Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5901) adster


adster
tag

Leffe 9°: Borostyánszínű főzet, mely gyümölcsök és vadvirágok illatát idézi. Íze erőteljes, az alkohol jelenléte intenzív - hozzáteszem, hogy az előírtnál valamivel magasabb hőmérsékleten fogyasztottam -, a nevében szereplő szám mértékének hitelességéhez kétségünk sem férhet. Karakteres sör, összetett ízvilággal, mely még a két, ismertebb testvérénél is nagyszerűbbre sikeredett.

La Trappe Dubbel: Habja már a nyitás pillanataiban megpróbált eliramodni és a pohárba töltve sem maradt meg túl sokáig. Pörkölt illatok kezdik meg a bemutatkozást, majd az első kortyok selymesen tárják fel az utat az ízlelés terepén. Amint hőfoka a szoba hőmérsékletéhez alkalmazkodni kezd, az ízek egyre jobban kibontakoznak, melyek a kávés, pörkölt karakter mellett a bor aromáját is felmutatják. Miközben lecsendesedik, az íze is egyre összeszedettebbé válik és a kellemes, pörkölt malátás jegyeké lesz a főszerep.

Westmalle Dubbel: Egészen mély, vörösesbarna színnel hömpölyög a pohárba, vastag, tömött, múlni nem akaró habkoronát képezve annak tetején. Eléggé zárkózottan indít, illata legalábbis eleinte meglehetősen visszafogott. Íze annál élénkebb, pörkölt malátás, élesztős alapjegyekkel, hosszan tartó, komlós utóízzel. Összeségében egy tökéletesen kerek ízvilággal rendelkező, kellemesen markáns sörről van szó.

Orval: Különleges jellege már a kitöltés során megnyilvánul, gyönyörű, dús hab koronázza a borostyánszínű testet. Illata nem kevésbé magával ragadó: citrusfélék, narancs aromája kényeztetik receptorainkat, melyek krémes jelleggel kiegészülve az ízlelés során is jelen vannak egészen addig, míg a komló el nem foglalja helyét és a nyelvünk tövére nem ül. Ezek az ízjegyek aztán kiegészülnek némi karamelles-mézes aromával, mely csodás egyveleg az utolsó kortyig ellát minket ízélménnyel.

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#5902) koxx válasza adster (#5901) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Honnan szereztél kék címkés leffét?

(#5903) adster válasza koxx (#5902) üzenetére


adster
tag

Bécsből. :)

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#5904) looser válasza adster (#5903) üzenetére


looser
addikt

Remek leírások, a nyál összefutott a számban, annyira szuper!
Összefoglalva: minden belga sör jó :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5905) (ÉN)közPONT válasza adster (#5901) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

Remek írás!
Minden részletre kitértél amit ezekkel a sörökkel kapcs meg lehet említeni !
:R :R

+ A kínálat se volt semmi ! :K

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#5906) adster


adster
tag

looser, (ÉN)közPONT: Köszi, igyekeztem részletesen, hátha valakinek kedvet csinálok hozzájuk. :)

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#5907) (ÉN)közPONT válasza adster (#5906) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

NM!!!
Kijár a dicséret !

Nekem sikerült !
Kék cimkés Leffét még életemben nem láttam...nah majd ha legközelebb megyek :)

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#5908) NoLF válasza adster (#5901) üzenetére


NoLF
addikt

ezt köszönjük, mesteri kóstolás :)

nekem is feladtad a leckét, sajnos még ezt a fajta leffét nem sikerült találnom játramban keltemben, csak a standard kétfélét láttam eddig mindenhol, pedig tudom hogy négy- vagy ötfélét főznek.

a többi megvolt, jó utánaolvasni és nosztalgiázni :)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#5909) NoLF


NoLF
addikt

mai vendégeim: sepherd neame, old crafty hen, és kinggoblin.

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#5910) pohár válasza NoLF (#5909) üzenetére


pohár
félisten

a Sepherd az milyen színű :F
vagy csak nekem furcsa hogy rosé színe van? :D

ma betoltam a Barbart, igazán finom volt, érdekes volt a fűszerezése a koriander miatt, a curacao is édesített rajta, jó volt :K
holnapra meg maradt a Satan :))

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#5911) NoLF válasza pohár (#5910) üzenetére


NoLF
addikt

csalóka a kép, de aranybarna.

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#5912) looser válasza NoLF (#5909) üzenetére


looser
addikt

Odáig vagyok értük, ne csináld!..na jó, ok, csináld, muszáj nézni :D

Ma ezekkel barátkoztam:

Cerna Hora Pater

Közönséges és igen egyhangú ízvilágú láger, ehhez képest ez a közepes helyezés a ratebeer-en szerintem csak a származásnak szól. Első sörcsaph-os postjaim közt szerepelt a Petersbrau, na ez ugyanaz, csak cseh kézből. Nem rossz, de egyáltalán nem jó :-)
3/10

Svijansky Rytir Bitter

Hú, ez igen! Ez az a világos íz, amit mindig keresek. Karakteres, jó komlós halványan édes és citrusos sör. Testes és sokáig érzed az ízét, intenzíven robban és tölti be minden szegletét a szádnak. 10 perce ittam meg és még mindig itt van, ezt szeretjük :-)
8/10

Bernard Jantarovy Lezak

Kicsit vizes, de kellemes pirított malátás barnasör. Nem túl intenzív íz, kevés hab, enyhe karamell és narancshéj, és a komló is rendben van. Egész jó :-)
7/10

Bernard Cerny Lezak

Hmmm, hát az igazat megvallva, erről már írtam, de megváltoztatták a címkéjét és ezek után simán leemeltem a polcról tetgnap a Kertészben, két korsó csapolt után (egy világos és egy duplabak), szóval az akkor leírtak állnak. Most az előzővel sikerült összehasonlítanom és hát ez jóval izgalmasabb, testesebb, fűszeresebb, mint a Jantarovy Lezak. Talán a Gösser Bockra emlékeztet, az mondjuk olcsóbb, de ez utóbbi két Bernard-ot csatos üvegben adják. Még mindig nagyon jó :-)
8/10

Utóbbiról nincs leírás, de egy itt kép erről a ronda ördögfejről, ami leváltotta a régi címkét :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5913) NoLF válasza looser (#5912) üzenetére


NoLF
addikt

a két bernardot már sokszor teszteltem, ők nagyon tetszettek.

a másik kettőhöz még nem volt szerencsém, tegnap viszont ezekhez: kitöltve a bah humbug

newkie öblítőnek, adnams broadside már járt nálam, finom barna. a ginger beard gyömbérsör a wychwoodtól, elég édes, elég csípős, nem mondanám sörnek :)

a bah humbug már mindjárt más, fahéjas karácsonyi kiadás, ilyet még veszek :)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#5914) adster válasza NoLF (#5913) üzenetére


adster
tag

Egy ilyan shakert nem sikerült még beszereznem, Angliában biztosan könnyebb a helyzet. :)

Ez a Humbug nagyon jól hangzik.

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#5915) NoLF válasza adster (#5914) üzenetére


NoLF
addikt

boston shaker? minden normális italellátó boltban kapni, szerinted az otthoni mixerek hogyan szerelik fel magukat kellékekkel? :)

egyébként ez itt sima pintes pohár.

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#5916) adster válasza NoLF (#5915) üzenetére


adster
tag

Nem, nem koktélozni szeretnék... Tudom, hogy az, méghozzá egy amerikai típusú Shaker Pint, vagy kúp alakú Conical Pint. Ilyesmire gondoltam:
[link]

Ennek, valamint a "nonic" típusú English Pint-nek a beszerzése nekem legalábbis problémákba ütközött, de lehet, hogy csak rossz helyen keresgéltem.

Ilyen "italellátó" bolttal még nem sikerült találkoznom. Az viszont biztos, hogy ha a söröspohárként feltüntetett termékek között kezdesz el keresgélni bizonyos helyeken, nem igazán jutsz tovább az alap pilseni - korsó - búzasörös pohár vonulatnál. Épp' emiatt nem találkoztam még mondjuk egy egyszerű tulipánnal sem (a belga sörös boltokat leszámítva, de ott is csak a márkanévvel ellátottak).

Azt nem mondom, hogy nincsenek, csak azt, hogy ahogyan én tapasztaltam, a beszerzésük nem éppen egyszerű Magyarországon. Legalábbis vidéken semmiképp.

Ha bemész egy hiperbe, ugyanez a helyzet, vagy ha valami háztartási üzletben érdeklődsz, az eladó rámutat két pohárra, mint a söröspohár-kínálatuk képviselőire. Legutóbb egy konyakos poharat szerettem volna venni "snifter"-ként alkalmazva imperial stout-ok mellé, de a Tescoban kb. egy decis volt az egyedüli, Sparban egyáltalán nem is volt...

Szóval nem olyan egyszerű ez. :)

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#5917) (ÉN)közPONT


(ÉN)közPONT
senior tag

Ahol elnézem a kínálatot én most kilógok a sorból a Veltins Dunkelel :) mert csak az volt meg egy calsberg de az is régebben :)

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#5918) adster


adster
tag

Az újabb áldozatok:

Tripel Karmeliet: Élénk, szalmasárga színét koronázó habja sietve kúszik felfelé a kecsesen ívelt pohár falán, majd hosszasan elidőzik. Illata nem kevésbé élénk: élesztős, fűszeres. Ízében a gabonák malátája és a koriander fűszeressége egy kellemesen édeskés köntösbe burkolózik, mely tulajdonsága az idő múlásával némi vaníliás karakterrel kiegészülve egyre inkább teljes értékű szereplőjévé válik az ízek kavalkádjának. A kezdetben jól elrejtőzött alkohol is előlép közben a háttérből, újabb oldalát mutatva meg ezzel sörünknek. Remekül sikerült főzet, melynek kortyolgatása közben ízlelőbimbóink egy pillanatra sem unatkoznak.

Thurn & Taxis Roggen: Vöröses színe igazán magával ragadó látványt nyújt, illata azonban némiképp zárkózottabb, idő kell neki, hogy bontakozni kezdjen. Ekkor azonban gabonás, édeskés, a búzasörökre jellemző illatot áraszt magából. Belekóstolva aztán elégedetten nyugtázzuk: az előbb felsorolt tulajdonságai maradéktalanul érvényesülnek ízlelés során is. Az édeskés zamat leginkább a félérett banán ízének formájában van jelen, mindez egy kellemes, selymesen savanykás karakterrel társítva. Mindenképpen megérte kipróbálni, üdítő jelenség.

Paulaner Salvator: Erről a típusról olyan sok jót hallottam korábban, hogy hangzatos neve szinte már legendássá vált számomra. Némiképp tehát előnnyel indult a próbatétel során, mint később azonban kiderült, erre semmi szüksége nem lett volna. Már sötét borostyánszíne is sok jóval kecsegtet, az első korty pedig az "életem egyik legjobb söre!" felkiáltásra indítja beszédközpontomat. Kellemesen pörkölt, karamellizált cukros, tejkaramellás, mazsolás jegyek bontakoznak ki szépen sorjában, melyek betöltik a szájat, a komló lecsengése pedig minden kortyot megkoronáz. Fantasztikus sör.

Köstritzer: Koromfekete színű sör, melynek kissé vizes állaga és rendkívüli, pörkölt malátás, kávés íze, komló aromája van. Ez az intenzíven pörkölt íz adja markáns karakterét, mely az első benyomás által bennünk kialakított képhez a későbbiekben is hűen igazodik. Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy idővel unalmassá válna, az alapvető ízjegyek bár állandóak, mégis mindvégig ugyanolyan intenzívek, így különleges élményt nyújt minden egyes kortya.

[ Szerkesztve ]

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#5919) adster


adster
tag

La Trappe Tripel: Szokásos belga ale illat, élénk, pezsgőhöz hasonlatos íz csipetnyi vajas jelleggel, mely idővel egyre összeszedettebbé válik és amelynek főképpen a fanyar, savanykás karaktere érvényesül némi fűszerezettséggel kiegészülve. Megnyugtató, jól ismert ízvilág.

Eggenberg Urbock: Aranyló színe és kevés habja van, mely ennél az alkoholfoknál több, mint megbocsátható. Illata fantasztikusan gazdag, aszalt gyümölcsös, mézes és tejszínes, mely intenzivitás az ízében is határozottan jelen van. A likőrös édességet komlós keserűség követi, mely utóíz formájában is hosszasan megmarad. Rendkívül testes sör, igazi különlegesség.

