Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Boeing 737 #1059 üzenetére

Kénytelen lesz kapkodni, mivel jelenleg egyáltalán nem foglalkoznak a légellenállás és a zaj csökkentésével. Persze gondolom megint az lesz miont már párszor: a mások által kifejlesztett és tökéletesített megoldásokat simán átveszik (mint pl a winglet-ek esetén). Nulla fejlesztés, nulla költséggel. Ezért mondom azt, hogy az Airbus nem innovatív. Semmi önálló fejlesztése nem volt még, mindent csak átvett. Az A380 nem innováció, főleg nem revolúció. Csak megépítettek egy akkora gépet, amekkorát eddig senki (pedig mint linkeltem erre irányuló tervei a Boeingnek jóval régebben voltak). És nem véletlenül nem valósult eddig meg. (A Boeing sajnos nem fizet nekem. Nem favorizálásról van szó, hanem műszaki gondolkodásmódról. A Boeing-é sokkal közelebb áll az enyémhez.)

Az FbW B737 megépítése igazából csak elhatározás kérdése a Boeing részéről. Simán adaptálniuk kell a B777 rendszerét. Az meg ''csak'' sw kérdése.

Nem a tetszésen múlik. (Gondolom itt külsőre gondoltál.) Viszont a kialakítás (és ezzel összefüggésben a kinézet) és a repülési tulajdonságok (főleg a sokat említett légellenállás és zaj, valamint a vibráció) szorosan összefüggenek. (Repipari mondás: Ami jól néz ki az jól is repül.) A jövő útját pedig egyértelműen a Dreamliner jelenti, tetszik-nemtetszik.

Nem igazán létezik olyan alkatrész, amit csak egy helyen gyártanának. Inkább arról van szó, hogy vannak cégek, amelyek kiemelkednek a mezőnyből, emiatt szívesen vásárolnak tőlük a konkurens gyártók. A másik csoport a leghétköznapibb eszközök (kábelek és azok szerelvényei, csapágyak, kötőelemek...). Viszont komplett rendszerek egyezésére kicsi az esély, lévén mind specifikus. Ilyen pl a futómű (ezeket ha jól tudom ugyanattól a cégtől vásárolja mindkét gyártó). De sokszor még a hajtóművek sem azonosak, mégha ugyan az is a típusjelük.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés