Új hozzászólás Aktív témák

• Gyantusz

tag

válasz Van Der #2592 üzenetére

Mivel csak 4 db UB-nk van, így nem jelentene komoly tűzerőt átépítésük. Az viszont kétségtelen tény, hogy az UBT-csomag javít a harcértékükön.
    Lelkendezni csak én lelkendeztem, kérdés csak az, mennyivel lenne gazdaságosabb az üzemeltetésük az új rendszerekkel. Mivel idén lejár a MiG-29B-ink "mandátuma", utána majdcsak kiderül, mi lesz a sorsuk. Szerintem nem lenne hülyeség 10-12 db-ot belőlük modernizálni és persze folyamatos alkatrészellátásra szerződést kötni, mert ez korábban nem volt túl kielégítő (ezért is kellett kanibalizálnunk a gépeket - mivel már nem vagyunk alkatrészgyártásra berendezkedve). 2005-ig tán 8 db gépünk volt hadrafogható, aztán ez a szám lecsappant a szükséges 4 db-ra (2+2), ráadásul az L-39-eseink nagy része is a földre kényszerült...
    Mivel nem termel profitot a légierőnk, így a legfőbb cél a gazdaságosság lehet a hatékonyság mellett. Az "alibifegyverek" fenntartása felesleges.

UBT esetén nem lehet komolyan venni a "csapásmérő" jelzőt. Nem sokkal komolyabb, mint az eddigiek, azaz nappal képes lehet korlátozottan, de bonyolult időjárási viszonyok közepette erősen kétséges, radaja is elég csepp ehhez.
    Ha MiG-35D-t javasolsz, igen, az már többfeladatú lesz. Majd 2-3 év múlva, de "az ára is oké", mint a többi hasonszőrűé (F/A-18D). [link] [link]
    India nekem úgy tűnik nem vett még ilyet. Egyébként is a MiG-35/-35D nekik készül.
    Az MDB (Moscow Defense Brief) szerint nem realizáltak az algírokon kívül más vételt 2007-ben UBT-ből.
    tartalomjegyzék
    (az en.wiki is ír Jemenről)

Új hozzászólás Aktív témák