- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
shtirley #40180 üzenetére
Amit ott leírtam. Ennél többet nem tudok. Rádugsz egy külső lemezt, amire menteni szeretnél. Emelet szinten elindítod a scriptet, és ugyanabba a könyvtárba lementi a rendszert egy image fájlba. Csak SD kártyás mentést teszteltem (ill.itt mások is), de pendrivle-ról még nem mentettem vele, így nincs letesztelve. Lehet probléma nélkül működik, lehet belefutsz valami hibába.
Egy másik megoldás lehet, hogy telepíted a TimeShift-et. Viszont ennek a visszatöltéséhez egy működő rendszer kell. Vagyis egy szűz rendszert kell kézzel feltenni, és onnan futtatva a timeshift-et visszatöltheted a testbeszabott, beállított rendszert.
Ugyanakkor nem hiszem el hogy 10 percre ne lehetne kikapcsolni. Akár napok is eltelhetnek a helyreállítással, ha elromlik a pendrive. Szerintem ennyi leállás még belefér, de te tudod.
pvt.peter
Akkor dugj rá egy monitort, billentyűzetet, és nézz rá mit ír ki, egyáltalán elindul-e a grafikus felület. -
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Raspbian-hoz létezik valami virtuális környezet? XP-t, vagy win2000 kellene rajta futtatnom, de virtualis gépként.
Van erre valami megoldás?
Illetve ha nincs, akkor Rpi3-ra fel lehet varázsolni az xp-t?Köszi előre is mindenki segítségét!
-
jézusom
addikt
válasz
body007 #40183 üzenetére
Ez oké, én at is fogom rárgni magam ezen, de ez nem így működik nálam. Persze most a linuxot is meg akarom tanulni, de az okos otthon a lényeg, ezért vagtam bele. Csak a linux miatt nem fogok szkriptelgetni, inkább hasznalok windowst.
Most az okos otthon miatt kell linuxot tanulnom nem bánom, de autót vezetni se azért tanultam hogy vezethessek, hanem hogy eljussak a-ból b-be -
-
Az a baj azzal amit csinálsz, h így nem lesz megértve mit csinál. Sajnos (nem sajnos) az alapokkal kellene tisztába lenni (pl.: cd parancs, nano, sudo, pár apróság) és utána mókolgatni a rendszert. De értem a hozzáállásod (én is kezdtem valamikor és örültem ha segítenek) de én teljesen fordítva ültem (ülök) a lovon - először keresek aztán kérdezek
-
_q
addikt
Persze itt nem is erre gondoltam, hogy valaki nem ért hozzá és többszöri nekifutásra kell magyarázni. Én is teljesen kezdő vagyok, szoktam hozzátok segítségért furdulni és igyekszek viszonzni is a segítséget. Amire céloztam az az, hogy több tanácsod is kapott amit vagy elolvasott vagy nem, de többnyire nem fogadott meg ahogy észrevettem (pl.: anydesk-es komment nálam kicsit a
kategória).
-
válasz
jézusom #40174 üzenetére
Nagyon nem értjük egymást
Ez azért lehet, mert a
/etc/xdg/lxsession/LXDE-pi/autostart
egy fájl, és nem egy program. Az/etc/xdg/lxsession/LXDE-pi/ könyvtárban vagy egy autostart nevű fájl
.
Ezt kell szerkeszteni. Szerkeszteni pedig úgy tudod, hogy a terminálba bemásolod az alábbi parancsot:
sudo nano /etc/xdg/lxsession/LXDE-pi/autostart
A végén nyomsz egy ENTER-t. Jól tippeltél, ez a parancs emelt jogosultsággal elindítja a nano nevű szövegszerkesztőt, és betölti a paraméterként megadott fájlt. Ha mindent jól csináltál, akkor ezt látod:
A végére, egy új sorba beírod, hogy
@qbittorrentCTRL+O (
nem nulla, hanem o betű!) kombinációval elmented a fájl módosításait. Ekkor megkérdi hogy abba a fájlba akarod menteni, amit megnyitottál? Nyomsz rá egy ENTER-t, majd CTRL+x billentyűkombinációval kilépsz a szerkesztő programból.
