- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Buncaman #40585 üzenetére
- OS-nak Raspberry Pi OS, gui nélkül
- 64GB-os kártya (hacsak nincs már megvéve) feleslegesen nagy, nekem egy 8GB-oson bőven elvan a rendszer
- Torrenthez rTorrent + ruTorrent (webui, nem kell távoli asztal)RAID-et még nem csináltam, de a sebesség (CPU limit) miatt lehet nem a málnára bíznám, hanem a külső rack-re, amiben amúgy is lesz (ugye?)
Illetve, ami kimaradt, az a hűtés, amire egy ilyent ajánlanék. Ventillátoros verzió teljesen felesleges. Újabb (több napos) tesztet csináltam, 100%-os CPU terhelés mellett 52 fok fölé nem ment a hőmérséklet, és 80 foktól limitálja a CPU sebességét, szóval bőven alatta marad, tökéletes -
Keem1
veterán
-
-
Keem1
veterán
válasz
DrojDtroll #40592 üzenetére
Igen, LibreELEC rendszerrel itt többeknek jó a tapasztalata. De ha csak erre kéne, szvsz egy Android TV box jobb választás. Távirányító, meg egyéb nyalánkságok out-of-the-box
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
4k-s tévéhez keresek rpi-t, smb-share-ről kellene lejátszania, csak kodi üzemelne rajta.
Rpi 4 4gb elég ehhez? -
Ha valami 64 GB-os kártyát kezel, akkor elvben 2 TB-ig mindent kezelnie kellene. A 64 GB-már SDXC, ha tehát valami ezt megeszi, akkor elvben nem szabadna itt megakadnia -- vagy ha igen, vajon mitől?
Az ilyen paramétermegadás egy sokszor látott vélekedés szerint azt jelenti, hogy eddig tesztelték a fogadott kapacitást. Volt már pár max. 65 GB-os határral publikált eszköz a kezemben, amelyik simán és hibátlanul írta-olvasta a 128-256-os kártyákat.
Véletlenül sem állítom, hogy minden eszköz, amire azt írják, hogy 64 GB-ig tehetünk bele kártyát, elmegy 2 TB-ig, de kíváncsi lennék rá, hogy mégis miért ne lenne ez törvényszerű.
MaCS
-
-
-
Buncaman
tag
Sziasztok!
Lenne egy projektem, de nem teljesen tudom hogyan valósítsam meg. Ebben kérném a segítségeteket.
Egy Rapsberry Pi4-ből szeretnék egy NAS szervert építeni, ami torrent, illetve házi multimédia szerverként szolgálna. (meg persze adattárolás és backup)
Szerintetek az működőképes lenne-e, ha:
- 64GB-s SD kártyán futna hozzá mondjuk egy ubuntu szerver OS
- 2x2TB külső HDD-t RAID-1 be raknám. USB 3.0-n lenne 1-1 csatlakozva.
- Fájl eléréshez más eszközről logikusan csak samba kell.
- Torrentezéshez meg valamilyen távoli asztali elérés kellene Linuxok között, ennek utána járok.Szerintetek ez megvalósítható?
Esetleg van tippetek hogy hogyan induljak neki?Köszi előre is!
-
cog777
őstag
Felhorol jut eszembe. Felfedeztem hogy lehet rclone-al tavoli fajlrendszerkent google drive-ot csatolni. (Valoszinuleg mukodne one drive es mas felhos tarhelyekkel is)
1. rclone telepites
2. rclone config, ahol teljes hozzaferest adunk az rclone-nak es elmentjuk a configot mondjuk gdrive neven.
3. kesziteni egy gdrive mappat a home-ban
4. felcsatolas: rclone mount --daemon gdrive: /home/usernev/gdrivedf siman jol mutatja a max es szabad helyet.
Keszitettem mentest a fontos cuccaimrol es felmasoltam. A webes google drive-on megjelent a mentes.
-
st6969
őstag
~4$-ral kevesebb a 32GB, így ezt rászánom a 64-esre. Ha nagyobb, abból baj nem lehet
A Home Assistant egy olyan alkalmazás, ami a különböző okosotthon eszközöket egyben látja, és kezeli, pl. Linux alól futtatható. De nem tudom, hogy a gép a HA telepítése után másra is használható marad-e, vagy ez lefoglalja az egészet, és kész.
De őszintén szólva, többet nem tudok róla, most fogok vele megismerkedni. Még a Linuxot sem igazán ismerem, fogalmam sincs, hogy teszem fel a Banana pi-re. Netán a 8GB-os háttértárra feltehető vajon? -
válasz
st6969 #40581 üzenetére
Arra figyelj, hogy 64GB-nál nagyobbat nem kezel (forrás: [link] ) Olyat válassz, amire élettartam, vagy több év garat adnak. Ha évek múlva mégis gond adódik, simán cseréljék.
Biztos szükség van ekkora kapacitásra? A fontos adatokat miért nem külső lemezre (USB HDD, pendrive), ill. a "felhőbe" mented? Bármi baj történik az adatok megmaradnak. Ennek folyománya, hogy mindenről legyen mentés!Elképzelhető, de attól függ mit telepítesz rá. Ha "Home Assitant" célrendszert, azt nehéz/lehetetlen bővíteni, hiszen úgy le van csupaszítva, hogy csak azt tudja, és semmi mást. Ha általános poprendszert, és arra telepítesz okosságokat, akkor szinte bármit futtathatsz. Egyébként jó hívószó a "Home Assistant" ki mit ért alatta?
Ahogy olvasom ennek van egy beépített 8GB-os háttértára. Minek akkor a kártya? Vagy oda nem lehet telepíteni az op.rendszert?
-
st6969
őstag
-
st6969
őstag
Sziasztok,
bocs, hogy ide írok, de a Banana pi topic "nem igazán" pörög...OFF-ba is teszem. De hátha rokonok annyira az eszközök, hogy szóba álltok velem
Lesz egy Banana pi Bpi-M3 v1.2. -m. Debian-t vagy Ubuntu-t szeretnék futtatni rajta, amire majd Home Assistant kerül. A tapasztalatom ilyen eszközökkel eddig zero
A kérdésem, hogy mekkora és milyen memóriakártyát vegyek bele? Mire kell figyelni? 0/24-ben fog menni. Köszönöm -
Sziasztok!
Kicsit megmozgatta a fantaziam a Raspberrybol NAS tema, de mielott osszevasarolgatnek mindent kiprobalnam az itthon hevero cuccokbol.
Van egy Rpi 3b itthon sima műanyag hazzal, de alu hutobordakkal ellatva. Van egy 1Tb-os 2.5"-os WD blue hdd-m, illetve egy 120Gb-os Kingston SSD-m. Mindkettohoz sima Orico kulso táp nélküli egy slotos USB3-as tok van.
Ugy sejtem, hogy meg az egy db 2.5"-os meghajto is problemas lehet kulso tap nelkul, ugyhogy első körben szerintem csak a teras WD-t kotnem ra, azt viszont ugy szeretném hogy a Raspbian is arrol fusson.
Programok tekintetében transmission, samba, plex ami kellene.
Okozhat problemat, hogy a rendszert is a hdd-rol akarom futtatni? Van valami esetleg amire nem gondoltam es megakaszthatja a projektet?
Koszi.
-
-
válasz
Vigyorka #40571 üzenetére
Persze, h működik ha azt adod meg elérési útvonalnak
Bármilyen utat megadhatsz neki de az lenne a lényege, h ne férjen hozzá "mindenhez" - ezért konténer, egy elszeparált környezet.#40573mesger82 Csak egy ötlet. A led-ek villogása lehet ad vmi irányt.
-
mesger82
tag
Sziasztok,
Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy RPi 4B 8GB, gyári táp (5,1V/3A), Argon ONE ház és egy HiFiBerry Digi+ Pro.
A problémám az, hogy amikor összeraktam a szettet és indítottam volna rajta egy LibreELEC-et. Elég érdekes dolgokat csinált. A beállításokat meg tudtam csinálni, bár már ott a vezeték nélküli egér hol működött hol nem és ezt késöbb is csinálta. Mivel az első induláskor már benne volt a HiFiBerry, felismerte a LibreELEC és lehetett választani, mint a hanglejátszás eszközét. Viszont újraindítás után vészmódban indult csak el.
Megpróbáltam újra telepíteni a LibreELEC-et úgy, hogy nincs rácsatlakoztatva a HiFiBerry, ment is simán. Miután végeztem a konfigurálással, kikapcsoltam és ráraktam a HiFiBerry-t. Nem kapcsolt be. Kártya le, bekapcs, szoftveresen telepít, kikapcs, kártya vissza, bekapcs ééééés megint semmi... Kártya le, a gép indul...
Gyenge lenne a gyári tápja igy, hogy egy hangkártya is rajta van?
A HiFiBerry az előző 3B+ -omon volt, ott nem volt gond, mondjuk ott nem az eredeti táp volt hozzá, hanem egy HOMESPOT kapcsolható, de az is 5V/3A-es táp volt.
Mit tanácsoltok, hogyan tudnám működésre bírni? Ha lehet egyáltalán? Segítségeteket előre is köszönöm.
-
PistiSan
addikt
-
-
PistiSan
addikt
Tudom, hogy a topicban többen is használnak dockerben qbittorrentet, kár is lenne tagadnotok!
Webuin van lehetőség torrent done script futtatására, ezzel kapcsolatban lenne 2 kérdésem.
1. Elő lehet e idézni valami módon a tesztelést anélkül, hogy minden alkalommal letöltsek valamit?
2. Akármit írok be, akármilyen eléréssel, látszólag nem fut le semmi egy torrent letöltése után, nem tudom hogy ez azért van, mert nem lát ki a konténerből (bár nem hiszem, mert letölteni bárhová tud) vagy valami más okozza a hibát. -
tusi_
addikt
Sracok, köszi mindannyitoknak a segitseget, adika4444 013-as modszere mukdoik, megy a futtatas
-
-
Keem1
veterán
Szerintem használj EXT4-et.
Próbaképp kipróbáltam, egy single-file exe-től elvettem a futtatást (EXT4), és valóban nem engedte network drive-on keresztül futtatni Windows alatt.
Ha visszaadtam ownernek és groupnak az X permissiont, az exe Windowson lefutott gond nélkük.Azt tippelem, csak így fogod tudni megoldani, mivel Linux alatt NTFS fájrendszeren nem tudsz permissiont állítani.
-
adika4444
addikt
A dmask-kal lehet a mappák, a fmask-kal lehet a fájlok jogosultságait beállítani, ami mindig mount-nál áll be, mivel az NTFS és az EXT4 jogosultságai nem kifejezetten átjárhatóak. Ezek umask szerű parancsok, ezért a 777-es jogosultságból vonnak le.
Próbáld meg átírni az fmask 137-et 037-re. Így ha az 1000-es uid-ű felhasználóval éred el a Samba-t, menni fog a futtatás. Ha még sem, az már Windows - jellemzően biztonsági - anomália.
-
tusi_
addikt
Ott vannak driverek, felhasznaloi programok - (jatekok) satobbi es nem tudom a halozatrol futtani, csak atmasolni lokalisan es ugy run...
@sonar: mit tudok csinalni?
-
tusi_
addikt
Sziasztok
Mit kene valtoztatnom, hogy a Pi4-r csatolt Merevlemezen legyen futtatasi jog is.
Ezt latom az .exe fajlokon:
pi@raspberrypi:/media/pi/HDD/Fontos/xxx/xxx ls -la
összesen 7154096
...
-rw-rw-r-- 1 pi pi 31069448 jan 6 16:08 xxx.exe
....
pi@raspberrypi:/media/pi/HDD/Fontos/xxxxxIgy nez ki az FSTAB:
/dev/sda1 /media/pi/HDD/ ntfs auto,exec,rw,user,dmask=002,fmask=113,uid=1000,gid=1000 0 0
chmod 777 xx/ nek semmi hatasa.
-
válasz
Balion #40535 üzenetére
a .deb jó választás volt (a debian telepíthető csomagja, a raspian is debian alapú) egyedül az architektúrát kell eltalálod és megfelelően kiadott paranccsal feltenni - terminálban érdemes mindezt csinálni, ott kapsz visszajelzést.
Szal olyat keress, h .deb (debian) és ahogy írtad arm (nem x86/a64) -
REMC
friss újonc
válasz
rosejbli #40525 üzenetére
Köszönöm rosejbli!
DE én python3 programból szeretném állítani a hangerőt!!!
Ezért próbálkoztam az
alsaaudió,
pyglet modulokkal, importálva őket a programba sikertelenül!
Vagy programból shell-el lehetne valami, de az
amixer sset PCM -- 50% nem megy még parancssorból sem fekete ablakban!
(hiba: Unable to find simple control 'PCM',0 )
Ez a bajom! Köszönet továbbra is a segítséget! -
rosejbli
senior tag
válasz
Márton #40543 üzenetére
Bár ez egy korábbi verzió, de ugyanitt kell legyen.
-
madrac
senior tag
Nálam is hasonló a távlati terv, csak a Zero nem jött meg ThePiHut-ról november eleje óta... Azon szeretnék MQTT szervert és Node-Red-et futtatni, illetve RFLink rádiós gateway-t. Ehhez nekem is rá kell hekkelnem custom firmware-t a Sonoff-okra, illetve a Blitzwolf okos konnektorokra. Az RFLink MQTT kommunikációt egy ESP-01 mini kontrollerrel tervezem megvalósítani.
Gondolom, ha összeáll a rendszer majd, nem nagy mutatvány akár egy új ESP-01-et leprogramozni ami mondjuk monitoroz 1 db hőmérséklet szenzort és továbbküldi az adatokat MQTT szerver felé, csak Wifi manager vagy hogy is hívjákot kéne letesztelni ami szintén rákerülne, hogy dinamikusan tudom-e konfigurálni vele az MQTT szerver címet mint custom adat, ill. a wifi adatokat.... csak ugye az adatok mentés, visszatöltési részét ugye kézzel kéne megírni, mert az nincs benne. Vagy SPIFFS vagy EEPRoM. -
Keem1
veterán
válasz
Márton #40536 üzenetére
Persze, szinte mindennel működik, ha Tasmota van rajta.
Onnan kezdve akár saját appot is írhatsz rá MQTT parancsokkal. Nálam ez a terv. Van már két Pi Zero W-m (egyik itthon, másik anyáméknál), ezek a saját smarthome projektem hubjai.
Egyelőre még a Sonoff motyókon nincs fenn a Tasmota, még csak a Google Home és Samsung Smart Things appokkal vezérlem, de ez csak addig, míg a saját leprogramozott vezérlést megírom.
Én most a Zerok által vezérelt csengőt tervezek, de még nem találtam hozzá meg mindent, sőt, valójában még semmitDe amúgy nem kell sajátot se írni, elég a Home Assistant is egy csomó mindenre.
Hogy miért saját? Mert én nem beállított időpontok alapján, hanem élethelyzetek alapján akarom vezérelni. Ha besötétedik (weather api alapján), akkor kapcsoljon fel a kültéri lámpa és gördüljön le a redőny. Ha hazaérek (pl. wifire felcsatlakozik az órám vagy a telefonom), akkor kapcsoljon be a belső világítás a lakásban, stb.
Jók ezek a hangvezérléses dolgok, de ezek max marketingre jók. Nem valós élethelyzetre. -
Balion
senior tag
Sziasztok! Abszolút amatőr vagyok, ma kaptam meg első pi-met (4-es).
Raspberry pi os-re próbáltam feltelepíteni a nyomtatómhoz drivert, de a Brother honlapján csak deb-et találtam. Ezt a pi elkezdte feltelepíteni, de hibával leállt.Utólag rájöttem, hogy a deb nem jó, armhf kellene.
2 kérdésem lenne.
1: Mivel elkezdte telepíteni, gondolom valahová lepetézte a fájljait. Hogyan tudom ezt csekkolni?
2: a telepítéseknél kérte a jelszavamat, amit megkapott, majd nem települt ugyebár. Pedig a telepítésnél eljutottam egészen a nyomtatóm IP címének beírásáig. Nem-e jól megnyitott root jogosultsággal valamit, amit nem kellett volna neki, most meg ki vagyok téve a nagyvilágnak.
Valaki jó lenne, ha adna egy pofont, hogy álljak le a paranoiával, vagy esetleg valami tipp, hogy ilyen helyzetekben hogyan csekkoljam, nem-e csináltam valami hülyeséget.Köszi!
-
rosejbli
senior tag
válasz
pube111 #40532 üzenetére
Ha raksz rá másik firmware-t, akkor lehet.
-
Márton
nagyúr
Pi4+Libreelec alatt van korrekt bluetooth hanglejátszás filmek alatt?
Tehát egy BT hangszórón hallgatnánk, kábelmentesen.
Ha esetleg van delay, az állítható a menüben, vagy újra kell kódolnom a videóimat?
köszi! -
pube111
senior tag
Ismertek olyan wifi relé modult amit a pi ről lehet kezelni, kapcsolni?
-
rosejbli
senior tag
Simán beírod, hogy
alsamixer
a terminálba és kapsz egy "grafikus" felületet, ahol be tudod állatani.
Itt van is hozzá egy részletes leírás, hogy mi mindent is lehet vele, de neked a legfontosabb, hogy a fel és le nyilakkal tudod állítani a hangot. Menteni semmit nem kell, simán Esc-el kilépsz és megmaradnak a beállítások. -
REMC
friss újonc
Sziasztok!
Van 1 RPI4B-m. Minden ok, csak a jack hangerejét nem tudom sehogy állítani!
Rengeteg minden működik, de ez nem, igaz nem vagyok profi LINUX.
Segítene valaki? parancsból, python3-ból is próbáltam:
- amixer set PCM -- 50% hibát generál
- python-alsaaudió-val import alsaaudio hibát generál
- pyglet-tel import pyglet player=pyglet.media.Player() hibát generál
- és minden verzió kudarc.
Köszönöm a segítséget előre is -
zambozoli
aktív tag
Sziasztok!
Van egy RPi4B-m és egy ideje nem tudja használni a node a ttyACM0 portot, emiatt persze nem mennek a zigbee-s eszközeim se Domoticz alatt. Hogyan tudom megnézni mely szoftverek hasnálják ezt a portot.
npm ezt adja vissza:
pi@pi:/opt/zigbee2mqtt $ npm start
> zigbee2mqtt@1.17.0 start
> node index.js
Zigbee2MQTT:info 2021-01-04 20:49:48: Logging to console and directory: '/opt/zigbee2mqtt/data/log/2021-01-04.20-49-47' filename: log.txt
Zigbee2MQTT:info 2021-01-04 20:49:48: Starting Zigbee2MQTT version 1.17.0 (commit #07cdc9d)
Zigbee2MQTT:info 2021-01-04 20:49:48: Starting zigbee-herdsman (0.13.46)
Zigbee2MQTT:error 2021-01-04 20:49:48: Error while starting zigbee-herdsman
Zigbee2MQTT:error 2021-01-04 20:49:48: Failed to start zigbee
Zigbee2MQTT:error 2021-01-04 20:49:48: Exiting...
Zigbee2MQTT:error 2021-01-04 20:49:48: Error: Error while opening serialport 'Error: Error Resource temporarily unavailable Cannot lock port'
at Znp.<anonymous> (/opt/zigbee2mqtt/node_modules/zigbee-herdsman/dist/adapter/z-stack/znp/znp.js:136:32)
at Generator.next (<anonymous>)
at /opt/zigbee2mqtt/node_modules/zigbee-herdsman/dist/adapter/z-stack/znp/znp.js:27:71
at new Promise (<anonymous>)
at __awaiter (/opt/zigbee2mqtt/node_modules/zigbee-herdsman/dist/adapter/z-stack/znp/znp.js:23:12)
at SerialPort.<anonymous> (/opt/zigbee2mqtt/node_modules/zigbee-herdsman/dist/adapter/z-stack/znp/znp.js:134:49)
at SerialPort._error (/opt/zigbee2mqtt/node_modules/serialport/node_modules/@serialport/stream/lib/index.js:198:14)
at /opt/zigbee2mqtt/node_modules/serialport/node_modules/@serialport/stream/lib/index.js:242:12
npm ERR! code 1
npm ERR! path /opt/zigbee2mqtt
npm ERR! command failed
npm ERR! command sh -c node index.js
npm ERR! A complete log of this run can be found in:
npm ERR! /home/pi/.npm/_logs/2021-01-04T19_49_48_652Z-debug.log
pi@pi:/opt/zigbee2mqtt $ ls -l /dev/serial/by-id
összesen 0
lrwxrwxrwx 1 root root 13 jan 4 20:10 usb-Texas_Instruments_XDS110__02.03.00.18__Embed_with_CMSIS-DAP_L1100HQH-if00 -> ../../ttyACM0
lrwxrwxrwx 1 root root 13 jan 4 20:10 usb-Texas_Instruments_XDS110__02.03.00.18__Embed_with_CMSIS-DAP_L1100HQH-if03 -> ../../ttyACM1
pi@pi:/opt/zigbee2mqtt $ test -w ttyACM0 && echo success || echo failure
failure
Köszönöm!
-
Troy.
addikt
Engem érdekelne, hogy ki milyen külső házat használ HDD/SSD-hez.
üdv.
-
elmo
aktív tag
Ez itt ni:
-
Tarokk79
aktív tag
Ez logikus. Gyári 15W-os tápom van (3A).
Azt olvastam, hogy a 2,5"-os HDD-k olyan 3-4W-ot fogyasztanak (max 0.9A), de a 3,5-esek ennél jócskán többet.
Az RPI4-ről meg azt olvastam, hogy 3-4W a fogyasztása (0.85A).
Ha két 2,5"-os HDD-t raknék rá, akkor még talán oké, de a 3,5"-ossal már lehet eggyel is gondban lennék.
Jól látom? -
emilll
tag
válasz
wassermann #40510 üzenetére
Nem gondolom, hogy 2méter túl messze lenne, pláne ha megtalálta, de eltávolítottam, fél méterre raktam a Pi-től, újra csatlakoztattam, újra csatlakozott, de az audio menüben továbbra sincs más csak Audio meg HDMI
-
emilll
tag
Sziasztok! Bluetooth csatlakozással kapcsoltban lenne kérdésem: csatlakoztattam egy bt fülest. Megtalálta, párosította, viszont azt írja, hogy csatlakoztatni az audio menuben tudom. Azt már megtaláltam, hogy az audio menu a hangszórón jobb kattal előjövő választék: HDMI, Analog és ez alatt kellene lennie a párosított bt fülesnek. De nincs. Ez a kettő van, semmi más. Hogyan tudom beállítani, hogy a hang a bt fülesen keresztül szóljon?
-
elmo
aktív tag
Kipróbáltam a hdsentinel-t, de sajnos nálam nem ismeri fel a külső dokkolóba helyezett WD hdd-t. Szerintetek írjak az info@...-ra?
pi@pi:~$ sudo HDSentinel/hdsentinel-018-arm
Hard Disk Sentinel for LINUX console 0.18.8675 (c) 2019 info@hdsentinel.com
Start with -r [reportfile] to save data to report, -h for help
Examining hard disk configuration ...
HDD Device 0: /dev/sda
HDD Model ID : ?
HDD Serial No: j565
HDD Revision : 010A
HDD Size : 2861588 MB
Interface : SCSI
Temperature : Unknown °C
Highest Temp.: Unknown °C
Health : Unknown %
Performance : Unknown %
Power on time:
Est. lifetime:
-
ReFleXx
addikt
válasz
Murdock1981 #40505 üzenetére
Papiron nekem is perfect, gyakorlatban kiakad neha csak villog a LED a kulsohazon es ilyenkor csak egy full powercycle segit.
Korábbi drive is igy kezdte, aztan csak felporgott es leallt folyamatosan.Hard Disk Sentinel for LINUX console 0.18.8675 (c) 2019 info@hdsentinel.com
Start with -r [reportfile] to save data to report, -h for help
Examining hard disk configuration ...
HDD Device 0: /dev/sda
HDD Model ID : HGST HTS725032A7E630
HDD Serial No: TF645AY1HPW71L
HDD Revision : GHBZB550
HDD Size : 305245 MB
Interface : SAT Standard SCSI/USB/ATA
Temperature : 27 °C
Highest Temp.: 52 °C
Health : 100 %
Performance : 100 %
Power on time: 551 days, 13 hours
Est. lifetime: more than 1000 days
The hard disk status is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found and there are no spin up or data transfer errors.
No actions needed.
-
-
_q
addikt
-
PistiSan
addikt
Régen jártam erre, akkor még a pi4 csak microsd kártyáról indult, amit átmásoltunk a hdd-re és módosítottuk az fstabot hogy a hdd-re mutasson és onnan induljon a rendszer.
1. Ez a módszer tivábbra is működik?
2. Gyári image már tud olyat hogy ha újra akarom húzni a rendszert, akkor csak 1db hdd kell az usb portra és bootol is a rádugott hdd SD kártya nélkül?Nem követem napi szinten a topicot, néha frissítem a rendszert raspbian, meg a firmware-t is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest