Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-06-15 12:29:40

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1051) Mankó válasza Locutus (#1050) üzenetére


Mankó
veterán

Sajnos nem tudom milyen a plazmán a foci. Tv-t szeretnék már venni, már régóta molyolok rajta.
AZ ST60 még csak mos jött ki, így érthetően még drága. Jobban tetszene a GT60, több szemüveg, input lag egyéb dolgok miatt, de az még 50 colosban is 400k, nem hogy 55-ösben.
Na és a fogyasztás sem elhanyagolandó részlet. 87w vs. min. 200w. Nem is lenne ez baj, ha csak filmezni kellene, de mivel tv-zni is kell, ott már komolyabb áramszámlabeli összegre kellene számolni. S mindezek ellenére még nem mondtam le róluk. Aztán hogy a plazma vibrálását ki látja a családból, sok tv-zés után ghost (nem mindenki tudja megérteni, miért és hogyan kell kímélni a plazmát, nekik csak egy tv), stb. dolgokra nem is merek gondolni. Szóval vannak előre nem látható problémák is.

Arra lennék kíváncsi, hogy a mostani TN paneles Samsung LCD-mhez képest, milyen lenne egy plazma és milyen egy ilyen Sony HX750? Biztos, hogy 1-2 dologban mindjárt megszületne a választás és a többiben?!
Képminőségre tuti szebb, fekete, mozgás megjelenítésben és egyéb dolgokban is. De milyen lehet a sport és milyen a játék? A játék játszik a legkisebb szerepet, de azért néha még ott van a palettán.

(#1052) Ispy válasza Mankó (#1049) üzenetére


Ispy
veterán

A sony áramfelvétele 65 W, az 55ST50-é 120W (átlagosan a gyártó szerint, gondolom az ST60 sem lesz ennél rosszabb), szóval leginkább, ez átlag napi 4 óra tévézés mellett havi 400 forint.

Szerintem ne ez alapján döntsél!

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#1053) Mankó válasza Ispy (#1052) üzenetére


Mankó
veterán

Nem feltétlenül ez az egy dolog tántorítana el, végül is azt a havi plusz 1 ezrest ki lehetne bírni. Én tudnék vigyázni szerintem a plazmára, de a család többi tagja csak egy egyszerű tv-ként tekintene rá, s itt kezdődnének a problémák.
Különben szerintem már nem kapok ilyen sony-t, szóval lehet tovább agyalni és várni, hogy lejjebb menjenek az egyes szériák árai.

(#1054) Locutus válasza Mankó (#1053) üzenetére


Locutus
veterán

Nézd, nekem van egy G20 pana plazmám, amit a hálóban TV meg mozizásra használunk. Sosem volt kímélve, bejáratva, stb. Az elmúlt 3 évében semmi olyan képtartalom nem fordult elő rajta, ami maradandó nyomot hagyott volna, kezdve a többórás minimax logótól bármi másig. Ha elalszol előtte, akkor is kikapcsol 2-4 óra múlva, mert van direkt ilyen beállítása. Egyszer volt olyan, hogy elvalás után valami t-homeos üzenet jött be, és az rajta lehetett úgy 1-1.5 órán át. Ez reggel meglátszott bekapcsoláskor, aztán 5 perc múlva már nyoma sem volt.
Rendszeresen megállítjuk filmnézés közben is, állókép, 10-15 perc szünet ezért vagy azért, semmi gond.
Soha nem cserélném le LCD TV-re.

Ennek ellenére most a nappaliba tervezek W9-et venni. Ezt is csak azért, mert egyben kiváltom vele a PC monitorom is. Tehát pc+iptv lesz rákötve, majd később valami nextgen kvarcjáték is. Erre a célra inkább az LCD-t érzem helyénvalónak, mivel pl böngészés, netezés, munka során zavaró, ha homogénebb világos területeken nyugtalan a plazma képe. És hozzá kell tenni, hogy több órás PC desktop esetén már igen is lenne olyan képi elem, ami beég, még ha nem is maradandóan. Tehát ez esetben macera lenne ezt kímélgetni. Játék HUD-ok szintén okozhatnak beégést, de maradandót nem, emiatt még simán vennék ide is plazmát. Ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy a büdös életben nem lesz olyan kontrasztarányom, és tiszta mozgásmegjelenítésem, mint odaát a plazmán. Ezért is vagyok kénytelen magasra helyezni a lécet LCD fronton, hogy legalább a kanyarban legyen a képminősége (amit viszont kurva keményen meg kell fizetni...).

Dióhéjban, semmi baj nincs abból, ha a plazmára egyszerű TV-ként tekint a család, és úgy is kezeli. Pont, itt a vége. 10 éve még lett volna, ma már nincs. Ettől függetlenül mérlegelni kell, hogy mire kell a TV.

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#1055) krx21 válasza Locutus (#1050) üzenetére


krx21
nagyúr

A plazma melegedése tud kellemetlen lenni, ha egy kisebb mint 20nm-es szobában, fűt egy 55"-os felület, úgy, hogy kint 32C-van... Ezt tapasztaltam már többször is... Ilyenkor csak klímával lehet használni...
De ha mondjuk valaki egy hűvös pincében használja akkor az más... Egyébként egy tisztességes LCD-n hiba nélkül lehet már élvezni a focit...
Sajnos minél tovább keresi az ember a megfelelő TV-t, annál kritikusabb lesz bármit is vesz, látni fogja a hibát, mert tökéletes TV nincsen és elgondolkodik, hogy mi lett volna ha a másikat veszem... ;]

(#1056) Locutus válasza krx21 (#1055) üzenetére


Locutus
veterán

Ez így van, erre mondják más körökben, hogy boldogok a lelki szegények, mert...
Hát ja. Ha az embernek nincs összehasonlítási alapja, és egy régi szar valamiről vált, akkor a leggagyibb ledtévé is csillivilli, és örülhet mint majom a farkának.
Sajnos én már rábasztam, túl kritikusan nézem a TV-ket :(

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#1057) krx21 válasza Locutus (#1056) üzenetére


krx21
nagyúr

Ne is mond... Én már azon veszem észre magam, hogy egy blu-ray filmet se tudok úgy végignézni, hogy ne állítgassak valamit és hogy ne elemezgessem technikailag az egészet... ;] Pláne új TV-nél...
Pedig milyen jó lenne egyszer végignézni a filmet, hogy csak a cselekményre figyelek... :DDD

(#1058) Locutus válasza krx21 (#1057) üzenetére


Locutus
veterán

Ezt a szintet azért igyekszem nem elérni :DDD

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#1059) krx21 válasza Locutus (#1058) üzenetére


krx21
nagyúr

Elmegyek terápiára... :DDD

(#1060) m3gtr válasza Mankó (#1053) üzenetére


m3gtr
senior tag

Nekem Sony LCD van , nem írom le milyen mert egyből lehurrognak hogy az még szép hogy jó. Semmi pénzért nem kellene plazma én tökéletesen meg vagyok elégedve legyen az bármilyen forrás.

Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast

(#1061) m3gtr válasza krx21 (#1057) üzenetére


m3gtr
senior tag

:) +1

Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast

(#1062) Ispy válasza krx21 (#1059) üzenetére


Ispy
veterán

Ha ez rendszeres, akkor már lehet, hogy késő :DDD

Egyébként sajnos könnyű rászokni a BD minőségre, ki van ez találva.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#1063) m3gtr válasza Ispy (#1062) üzenetére


m3gtr
senior tag

Én más minőséget meg sem nézek, csak BD.

Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast

(#1064) krx21


krx21
nagyúr

Érdekes ez a teszt: Whathifi: Sony KDL-55W905A
Mintha nem is járt volna náluk a TV...
Az elején az összegzésben említik a hátrányoknál, hogy sötét jeleneteknél elvész a részlet... Nos a Sony talán az egyetlen LCD, ahol már évek óta figyelnek erre, és a gyári beállítások, de még a kiemelt is tartalmazza a legtöbb típusnál a tesztábrán az összes részletet...Sokkal többet mint például akármelyik Samsung...A W905-ön is, megnéztem... Ez semelyik más gyártó LCD-jére nem lehet elmondani...
Aztán megemlítik, hogy vékony a hangzása... Pont az W9-nek van egy közel 1.5m-es hangcső a belsejében...(reflexcsöves hangsugárzónak hívja a Sony)... Tényleg észrevenni... Lehet beszédre tették és nem mozira a hangot??? Érdekes...
Az előnyöknél a képminőségnél csak a 3D-t említik meg, pedig pont ez az amiben kissé elmarad pl: a Samsung F8000-hez képest az észrevehetően több crosstalk miatt...
A kiemelkedő feketét meg sem említik, pedig egyértelműen az idei LCD-k közül a legjobb...

Ennyit a tesztekről...

m3gtr: Sajnos én se nézek mást... Csak ne lenne ilyen drága... ;]

[ Szerkesztve ]

(#1065) Mankó


Mankó
veterán

Jól mondjátok van olyan ár amiért már jó LCD-t is kapni, csak annyi pénzt meg nem tudok rászánni. HX750 amit kinéztem, mert árban még elfogadható, kell az 55-ös méret, és a képminőség is rendben van, nem úgy mint egyes LG modelleknél.
A plazma is ok lenne, de a 2013-as szériák még drágák, ST60 nem jó játékra a GT60 meg 55ös méretben legalább 8-10 hónap mire elfogadhatóra csökken az ára. De akkor megint ott lesznek az akkori csúcs szuper tv-k, s megint jön a dilemma, hogy akkor most melyiket. Nekem is és a családnak is elege van a tv mániámból, kell már végre egy elfogadhatót venni, amivel majd megint el leszek vagy 5 évet. De mi is legyen az?
A Sonyról sok szépet és jót olvastam, LG-vel kezdtem, aztán rövid ideig Samsung, aztán már Philips, sokáig plazma, aztán lett a Sony vx. Panasonic plazma.
Már csak azt kellene kideríteni, hogy a HX750-en jól néznek e ki a sport műsorok, s arra bólintanék ha még kapok. Ha meg nem, akkor meg megint várhatok a plazma árakra. De abból csak az 50 colosat tudnám megfizetni, s 2.8 m-re kellene az 55-ös.
Meg vannak a dilemmák, de választani kellene már. :K

Igen, én is szeretnék egyet W905-öt, na de 6-700 ezret adni érte, az nem az én világom, inkább 350-400 és a maradékból 1-2 hét a horvátoknál. Ez már jobban hangzik.

[ Szerkesztve ]

(#1066) Ispy válasza Mankó (#1065) üzenetére


Ispy
veterán

Ha a HX750-et az ElectroStore-ban nézted ki, akkor csak ovatosan, voltak rossz tapasztalatok azzal a bolttal (azt hiszem nem adtak hivatalos gyári garit).

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#1067) konyi79 válasza Mankó (#1065) üzenetére


konyi79
addikt

Szerintem a régi Samu LCD után a HX750 megváltás lesz, de miért nem viszel valami felvételt el egy szalonba valami USB-n, és nézed meg?

(#1068) krx21 válasza Mankó (#1065) üzenetére


krx21
nagyúr

Nem azt mondtad, hogy a HX750-ből már csak bemutató darabok vannak?
Nem egyszerű a választás... De ha 5 évig fogod nézni, lehet egy W905-el járnál jól... ;]

(#1069) Jones12 válasza konyi79 (#1067) üzenetére


Jones12
csendes tag

Mert a 750-es nem játszik le MKV-t:-)

(#1070) Mankó válasza Ispy (#1066) üzenetére


Mankó
veterán

Sony Centerben neztem ki, azzal talan nem lenne gond.