Löwenbrau Triumphator: Színe vörösesbarna, leginkább a kólához hasonlítható, habja gyorsan fejlődő. Kissé visszafogottabb ízzel indít, de idővel egyre határozottabbá válik. Karamell és pörkölt maláta illata és íze uralkodik egy kellemes adag komló aromájával karöltve, mely mindenképpen karakteresebbé és nagyobb mennyiségben is fogyasztásra alkalmassá varázsolja duplabak jellegét.

Ayinger Celebrator: Sötét vörösesbarna színű duplabakunk az est fénypontja volt. Rendkívül összetett és kerekded ízvilág jellemzi, melyben a komló kesernyéje szinte táncot jár az édeskés zamatokkal és mindezt annyira természetesen közvetíti, mintha e két szereplő által formált jellemvonás egy önálló alapíz lenne. Rendkívüli módon itatja magát, de nem szomjoltó értelemben, hanem az ízlelőbimbóink könyörgését kielégítendő. Íze nem halványul, vagy tompul az idő elteltével. Tökéletes sör összbenyomását kelti egyáltalán nem alaptalanul.

[ Szerkesztve ]

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#5920) koxx válasza adster (#5918) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

A koromfeketének is olyan íze van mintha egy kávés hamutálat felöntenél barnasörrel? álá Guinness :)

Jók ezek a bemutatók, nekem ma csak egy fehér barbar sör volt, a héten azt hiszem benézek sparba hátha maradt még 1-2 palack belga.

(#5921) adster válasza koxx (#5920) üzenetére


adster
tag

Igen, de ez esetben a hamutál szivarozás kísérőjeként szolgált, a kávét pedig üresen fogyasztották. :)

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#5922) koxx válasza adster (#5921) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Akkor jó :)
Szivart én is szeretem, de inkább bort iszom mellé, bár egy kasteel rouge-hoz is kifejezetten kellemes.

[ Szerkesztve ]

(#5923) adster válasza koxx (#5922) üzenetére


adster
tag

Én nem nagyon szivarozok, csak arra értettem, hogy ha már a hamus hasonlatoknál jártunk, akkor valami karakteresebbel jellemezzem az ízét.

Egyébként tényleg nem rossz, jó, amikor az első kortyba belemar ez a kemény pörköltség.

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#5924) NoLF válasza adster (#5919) üzenetére


NoLF
addikt

ismét szép társaság, gratulálok :) ezekből a speckó löwen és az ayinger nem volt még meg, kétlem, hogy a közeljövőben sikerülne beszereznem őket :D

a paulaner salvator nekem is nagy kedvenc, ahogy a tripel karmeliet is, a la trappe tripel pedig már rég járt az ízlelőbimbóim körül sajna...

ma esély sem volt sörre, viszont meg kellett tapasztalnom az eddigi legfurcsább rendelést életem során... itt ugye sokan isznak shandyt (kb fele-fele arányú limonádé és sör keverék) merthogy azután még lehet vezetni, nos, ma guinness shandyt kértek... többször visszakérdeztem, de sajna nem értettem félre, tényleg azt kért. hányingerrel küszködve csapoltam ki, és utána nem mertem az asztal felé nézni, node egészségére.

holnap tán nekem is jut vmi finomság, bár ismét zárok, tehát nem kizárt, hogy inkább szerda lesz ebből.

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#5925) looser válasza NoLF (#5924) üzenetére


looser
addikt

Miket tud meg az ember :-) Te csaposként dolgozol Brithonban?

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5926) koxx válasza looser (#5925) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Nem tudtad? ott a kezében a korsó :D

(#5927) jegenye77


jegenye77
addikt

Én meg csak ámulok bámulok itt a jobbnál jobb sörök láttán.Nagy részét nem is ismerem. :(
Na majd karácsony előtt veszek egy pár fajtát,és az ünnepek alatt elkortyolgatom szépen őket.Meg várom,hogy kedves bratyóm mit hoz nekem dojcslandiából! :K

[ Szerkesztve ]

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!

(#5928) looser válasza koxx (#5926) üzenetére


looser
addikt

Tényleg, erről rá kellett volna jönnöm :D

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5929) NoLF válasza looser (#5925) üzenetére


NoLF
addikt

Bristolban vagyok, és felszolgálóként dolgozom, de ha nincs beosztva báros akkor kénytelen vagyok elkészíteni az italokat én magam :)

megyek is melózni, már ha eláll végre a jégeső...

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#5930) looser válasza NoLF (#5929) üzenetére


looser
addikt

Én meg Budapesten szociális munkás végzettséggel számítógépeket tartok karban egy állami cégnél és egy söröző* nyitásáról álmodozom :-)

*igény esetén kifejtem

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5931) jookomak válasza looser (#5930) üzenetére


jookomak
őstag

Én kíváncsi lennék milyenre gondoltál. Pár éve én is gondolkoztam ezen, én egy vérbeli cseh sörözőt nyitottam volna. Kockás terítők, csülök és Staropramen tuti lett volna.
Azóta ahogy láttam, nyílt egy ilyen hely, sok "celeb" volt a megnyitóján. :(

Hogy ajánljak is azért egy helyet: Batthyány téri csarnok mögött: Scherdel Bajor kolbászda és söröző. Itt egy cikk, ami kicsit régi, de a hely létezik, a sör jó, a kolbászok meg méginkább.

[ Szerkesztve ]

(#5932) looser válasza jookomak (#5931) üzenetére


looser
addikt

Ne add fel, kettőt csehet ismerek, az egyik a Pivo, a másodikban - Ferdinand - még nem voltam, de a honlapjuk alapján elfogadhatóak az ételek és egész jók a sörárak, úgyhogy mindenképpen meg fogjuk látogatni :-)
Szóval a Pivo-ba - ha nem foglalsz asztalt - nem lehet beférni esténként, szóval eléggé megy nekik, amikor utoljára mentem 15-ös foglalás volt, amivel gyakorlatilag be is telik a kb. húszfős sörölde. Szerintem bátran csapj bele, most kezd felfejlődni a sörfogyasztás, legalábbis én így látom és csajok is vannak jócskán az érdeklődők között :-)
Amire én gondoltam, az egy füstmentes söröző, ahol CSAK sör lenne és pont 12 lenne csapon, de hűtőben tartanék egyéb - belga, cseh, angol és amerikai söröket. Nem akarok persze az 'aki sokat markol, keveset fog' hibájába esni; nem lenne drága a hely és ésszerűen tölteném fel a hűtőt is.
Ja, ami a lényeg: kizárólag hazai, kézműves sörök lennének csapon, amelyeket már megismerhettek az emberek a feszteken. Pld.: Grabanc, Keserű Méz, Red Devil, Győrzámolyi remekek és az általam elég közepesre értékelt, de másoknak tetsző Csobánkai sörműhely nedűi.
Nem valamiféle nemzeti okból magyar, hanem mert ezeket kóstoltam, könnyen hozzáférhető és jó sörök vannak és szerintem nyitott lenne a közönség egy ilyesféle pubra és egyébként is szeretném, ha hozzájárulna a helyiség a hazai sörkultúra aprócska fellendítéséhez. Szerintem bejönne az embereknek.
Világos fa bútorok és berakások, szépen kivilágítva, semmi sötét, diszkrét anyag, mint a klasszikus brit, amerikai pubokban (tényleg NoLF, nálatok milyen a berendezés? Ezeket csak filmekből szedtem, mármint hogy jellemzően sötétre lakkozott-festett-fás egy tipikus angolszász pub...de javíts ki), de hasonlóan meleg, kedves és barátságos hely lenne. Közepesre gondoltam, olyan 40-50 fős pubra, halk smooth jazz zenével, klassz, sokfelé elhelyezett rejtett hangtechnikával, de úgy, hogy mellette lehessen beszélgetni, ez fontos. Töményet nem tartanék, még pálinkát sem. Kaján, rágcsán még gondolkodom, de eleinte szerintem csak pogi, perec, snack lenne. Apropó, alkoholmentes sör mindenképpen lenne és üdítő is. Kb. ennyi :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5933) (ÉN)közPONT


(ÉN)közPONT
senior tag

Látom zajlik az élet így Karácsony táján :) ....NOLFi ..most itt is ilyen igazi angolos téli idő van...furi ,de részemről jobb mint a nyakig érő jég...Bristol után esetleg a Karibi szigetvilág mint célpont?

Looser: egy ilyen söröző legalább 10-15M huf.....ha bérlemény és jó helyen van akkor 300E től felfelé / hó + 3-4 havi kaució ...+ berendezés is elég drága ...bár csak saccolok ..

Egy ilyen hely úgy tudna neked jó bevételt termelni ha első oszt helyen van ahol amennyire kicsiny országunk engedi a maradék turistákból lenne átmenő forgalom...mindezt úgy ,hogy feltétlen rajtad keresztül kell vezetnie az átmenő forgalomnak...lásd plázák..amelyik boltok a legjobb helyen vannak ott van az esély a nagy számok törvénye alapján ,hogy x emberből y vásárolni is fog.

Söröző....megvédeni ? úgy tudom ,hogy keményen létezikez a műfaj akik helyeket vámolnak mindenféle indokkal....Akarod ,hogy egybemaradjon a hely,a közönség ,te és a családod vagy 126 darabban? ára is van :-/ ...másik konkurrens bandának is akiket nem érdekel ,hogy az első banda védené a boltot :W

Biztos láttál már OTP vezér színvonalú vagy Pénzügyminiszteri felszereltségű AudiA8,Merci CLS 600,BMW 750IL ben ücsörgő emberkét pink ingben..farmerban (jobbik eset) Bertling vagy Corum órával a kezén ..és vadul ordít a nagykörút közepén ,hogy MESZES GÖDÖRBE RAKLAK HA....XY........tudod fekete fóliázás a kocsin meg a 20 colos felnik...nem nem ő nem xy államtitkár vagy kultúr attasé :-/ ...erre gondoltam

Nah erre gondoltam

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#5934) looser válasza (ÉN)közPONT (#5933) üzenetére


looser
addikt

Hát tudod, ez megfordult a fejemben és lévén békés ember vagyok, egy ilyentől biztosan szívrohamot kapnék. Rendőrséghez ugye nem rohangál az ember ilyen esetekben, főképp hogy ki tudja, ott újabb védelmi ajánlatot kapnék... Ez a legijesztőbb az egészben, ami beárnyékolja a negédes álmokat. Ez tuti, hogy előbb-utóbb megjelennének ezek a pofák? Ez nem a maffiafilmek sajátja?

A 10-15M elsőre soknak tűnik, de mondjuk egy 50 főt befogadó helyiséghez képest talán nem, viszont akkor visszább adnék az igényeimből, talán egy húszfős krimó feleannyi csappal is termelne elegendő bevételt, annyit, amennyi esetleg nem is keltené fel a rosszfiúk figyelmét, de elegendő bevételt termelne ahhoz, hogy magam is vendégként ücsöröghessek ott :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5935) Traxx


Traxx
őstag

Na megvolt a Sparos beszerző körút a 4 db-os csomagból. A termés: Duvel, Corsendonk, Satan, Gulden Draak. Most jön a kellemes feladat, eldönteni a sorrendet...igaz nem egy nap fognak lecsúszni :DD

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#5936) (ÉN)közPONT válasza looser (#5934) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

Nah ez az...sajnos ez nálunk még igencsak létező műfaj :(

Ami a vicc..vki fizet 300-400Ehó..és két nap után a rivális brigád azzal jön ,hogy nekik is..mert egyéni szoc probléma ,hogy jakabkának megy a havi 4 kiló..nekik is kell mert ők fognak törni zúzni...........nyugodtan elmehetnének ilyen stramm fizikummal a teszkóba pakolni 2 műszakban...mennyit is adnak ott? 80E :) ..nem naponta..havonta :)))))

Amúgy jó az 5leted,dehogy ezektől a pofáktól ,hogyan lehet megszabadulni?....jah 1x én is törtem a fejem egy kis kajás böfögőn ..gondoltam is ha jönnek ,hogy avi 2-3 kiló és egybehagynak akkor megkérdezem ...okok adó + minden lóóf...z után nekem marad mondjuk 2-3 kiló tisztán ha nagyon jó forgalom volt ..neked odaadom azt a 3 kilót...nekem marad nulla....cserébe hozod a haverjaidat éves menzára? ,hogy legalább a lakás rezsi meg ilyenek meglegyenek belőle?

az a baj ,hogy Jakabkáknak nincsen se humrérzékük se fantáziájuk ..vagyis az van amíg 110 D kosár meg 750ILA lebeg a szemük elött :((

A megoldás: Burgelandban kell nyitni egy Üvegtigris c böfögőt :) ....(Film nem az esetem ,de a hely az elég vicces volt benne).

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#5937) NoLF válasza looser (#5932) üzenetére


NoLF
addikt

a fa stimmel, a sötét kevésbé, bár elég sok van amelyik sötétre van lakkozva Londonban pl, de itt bristolban a legtöbb helyen inkább lágyabb színekre kenik a faburkolatot és a bútorokat, és természetesen mindenütt szőnyeg van :)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#5938) looser


looser
addikt

Traxx: nehéz lesz döntened, kíváncsi vagyok, melyik fog ízleni :-)

(ÉN)közPONT: nézd, ha valakinek fizetni kell, hogy megvédjenek és esetleg nem a legbutább fajta, akkor talán számítani is lehet rájuk, legalábbis a naívabb felem ezt mondja, de azért valahogy sehogy sem kóser az egész. Nem véletlenül nem látni biztonsági őrt egy pubban sem, gondolom van valami nem publikus megoldása a problémás ügyeknek, s ez lehet akár a 'védő' szervezet is. Nyugtalanító, de a fejem azt mondja, nem lesz baj, a szívem zakatol egy kicsit a gondolattól, de reménykedem :-)

NoLF: szép dolgokat látok, ha a Google képkeresőbe beírom a 'british pub' kifejezést, na valami ilyesmire gondoltam én is :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5939) looser


looser
addikt

Tessék hölgyek-urak, ebből a leírásból mindent megtudhattok, amit csak lehet a sörről. Alapmű.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5940) Traxx válasza looser (#5938) üzenetére


Traxx
őstag

A Satanon kívül már mindegyiket kóstoltam, és szoros versenyben ugyan, de Duvel-Corsendonk-Gulden nálam a sorrend. Igaz az utóbbi kettőből ez lesz mindössze a második kóstolás, szóval borulhat itt minden :D Alighanem a Corsendonk lesz az első áldozat holnap, aztán pár nap múlva a Satan.

És azért csak holnap, mert az lesz az év utolsó munkanapja nekem :C

pohár: akkor várok véleményt előbb, és aztán lehet megcserélem a két sör közötti sorrendet :)

[ Szerkesztve ]

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#5941) pohár válasza Traxx (#5940) üzenetére


pohár
félisten

jó hogy szólsz, nekem is megvan még a Satan a spájzban, baaazze :DD

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#5942) NoLF


NoLF
addikt

tegnap minden kétséget kizáróan hobgoblin nap volt :D

8 fontért adják a 8db 440ml-es dobozt.

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#5943) dangerzone


dangerzone
addikt

Budapesten ismertek olyan helyet, ahol igazán jó söröket lehet kapni?
Nem ilyen kommersz heineken, drehert, meg társait.

Sparban a kínálat jó sörből kimerül a Millerben. Aztán az meg még mindig messze van a jótól. :)

Én mondjuk speciel a világos söröket szeretem. Abból innék valami igazán jó fajtát.

(#5944) (ÉN)közPONT válasza looser (#5938) üzenetére


(ÉN)közPONT
senior tag

Drukkolok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sajnos ez a műfaj még létezik :-/ ...tudnék nekik melót..igaz abbó max a kajára futná :))

A mai nap lesz beszerző körút :) ..remélem nem fogynak ki a jóból .....csak nehogy fúú de..........legyen :)
[link]

[ Szerkesztve ]

Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black

(#5945) DelArco válasza dangerzone (#5943) üzenetére


DelArco
aktív tag

A csak a jó sört bátran merem ajánlani szerintem a legjobb sörös bolt pesten.
[link]

Youth hides the key to salvation

(#5946) looser válasza dangerzone (#5943) üzenetére


looser
addikt

Intersparban nagyobb a választék, jellemzően van jónéhány belga és német darabjuk is, mai máshol nem jellemző. De a Csakajósör ajánlott mindenképp, sőt, ha nem kocsival mész, akkor ránézhetsz arra is, ami éppen csapon van :-)

Esetleg még itt belgát vagy itt németet.

Majd elfelejtettem, brit sört pedig itt!

[ Szerkesztve ]

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5947) dangerzone


dangerzone
addikt

Köszi.
Karácsonyra meglepem magamat meg apámat szerintem. :D

Egyébként világosból próbáltatok innen már valamit (csak a jó sör)?

[ Szerkesztve ]

(#5948) looser


looser
addikt

Gyerekek, az Europark Intersparban 300 mindkét Leffe!

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5949) adster


adster
tag

A hétvégén elfogyasztott sörök:

Leffe Radieuse: Habja krémes és hosszan megmaradó, egy fél centiméter vastag réteg szinte a végsőkig kitart. Aszalt gyümölcsös, élesztős illata van, ízében azonban ezeknél hangsúlyosabban van jelen egy könnyed kesernyésség némi fűszerességgel. Az alkohol már az elején tiszteletét teszi egy kellemesen melengető hatást kiváltva. Idővel a komló visszahúzódik és csaknem felülkerekednek benne az édeskés ízjegyek. Egyébiránt a megszokott belga ale karakter érvényesül, külön kiemelni nem igazán tudnék semmit.

Maredsous 10: Narancsos színű testére méltóságteljesen telepszik rá sűrű habja. Élénk, pezsgős jellegű főzet, mely legfőképpen savanykás ízjegyeket hordoz magában egy jó adag élesztősséggel karöltve, az alkohol pedig olyannyira a háttérben marad, hogy észre sem vesszük, mennyire erős főzettel van dolgunk.

Delirium Nocturnum: Gazdag, összetett és karakteres, rendkívül kifinomult ízvilággal rendelkező főzet, melynek zamatai fantasztikus harmóniában olvadnak össze. Az ízjegyek kiemelésére épp ezért nem is fordítottam túlzott figyelmet, igazi erényeként leginkább a merengésre késztető, gondolatainkat kisimító kiegyensúlyozottságát tekinteném.

Robinson's Old Tom: Egyedi küllemmel rendelkező, igényes megjelenésű sör. Kellemesen édeskés, pörkölt, duplabakosan karamelles illat és egy erőteljes, borszerű test jellemzi aszalt, fanyar gyümölcsökkel és határozott, komlós lecsengéssel. Harmóniája rabul ejtő.

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#5950) adster


adster
tag

Affligem Tripel: Felnyitásakor zubogó hab jelzi az aranyszínű főzet élénk jellegét. Illata kezdetben nem sokat árul el magáról, legalábbis semmi olyat, ami a megszokottól eltérő zamatokra engedne következtetni. Ez az ízlelés során sem változik meg különösebben, élesztős, fűszeres jellegű ital némi narancshéj aromájával. Összességében egy tökéletesen lekerekített ízjegyekkel rendelkező sörről van szó.

Anchor Liberty Ale: Felső erjesztésű amerikai főzet, mely letisztult formavilágú, elegáns megjelenésével hívja fel magára a figyelmet. Illata valami egészen különleges: hosszasan sorolhatók a tapasztalt aromák, egy kissé mindegyik kiérezhető belőle, mégis szinte megfejthetetlen. Enyhén mézes, virágos, gyantás és komlós, kellemesen szúrós és üdítően élénk. Pezsdítőek az első kortyok is, könnyed citrusosság és a komló határozott jelenléte árad belőle, mely frissítő jelleg mindvégig megmarad. Különleges alkotás.

Fuller's 1845: Vörösesbarna színű főzet kemény habbal és pörkölt illatokkal. Kakaós, étcsokoládés, tejkaramellás és némi földimogyorós, pirított karakterű ízjegyeinek sokasága nagyszerű harmóniában áll össze egy kerek egésszé. Az idő múlásával egyre jobban kitárulkozik, így téve intenzívebbé és gömbölyűvé a felsorakoztatott ízeket, melyek sorát a komló támogató jelenléte zárja.

Fullers London Porter: Egészen mély, feketébe hajló vörösesbarna színű, pörkölt aromájú főzet. Ez az erőteljes pörkölésű maláta és a kávés, étcsokoládés ízjegyek határozzák meg alapvetően karakterét egy intenzív kesernyével kiegészülve, mely megtelepszik a nyelvünkön. Megnyugtatóan harmonikus sör, méltó lezárása egy kellemes estének.

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.