- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kókuszdió: Tápegység – hova jutottunk 5 év alatt?
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Van Der
csendes tag
válasz
Gyantusz
üzenetére
Én végsősoron kifejtettem már , hogy a többfeladatú harcigépek vásárlásával párhuzamosan is elképzelhető volna - a nemzetközi tendenciákat figyelembe véve - ezeknek a vadászbombázóknak a beszerzésére. Amúgy ami a hátrányuk ugyanaz az előnyük is, egyfeladatú harci gépekkel ha akarná sem is igazán várhatná el a NATO , hogy bárhova is csapást mérjünk velük. Így megmaradnának "védelmi" feladatokra. Arról pedig jobb volna nem vitatkozni , hogy mi értelme van egy megelőző csapásnak, ha kiéleződni látszik vmilyen konfliktushelyzet. A nevében is benne van . A különbség mindössze annyi lenne, hogy a másik fél támadását offenzívának, vagy válaszcsapásnak nevezzük. Ha megengednéd én mégis inkább a kettő közül az opcionális Válaszcsapás lehetőségét választanám, mivel kicsit döcögősebben menne nekik, lebombázott hidakkal, és szanaszéjjel lőtt fegyverraktárakkal, repülőtérrel.
És a saját helyzetünket azért sem ártana kicsit komolyabban venni, mert pld.Szlovákia is NATO tag, és mégis acsarkodik. /plusz mindeközben tükörfényesre nyalja a az USA val.gát, ld. illegális fogolytáborok, és még ki tudja/.
"Az viszont tény, hogy ez a 12 db egy és 2 db kétüléses kevés, legalább még 4-6 db együléses és 2 db kétüléses szükséges a meglévőkhöz, hogy nagy biztonsággal lehessen üzemeltetést tervezni."
-ezt ugye te írtad korábban. Nos én ebből ha, költséghatékonyságot/képességket kéne nézni én azt a megoldást választanám, +4 Grippent, vennék. A másik 2 (min.80 millió) helyett, ha csak a gép vételárát tekintjük kijön 8! db Mirage 2000 D. Ha szörnyen spórolni akarunk, akkor-is még legalább 12-re nem áratana feltornászni a keretszámot- és teljesen új képességeket nyertünk valamivel okosabb pénzköltéssel + rendszeresítés költségei, de valamennyi biztosan visszajönne ellentételezéssel + már többször írtam , hogy nem akármilyen külpolitikai tényező az sem, ha a Franciák-nál sikerül bevágódni. Most, hogy tudják hogy a Sárközy pld. magyar származású /megj. a franciák olyan nagyon sok dolgot ami külfölddel kapcsolatos nem tartanak nyilván- a saját gyarmataikon,territóriumukun kívül. /
Az hogy nagyhatalmak, mint Olaszország nem keménykedik teljesen érthető, mivel az égegyadta világon M.i.n.d.e.n.k.i. jóviszonyra törekedik az olaszokkal. És ha valaki volna is ojan botor hogy összeakasztja velük a bajuszt, hát megnézhetnék magukat - utána.
? Korlátlan fegyverkezés ???
Kezd egyre mókásabb lenni ez a fórum, jövök máskor is.
Amúgy szeretem a Gripen-eket és örülök hogy vannak nekünk. Csak tisztán látszik, hogy a szomszédos országok semmilyen képességünktől sincsenek különösebben meghatódva - különben a fele-akkora lakosságú Szlovákiá-nak eszébe sem jutna fenyítgetni minket sajtóközleményekben. Ezt valahogy úgy eleresztetted a füled mellett , és nem reagáltál rá.
-megj- nem is kívánom tőled, de nem kéne úgy csinálni mintha minden úgy volna jó ahogy most van. Látszik, hogy nem ártana helyrebillenteni nemzetközi erő-arányviszonyokat.
Azért nem a Benelux-álamokkal vagyunk határosak a észak-nyugati végeken.
Amúgy én csak akartam keresni valamilyen költséghatékony megoldást. De ha jól emlékszem ezzel kapcsolatban csak annyit tudtatok eddig hozzátenni, hogy vegyük meg azt a pár Gripen-t, akkor a légvédelem valóban funkcióképes lesz. (pont) Hát jelen helyzet szerint megítélésem szerint ennél több kéne. Ha lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazon Fire TV stick/box
- A Dreame három okostelefont mutatott meg Lengyelországban
- Gaming notebook topik
- Miért tűntek el ezek a PC-alkatrészek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Windows 11
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- HP Victus Gaming Laptop RTX 4070 / i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD Garancia
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Kezd egyre mókásabb lenni ez a fórum, jövök máskor is.