Új hozzászólás Aktív témák

• Van Der

csendes tag

válasz Gyantusz #2565 üzenetére

Én végsősoron kifejtettem már , hogy a többfeladatú harcigépek vásárlásával párhuzamosan is elképzelhető volna - a nemzetközi tendenciákat figyelembe véve - ezeknek a vadászbombázóknak a beszerzésére. Amúgy ami a hátrányuk ugyanaz az előnyük is, egyfeladatú harci gépekkel ha akarná sem is igazán várhatná el a NATO , hogy bárhova is csapást mérjünk velük. Így megmaradnának "védelmi" feladatokra. Arról pedig jobb volna nem vitatkozni , hogy mi értelme van egy megelőző csapásnak, ha kiéleződni látszik vmilyen konfliktushelyzet. A nevében is benne van . A különbség mindössze annyi lenne, hogy a másik fél támadását offenzívának, vagy válaszcsapásnak nevezzük. Ha megengednéd én mégis inkább a kettő közül az opcionális Válaszcsapás lehetőségét választanám, mivel kicsit döcögősebben menne nekik, lebombázott hidakkal, és szanaszéjjel lőtt fegyverraktárakkal, repülőtérrel.
    :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :W
    És a saját helyzetünket azért sem ártana kicsit komolyabban venni, mert pld.Szlovákia is NATO tag, és mégis acsarkodik. /plusz mindeközben tükörfényesre nyalja a az USA val.gát, ld. illegális fogolytáborok, és még ki tudja/.
    "Az viszont tény, hogy ez a 12 db egy és 2 db kétüléses kevés, legalább még 4-6 db együléses és 2 db kétüléses szükséges a meglévőkhöz, hogy nagy biztonsággal lehessen üzemeltetést tervezni."
    -ezt ugye te írtad korábban. Nos én ebből ha, költséghatékonyságot/képességket kéne nézni én azt a megoldást választanám, +4 Grippent, vennék. A másik 2 (min.80 millió) helyett, ha csak a gép vételárát tekintjük kijön 8! db Mirage 2000 D. Ha szörnyen spórolni akarunk, akkor-is még legalább 12-re nem áratana feltornászni a keretszámot- és teljesen új képességeket nyertünk valamivel okosabb pénzköltéssel + rendszeresítés költségei, de valamennyi biztosan visszajönne ellentételezéssel + már többször írtam , hogy nem akármilyen külpolitikai tényező az sem, ha a Franciák-nál sikerül bevágódni. Most, hogy tudják hogy a Sárközy pld. magyar származású /megj. a franciák olyan nagyon sok dolgot ami külfölddel kapcsolatos nem tartanak nyilván- a saját gyarmataikon,territóriumukun kívül. /
    Az hogy nagyhatalmak, mint Olaszország nem keménykedik teljesen érthető, mivel az égegyadta világon M.i.n.d.e.n.k.i. jóviszonyra törekedik az olaszokkal. És ha valaki volna is ojan botor hogy összeakasztja velük a bajuszt, hát megnézhetnék magukat - utána.
    ? Korlátlan fegyverkezés ??? :D Kezd egyre mókásabb lenni ez a fórum, jövök máskor is.
    Amúgy szeretem a Gripen-eket és örülök hogy vannak nekünk. Csak tisztán látszik, hogy a szomszédos országok semmilyen képességünktől sincsenek különösebben meghatódva - különben a fele-akkora lakosságú Szlovákiá-nak eszébe sem jutna fenyítgetni minket sajtóközleményekben. Ezt valahogy úgy eleresztetted a füled mellett , és nem reagáltál rá.
    -megj- nem is kívánom tőled, de nem kéne úgy csinálni mintha minden úgy volna jó ahogy most van. Látszik, hogy nem ártana helyrebillenteni nemzetközi erő-arányviszonyokat.
    Azért nem a Benelux-álamokkal vagyunk határosak a észak-nyugati végeken.
    Amúgy én csak akartam keresni valamilyen költséghatékony megoldást. De ha jól emlékszem ezzel kapcsolatban csak annyit tudtatok eddig hozzátenni, hogy vegyük meg azt a pár Gripen-t, akkor a légvédelem valóban funkcióképes lesz. (pont) Hát jelen helyzet szerint megítélésem szerint ennél több kéne. Ha lehet.

Új hozzászólás Aktív témák