Most jön a nagy kísérlet: Mi történik újraindítás után?Ha ilyen részletességgel írtad volna le, mikor hol akadtál el, akkor sokkal hamarabb végeztünk volna.
_q
Én sem ennyi tudással születtem, sok év(tized) kellett ehhez a kevéskéhez is. Viszont jól emlékszem arra, hogy amikor kezdőként semmit nem értettem. Nagyon jólesett ha valaki segítséget, útmutatást adott, hogy az alapokkal tisztába jöjjek.shtirley
Futó rendszerről valóban nem a legoptimálisabb, de meddig tart dugni egy PC-be, és ott lemásolni pl az usbit-el?
A futó rendszerről, az összefoglalóban is említett script készít mentést, pár megkötéssel.
Mentés után célszerű azonnal újraindítani, ill. a visszatöltéskor figyelni kell hogy át kell méretezni a visszaírt rendszer partíciót, mivel mentéskor csak a valós foglalás közeli méretére csökkenti a lemezképet. -
sonar
addikt
Sziasztok,
Környékemen hirdetnek használtan egy 1 éves RPi4-et (4GB)
Mire érdemes figyelni? Van vmi teszt amivel a lehető legjobban le lehetne tesztelni?üdv: sonar
-
-
válasz
jézusom #40169 üzenetére
#40158-ban írták az Anydesk-et, te meg válaszképpen írtad, hogy este kipróbálod.
Mindkettővel a Raspberry grafikus felületét éred el távoli pc-ről a helyi hálózatodban. Olyan mintha egy ablakban látnád azt, mit látnál a Raspberry-re dugott monitoron, és helyi egérrel/billentyűzettel tudod is vezérelni, mintha ott ülnél elötte. -
válasz
apeelme #40164 üzenetére
Egyet megnéztem:
jellyfish-120-mbps-4k-uhd-hevc-10bit.mkv
Amikor nem pufferel akkor simán megy
Szal 1 mp puffer 3 lejátszás (ami röcc mentes). Az asztalimon úgy akad mint a húzat (i5 4590, linux mint). Az oldal meg szívat, a köv. videót 100 kB/s-el tölti szal ha lejött (1 óra, az előző 1 perc volt) megnézek egy 100 mbps-est (és h264): jellyfish-100-mbps-hd-h264.mkv -
jézusom
addikt
puttyval szenvedtem ssh-n, de már lényegtelen, hiába Írkáltam, nem tudom mi volt a baj, boztos jó volt a könyvtár szerkezet, de már nem számÍt. Egyelőre megy a qbit, azt nem tudom meddig.
Most az auto indÍtáshoz beÍrom ezt:sudo nano /etc/xdg/lxsession/LXDE-pi/autostart
ez valami szöveg szerkesztő
és akkor oda@qbittorrent
és ha elmenetem akkor lesz neki autostart?A végét nem értem, nem tudom mi ez az anydesk, meg minek a vnc?
-
válasz
jézusom #40147 üzenetére
Ott kellett karakterenként beÍrni ahol a szövegben meg kellett adni a letöltési útvonalat.
Ragyogó példa. Csak azt nem tudjuk meg, hogy
- melyik program
- milyen szövegét
Így nem tudok mit mondani rá.linuxon nem tudtam kiderÍteni a fileszerkezetet
Mert a beépített fájlkezelő, ami kísértetiesen hasonlít egy mezei "intéző"re, nem mutatta mi hol van? Nem mellesleg már be is linkelted, hogy a külső merevlemezt automatikusan a /media/pi/ alá csatolta, az 500GB_usb könyvtárba (gondolom ez a lemezed neve). Vagyis a /media/pi/500GB_usb alatt van valahol a torrent könyvtárad.
Igen, az jó lesz ha csak egy fut, de már olvasom hogy találtál magadnak egy harmadikat ...
A gui autostart kb úgy néz ki, hogy szerkeszteni kell az
/etc/xdg/lxsession/LXDE-pi/autostart
fájlt és bele kell tenni, hogy mit akarsz elindítani, eseteden:
@qbittorrent
pl.
sudo nano /etc/xdg/lxsession/LXDE-pi/autostart
Nem használok GUI-t, most nem ugrik be, hogy GUI alatt hogyan tudsz emelt jogosultságokkal szerkeszteni.pvt.peter
Első körben egy fájlrendszer ellenőrzés/javítás.
sudo touch /forcefsck
sudo rebootAztán a dmesg-el nézd meg miket üzen a kernel, van-e ami hasfájása.
draco31, jézusom
Nem értem ezt az anydesk mániát.
- a qbittorrent-nek van WEB-es felülete, miért kell egy plusz programmal vacakolni?
- a raspberryOS-ben ott van alapból a (Real)VNC, csak be kell pippantani, és pöc-röf működik. -
totron
addikt
Raspbi általi 4G wireless router - vitt már valaki végbe ilyen projektet? Mennyire volna kifizetődő ilyen alapokra építkezni? Elsősorban nem KIT megoldásra gondolok.
-
DEGU83
tag
Jelenleg most nincs málnám, az lenne a kérdésem hogyan valaki próbálta a Google stadiát? Úgy tudom a chromium codece támogatja.
-
apeelme
addikt
válasz
body007 #40163 üzenetére
Jól hangzik csak ehhez kellene tudnom hogy mekkora a bitsűrűség azoknál a fájloknál. Nagy kérés lenne hogy ezek közül megnéznéd valamelyik nagyobbal (~50-100Mbs): https://jell.yfish.us/
-
draco31
veterán
válasz
jézusom #40154 üzenetére
Nem olvastam vissza teljesen, meg amatőr is vagyok.
Nekem is egy Pi lett a torrent megoldóm, szintén qbittel.
Automata indítást én nem csináltam meg, hanem van az Anidesk nevű távvezérlő. Azt telepítettem a Raspbian-ra, indul a rendszerre, nem kellett ezt beállítani. Így kb. bármiről be tudok lépni, és indítani a dolgokat. -
apeelme
addikt
Sziasztok!
Rpi3b üzemel (egy külső 1TB-os vinyóval és deluge + SAMBA + miniDLNA szerver szolgáltatásokkal) most itthon Raspbiannal. Beújítottam egy 4K-s TV-t és rájöttem - utólag - hogy sajna ezt az adatfolyamot nem bírja a HDD/USB/ETHERNET együttes. Most olyan alternatívát keresek ami olvasásban kiszolgálja a 2160p-s filmek bitsűrűségét a fent említett szolgáltatásokkal együtt. Első körben RPi4-re gondoltam mivel itt már nincs megosztva az USB és az ETHERNET csati errőforrásilag abból is valami kis RAM-os verziót. Jól ötletelek vagy van valami más alternatíva kártyapc piacon?
Köszönöm a segítséget! -
pvt.peter
őstag
Háát nem tudom, hogy mi az ami elromlott, de szinte minden szolgáltatás működik, kivéve az "ablakozó" rendszer, emiatt nem megy a Teamviewer és emiatt nem ad képet a VNC sem.
De ahogy írtam, betudtam lépni PuTTY -on keresztül, tehát ha vki tud vmi okosságot amit ezen keresztül tudok ellenőrizni vagy beállítani, akkor ne tartsa magában -
jézusom
addikt
Távolról el lehet indÍtani ezt a guis qbittorrentet? Most oké hogy működik, ha bekapcsolom kézzel helyileg, de van amikor újra kell indÍtani a pit, és a torrent leáll...
-
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Még múltkor történt áramszünet és azóta bolond a RP3 -m.
VNC -vel ha csatlakozni próbálok, akkor ezt kapom: "Cannot currently show desktop".
PuTTY -al betudok lépni, viszont raspi-config -nál nincs a Display Options / Resolution menüpont után következő listában a "Default Monitor preferred resolution" lehetőségen kívül más elem
A boot/config.txt szerkesztése sem vezetett sikerre, hiába szerkesztettem, nem vezetett semmilyen eredményre sem, kipróbáltam többféle opciót is.
Ötlet, hogy mit kellene még beállítanom / megnéznem?
Köszi a helpet.
-
jézusom
addikt
Megint floodolok, de muszáj Írnom! Ez a qbit működik
Köszi szépen mindenkinek, de nem ússzátok meg, van még pár tervem
-
jézusom
addikt
Megnéztem ntfs, a jogoknál bárki/bárki/bárki. Ott kellett karakterenként beÍrni ahol a szövegben meg kellett adni a letöltési útvonalat. De ezt a winscp-vel már látom szépen! De a linuxon nem tudtam kiderÍteni a fileszerkezetet, csak laptoppal.
Először a deluget tettem fel, de ott egy csomó mindent be kellett volna állÍtani, aztán át tértem inkább erre a transmissionre. Nézek parancsot leállÍtom mindkettőt vagy uninstallálom, és megnézem hogy megy fel guiból. -
válasz
jézusom #40143 üzenetére
Úgy nehéz segíteni, hogy "azt hiszem"... Nézd meg!
Több parancssori segítséget kaptál, hogy ellenőrizheted milyen jogosultságokkal csatolta fel a rendszer a merevlemezt. De ezt GUI-n a fájlkezelővel is megnézheted.Segíteni akarunk, de valamiért nem hagyod, így frusztráció lesz a vége(nem működik ez a sz.r).
És ne innen onnan mazsolázz! Ha van egy probléma, várd meg a megoldását, ne a klienst csereberéld, mert az káoszt okozhat. Pl. Most egyszerre megy több torrent kliensed is? Hol kellett karakterenként begépelni az útvonalat? Neked logikusnak tűnhet a kérdés, de mi nem látjuk miket csináltál eddig, pontosan mire gondolsz, mikor ezeket leírod. -
jézusom
addikt
Azt hiszem ntfs, erre még pcről torrenteztem cuccokat, de nem baj, ha formázni kell. Sőt másik hdd-t is ki tudok próbálni.
Az a helyzet, hogy ez a rpi nem napi használatban van, azt szeretném, ha mindig futna a zenéim, filmjeim megosztásával smb-vel, és ha kell távolról irányÍtva torrentezne. Ugyanis nem akarok a pi-vel vacakolni, hanem laptopot meg rendes pc-t használok napi szinten. Nyilván amit használok egyéb dolgokra naponta azon nem akarok torrentet futtatni.
Nem találtam lehetőséget a guis torrentre, rákerestem, hogy rpi torrent, és ilyen démonos klienseket dobott. De most örülök, megnézem a rendes telepÍtést. Egyébként akár mi is a fájl szerkezet, az smb ment róla. -
Razzul
őstag
válasz
Razzul #40113 üzenetére
Befutott egy húzott procival végzett teszt is a hivatalos ventilátorról. Hát ez eléggé aggasztó. Úgy tűnik, hogy a ház kialakítása miatt az eszköz nem tud elég levegőt átmozgatni a hűtőbordák felett, hogy overclockolt körülmények között is hűvösen tartsa a processzort.
Gyári órajellel nincsenek ilyen problémák, de ki az aki nem facsarja ki a málnáját?
Nézelődök még a hűtések között.
-
jézusom ...
Kezdjük a kályhától.
- Milyen fájlrendszert használsz a külső lemezen?
- Ha GUI-val tetted fel, és monitorra dugva, billentyűzettel, egérrel használod, akkor miért nem a GUI verziót tetted fel a torrent kliensből? (Preferences -» Add/Remove software) -
jézusom
addikt
nah párszor neki futottam ma. Annyi változás történt, hogy most nem permission denied, hanem simán idle... És nem kér jelszót, amit nem értek mert úgy van beállÍtva elvileg,
"rpc-authentication-required": true
,nekem a raspberrin van rendes gui, úgyhogy ha lenen rendes látható torrent amit el tudok érni távolról, az is jó lenne nem akarok itt a transmissionnel feltétlenül szórakozni. Nem hiszem hogy ez fog menni. Van olyan lehetőség?
-
dew28
aktív tag
Itt a karacsony, nekem pedig tul sok mindent kell kerulgetnem itthon, szoval ha valakit erdekelne egy Pi-acryl-rack, akkor most itt a lehetoseg!
Pros:
Debrecenben szemelyesen ingyen odaadom barkinek, vagy ha valaki a postakoltseget kifizeti, akkor annyiert el is kuldom barhova
Cons:
Csak ami a kepen is latszik, tehat a Pi-k felfogato kis csavarjait nem tudom hozza adni. -
jézusom
addikt
Na most megfogtál! A pi-be alapból a "pi" felhasználó névvel jelentkezek be. Most a transmissionnek vane külön usere azt nem tudom. Megnézem mi szerint állÍtottam be.
Azt hozzá kell tennem, hogy van még egy parancs ami talán jó lehet, hogy egy whitelist szerint megadja a cÍmeket ahonnan elérhető lesz a pi, meg ott elvileg mappát is be lehet állÍtani. De nekem a whitelist false, nem is akarom beállitani, mert több helyről el akarom érni, elég az user/pass. -
Keem1
veterán
válasz
jézusom #40132 üzenetére
Ki most az ownere amúgy a foldernek?
ls -l /media/pi/500GB_usb/torrent
A 777 jog nem ám a "legszebb".
De amúgy a megfelelő command rá:sudo chmod -R 0777 /media/pi/500GB_usb/torrent
Most nem igazán emlékszem, hogy a transmission saját user alatt fut-e, de pl a qBitTorrent igen, létrehoz egy qbuser-t és azzal fut. Tehát a service csak úgy ér el dolgokat, ha ennek a usernek van hozzá accesse.
-
jézusom
addikt
válasz
jézusom #40130 üzenetére
ezzel a parancscsal próbáltam:
chmod 777 /media/pi/500GB_usb/torrent
Nem vezetett eredményreHogy lehetne jogot adni neki?
Találtam egy megoldást de sajnos hiába átÍrtam "root"-ra a usert amit Írt, viszont még Ír valamit "modify the /etc/fstab folder " nekem nincs ilyen a szövegben ami elő jön asudo nano /etc/init.d/transmission-daemon
parancsra
Valahogy a mappámnak akarok jogot adni, de lehet, hogy tévúton járok. -
draco31
veterán
Rákerestem most, hogy vannak-e frissítések a Raspbian-ra. Talált is mindenfélét, összesen 480 MB, 65db frissítés.
Használva annyira van, hogy Anidesk-el távvezérlem, és torrentezés megy rajta. Rendben működik, bár kb. 2 hetente újraindítom, mert annyira belassul.
Érdemes telepíteni a frissítéseket, vagy hagyjam? -
jézusom
addikt
Köszi, ezért szeretek itt lenni, mert nálam sokkal okosabb emberek vannak,
Most vissza keresem hogyan is kell jogot adni a mappámnak.NAME MAJ:MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINT
sda 8:0 0 465,8G 0 disk
└─sda1 8:1 0 465,8G 0 part /media/pi/500GB_usb
mmcblk0 179:0 0 14,9G 0 disk
├─mmcblk0p1 179:1 0 256M 0 part /boot
└─mmcblk0p2 179:2 0 14,6G 0 part /
itt benne van az 500as hdd, remélem megtalálom hozzá a parancsot -
Keem1
veterán
válasz
jézusom #40128 üzenetére
Fizikailag? Vagy csak felmountolva?
Attempt #1:
lsusb
Ez kilistázza az USB vezérlőket (nem csak a HDD-é)Aztán a partíciók:
ls -l /dev/disk/by-label/Aztán a diszkek, rajtuk az egyes partíciók, és ha van, mount point:
lsblkMég megnézheted ezt is, itt csak a felcsatolt filesystemeket látod, szabad hellyel együtt.
df -hSzükséged van még valamire?
-
jézusom
addikt
válasz
jézusom #40123 üzenetére
NEm lehet, hogy rossul adtam meg a könyvtárat, ahol a letöltéseim lennének? Az a baj hogy szöveggel kell beÍrni hova töltse, és nem tudom gondolom elÍrok egy betűt már nem jó.. Honnan tudom pontosan, hogy milyen mappáim vannak karakter pontosan? Vagy hogyan lehet neki kitallózni? Ez agyrém hogy Írjam be és találjam el karakter pontosan...
Vagy ha beÍrm hova töltsön, akkor létrehoz egy mappát? -
Keem1
veterán
válasz
Fecogame #40119 üzenetére
Erről jut eszembe... bár állítólag a külön tápos házakban elvben nem állíthatók le a lemezek, de melyik a jobb, ha a HDD lemeze állandóan, éjjel-nappal pörög, vagy a használatkor felpörgetés, aztán leállítás?
Rég volt ilyen szinten dolgom HDD-vel, a laptopomban csak SSD van, az asztali gépben pedig ugyan van egy HDD is, de azt ritkán használom.
A Pi-hez is eddig csak egy SSD kellett, de a 2 TB-os SSD már túl drága lett volna, ezért vettem másodlagos storage-nak HDD-t. Így összesen van 1 TB + 2 TB, ami egyelőre bőven elég lesz mindenre is
(NAS-ként és saját felhőként is használom a Pi-t; ezért esett a választásom az egyébként nem olcsó USB 3.1-es RAID-et is támogató kétlemezes bayre) -
Keem1
veterán
Srácok, a jelenleg csak tápként használt USB-C port használható adat+táp viszonylatban is?
Az van, hogy most, hogy a rendszerem faszán gyors lett az SSD boot miatt (szárnyakat kapott
), beszereztem egy USB 3.1-es kétlemezes RAID házikót és egy WD 2 TB-os HDD-t is. Kell a tárhely, na
A jó kis storage bay-hez jár egy nagyon zsír 3A-es tápegység, meg egy USB C kábel. A cél az lenne, hogy a Pi-t ezen keresztül lássam el árammal és adattal is. Így gyakorlatilag az elméleti 4 kábel (1 USB-C táp + 1 USB SSD + 1 USB HDD + 1 LAN) helyett ideális esetben 2 kábelem lenne (1 LAN + 1 USB-C táp/SSD/HDD).Szerintetek így működhet? Nagyon fasza lenne, ha igen.
-
azbest
félisten
válasz
bollokcs80 #40115 üzenetére
a hdmi verzió csak arról szól főleg, hogy mire tesztelték, mekkora sávszélességet bír el. Lehet, hogy az 1.4-es kábellel is működik a 4k 60Hz, ha elég jó.
Viszont ahhoz, hogy ne csak 4k 30Hz legyen, kell egy config.txt beállítást is aktiválni.
Úgy olvasom ez bekerült a raspi-config segédprogiba is, de akár kézzel is bele lehet írni [link] -
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok!
A Pi4-nél mit kell tudnia micro HDMI kábelnek, hogy átvigye a 4K-s videót? Van itthon egy kábelem elfekvőben, de nem tudom mit tud. A felirata:
AWM STYLE 20276 80C 30V VW1 HDMI
A Pi3 1.4-es HDMI kábeléhez veszek egy átalakítót, azzal mit tudok kihozni belőle? -
Razzul
őstag
válasz
Razzul #40050 üzenetére
Végre van értelmes teszt a hivatalos ventilátorról.
Azt hiszem ezzel el is dőlt, hogy melyik hűtés lesz a nyerő. Ez a párezer forintos kis megoldás is hűvösen tartja a lapot, ennél nem kell több.
-
jézusom
addikt
Hát rohadjak meg hogy a jelszavakkal szopok. Most a deluge elfogadta ugyan a gyári passt, de nem érek vele semmit, mert csomó mindent be kéne állÍtani, és nem megy. Viszont fel raktam a transmissiont és mi történt? Hát bassza meg nem fogadja el a jelszót, amit beállÍgtottam
Mint ha valami vÍrus direkt ezt csinálná...
-
jézusom
addikt
Hát gyerekek van még gondom. Az smb megosztást elérem droid boxról meg gtelefonos kodiról is, igaz nem az smb-ben hanem a zeroconf fül alatt(nem is értem) de működik. Viszont a windows total commander meg intéző se látja! Ez miért lehet?
-
-
jézusom
addikt
-
tendetiti
tag
Raspbery PI 4B bol ki lehet valahogy csalni 4K 50 Hz videojelet?
-
-
jézusom
addikt
Köszi! Sikerült!
yt videot is néztem hozzá, meg közben fordÍtottam egy leÍrást, kettőből összehoztam
Most smb van, domoticz most jön. Az volt már fent ott a zigbeevel szoktam szÍvni. Amúgy olyan gondok voltak, hogy egyszerűen a parancsokat nem ismerte. Aztán volt hogy vissza kellett lépnem egy parancsot utána ment, vagy a leÍrás hibás volt egy szóköz kimaradt meg ilyenek. Sajnos nem értek ezekhez a parancsokhoz, full noob vagyok a linuxhoz, de azért most kisilabizáltam
Remélem ezek a samba beállitások megmaradnak majd. Tényleg, hogy lehet backupolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest