- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_q
addikt
NVMe melegszik úgy tudom, ami nem kedvezne az amúgy se hűvös Pi-nek, emellett nem hiszme hogy indokolt lenne sata foglalút megoldással ellentétben a nagyon gyors sebesség egy Pi-nél, még sok asztali gép/laptop se használja ki (persze mérete miatt ideális, de akkor már egy M.2 is elég lenne).
-
Keem1
veterán
Az eMMC-vel nem csak ez az egyedüli "probléma". Attól eltekintve, hogy gyorsabb, mint az SD, a célja még ugyanaz. Médiafájlok tárolása. Valószínűleg egy 4K videót kellő sebességgel kiír, de egy rendszer üzemeltetésekor keletkező adatváltozásokat ez sem tud igazán megfelelő sebességgel kezelni.
Szerintem valamelyik későbbi generációban elérhető lesz a kártyafoglalattal átellenben a Pi alján az NVMe csatlakozó (az sem kizárt, hogy nem az alapváltozatban, hanem valamelyik extra kiadásban), amivel már kellően kicsi, kis fogyasztású, ám nagy kapacitású és teljes értékű SSD csatlakoztatható a mostani megoldásnál kényelmesebben (az USB-s külső ház, amiben az én SATA SSD-m van, tök jó, de nem kifejezetten kényelmes), az SSD minden előnyével együtt (TRIM, SMART, kiemelkedő sebesség rendszer alá is).
A Pi túlsó szélére kitett NVMe csatlakozóval bőven belefér egy 80 mm hosszú SSD, és a vastagsága (amennyivel magasabbra kell beépíteni egy házban) is csak alig fog növekedni emiatt. -
cog777
őstag
válasz
t72killer #38691 üzenetére
Ha a fogyasztas nagyon szamit, akkor megfontolhatod az esp8266/esp32 hasznalatat. Lehet azokat is pythonban programozni.
Az elobbi 60microA-t hasznal alvo uzemmodban. Az esp32-t kijelzesre es szerverre hasznalom a "pet" projektembenhomersekletet a kertben, padlason, nappaliban.
Tervben van a foldnevesseg merese a kertben .. => mikor kell ontoznom -
_q
addikt
válasz
V.Stryker #38692 üzenetére
SATA III 6 Gbit/s, USB3.0 5 Gbit/s-ot tud. Fontos az 1 Gbit/s többlet? Raspberry-hez van SATA HAT panel amivel kapsz csatlakozót.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Van valami olyan jól támogatott alternatívája a raspberrynek, aminek van sata portja, hogy ssd-ről futhasson a rendszer?
-
válasz
cog777 #38690 üzenetére
, a melegedés, főleg miután ennek is berendeltem egy armor bordaházikót, nem téma, a fogyasztás, pláne idle-közeli viszont nagyonis. Előfordulna, hogy egy öregedő, névlegesen 70Wh-s powerbank etetné, amit nem mind1, hogy 1.x vagy 3W-al szívsz.
Bár az is lehet - miután a 3b+-t nem adom el - az ilyen helyre az öreget rakom be, némi kompromisszummal.
-
-
válasz
cog777 #38682 üzenetére
Hűtéssel-fogyasztással kapcsolatban: mostanra már akkor az itt emlegetett "béta firmware" az aktuális?
Egy ilyen, elméletben 4.8A-es autós töltővel is lenne etetve alkalmasint - vannak egész jó USB-C kábeleim, de őszintén még nem teszteltem őket, mennyi feszültség esik rajtuk, ha beindul a komolyabb fogyasztás.
-
-
-
cog777
őstag
válasz
t72killer #38681 üzenetére
Nalam jol muzsikal mar egy eve az RPi4-en a passziv hutes (utalok minden mozgo alkatreszt), driver-t is javitottak rajta amiota kiadtak. A hazban kicsi terhelessel 45-50 fokos.
Programozasra hasznalom, ott az sd kartya limitacioja miatt (ssd utban van mar) nincs teljesen kihasznalva.Mondjuk videokat nem jatszok le rajta, igy nem tudom az milyen terhelest csinal...
Hatranyat nem nagyon latom, mert ez tamogatja az USB 3-at, igy gyorsabb az adatatvitel es a halozat kezeles is. Vezetekes neten 170 MB/s-t tud (ennyi a netes limitem), sokszor a laptopom a wifi driver miatt gyengebben teljesit. :/
-
-
Elgondolkoztam a 2GB-os Pi4-en, az egyik kedvenc boltomba kaptam egy 10EUR-s ajándékutalványt, így effektíve 32€-ból kijönne. Akartam egy második 3B+-t, kérdés van-e bármilyen hátránya ennek a modellnek az elődhöz képest?
A 4GB-os lenne a királyság, de az majdnem 2x ennyibe kerül és kérdéses, h kihasználnám-e, uis alapból nem PC-nek lesz használva a gép, a legkomolyabb feladata 4k hevc videók visszajátszása lenne.
-
_q
addikt
Sziasztok!
Valaki próbált wordpress-t futtatni raspberryn, majd utána elérhetővé tenni helyi hálózaton kívülről egy adott domain alatt? Docker, cloudflare, letsencrypt amit használni szeretnék a megoldáshoz első körben.
-
Előjött egy régi jelenség: a Youtube nem enged keresni, mert "API key expired".
A gond az, hogy a netes megoldások nem működnek, mert nincs olyan beállítási felület, ahol ki lehet kapcsolni az API key-t.
Tudtok erre megoldást?
Köszönettel: MaCS
-
gojko.m
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
-
-
-
gojko.m
senior tag
válasz
t72killer #38670 üzenetére
"Áramot eleget kap?"
Attól függ mennyi az elég neki. A táp kimenete 3A-es.
Egyébként, volt egy harmadik tv is, amivel először jól működött a pi 4. Viszont azon a tévén is voltak furcsaságok. 720p és 1080p/50Hz felbontások megfelelőnek tűntek. De mégsem volt tökéletes, mert néhány villogó, fényesebb képpont megzavarta az összképet. -
-
gojko.m
senior tag
Nincs szerencsém ezzel a Pi 4-gyel...
Valami történhetett a HDMI kimenettel, mert több TV-n is próbálva, nincs kép. Pontosabban, egy régebbi SHARP készüléken fekete a képernyő. Egy másik LG TV-n - micro SD kártya nélkül - "maszatosan", zöldesen látszik a boot loader: [kép]
Ha benne van a microSD, akkor vagy azt az üzenetet kapom, hogy nincs jel, vagy néhány pillanatra zöldesen bevillan a kép az op. rendszerből. Raspbian, Ubuntu, LibreELEC esetében is ugyanez a helyzet. Config.txt szerkesztésével is próbálkoztam ezen videó alapján: [link]
Lehet, hogy tönkrement a HDMI kimenet? -
. Annyi mondjuk itt nem lesz.
#38666: NMEA GPS-hez
Poénból magyarul rákerestem és hopplá: kiadta, hogy RS485 kell hozzá, ahogy pár töredékes angol forrásban találtam. - Remélem a max3485 programozásban nem tér el nagyon ettől.
-
válasz
cog777 #38661 üzenetére
, jól értelmezem, h a soros-oldalról akár 15v is ugrálhat rajta, a pi felől meg marad a 3.3? Érdekes, a konkrét cuccnál, amit linkeltem, cs 5V-ig írja, bár ezzel lehet a pi-oldalát értette
: "Support 3.3 V and 5V signal control and compatibility"
#38662:<<
, noigen. Nem dugjuk direkt 230V-ba se a pi-t
-
-
cog777
őstag
válasz
t72killer #38658 üzenetére
Szerintem mennie kellene, itt az adat tablazata a MAX3485-nek:
[link]
Valoszinuleg tapot is kaphat az rpi 3V-os tap vezetekrol.EZ mar jobban magyaraz, koreaiakra lehet szamitani
Max aram loket 250mA lehet, ahogy en ertelmezem.
"Driver Short-Circuit Output Current IOSD VOUT = High or Low, −7V ≤ VOUT≤ 12V- - ±250mA" -
válasz
cog777 #38657 üzenetére
"This module features:
All the chips we guarantee are brand new imported industrial-grade chips, which can reach a distance of thousands of meters.
The ESD protection with plus or minus 15KV
3, chip driver is set rate, reduce EMI, and reduce caused by the improper matching cable terminal signal reflection, making the error-free signal transmission rate is as high as 500 KBPS.
A receiver that has a unit load of 1/4 is an impedance that supports multiple communication and allows for a bus that is connected to no more than 128 devices.
5, industrial-grade chips working temperature can reach to 40 ° to + 85 °.
6, this module can be hot plug, no other 485 chip heat plug is dead phenomenon.
The power supply is used with the tantalum electrolytic capacitor, and the double capacitor is used for high low-frequency power filtering
Using double transient suppression diode, the over-voltage protection performance is excellent
9, 10 Ω current protection resistance, patch designed to improve 485 signal integrity
It has terminals and welded lead holes, easy to debug and fixed wiring, and welding leads can improve the reliability of the signal
The RS485 and the TTL signal are all single-sided, ensuring the quality of the signal and improving signal integrity
Spread copper over large areas to prevent signal interference
It has 2.54 interval hole welded hole for your secondary development
It has the M3 screw hole which is quite commonly used now, and the installation is convenient and reliable
15, have 120 Ω termination resistor, can make short sub R16 can termination resistor
16, with power supply and RXD, TXD signal, receiving and receiving
The Angle pin is introduced to facilitate testing
Support 3.3 V and 5V signal control and compatibility"
Ezt írja. A speckó-táblázat kvázi üres.
-
cog777
őstag
válasz
t72killer #38656 üzenetére
Valami rejtelyes oknal fogva nem jelenik meg a mobil verzios aliexpress oldal, igy nem latom az adatlapot sem hogy 5v vagy 3v-os verzio.
Kis kutatas utan az interneten, az talaltam hogy a 3v-os verziot siman ra lehet kotni az RPi-re. Nincs szukseg driverre, de engedelyezni kell a raspi-config-gal.
-
Sziasztok! Túlfeszvédett RS485-ös portot hogy lehet legktghatékonyabban varázsolni a pi3b+-ra?
Ez az apróság működhet vajon, a megfelelő gpio tüskékre kötve? Kell hozzá extra driver?
-
Fisha
őstag
válasz
wassermann #38646 üzenetére
Köszi mindenkinek a választ. Akkor ezek alapján nem vetem el ezt az opciót sem. Mérlegelem a helyzetet.
-
golya87
őstag
Sziasztok!
Van közületek valakinek tapasztalata rendszámfelismerő rendszerrel mondjuk RPi-n? Lenne pár kérdésem, hogy egyáltalán van-e értelme gondolkodni rajta. Társasház+szekcionált garázskaput szeretnék modernizálni, mondjuk OpenALPR alapon.
Előre is köszönöm! -
Zhiend
csendes újonc
válasz
cog777 #38644 üzenetére
Ezt mikor először próbáltam, nem működött, de gondoltam újra ránézek és most perfektűl megy a gépezet
Végül annyit csináltam, hogy teljesen le töröltem mindent az SSD-ről, majd az útmutatót követve megkerestem az idVendort és az idProductot, amit a rendszer adott neki a csatlakozást követően, majd hozzáadtam a cmdline.txt-hez az usb-storage.quirk sort és az egész OP-t át másoltam reboot után SD Copierrel az SSD-re. Mostmár egyből be bootol a rendszer.Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget
-
Keem1
veterán
Ezért lenne jó egy scriptekkel teletolt client-side-app helyett inkább egy PHP+MySQL+Apache webszerverről (akár távoli tárhelyen, akár helyben, LAN-on egy külön szerveren) megjelenített kész "pure" HTML, amit a webszerveren PHP állít elő és küld a kliensnek (Pi).
Ha előttem állna ez a harci feladat, én kb. ilyesmiben gondolkodnék.
"Tudtommal HDMI + USB kapcsolattal. Elég sok touch-os HDMI kijelzőt lehet kapni Pi-hez."
Igen, ezt kb. sejtettem, de nem nagyon találkoztam még ilyennel (ami nem egyenlő azzal, hogy nem is létezik). -
A kliens oldalra áttolt erőforrásigényes dinamikus renderelés az, ami nem igazán működik egy gyenge 1-2 magos CPU-n, mikor a háttérben próbál több szálon scriptből képeket letölteni. Egy hagyományos html oldalt röhögve ki tud szolgálni.
"egy nagyobb, HDMI-s érintőmonitor vajon hogy viszi át az inputot "
Tudtommal HDMI + USB kapcsolattal. Elég sok touch-os HDMI kijelzőt lehet kapni Pi-hez.
-
Keem1
veterán
Én is egyetértek a többiekkel, egy helyesen bekonfigolt Pi wifin keresztül simán megoldja, a többi már inkább programozás (szintén nem lehetetlen, csak ma divat inkább erőből hardvert tolni valami alá, mint okosan programozni).
A Pi üzembiztonsága Raspbiannal példás, nálam hetek óta megy (kikapcsolás/újraindítás nélkül, egyébként pedig hónapok óta), rengeteg időzített feladat (backupok, adatgyűjtés, bizonyos weboldalak feltérképezése, róluk szükséges adatok statisztikai gyűjtése), néha webes felületen ránézek, de példásan teszik a dolgukat a taszkok.
Amiben nem vagyok biztos, de ebben a többiek majd állást foglalnak, hogy egy nagyobb, HDMI-s érintőmonitor vajon hogy viszi át az inputot (érintések). A Pi-nek van saját touch-os csatija erre, de tudomásom szerint kicsi, elég kezdetleges touchscreenek vannak rá.
-
Fisha
őstag
Sziasztok!
Némileg spéci taskra keresek megoldást, és felmerült a rapsberry (vagy más sbc) is. Tudtok segíteni egy kis véleményezésben, hogy jó-e erre, érdemes vele vacakolnom?
A feladat: egy boltban egy kis állványra kirakott érintőképernyős monitor, amin a vásárlók nézegetik a termékeket. Ez gyakorlatilag egy weboldal megjelenítését jelenti. Szóval a következőket kell tudnia:
1. üzembiztos működés napi 12 órában
2. egy modern weboldal megjelenítése szabványosan, megfelelő sebességgel
3. az érintőképernyős monitor kezelése
4. hálózatkezelés, lehetőleg wifin, hogy ne kelljen még egy kábellel vacakolniJó erre? Vagy vegyek valami mini pc-t?
Előre is köszi a segítséget.
-
cog777
őstag
Ez valami USB3-as fix, lehet hogy megprobalhatnatok: [link]
Tobben irtak hogy USB2-vel mukodott csak a kulso ssd de ezzel a fix-el okes. -
_q
addikt
válasz
Zhiend #38639 üzenetére
Ja, hogy nem te raktad bele. Akkor szerintem nem lehet szétszedni, legalább is a többséget biztosan nem. Érdemesebb szerintem máskor külön megvenni az SSD/HDD-t és egy külső házba beletenni. Ha jól emlékszke olcsóbb, ha elromlik nem kell az egészet kidobni, elég csak a házat vagy a tárolót cserélni, márészről ezek a gyárilag összerakott külsp tárolók plusz beépített funkciókkal vannak ellátva, ami néha jó néha viszont hátrány lehet.
A pendrive jó ötlet, azzal az USB port hibája kizárható. Ha van otthon régebbi HDD-d akkor pár ezerért vehető külső ház, azzal is ki lehet próbálni.
-
Zhiend
csendes újonc
Hát nem igazán van másik házam, meg ez egy készen vett külső SSD (external) és nem tudom hogy ezek bonthatóak egyáltalán? (Soha nem voltak ilyen ketyeréim.) Esetleg még azt tudom megpróbálni, hogy kerítek egy 3.0-ás vagy nagyobb Pendriveot, aztán megpróbálom azzal, jelenleg nem igen jut más az eszembe.
-
_q
addikt
válasz
Zhiend #38637 üzenetére
Most nézem lehet az enyém se 3.0 hanem 3.1: [link] Akkor ez se hiszem, hogy baj lenne. Viszont az elmondottak alapján 2 dolog lehet szerintem a háttérben. Egyik a külső ház, a másik a pi usb3.0 portja. Első körben ha esetleg akadna másik házad (ami nem ugyan ez), akkor azzal jó lenne kipróbálni, illetve valahogy az USB3.0 csatlakozót megnézni jól működik-e.
-
_q
addikt
válasz
Zhiend #38635 üzenetére
Lehet eddig félre értettem. Tehát neked nem a raspberry USB3.0 portjával van akkor gondod, hanem amit rákötsz azzal, de csak akkor ha az egy USB3.0-ás eszköz?
A táp akkor biztos nem gond.
Én USB3.0 külső házat használok HDD-vel a raspberry USB3.0-ás portján és az megy gond nélkül.
-
_q
addikt
válasz
Zhiend #38633 üzenetére
Esetleg kitudod próbálni más külső meghajtóval és/vagy házzal? Lehet nem támogatja a külső meghajtó ház az USB3.0 bootolást. Mivel a lépéseket jól csináltad, innentől szerintem hardveresen kellene cserélgetni az elemeket.
Azt próbáltad már, hogy ha USB2.0-ról bootolsz vagy SD kártyáról, akkor pl egy pendrive-ot rakni az USB3.0 portba, hogy egyáltalán működik-e?
Milyen tápegységet használsz? Gyári 15W-osat?
-
_q
addikt
válasz
Zhiend #38629 üzenetére
Ez alapján csináltam: [link] Illetve amit nem említ a cikk, hogy egy SD kártyán le kell frissíteni a rendszert és onnan a *.elf és *.dat fájlokat átmásolni az SSD/HDD boot partíciójára és felülírni az ott lévőket. Erre azért van szükség, mert ha direktbe az SSD/HDD-re írod ki a Rasberry OS-t, akkor még egy májusi image kerül rá, ahol nem volt támogatva az usb boot teljes egészében, illetve az még egy korábbi eeprom verzióhoz való. Viszont az új eeprom-hoz és a teljes USB boot-hoz az új fájlok kellenek.
A *.elf és *.dat fájlok hibájára amúgy azért nem gondolok, mert USB2.0-án megy azt írtad, ami szintén usb boot-nak felel meg. Ezen kívül semmi mást nem csináltam.
Lépések:
1. Megcsináltam a cikk alapján az eeprom frissítést: [link] (06.15 dátumúnak kell legyen, jelenleg az a stabil kiadás)
2. SSD/HDD-re is kiírtam a Rasbian imager-el az SD kártyára is kiírt verziót (lite vagy desktop)
3. SD kártya ki Pi4-ből, be laptop/pc kártyaolvasóba és windows-os gépen lemásoltam a *.elf és *.dat fájlokat a boot partícióról
4. SSD/HDD-re rámásoltam a *.elf és *.dat fájlokat a boot partícióra windowson gépen, felülírva az ott lévőeket
5. SSD/HDD-t kötöttem a Pi4 USB3.0 csatlakozóba, SD kártyát nem dugtam be. -
cigam
titán
-
Keem1
veterán
válasz
cog777 #38620 üzenetére
Sokkal gyorsabb, mint az SD kártya. Memory -> SSD nálam 360-420 MB/s, LAN-on keresztül 80-110 MB/s.
Én nem bántam meg az SSD-t, bár az enyém SATA3-as egy USB3 házikóban (Samsung 860 Evo 1 TB).Ja várj, azt nem tudom, hogy ez igazi SSD-e. Ehhez próba vagy teszt kéne. Keress a neten hozzá write/read teszteket. Ha ilyen 300 MB/s (megaBÁJT per sec) értékeket találsz, akkor igazi SSD.
-
cog777
őstag
Szerintetek az ilyen USB3 ssd (SanDisk Extreme PRO 128 GB Solid State USB) megfeleloen mukodne RPi4-el? Ugy ertem ez igazi ssd, igy sokkal gyorsabb mint az sd kartya?
[link]
Igy megsporolnam az atalakito arat. Ahogy nezem, ez lenne a legolcsobb ssd megoldas. -
Zhiend
csendes újonc
Sziasztok!
Még új vagyok a Raspberry Pi felhasználóinak világábán és épp ezért a segítségeteket kérem.
Van egy Raspberry Pi 4 Model B gépem, amelyről szeretném ha az operációs rendszer SSD-n futna. (NAS lesz belőle elsősorban)
Van egy ADATA S600Q külső SSD-m melyre rá is tettem a rendszert, valamint megoldottam a bootolást is. Egyetlen egy problémám van: USB 3.0-ról szinte be se bootol a raspberry, viszont USB 2.0-ról azonnal betölt a rendszer és hibamentesen fut minden.Esetleg van-e valami ötletetek, hogy mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Raspberry Pi 3 B+ Raspbian Kodival elég lehet fullhd videó lejátszásra?
-
A problémám a következő:
Adott egy PI 3B, rajta Raspbian, azon egyebek mellett Kodi meg NodeRED. Menne is szépen -- egy ideig.
Pár nap után a Kodi képe már nem jelenik meg a tévén, Yatse-al sem tudom irányítani.
Az SSH és a NodeRED viszont megy szépen, tehát maga a rendszer él. Ha így újraindítom, persze használhatóvá válik a Kodi is -- amiben mellesleg a képernyővédő is ki van kapcsolva.
Hol lehet e jelenség kulcsa?
Köszönettel: MaCS
-
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy smb -n keresztül nem érem el a raspbiant.
Alapból a pi mellett létre van hozva egy user. Ezt a user-t felvettem a smb -be adva neki jelszót. A /user/home -alatt létre lett hozva egy FTP könyvtár / ebbe mennek a torrentek /
Ezt a könyvtárat szeretném a belső hálózatban smb -n keresztül elérni.
Az smb.conf -ba kiegészítésként alulra beírtam ezt:
[megosztas]
path = /home/user/FTP/files/shared
writeable=Yes
create mask=0777
directory mask=0777
public=noA WORKGROUP átírva a hálózatnak megfelelőnek.
Amikor megpróbálok távolról hozzáférni a mappához bekéri a felhasználóneve és jelszót, de mégse enged be.
Van javaslatotok, hogy mit rontok el? -
-
Mire gondolsz? Lehet külön-külön az összes gpio-t zenerrel védeni a túlfeszültség ellen, meg ellenállással a túláram ellen, vannak is erre kész megoldások, pl ez itt, de nem nagyon hallottam, hogy használja valaki, egyszerűbb odafigyelni és nem félredugni.
A motorvezérlőket diódával szokták védeni, de a szervóknál erre szerintem semmi szükség, mert a belső elektronikája erre fel van készítve. -
y@g4n
tag
válasz
wassermann #38599 üzenetére
Elég szomorú, köszönöm!
Egy jóféle ilyen védőáramkört tudsz mondani esetleg? A jövőben nem szeretnék ilyenbe belefutni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Jogász topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Mac mini (2023 with M2)
- GAMER PC - RYZEN 5 5500 / ASUS RTX 2060 / AORUS 16GB DDR4 / 512GB SSD / 500GB HDD
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest