesztet a sörökről amit írtál...impozáns!!!!!!!! THX érte! :R

[ Szerkesztve ]

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#5579) looser válasza (ÉN)közPONT (#5578) üzenetére


looser
addikt

Elég gyermeteg (gyermekbeteg?), mert nem tudok úgy fogalmazni mint pld. az FK bloggere, de azért az inni jó és írni jó között esetünkben inkább előbbi fele lejt a mérleg és ez szerintem így pont jó :-)))
Szóval csak 1-2 érzést, inkább objektív dolgokat tudok írni és ismétlem, nagyon eltekeredtem a végére, ha még a Drakula is rácsúszik, nem tudom, mi lett volna... :-))

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5580) (ÉN)közPONT válasza looser (#5579) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

Teljesen jóó írás volt !!!!
THX érte ! :R

Tegnap letoltam egy Kronenburgot......nem vagyok tőle nagyon elájulva ...(300huf/05dl )

Ma keresek vmi olyat amit jobban fogok szeretni :)...világos sör napot tartok :U :C

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#5581) looser válasza (ÉN)közPONT (#5580) üzenetére


looser
addikt

Nagyon jó gondolat, nekem is erre lenne szükségem; a nagy 'különleges sörök kóstolója' után vágyok valami igazán kommerszre, de jóra :-)
Lehet, hogy veszek hazafelé egy Kinizsit :-))

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5582) koxx válasza looser (#5576) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Huh, szépen összefoglaltad :) mi csak épphogy kinéztünk a főzdefesztre, egy békésszentandrási szilvásért ugrottam be, nem rossz sör, ára is rendben volt.

(#5583) (ÉN)közPONT válasza looser (#5581) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

Köszi köszi :R
Saropramen világost vettem tegnap......
Ettől se estem seggre :O ...Gustav Noback (az alapító) főzőtt már jobbat is...nemtudom ,hogy a Dark az ő nevéhez fűződik e? De az kategóriákkal jobb sör szerintem.

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#5584) szumoo


szumoo
senior tag

Sziasztok.

Szeretnék majd összerakni egy rendelést a csak a jó sör-től 5-6k összegben, és szeretnék segítséget kérni, hogy mit érdemes első körben belerakni a pakkba. :)
Ami biztos az a Delirium Tremens, a Rochefort 6 és a Primátor Double 24%. :))
Előre is köszönöm. :R

Sz.

A nyúlon túl?

(#5585) koxx válasza szumoo (#5584) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Ezeket ajánlom, egyikben sem csalódtam.

Westmalle Dubbel
Rochefort 10 (6-os helyett)
La Trappe Quadrupel
Gulden Draak
Kasteel Rouge
Piraat

(#5586) szumoo válasza koxx (#5585) üzenetére


szumoo
senior tag

Felvésve. :)
Köszi szépen! :R

A nyúlon túl?

(#5587) looser válasza szumoo (#5586) üzenetére


looser
addikt

Örülök, hogy rendelsz, biztosan nem fogsz csalódni.
Itt még körülnézhetsz, fentebb ajánlották, egész jó áraik vannak.

Kíváncsi vagyok, mit szólsz majd a primátor Double 24-hez :-)
Lehet egyébként, hogy első sörként, megfelelő hőmérsékleten, lassan kortyolva egészen mást érez az ember; egy palackkal még áll a hűtőben, valamelyik napon ránézek :-)

Ez a wikis táblázat egész jó.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5588) szumoo válasza looser (#5587) üzenetére


szumoo
senior tag

Egyelőre még nem tudom mikor fogom megrendelni, de szólok ha itt lesznek. ;)
Ó, én mindre nagyon kíváncsi vagyok. :D
A táblázat meg maga a wiki is szuper, köszi szépen. :R

Sz.

A nyúlon túl?

(#5589) looser


looser
addikt

Most iszogatom a Primátor Double 24-et és nem változott a véleményem. Nekem nem ízlik, túl gelly és nem is izgalmas, valami fura kanalas gyógyszer íze van, nem tudok vele megbékélni. De ismétlem a Primátor Stout nagyon ízletes darab, szumoo kollégának is szívvel ajánlom mint amatőr kóstoló (mármint én :-)

[ Szerkesztve ]

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5590) (ÉN)közPONT


(ÉN)közPONT
senior tag

Vettem tegnap egy ilyet:

Hát..meg lehet inni...jobb mint a Borsodi búza..néhány fokkal :)

+ vettem még egy ilyet is:
Nemtehetek róla ,de ő a kedvencem a 1.5 euro alatti árkategóriában !

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#5591) looser válasza (ÉN)közPONT (#5590) üzenetére


looser
addikt

Hm, a Krusovice remek, voltam nyár elején Prágában és csapolva sikerült hozzájutnom. Ott fedeztem fel, hogy a Kozel nem az a vízízű lötty, amit nálunk adnak, hanem egy jóval izgalmasabb (főként a barna) sör.
Öregem, rohadtul megkívántam ezt a Krusovicét :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5592) (ÉN)közPONT válasza looser (#5591) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

Hát igen....a licencek amiket itt gyártanak sokszor köszönő viszonyban sincsenek az eredeti termékkel " :C "

Ugye ugye...mondom én ,hogy jóóó............6-8C az igazi :K

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#5593) looser


looser
addikt

Megvolt a 'Bernard cerny lezak' és a Weizenbier; nagyon ízletes fekete sör volt előbbi, győrzámolyi aromával (többet nem ismétlem, ígérem, ha kocsmát nyitnék, tuti, hogy az ő söreiket csapolnám), remek testes fekete. 8/10
A búzát régebben jobban szerettem, nagy különbséget nem tudok köztük tenni, ez sem volt rossz, de semmi különös. A színe nagyon szép, közepes hab és kevésbé édes az Edelweiss-nél, ami nálam jó pont. 7/10

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5594) (ÉN)közPONT válasza looser (#5593) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

A Győrzámolyi feketét mennyiért mérik? és milyen kiszerelésben lehet kapni?
Kedvet kaptam egy komoly hazai sörhöz.....

Kocsmában van pénz! ..Főleg amelyiknél már reggel 8 kor kapható az akciós "házi" főzésű ""jóféle"" 60% """"törköly pistabácsi törkölyebb pálinkája"""" csak itt , csak most csak az állandó kuncsaftoknak 100 huf/ 0.5 DL , ott még a ""csilláron=60 as körte 1 szál zsinórón "" is ülnek :DDD :C :DDD

Borsodi bivaj vettem tegnap.....azon kívűl ,hogy szerintem mesterséges módón erőssebb mint egy normál borsodi..semmi extra...5/5? :F

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#5595) looser válasza (ÉN)közPONT (#5594) üzenetére


looser
addikt

Kint a feszten 600 Ft volt egy korsó, szerintem a hétköznapokra azért olcsóbban is hozzá lehetne jutni. A Bivalyról ugyanez a véleményem, nem túl jó sör, tényleg csak a gyors 'beállás' miatt fogyasztható; de az 5/5 az a legmagasabb pontszám? :-))

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5596) (ÉN)közPONT válasza looser (#5595) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

600...ok

izéé az 5/10 akart lenni :) csak a 8dik elfogyasztása után változik 5/6 ra vagy 2/10 re :) ...reggeli kv közben írtam :)

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#5597) looser válasza (ÉN)közPONT (#5596) üzenetére


looser
addikt

Nem számít :-) Fura (nekem), miket hoztak ki kedvencnek a sörturisták a második Főzdefesztről (FK blog ír róla), ettől olyan izgalmas az egész, hogy mindenki mást szeret és szuper kísérletek jönnek létre a különböző összetevők, elkészítési módok, érlelési idők, adalékanyagok változtatásával. Ettől elképesztően különleges az egész sörmóka :-)
Január 1-től sörre fel! Én belecsapok, hát Ti? Összemérjük majd a cuccainkat? (yepp, ez nem egy homo felhívás volt :-))
Sörre fel barátaim!

(éppen túl vagyok a három Szögedi remeken; a Red Devil tényleg nagyon jó és az Ászok is, a Boszorkány kissé savanykás, de nem egy rossz fekete, azért a Szögedi Red Devil rulz :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5598) (ÉN)közPONT válasza looser (#5597) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

:)

Hát beleolvastam...legalább az ott kapható sörökről van szó....a ciki az lenne..hmm jók voltak ezek a sörök ,de nekem a 8/10 es a 4 szürkében csapolt szalon bock lene :DDD (asszem nincsis olyan :) )

Sörre fel?...Jan 1 től te is főzni fogsz?...az első működőképes főzetből igényelnék egy korsóval !

Tegnap ezeket vettem ...a búza/barnasör kifejezetten jóó volt..(ízre ..állagra árra rendben volt 6/10 ) ...a Bud nekem kissé hígnak tűnt barna sörhöz képest

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#5599) looser válasza (ÉN)közPONT (#5598) üzenetére


looser
addikt

Annyira szép, amikor az ember megadja a módját. Az a Bud-pohár, benne az átlátszatlan fekete sörrel. Apropó, ez nem az az 1795-ös barna?

A főzésről: a lehető legegyszerűbb módját választom a főzésnek; veszek egy kitet és egy előre bekevert maláta-komló szirupot, amihez külön zacsiban hozzáadják az élesztőt is. Ennél egyszerűbb nem is lehetne :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5600) jookomak válasza looser (#5599) üzenetére


jookomak
őstag

Már csak egy adóraktár engedély kell, és akkor még a NAV se fog cseszegetni. ;)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.