Krx21: elozoleg az euroxxxx-ben neztem ki a 46 -os verziojat, azok bemutato darabok voltak. Nagyon jo lenne a w9 szeria, de dupla annyiba kerulne, mint a hx750. Azt meg nem engedhetem meg magamnak, sajnos.

Videken vagyok, az usb verzios proba nehezkes, bar lehet megis megoldhato lesz, csak masik peldannyal. Ha pedig, ok akkor talan en is meg merhetem rendelni.

(#1071) enterlaci válasza Mankó (#1070) üzenetére


enterlaci
senior tag

Még mindig itt tipródsz? :N
Szerintem bátran repülj rá a HX750-re, amíg van! Ha nem kapsz, akkor meg nyergelj át a plazmára. Egyikkel sem járnál rosszul...

Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11

(#1072) Mirman


Mirman
őstag

Sziasztok, 32-es Sony W650A -t szeretnék venni, PC-ről használnám elsődleges monitornak valamint filmet néznék rajta és játszanék. Nagyon zavaró a valós 100Hz hiánya filmeknél? Akinek van le írna a tapasztalatait?

(#1073) krx21 válasza Mirman (#1072) üzenetére


krx21
nagyúr

Ezt neked kell megtapasztalni, mert mindenki máshogy véleményezi...

(#1074) DigitXT válasza Mirman (#1072) üzenetére


DigitXT
félisten

PC monitornak használva "normál esetben" nem is tudod kihasználni a
100 Hz-es mozgásinterpolációs megoldást - de nem is igen ajánlott, ha
mégis sikerülne ráerőszakolnod.:B A filmeknél meg éppen ellenkezőleg:
az a zavaró, ha be van kapcsolva, már ha eddig nem szoktál hozzá...:N
(Márpedig ha jól veszem ki szavaidból, nincs tapasztalatod a 100 Hz-es
LCD TV-kkel, még olyan minimális sem, amit már egy MM-ban is látni.)

Egyébként egyetértek krx21-gyel, meg kell nézni élőben, hogy tetszik-e
amit látsz, mondjuk egy mozifilm esetén.:K Sok embernek nagyon nem.
Másoknak meg igen. Van aki meg nem is látja a különbséget, mert nem
érzékeny rá a szeme. (Mondjuk ez is "tanulható", mint a pixelvadászat.)

(#1075) Mirman válasza DigitXT (#1074) üzenetére


Mirman
őstag

Hát van a családban egy Samsung ES6560, ennek nagyon jó képe van és van egy másik, az egy LG LS5600 erről az ára alapján feltelezem hogy nem valós 100Hz. Egyiknél sem látom különbséget hogy kevésbé lenne folyamatos a kép vagy bármi ilyesmi.

(#1076) enterlaci válasza Mirman (#1075) üzenetére


enterlaci
senior tag

Amióta Sony-m van újra (HX750) azóta a családban lévő Samu 6560-nak egyenesen béna a képe. :)) De ez most mint szubjektív és Sony topic-os hozzászólás! :K Ugyanezt mondanám mint az előttem szólók, nézd meg valahol, próbáld ki SD, HD tartalommal és ne csak a bolti demo-videókat kérd csak számon.
A 100Hz számítógépes használatnál meg szinte mindegy is. (60Hz-nél amúgy sem fog többet adni a videokártya kifelé-és bizonyos esetben ez is sok)

Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11

(#1077) krx21 válasza enterlaci (#1076) üzenetére


krx21
nagyúr

A 100Hz-nek szintén lehet jelentősége számítógép vagy konzol esetén, ugyanis a például a 25-30fps-es mozgást 50-60fps-re növeli... Hátránya a megnövekedett input lag... A bemeneti 60Hz-nek nem sok köze van ehhez... Nekem kifejezetten tetszett a konzolos 25-30fps-hez ez a 100Hz-es mozgásjavítás, nélküle szaggat az egész...

(#1078) konyi79 válasza Jones12 (#1069) üzenetére


konyi79
addikt

Mp4? Avchd? Azokat eszi.
:K

(#1079) enterlaci válasza krx21 (#1077) üzenetére


enterlaci
senior tag

Értem. Én még nem játszottam a TV-n. A filmnézésnél/videólejátszásnál meg problémát tud okozni a 60Hz.

Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11

(#1080) krx21 válasza enterlaci (#1079) üzenetére


krx21
nagyúr

Ne kavarjuk! LCD TV-n minden bemeneti jel 60Hz vagy esetleg 50Hz... Számítógépes monitorokból van olyan amelyik LCD ugyan, de megbirkózik a 100 sőt most már a 120 de a 144Hz-el is... (asus)
Minden multimédia eszköz 50-60Hz-es szabványos kimeneti jellel rendelkezik...(még..)

(#1081) DigitXT válasza krx21 (#1080) üzenetére


DigitXT
félisten

Létezik TV is, ami eszi a 120 Hz-es jelet PC-ről, habár valóban nem jellemző.
Viszont 24p lejátszáshoz a 60Hz alapvetően nem megfelelő (3:2 pulldown).:N

Ki van ez találva.:D Szerk: amúgy a konzoloknál van Vsync? Vagy 25 fps-nél
még a tearing is befigyel? Már csak azért kérdem, mert ha 60 Hz-et küld rá a
panelra, de gyakorlatban csak ~25x változik a bemeneti kép, akkor 100Hz-es
mozgásinterpoláció sem tudja kihozni magából a "maximumot", hiszen ha pl.
egymás után 2 ugyanolyan képkockát kap, a közé számolt kép is ugyanaz...

[ Szerkesztve ]

(#1082) Mirman


Mirman
őstag

Hát én ma megneztem magamnak a W650A-t MM-ben. Én semmi különbséget nem láttam a mellette kirakott F6400-al ami 100Hz-es. Volt 3 db kiáltott darab mindegyiken más anyag ment, egyiken sem láttam semmi furcsaságot vagy utanhuzast vagy tudom is én, nekem ez a TV maximálisan meg fog felelni. :D
Más téma : Ki volt állítva közvetlenül mellette az UHD sony tv, hát az valami brutális :OO

(#1083) DigitXT válasza Mirman (#1082) üzenetére


DigitXT
félisten

az UHD sony tv, hát az valami brutális
Most is állóképek "mentek" rajta? Jó nagy "képkeret" amúgy: én is elfogadnám.:D
Kíváncsi lennék rá persze mozgásban is - csak kéne olyan minőségű videó hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#1084) Mirman válasza DigitXT (#1083) üzenetére


Mirman
őstag

Hát Fehérváron a Belaggio hotel szökőkútjáról ment egy demó videó, elég áll le ejtős volt.

(#1085) enterlaci válasza krx21 (#1080) üzenetére


enterlaci
senior tag

Akkor tisztázzuk, mert lehet valamit én értek félre. Leírom ahogy én tudom:
- A monitorok 100 vagy több Hz-et is tudnak, OK. ..és nem is erről szól a topic.
- Az LCD TV bemeneti jele lehet 60Hz is, de pc-ről a filmnézés közben érdemesebb 24Hz-et választani, amit vagy kézzel állítok vagy a lejátszó program vált át automatikusan.
- tapasztalatom: 60Hz-es jelet küldve pc-ről a tv-re miközben filmet nézek és nem vált a lejátszó automatikusan, akkor a kép időnként be-be szaggat amin még a motionflow sem segít.

Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11

(#1086) krx21 válasza enterlaci (#1085) üzenetére


krx21
nagyúr

Nálam nem szaggat a 60Hz-en futtatott 24p-s anyag, sőt még folyamatosabb is... Ez lejátszó és TV kérdése, milyen módszerrel kerül a sebesség konvertálása 24Hz-ről 60Hz-re... Több fajta módszer is van...
Azt kell használni ami neked jobban tetszik... Ami a lényeg egyébként, ha nem 24Hz-en futtatod, akkor biztos, hogy van valamilyen bűvészkedés, ami nem az eredeti megjelenítés... A legtöbb TV azért már jól kell hogy kezelje a 24p-s képeket valós sebbésségel. A Sony például: 24p True Cinema technológiának hívja...

Mirman:
Ha megvetted már a W650-et akkor viszont már ne foglalkozz az 50Hz-es témával, viszont ha nem, akkor én biztos meg tudnám neked mutatni a különbséget, mert azért igen nagy... :K
Én az 50Hz miatt vettem inkább az F6400-et... Nem birok 50Hz-es mozgásmegjelenítést nézni...

[ Szerkesztve ]

(#1087) DigitXT válasza krx21 (#1086) üzenetére


DigitXT
félisten

A 60 nem egész számú többszöröse a 24-nek, így a 60 Hz-en frissítgető
képernyőn tökéletesen folyamatos, egyenletesen, másodpercenként 24x
változó képet elméletben nem tudsz látni.:N Max. nem vagy érzékeny az
akadozásra, vagy nem veszed észre a generált (!) átmeneti képkockákat,
mert okosan "simítja" a TV a forrás képkockáit egymásba. (Megjegyzem:
engem sem szokott zavarni, amikor 60 Hz-en megy a TV-m, miközben pl.
filmet nézek. Furcsa, de ez van. Erre nem vagyok érzékeny, úgy látszik.)

Ellenberger a TV adás szigorúan 50 Hz-en fut. Még egy vicc: ez egy régi
SONY, csak 1366x768 a natív felbontása, de eszi az 1920x1080 24p-t.:)
Direkt kipróbáltam, s most úgy írok: olvashatatlan, mert (értelemszerűen)
nem 1:1 mapping, meg szaggat az egér is (!), de úgy néz ki, működik.:DDD

Viszont marhára nem 24 Hz-en frissít a panel. Valamilyen pulldown szerint
megy, amit "szemre" nem látok. Viszont az input lag teszttel levideózható.
Na ilyen TV-n tényleg mindegy, hogy 24 Hz a Windows beállítás, vagy sem.
Ráadásul kicsit bugos ez a mód: kézzel definiáltam mint egyéni felbontást.

Önmagában az, hogy eszi a 24 Hz-es jelet, nem jelenti, hogy "normálisan"
jeleníti meg...:N Ha pl. a panel tud 120 Hz-en frissíteni, akkor 5:5 pulldown
esetén nem kell semmit trükközni: minden egyes képkocka 5x frissül, így
tökéletesen folyamatos a kép. De lehet, hogy 72 Hz-en megy (pl. plazma),
3x frissíti, és kész. Ahogy írod, a SONY-nál a 24p True Cinema a fantázia
elnevezése annak a technológiának, ami elvileg jó.:D Anno nekem a 4000
helyett 5000 szériaszámú modellt kellett volna vennem. Ha érdekelt volna.
Meg ha mondjuk ugyanakkor, ugyanannyiért vannak a piacon ezek a TV-k.

De ahogy elnézem, a mostani cuccom akkor is "belépő szintű" volt (naná,
mert pályakezdőként örültem, hogy azt meg tudom fizetni!), így a mostani
kínálatból szinte mindegy, hogy mit veszek - ennél rosszabb nem lehet.:U

(#1088) Atesz 666


Atesz 666
aktív tag

Üdv mindenkinek.

Kérdésem:
-Azt tudja valaki ,hogy a TV-re honnan vagy hogy lehet letölteni képeket a BRAVIA KÉPEK-menüpontba....? :U :F

A válaszokat előre is mindenkinek nagyon köszönöm.

Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.

(#1089) nismoka válasza Atesz 666 (#1088) üzenetére


nismoka
addikt

Oda sehogyan. Képeket pld pendriveról tudsz nézni.

(#1090) Atesz 666 válasza nismoka (#1089) üzenetére


Atesz 666
aktív tag

-Köszi.

-Ezt eddig is tudtam,csak azt hittem,hogy valahogyan lehet bővíteni a Bravia Képek mappáját...?
-Nem mintha nagyon sűrűn használnám ezt az opciót...

Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.

(#1091) Locutus


Locutus
veterán

Bökködtem ma egy W9-et megint, és sajnos arra a következtetésre jutottam, hogy ebben az árban felháborítóan foltos a képe... körben tele van sötétebb foltokkal ha világos háttérre állítom, gyanítom az edgeled világítás miatt.
Ha ezt egy W6-on látom valszeg nem akadok fenn rajta, de így... 40W9 többe kerül mint egy 50GT60, és a kanyarban sincs mögötte a képminősége... hiába vannak jó színei, és elfogadható feketéje is a W9-nek, egyszerűen ocsmányul foltosodik... mondjuk a GT60-ba meg bele volt égetve a Saturn logó...
Itt a lé a zsebemben, hogy augusztusban vegyek valamit, de sajnos a megoldáshoz közelebb még nem kerültem. Alacsony input lag ide vagy oda, ezt a képminőséget nem tudom megemészteni ezen az áron...

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#1092) Mankó válasza Locutus (#1091) üzenetére


Mankó
veterán

Hat ez eleg szomoru. En is hasonlokeppen vagyok, van 3-400 korul penz 50-55 colos tv-re es nem tudok valasztani. 55hx750-re voltam rakattanva, de mar csak bemutato db-ok voltak. W8-as szeriaval fenntartasaim vannak, a w9 draga.
Plazmatol kicsit felek, de a gt60 tetszik.
Most varakozo allasponton vagyok, varom hogy lejjebb menjenek az arak.

(#1093) Warck válasza Locutus (#1091) üzenetére


Warck
tag

Én a foltosodást úgy szüntettem meg,hogy be kapcsoltam a led-mozgás javítást, ez igen csak le veszi a fényt, de lehet kompenzálni és cserébe kellemes lágy képet kapunk. De akit zavar annak ez nem jön be,hogy meg felezi a fényt. Próbáld ki ,hogy be jön e

(#1094) Locutus válasza Warck (#1093) üzenetére


Locutus
veterán

De azzal ráadásul az input lagot is növeled, nem?

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#1095) Warck válasza Locutus (#1094) üzenetére


Warck
tag

A mozgást javítja, finomítja a képet, az inputlag az inkább a játéknál fontos, de ez is egyénenként változik A lényeg,hogy eltűnnek azok a zavaró foltok.

(#1096) nismoka


nismoka
addikt

Tökéletes tv nincsen, esetleg majd az OLED bár lehet ott is a beégés lesz a gond, ha nem is annyira mint a plazmánál.

(#1097) Warck válasza Warck (#1095) üzenetére


Warck
tag

Nos ez igaz, nincs tökéletes de sokat lehet javítani,hogy ne legyenek zavaróak bizonyos jelenséget. Majd az Oled de annak is vannak ,gyerekbetegségei !

[ Szerkesztve ]

(#1098) nismoka válasza Warck (#1097) üzenetére


nismoka
addikt

Kiváncsi vagyok mit hoz össze OLED-ben a Sony-Panasonic páros.

[ Szerkesztve ]

(#1099) Warck válasza nismoka (#1098) üzenetére


Warck
tag

Még először a 4K-t hajtják lcd-vonalon, majd ha az is elterjed jöhet az oled és ha van eszük akkor nem kapkodják el és tanulnak a 2 Koreai cégből..

(#1100) krx21 válasza Locutus (#1091) üzenetére


krx21
nagyúr

Hát nem nagyon értem... :F
Nekem már 2 hónapja van egy 55W905-öm és semmikép nem nevezném foltosnak!
Egy nagyon-nagyon enyhe vízszintes sávosodás van benne, de azt is csak akkor lehet látni, ha függőlegesen mozog a kép, és akkor is ritkán... Homogén teli képnél semmilyen elváltozás nem látszik...
Lehet darabja válogatja...

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.