- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buncaman
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, hátha tudtok segíteni.
Van egy Pi4-em, 2GB-s verzió. LibreElec fut rajta.
Szeretném megoldani, hogy torrentezni is tudjon, de addonok között erre lehetőséget nem találtam.https://github.com/thoradia/thoradia
Ezt a megoldást találtam, de nem működik, amikor felraknám, azt mondja Python 3 kell hozzá, amit a rendszer nem támogat.Van ötletetek, hogy hogyan oldhatnám ezt meg? Persze azt tudom, hogy Raspbiannal egyszerűbb lenne, csak nem akarok újra telepítgetni, hanem ha van egy egyszerű addonnal megoldani a dolgot LibreElec-ből futtatva.
Illetve arra van addon, hogy webes felületen elérjem a Pi-t, pontosabban a cél a torrent addon elérése lenne.
Előr eis köszi!
Üdv,
Buncaman -
Buncaman
tag
válasz
Fecogame #40600 üzenetére
Köszönöm az ötletet!
Főleg a torrent kapcsán, megkönnyíti az életem ez az opció, nekem új.Raid eredeti terv szerint a rasoberry kezelné, az usb3-asokon lennének a HDD-k, és a tükrözést elvileg tudja kezelni.
Ahol ezt a megoldást láttam, ott multimédia szerver volt a kis gép.Ahogy írtad, az nekem is kérdéses, hogy mennyire terhelné az meg a procit, hogy ennyi mindent kezel. (Torrent, samba, Kodi, minden adat kétszeri írása (bár a beolvasás gyorsabb lesz))
Kodi amúgy nem biztos hogy kell rá, függ attól, hogy a kövi tv be tudja e olvasni a sambarol a filmeket.
Illetve jelenleg van egy R4-em, amin Kodi fut TV okositas gyanánt.
Valószínű, hogy azt fogom "átalakítani".
Abban 32GB-s sd kártya van. 4G RAM ami bőven elég, de kicsit egyszerűbb hűtése van.
A kérdés tényleg a proci terhelés és hőleadás. -
-
Buncaman
tag
Sziasztok!
Lenne egy projektem, de nem teljesen tudom hogyan valósítsam meg. Ebben kérném a segítségeteket.
Egy Rapsberry Pi4-ből szeretnék egy NAS szervert építeni, ami torrent, illetve házi multimédia szerverként szolgálna. (meg persze adattárolás és backup)
Szerintetek az működőképes lenne-e, ha:
- 64GB-s SD kártyán futna hozzá mondjuk egy ubuntu szerver OS
- 2x2TB külső HDD-t RAID-1 be raknám. USB 3.0-n lenne 1-1 csatlakozva.
- Fájl eléréshez más eszközről logikusan csak samba kell.
- Torrentezéshez meg valamilyen távoli asztali elérés kellene Linuxok között, ennek utána járok.Szerintetek ez megvalósítható?
Esetleg van tippetek hogy hogyan induljak neki?Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Z790 Dark Hero + intel 14900k
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest