Hirdetés

2024. június 23., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-09-20 15:28:38

LOGOUT.hu

"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55241) envagyok válasza Gyuri27 (#55206) üzenetére


envagyok
veterán

Jó lenne tudni mennyi időn belül romlottak el a cuccok.
Tapasztalatom szerint rendeltetésszerűen használva (jó hűtés, pasztázás portalanítás, és semmi extrém tuning) vagy az első 1-2 hétben romlik el valami, mert selejtes, vagy csak sok sok év után ha megvetemedik a nyák, elöregednek a forrasztások, de rendesen használva örök élet +1 nap. Most vettem egy retro gépet 4 napja, fx5950 ultra vga volt benne, amin DDR950-en futó első genes DDR ramok vannak, rohadt kevés van belőle, mert gyárilag túlhúzott minden, eleve keveset adtak el, mert drága volt, és az a kevés is nagyrészt kihalt, az elégtelen hűtés, szar karbantartás miatt. Láttam hogy porszűrős Thermaltake Xaser V házban van, amiben 5 venti van a gépházban, teljesen tiszta volt belülről, sehol egy cica, tudtam, hogy menni fog. Kipróbálás nélkül volt lehetőségem megvenni, megvettem. Minden megy benne, pedig 16 éves. Ha csak 1 dolgot veszel, és pont nálad hal le, az tényleg rossz, de ha mondjuk egy élet során 8-10 gépcserét csinálsz több tucat hardvernél, ott már érdemes elgondolkodni, megér-e 10-20% felárat egy ideiglenes garancia, mert az sem tart örökké.
Persze megértem ha valaki azt mondja nem baj ha egy 40-ért vehető vga-t 50-ért vesz meg, mert megnyugtatja garancia. Ennek az az ára.
Én is agyaltam pár hónapja, mikor vettem egy strix rtx2060-at gari, számla nélkül 85-ért, hogy megvegyem-e, vagy 130k a boltban. Ráadásul úgy, hogy szlovákiába kellett menni érte, és a gyerek csak úgy a kezembe nyomta dobozostul. Ott az utcán átnézve nem láttam rajta külsérelmi nyomot, meg normálisnak tűnt a gyerek. Szerencsére jó vétel volt.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.