- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
válasz
Márton #40536 üzenetére
Persze, szinte mindennel működik, ha Tasmota van rajta.
Onnan kezdve akár saját appot is írhatsz rá MQTT parancsokkal. Nálam ez a terv. Van már két Pi Zero W-m (egyik itthon, másik anyáméknál), ezek a saját smarthome projektem hubjai.
Egyelőre még a Sonoff motyókon nincs fenn a Tasmota, még csak a Google Home és Samsung Smart Things appokkal vezérlem, de ez csak addig, míg a saját leprogramozott vezérlést megírom.
Én most a Zerok által vezérelt csengőt tervezek, de még nem találtam hozzá meg mindent, sőt, valójában még semmitDe amúgy nem kell sajátot se írni, elég a Home Assistant is egy csomó mindenre.
Hogy miért saját? Mert én nem beállított időpontok alapján, hanem élethelyzetek alapján akarom vezérelni. Ha besötétedik (weather api alapján), akkor kapcsoljon fel a kültéri lámpa és gördüljön le a redőny. Ha hazaérek (pl. wifire felcsatlakozik az órám vagy a telefonom), akkor kapcsoljon be a belső világítás a lakásban, stb.
Jók ezek a hangvezérléses dolgok, de ezek max marketingre jók. Nem valós élethelyzetre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- AKCIÓ - INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-12400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM -1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- Gamer PC - R5 5500, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Asztali PC , i5 10400F , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Garancia! GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3070 / B550 / 32GB 3200MHz /1Tb + 512Gb NVMe / 600w!
- Gamer PC! i7-13700k/32gb DDR5/RTX 4080/1tb SSD/Garancia/Beszámítás/
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest