Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecogame
veterán
válasz Vigyorka #34059 üzenetére
Raspbian rendszer
Samba fájlmegosztás, mert alapból az NFS csak Linux eszközök között működik.
ext4 fájlrendszer tökéletes lesz.
Transmission helyett pedig rTorrent + ruTorrent-et javaslom.
[ Szerkesztve ]
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
Fecogame
veterán
válasz Vigyorka #34061 üzenetére
Webes felület van, az teljesen jól használható.
Samba-t nem bonyolult konfigurálni, pl. ez a leírás teljesen rendben van.
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
válasz Vigyorka #34070 üzenetére
Kis olvasni való.
W10 home verzió nem tartalmazza az NFS támogatást, csak a pro verzióval lehet bepippantani.
Persze ettől még telepíthető külső gyártó programja, ami elérhetővé teszi az NFS szervereket home verziókon is. pl. [link]Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
Yoshida
aktív tag
válasz Vigyorka #34074 üzenetére
lementeni le tudod, nekem visszatöltésnél access denied volt párszor már, pi user winscp-n kevés neki, vagy valami plusz beállítást be kell pipálni vagy nem tudom. Sajna csak kitapasztalás útján ismerem a winscp-t...
Az működött, hogy lementettem, editáltam (ne a win notepadjával csináld, legalább notepad++ legyen), feltöltöttem új néven, majd a cp parancsal ssh alól felülírtam az eredetit.
Lényeges, hogy a transmission-t le kell állítani előtte! Ellenkező esetben az induláskor beolvasott értékeket visszaírja a file-ba.
februárban telepítettem utoljára trans-t ezt írtam fel:
------------
|Transmission|
------------
sudo apt-get update && sudo apt-get install transmission-daemon
config miatt le kell állítani:
sudo systemctl stop transmission-daemon
sudo nano /etc/transmission-daemon/settings.json
rpc-port user, pw ezek fontosak. whitelistet is hozzá adni a local ip range-et. ,192.168.1.* (ha más gépről is el akarod érni a web felületét)
sudo systemctl start transmission-daemonelővigyázatosságból ezeket futtatom, mert régebben baj volt nélküle:
transmissionban, ha letöltés kezdetekor permission denied:
sudo usermod -a -G debian-transmission pi
sudo chgrp debian-transmission /home/pi/transmission[ Szerkesztve ]
-
válasz Vigyorka #34074 üzenetére
Pi 4 -en a WEB-s felület nem elérhető.. /http://192.168.1.255:9091/.
Ezen a címen nem is lesz elérhető. Mivel a 255-re végződő címet nem lehet kiadni, azt speciális feladatra (broadcast) használja a rendszer. 1 és 254 között kaphat IP címet egy eszköz.
A sudo systemctl status transmission-daemon.service paranccsal ellenőrizd, hogy tényleg fut -e a daemon.
A konfig fájlodat töltsd fel egy WEB-es szövegmegosztóba (pl. ide) és csak a linkjét másold be ide.
Nem jó ötlet Windows-on szerkeszteni a konfigurációs fájlokat, mert másképpen használja a sorvégjelet mint a linux. Erre olyan szövegszerkesztőt kell használni ami tudja kezelni a kettő közötti különbséget, és el is tudja úgy menteni. pl. notepad++
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
PunkZoli
aktív tag
-
válasz Vigyorka #34365 üzenetére
Próbálgattam beállítani, de nem sikerült...
Kollégának van egy látóasszony topikja. Sokáig nem értettem miért. Most már tudom.
Ha nem árulod el, hogy miket és hogyan próbáltál állítani, könnyen lehet, hogy ugyanazokat fogjuk tippként megadni amit már próbáltál és nem járt eredménnyel.Szóval a config.txt-ben(raspbian-configban) kikapcsoltad az overscan-t? Újraindítottad? Utána változott?
Ahogy már írták a TV menüjében próbáltad állítgatni a képarányt, vagy annak beállításait?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
zsolt_64
senior tag
válasz Vigyorka #34669 üzenetére
Ugye erről az házhelyett alul-felül hűtőbordáról van szó ?
Ha igen akkor hogyan raktad fek l hővezető ragacsokat ?
mindkét oldalon van fólia ezeken.
van 1 ragadós oldaluk, ezt kell feltenni a csipekre, és a másik oldalról is le kell venni a fóliát.
Ja és sokat számit a környezet, jól kell szellőznie.
Ha az enyémre rányitom most az ablakot és betódul a friss levegő -10 fokot esik... -
zsolt_64
senior tag
válasz Vigyorka #34674 üzenetére
Mind a kétoldalt ragacsos a hőelvezető lap.
Hopp ez érdekes nekem, csak az egyik oldal volt ragacsos, értelemszerűen ez ment a csipre, egyébként 2 darabot mellékeltek, és igen lehetett volna nagyobb is.
Azért irom, mert ez kritikus része a bordának. ha el nem jó,vagy elcsúszik stb... akkor az egész mit sem ér.
Nekem még az alsó borda is meleg,pedig csak a csavarokon keresztül kapja a hőt.Tipp: én a csavarok végét bemártottam proci hővezető pasztába, úgy hogy a becsavaráskor kisajtolódott 1 kicsi Igy talán jobb a hőátadás
Hővezető ragacsot meg árulnak itt-ott csak qrwa drága, többe kerül mint a borda
[ Szerkesztve ]
-
zsolt_64
senior tag
válasz Vigyorka #34676 üzenetére
Igen ezeket különböző vastagságokban árulják,amit mellékeltek kb 1 mm vastag volt.
Ennek nyilvánvalóan kissé össze kell nyomódnia, hiszen rugalmas, és akkor van határozott érintkezés.
Emiatt aztán minnél nagyobb annál jobb, illetve nem számit ha kicsi "kilóg" , sőt ott is elvezethet 1 kis hőt. sajnos a mellékelt ragacsaim nekem is mind inkább kisebbek voltak,mint nagyobbak.
Ha kicseréled várjuk az infotJa és szerintem nemigen ajánlatos levenni a bordát,mert akkor oda a ragacs
Azt már le sem merem irni hogy felrskáskor az érintkező felületek alkoholos tisztitása erősen javallott[ Szerkesztve ]
-
zsolt_64
senior tag
válasz Vigyorka #34771 üzenetére
Hát gratulálok, asszem veled értekeztem erről a (qrwa) drága hővezető lapkáról.
Tanulságos, és gondolom, mostmár nem kívánod szétszedni.
Milyen a megvett hőátadó fólia jellege , ragacsos ?, vagy inkább ilyen gyurmaszerű ?
mindkét oldala ragad ?, típusa megnevezése ?
Beültetted a bogarat a fülembe hátha nekem is lejjebb menne a hőmérséklet, csak megvásárolt fólia nélkül nem merem szétszedni...Lehet veszek ilyen 1 mm-est és a pi4-re és a bordára is ragasztok full felületen, lehet hogy az az igazi ?[ Szerkesztve ]
-
zsolt_64
senior tag
válasz Vigyorka #35013 üzenetére
No akkó lehet hogy vihar a biliben az egész , nekem most megy 1.5MB torrent fel,conky van más semmi és 49 C a szobában 25C van
Megfontolandó hogy érdemes-e egyáltalán nekilátni a ragacsolásnak
Asszem előtte futtatni kéne valami stress tesztet... javaslat ?[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz Vigyorka #35016 üzenetére
Csak teszt miatt igaz, nem pedig azért mert Artic nem vált be? Kíváncsi vagyok mit fogsz tapasztalni, a kínai vajon gyengébb minőségű-e.
(#35017) :AMF:
Semmilyen Pi-m nincs még, tehát én úgy alapból a Pi vételén gondolkozok. Amúgy úgy értettem a B+-t, hogy 4B most vagy majd 4B+ ha megjelenik majd, vagy egyik se kell. Igazából hasznos lenne, de kihasználságot is figyelembe véve már más a helyzet. Pi 4 4GB, táp, hűtés, paszta, SD kártya, tehát minden együtt már 30 ezer Ft-ba kerül. Így meg már másként fest ha nincs kihasználva full time, mint sokan itt teszik a fórumon. Szóval egyelőre olvasgatok csak.[ Szerkesztve ]
-
-
sztanozs
veterán
válasz Vigyorka #35387 üzenetére
- passz ez HTTP 404 - tehát a letöltendő fájl nincs ott.
Célszerű megnézni böngészővel, de szerintem valami szerver oldali hiba (vagy update config fájlban van valami elcseszve).[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
-
zsolt_64
senior tag
válasz Vigyorka #35980 üzenetére
Hmm nekem nem írja ki ! pedig várom
Hogyan telepítettél, mert egy időben az alapértelmezett repóbol csak a 17-es jött, és én publikáltam hogy hogy kell 18-ast telepíteni, de utána már a raspbianos csapat is utolérte magát.sudo apt update
sudo apt upgrade
[ Szerkesztve ]
-
zsolt_64
senior tag
válasz Vigyorka #35983 üzenetére
Erről beszélek. Azt én tettem fel, lényege hogy egy másik repository-t is be kellett regisztrálni. Amikor a rapsbianos csapat is feltette a kodi 18-at, én töröltem az extra repót. Én már megvárom a "hivatalost" , azér köszi...
A sudo apt... al sikerült végülis frissíteni ?[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz Vigyorka #38548 üzenetére
Portot nyitottál routeren?
Ezek nem vagyok benne biztos hogy jók lesznek így:
-v /path/to/appdata/config:/config \
-v /path/to/downloads:/maxtor/disk_1/torrent/done \
Helyette valami ilyet kellene:
- /home/pi/qbittorrent:/config
- /maxtor/disk_1/torrent/done:/downloads
Persze legyen joga az 1000-res felhasználónak írni és olvasni ezekhez és létezzenek is ezek a mappák.Még azt nézd meg, hogy a HDD az biztos ilyen néven van-e: df -Th paranccsnál a jobb oldali oszlopban kell látnod mi a neve.
-
sztanozs
veterán
válasz Vigyorka #38550 üzenetére
és az aláhúzottak
-v /path/to/appdata/config:/config \
-v /path/to/downloads:/maxtor/disk_1/torrent/done \
is rendesen be vannak állítva?JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
g.gergo
senior tag
válasz Vigyorka #38548 üzenetére
Ez így nem jó. Ennek megfelelően paraméterezd.
docker create \
--name=qBittorrent \
-e PUID=1000 \
-e PGID=1000 \
-e TZ=Europe/Budapest \
-e UMASK_SET=022 \
-e WEBUI_PORT=8080 \
-p 6881:6881 \
-p 6881:6881/udp \
-p 8080:8080 \
-v /etc/docker/qbittorrent/appdata/config:/config \
-v /media/NAS/Media:/downloads \
--restart unless-stopped \
linuxserver/qbittorrentAmint látod, nálam a downloads könyvtár a /media/NAS/Media könyvtárra mutat. Magyarra lefordítva a qbittorrent app-on belül, ahol latod, h downloads, az valójában nekem a Media könyvtár.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Vigyorka #40269 üzenetére
Nem jó jó helyről próbálod szedni. Te innen szeded:
containrrr/watchtower
Ahol a containrrr egy user aki készített egy konténert a watchtower-nek és megosztotta a világgal- de úgy tűnik nem rakta bele az arm verziót
Neked inkább ez kellene - vagy hasonló. Rengetegen készítenek konténereket:
talmai/rpi-watchtowerszerk: Úgy látom az első lenne az egész project készítője.
[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
válasz Vigyorka #40290 üzenetére
Tedd fel a portainer-t először:
docker volume create portainer_data
docker run -d -p 9000:9000 -v /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock
-v portainer_data:/data portainer/portainer
utána a pi ip címe a 9000-es porton tudod elérni. pl:
192.168.1.48:9000Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DIGI kábel TV
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mini-ITX
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs