Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szupernova
csendes tag
Kedvenc Sony tv-men megjelent az első pixelhiba
-
marsho
csendes tag
Tudja-e valaki milyen panel van az ex40- 720 ban ill a 37 colos változatban a méreten kívűl van-e valami külömbség?
-
petikex
tag
Sziasztok! lcd vagy led tv-t keresek 50" környékén, a képminőség az elsődelegs szempont, asztali gépre lenne kötve. A design nem olyan fontos, van itthon egy sima bravia az igencsak illik a bútorhoz. Nem tudom, hogy ez milyen árkategóriába tartozik, ti mit ajánlotok?
-
Azur76
tag
-
xpike
tag
sziasztok
KDL-46NX720-at készülök vásárolni. Szerintetek a Samsung UE46D65**-ös szériáját veri ez minőségben?? merthát árban mindenképp drágább a SONY, de tudásban amennyire összemértem, talán nem igazán....
De nagyon örülnék infóknak, érveknek
köszi -
Azur76
tag
Itt össze tudod hasonlítani a 2 készüléket.
http://www.digitalversus.com/tv-television/face-off
Egyébként bunchin talppal kapnád a készüléket?
Tv adásról ( DVB-T) nekem nem jött be a Samsung képe, elég érdekes mozgásbeli problémák voltak a képen, a Sonynál nem tapasztaltam hasonlót. -
xpike
tag
fú köszi a választ....közben a sony felé elhajlottam és ez egyértelmű, sőt úgy döntöttem jó lesz a 40''-os is.....ami most a dillemmám hogy NX720 vagy HX720 ??? ugyanis a HX720 most 60e huf-al olcsóbban meg tudom szerezni....néztem a képüket ma 2 órán keresztül, s élénkebb, kontrasztosabb kicsit az NX, az "opticontrast" miatt, de szerintem a HX720 se rossz annyival....
vélemények a HX720-ról?
-
xpike
tag
válasz schmidtgabi #110 üzenetére
Rosszul tudod...a hx720 nem opticontrast ezert kicsit kevessbe szingazdag...viszont motionflow 400hz a 200hzhez kepest....s csak wifiready a hx720!! Kell hozza vmi 20e huf-os kutyu ha vki wifit akar....ezek a kulonbsegek vannak a hx720 es a nx720 kozott
-
junior11
veterán
válasz schmidtgabi #110 üzenetére
A HX720 mindenképpen jobb képminőségben mint az EX720. X-reality PRO, "igazi" 200Hz. Az NX720 OptiContrast (s a HX820/920).
Tesztek:
NX720:
[link]HX720:
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
DomToretto
tag
Helló,
Sony KDL32-EX402 tv-hez megint van új firmware. 8.728 a verziószáma.
Valaki próbálta már esetleg? A legutóbbi firmware frissítésnél nem vettem észre semmi szembetűnőt a TV menüjében, működésében stb.Ezek a firmware frissítések a sony-nál ilyen finomhangolási célokat szolgálnak, amiket a felhasználó észre sem vesz?
-
kopidoo
senior tag
Szevasztok!
Egy 32BX420-as TV vételezésén gondolkozom. Nem tudjátok, hogy max mekkora vinyót tud kezelni? Több partíció között lehet váltani?
-
xpike
tag
mit tudtok a sony 3D szemüvegről? meglesz a TV-m a héten, de még nem tudom hogy oldom meg a szemüvegkérdést.
Csak sony 3D szemüveg jó a Bravia tv-khez? nincs esetleg olcsóbb mint 20e huf-ba kerülő sonycenterben kapható?
Hol szerezzem be, van eesetleg tipp?s melyik típus a jó?, pl Sony TDG-BR50P ez mintha olcsóbb lenne...
[ Szerkesztve ]
-
xpike
tag
válasz junior11 #116 üzenetére
végülis az 40nx720-at....de ez csak az én választásom, az én esetemben jó választás.....
egyben hadd mondjam el, hogy a sony marketingpolitikája sztem borzadály.....
egy átlagembernek kibogogóznia hogy mi a különbség felszereltségben az egyes tv-knél az atomfizikai bonyolultságú, az hogy az ex-nél ha jól tudom a 3D alapból nem müködik kell hozzá egy eszköz, az hogy a 40 colos hx720nak nincs teljes wifije, de a 46 colosnak van....s még sorolhatnám egészen az akcióokig amit az eladók sem tudnak....katasztrófa... -
james008bond
őstag
Én nyáron a WestEnd Sony Centerben vettem a tv-met, az eladó nagyon korrekt volt, persze előszőr jött a marketinggel, de miután 2-3 kérdést feltettem, átváltott a süketségről értelmesebb dolgokra. A kiszemelt tv-vel kapcsolatban pár másodperc múlva tudtam, nem lesz plusz költség. Gyárilag a tv-hez adtak 2 szemüveget, de mivel akciós csomagban vettem ( adtak volna hozzá PS3-at is+2 szemüveget, de én azt nem kértem, mert már van egy, így levonta az árból, viszont a 2 db szemüveget hozzácsapta, mert a csomagárban az is benne volt, így most 4 szemüvegem van ami jól jön, mikor a barátaim is nálam tv-nek ), ráadásul a tv-be be van építve a 3D jeladó, így azt sem kellett megvennem külön ( ráadásul egy kütyüvel kevesebb ) és a tv-be beépítve a wifi antenna is, tehát ezt se kellett külön megvennem ( tekintélyes pénzért ). Így gyors fejszámolással kiszámoltam, hogy igaz, a tv ára "kissé" magas, de ha megvettem volna egy pl HX-es modellt ( asszem, ez volt a másik kiszemelt ) ott ezek plusz költségként jöttek volna hozzá és az már meg is haladta volna a végül is megvásárolt tv árát.
Fentieken kívül eléggé tájékozott volt a többi modellel kapcsolatban is, egyből mondta, mi a különbség közöttük. Úgy összességében én meg voltam elégedve vele.
Ráadásul, egy nap gondolkodási időt kértem és kaptam is, úgy, hogy másnap nem is dolgozott, de a tv el volt téve.
Azért, nem tudom, a Samsung tv-ket pl nézted-e? Na ott aztán tényleg el lehet veszni, még kategórián belül is kb 1000 féle eltérés....[ Szerkesztve ]
Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900
-
xpike
tag
válasz james008bond #118 üzenetére
köszi az infót, ezt a + 2 szemüveg dologra megpróbálok rákérdezni, az nagyon kéne bele az akcióba a fenébe is, de úgy tudom most nincs benne
-
Azur76
tag
A tavalyi modelleknél kellett külső transmitter a 3d funkcióhoz, ez idén már alapból benne van az össze 3d-s készülékben.
Az EX széria elődmodellje(EX710 full hd, led, 100hz) nem volt még 3d-s, az idei Ex720 viszont már az lett, és nem kell hozzá más csak a szemüveg.
Egyébként van 15eft-ért is TDG-BR250 szemüveg -
schmidtgabi
csendes tag
Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem!
A Sony EX720-ba bele van építve a 3D-hez szükséges jeladó (transmitter)
A HX ill. NX720-ba is benne van vagy külön kell megvenni ????
A HX 720 valóban nem OptiContrast panelal van szerelve ?? Ha jól emlékszem a Sony Központi szalon oldalán azt írták,hogy OptiContrast panel van benne.
A NX720 esetében a "Gorilla Glass" az üveg vagy valamiféle műanyag??
Olvastam,hogy némelyik mobiltelefon kijelzője is ebből van.
Mennyire sérülékeny??Könnyen karcolódik??Puha anyaggal(pl.szemüvegtörlő kendő) könnyen tisztítható??Előre is köszönöm a segítséget!
-
james008bond
őstag
válasz schmidtgabi #121 üzenetére
Nekem opticontrast, szerintem nagyon szép minőségi érzet, acél kerettel...vsz üveg, az eladó is ezt állította, port nem is igen kell törölni róla...de puha ronggyal már letörölgettem,és karcolódást nem igazán láttam rajta. Eladó szerint nem csak a kontrasztarányon, színeken javít, de védi is a LCD-t. de ez csak egy átlag felhasználó véleménye. ( nálam mondjuk elég sokat számított ez az "üvegpanel" is, meg elég jókat írtak róla.
Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900
-
xpike
tag
válasz james008bond #122 üzenetére
Neked hx 720ad van?
-
xpike
tag
válasz james008bond #124 üzenetére
Nem !; felrertelmezheto amit irsz mivel a kerdes arra vonatkozik h a hx720 milyen....az pedig NEM opticontrasztos de eloben latszik is megnezve /unakkor szep a kepe de ez a szubjektiv resz.../
Elnezest a kotekedesert de annyi dezinformacio megy itt is meg az eladok altal. es az karos.... -
nismoka
addikt
válasz schmidtgabi #121 üzenetére
A Gorilla glass arról híres hogy nehezen karcolódik. A HX720 nem opticontrast paneles, az NX720 az igen. Igen könnyen tisztítható a gorilla glass.
[ Szerkesztve ]
-
schmidtgabi
csendes tag
válasz james008bond #128 üzenetére
Nem tudom,hogy a Gorilla Glass miből és hogyan készül de a videók alapján strapabírónak tűnik.Én úgysem ütöm kalapáccsal,karcolgatom késsel stb.... Attól tartottam,hogy azért néha-néha ha letörli az ember egy puha ronggyal akkor ha rávetődik a fény ,oldalról látszanak a hajszárkarcok de most a videók meggyőztek,hogy nem így van.Azért nem jönnek be a fényes fekete keretes készülékek sem,mert úgysem lehet úgy megtörölni,hogy idővel ne látszódjon a karc.Ez volt a régi PS3-al is.Én akkoriban csak ezért nem vettem meg,pedig sokkal szebb volt mint Slim.
Erre kényes vagyok na meg az újjlenyomatokra.
Örültem az új "Slim" matt színének is de most,hogy megjelent a fehér Slim,lehet,hogy karácsonyra meglepem magam és a családot egy ilyennel. -
junior11
veterán
válasz schmidtgabi #131 üzenetére
Nálam volt ujjlenyomat rajta bőven (mikor kicsomagolták s beüzemelték a boltban s itthon, összeszereléskor stb...).
[ Szerkesztve ]
-
schmidtgabi
csendes tag
válasz junior11 #130 üzenetére
Én először az EX720-at néztem ki. Majd jött a HX720 mivel jobb és azt olvastam róla,hogy OptiContrast panellal van szerelve.Utólag kiderült,hogy ez nem így van és a hivatalos Sony oldalak is össze-vissza irkálnak az adatokról.
Most már képbe jött az NX720 is.Ez kinézetre is nagyon tetszik csak hát a lóvé problémás. -
junior11
veterán
válasz schmidtgabi #133 üzenetére
Nem volt rossz az EX720 sem. Az NX és a HX már magasabb kategóriát képvisel, de jóval drágábbak is. Feljebb belinkeltem teszteket is (NX, HX 720). Láttad már élőben is őket?
[ Szerkesztve ]
-
szekra
addikt
Sziasztok!
Szobámba szeretnék egy kisebb lcd/led tv-t, falra szeretném felszerelni. Az ár/érték kategóriában a legolcsóbb is jó lenne nekem, tudnátok valamit ajánlani? Max. 40-50 ezret szeretnék rászánni. Köszi előre is.
-
zoli121
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan tudnám frissíteni a TV-m szoftverjét? Érdemes megcsinálni?
Ha nem áll lángokban a számítógép, akkor szoftverproblémáról lehet szó./// GTA Social Club : zoli1233 Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/zoli121
-
Ed Parker
nagyúr
Sziasztok,
Van itt valakinek közűletek 40 v. 46-os hx723-as tv-je?
Érdekelne milyen ez a típus, tesztekben jókat írnak róla, de érdekelne a személyes tapasztalat is. -
james008bond
őstag
válasz Szupernova #140 üzenetére
Nagyon részletes leírás van ott.
-
zoli121
aktív tag
Sikerült megcsinálni de nem kellett frissíteni mert a legfrissebb firmware volt fent.
Ha nem áll lángokban a számítógép, akkor szoftverproblémáról lehet szó./// GTA Social Club : zoli1233 Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/zoli121
-
lamaffia0331
csendes tag
Egy pár kérdésem lenne az ex720-al kapcsolatban.Előrébb írták hogy nem kezeli a külsős/ntfs-es/vinyót...ezt megerősítené valaki....és ha tényleg nem...akkor dlna-n kersztül tudok futtatni 3d-s filmeket ...akinek ilyen tv-je van, kérem írja le a tapasztalatát evvel kapcsolatban...köszönöm.
LG 55 OLED C8 - PS5 - PIONEER VSX-830 - JBL ARENA 170 5.1-SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA
-
Azur76
tag
A Sony frissítette okostévé alkalmazásait
YouTube HD, automatikus 3D sbs felismerés, december 6-tól saját 3d tartalmak elérhetősége -
tronico
csendes tag
válasz lamaffia0331 #143 üzenetére
Az EX720-as valóban nem kezeli az ntfs fájlrendszert, és a beépített médialejátszója is gyakorlatilag csak a divx/xvid kódolású anyagok lejátszására alkalmas. Így 3D-s anyagok lejátszására (gondolom jellemzően mkv ill. iso formátum) önerőből képtelen.
A dlna rendszer technikai hátterét nem ismerem, tehát nem tudom hogy elegendő-e ha a háttértárként is szolgáló hálózaton levő eszköz képes a videót dekódolni és streamelni a TV felé vagy egyéb paramétereknek is teljesülnie kell. De ha elegendő is a megállapítás első fele, akkor sem biztos, hogy a TV-be épített 10/100-as ethernet (ami gondolom nem is a legerősebb hardverileg) egy komolyabb kódolású filmnél is elegendőnek bizonyul. Valamint nem tudom, hogy a hanggal mit csinálsz pl.? Mert gondolom nem a TV csipogóin szeretnéd hallgatni egy 3D-s film hangját A DTS formátumú hangot pedig hdmi-n kapott anyagnál sem teszi ki az optikai kimenetre, így gondolom dlna-s anyag esetében sincs ez másképp.#139 Ed Parker
Esetleg érdemes lenne HX720-as után érdeklődnöd szerintem (mert ha jól tudom a 3-as végződésű csak annyiban tér el hogy más tuner van benne és elsősorban Angliai piacra szánják).
-
james008bond
őstag
Firware frissítést, amit fentebb írtak, hol lehetne beszerezni?
-
lamaffia0331
csendes tag
Akkor ez így kilőve....a dlna-t ismerem, használom is egy samsung b650-en.Pár 10-15gb-os mkv-t már futtattam rajta és akadásmentesen szuperul teljesít,pedig a tv, egy több mint 2 éves modell.Jól gondolod...a dts hangot azt nem kezeli a dlna.Hát sajna akkor samsung lesz a 3d-s tv-m....Köszönöm a tájékoztatást.
LG 55 OLED C8 - PS5 - PIONEER VSX-830 - JBL ARENA 170 5.1-SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA
-
Szupernova
csendes tag
válasz james008bond #148 üzenetére
sony.hu és ott a támogatás menüben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest