- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tört angolságú YouTube videók kedvenc főszereplője a /home/share.
-
kovbandi82
őstag
A
ls -all /home/ftpuser
parancsra csak a "sudo" tag hozzáadásával adott vissza valamit, konkrétan ezt:
drwx------ 3 ftpmnt ftpmnt 4096 Jun 17 07:56 .
drwxr-xr-x 5 root root 4096 Jun 19 22:49 ..
-rw-r--r-- 1 ftpmnt ftpmnt 220 Jun 17 07:55 .bash_logout
-rw-r--r-- 1 ftpmnt ftpmnt 3523 Jun 17 07:55 .bashrc
-rw-r--r-- 1 ftpmnt ftpmnt 5290 Jun 17 07:55 .face
lrwxrwxrwx 1 ftpmnt ftpmnt 5 Jun 17 07:55 .face.icon -> .face
drwxrwxrwx 11 ftpmnt ftpmnt 4096 Jun 20 00:02 FTP
-rw-r--r-- 1 ftpmnt ftpmnt 807 Jun 17 07:55 .profile
(ugye több ftp felhasználóm van, az első csak példa volt)
Nem konkrét leírás alapján telepítettem, simán asudo apt-get install vsftpd
parancs segítségével, majd az /etc/vsftpd.conf filet módosítottam:
# Example config file /etc/vsftpd.conf
#chown_uploads=YES
#chown_username=whoever
#xferlog_file=/var/log/vsftpd.log
#xferlog_std_format=YES
#idle_session_timeout=600
#data_connection_timeout=120
#nopriv_user=ftpsecure
##async_abor_enable=YES
#ascii_upload_enable=YES
#ascii_download_enable=YES
#ftpd_banner=Welcome to blah FTP service.
#deny_email_enable=YES
#banned_email_file=/etc/vsftpd.banned_emails
#chroot_local_user=YES
#chroot_list_enable=YES
#chroot_list_file=/etc/vsftpd.chroot_list
#ls_recurse_enable=YES
listen=NO
listen_ipv6=YES
anonymous_enable=NO
local_enable=YES
write_enable=YES
local_umask=007
anon_upload_enable=YES
anon_mkdir_write_enable=YES
dirmessage_enable=YES
use_localtime=YES
xferlog_enable=YES
connect_from_port_20=YES
chroot_local_user=YES
secure_chroot_dir=/var/run/vsftpd/empty
rsa_cert_file=/etc/ssl/certs/ssl-cert-snakeoil.pem
rsa_private_key_file=/etc/ssl/private/ssl-cert-snakeoil.key
ssl_enable=NO
#utf8_filesystem=YES
user_sub_token=$USER
local_root=/home/$USER/FTP
allow_writeable_chroot=YES
userlist_enable=YES
userlist_file=/etc/vsftpd.user_list
userlist_deny=NOEzután a
sudo useradd ftpmnt
létrehoztam egy új felhasználót, megadtam a jelszavát, majd létrehoztam a home mappájában az FTP mappát. Ebbe a következő paranccsal csatoltam fel a meghajtót a /etc/fstab fájlban:UUID=d12d6dcc-f8b5-426f-99ce-e62ceb9a8751
/home/ftpmnt/FTP ext4 defaults,auto,users,rw,nofail 0 0
Igazából ennyi. Ezután próbáltam a jogosultságokat állítgatni, de semmi sem változott. -
-
Longeye
tag
Igen, így jártam 1 vagy max. két hete. Külön kellett utána mókolni.
Háromszor is nekifutottam az image elkészítésének, mert elsőre azt hittem, én néztem el valamit, de ugyanaz lett az eredmény.
Grafikus felületű beállításokkal sem volt teljesen rendben, végül futtattam araspi-config
programot, azzal sikerült mindent rendesen beállítani.Nem tudom mi lehetett a baj, mert néhány hónapja ugyanígy csináltam és akkor még rendben volt.
-
sztanozs
veterán
-
Oké, én talán, te meg biztosan tudjuk, értjük, hogy mit, miért. Ezt inkább csak egy működő alternatívának szántam, nem feltétlen követendő példának.
Tyson5
Most kipróbáltam, és elég volt az .ovpn fájlt megadni, de user/pass nélkül nem engedett tovább. Beírtam két kamu adatot, így már létrejött a beállítás, és egyből csatlakozott is:Viszont a Hyperbackup képes automatikusan elindítani/leállítani ezt a kapcsolatot?
-
Nortonor
tag
Köszönöm, jó lett. A feliratot is aktualizáltam.
Viszont valamit nem értek, bár még csak most ismerkedem jóformán az egész rendszerrel. Ugye itt a kijelzőn is 44/880 GB-ot mutat, de egy darab fájlt még nem másoltam az SSD-re. A fájlkezelőben is hasonló a helyzet, a 879,1-ből 834,4 Gb szabad, szóval itt is kijön kb. a 44
Viszont a GParted-ben 15,13 Gb-ot jelez foglalt tárhelyként, ami még mindig fura, tekintettel arra, hogy tényleg semmit nem másoltam még a meghajtóra.
A partícionálásnál szúrtam el valamit? -
zmaster
csendes tag
Magán a pi-n van tárolva minden. De lényegtelen mert már IP-re címezve is "szórakozik". Azt hiszem szerver feladatokra nem ideális a zero2w (pedig csak egy qbittorrent és smb share futna rajta). Muszáj valami i5 xxxT alapú szerver vas után nézni. Ez meg jó lesz retro emulátornak vagy a fene tudja, meguntam a szívást vele
-
intuicio
aktív tag
Szia!
Köszi a választ, és a segítséget!Most épp ez az FM-Transmitter egy régi Androidos telóba van bedugva, de sajnos már az akksi se bírja tovább mint 1 nap (állandó töltésre meg nem igazán raknám, mert nagyon melegszik az akku), ezért váltanám le rpi-re.
Már nagyon rég a fiókban porosodik, mert amire használtam anno (Kodi) azt most már felváltotta egy nvidia Shield pro készülék. Ergo ne porosodjon, hanem legyen használatban
Szóval, most egy Nexus 20.2 Kodi van rátéve . Ott hogy lehet kodin belül internet rádiót indítani? Eddig csak film addonok voltak feltéve. Gondolom internetes rádiónál máshogy van.
Az, hogy időzítve is legyen kell hozzá vmi scriptet is heftülni.
Igen. Én is így tervezném, de nem értek hozzá, hogy mit kellene beírni, és mindezt hová, mert Kodi alatt nem hiszem hogy lehet scriptet futtatni.--------------------------------------------------------------------------------------------
#46982 cigam
2023-11-15 09:51:15
Nagyon köszi neked is a helpet! 7végén ezt is kipróbálom.
-
turho
addikt
SMB-t a sok fórumos Volumio3 tipp miatt kapcsoltam be Win11 alatt. Szívnak vele sokat, szóval vagy problémás, vagy ennyi laikus van (mint én).
Ennyi lenne a feladat, pedig nem tűnt nehéznek. 1 db mappa megosztása win11 alatt, ami tele van almappákkal, amik tulajdonképpen FLAC albumok. A megosztásnál nem is volt olyan opció, hogy adjak meg username-jelszó párost. Nekem egy mezei otthoni Win11 van, így vettem friss telepítéssel a laptopot win11-gyel, egy db user van, GAZDA névvel, arra ha kattintok, belép a winbe.
Amúgy a DIGI modemünk után van egy ASUS egyszerű router, a DIGI LAN-ját osztja a lakásban, mezei DHCP. Ezen az egy hálózaton van a Pi4b, a mobilom és a laptop is. Minden wifin. (100 Mbit megvan, stabil a méretes DSD fájl lejátszása is BubbleUPNP-n). Tudom távirányítani a Volumio3 -at mobilról is, pc-ről is. BubbleUPNP segítségével tudok zenét küldeni a mobilról.
Most lenne ez a lépés, hogy egy egyszerű megosztást csinálni a laptopon egy zenegyűnteményre, amit lát, tallóz a Volumio, és tudom hallgatni róla.
(És úgy néz ki, eddig beletört a bicskám, nem vagyok nagy expert...) -
turho
addikt
Ma tudom kipróbálni délután, de már kezd hullani a hajam.
Smb1-et engedélyeztem, az se oldotta meg.
Egy normális friss leírással elvileg 10 perc lenne rz a művelet.
Valamelyikőtök nem használja ugyanígy, akinek esetleg működik is?
(Win11 partíció mappájának megosztása Volumio3-mal, ami sikeres, tehát van connect és tallózás?)
(A Volumioban nem parancssoroztam semmit) -
-
Undoroid
őstag
Szia!
Ezt most kihagynám...egyrészt az Angol miatt, másrészt most nem akarok kísérletezgetni! Végre már be szeretném indítani üzemszerűen az összeállításomat úgy, hogy a Gpio-n keresztül kap betápot és az SSD is csatlakoztatva van! Szereztem erre egy csatlakozóval ellátott sodrott Réz (26AWG-es) kábelt, ami megfelelő lehet! Remélem, hogy elegendő lesz a keresztmetszete?! Ez utóbbi holnap kiderül...
-
-
cog777
senior tag
"ssh-n terminálba lehet python scriptet irni"
VS Code-al ssh-n keresztul meg lehet nyitni konyvtarakat/projekteket es azokat szerkeszteni.
Csinaltam mar ilyet, nagyon kenyelmes, olyan mintha helyben dolgoznal. Pythonnal, Godottal es C++-al is mukodik. (Meg tobb gigas nagy c++ projektet is megnyitottam es forditottam igy - ez nem RPi-n tortent persze.) -
-
Köszi! Utánnaolvasok az ssh kulcsnak. Amúgy egy Synology menti rá a fontosabb dolgokat:
drwxr-xr-x+ 6 nobody users 4096 jún 25 22:52 .
drwxrwsrwx+ 3 pi users 4096 jún 24 22:06 ..
drwxr-xr-x+ 8 nobody nogroup 4096 jún 25 22:52 Config
drwxr-xr-x+ 4 nobody nogroup 4096 jún 24 22:07 Control
drwxr-xr-x+ 3 nobody nogroup 4096 jún 24 22:39 Guard
drwxr-xr-x+ 5 nobody nogroup 4096 jún 25 22:52 Pool
-rw-r--r--+ 1 nobody nogroup 4096 jún 25 22:52 storage_statistics.db.4
-rw-r--r--+ 1 nobody nogroup 3072 jún 24 22:06 synobkpinfo.db
-rw-r--r--+ 1 nobody nogroup 0 jún 24 22:06 SynologyHyperBackup.bkpi
-rw-r--r--+ 1 nobody nogroup 1674 jún 25 22:52 _Syno_TaskConfig -
betyarr
veterán
van egy pár:
119.29.29.29
1.2.4.8
101.226.4.6
180.76.76.76
tcp://223.5.5.5
tcp://223.6.6.6
tcp://8.8.4.4
tcp://202.14.67.4
tcp://202.14.67.14
tcp://202.130.97.65
tcp://202.130.97.66
tcp://168.95.192.1
https://1.1.1.1/dns-query
https://1.0.0.1/dns-query
tls://8.8.8.8
tls://8.8.4.4
tls://dns.google:853 -
betyarr
veterán
úgy értem az rpi-n mérek gyenge le-feltöltést,a többi eszközön rendben van.speedtest-cli.ha az adguard-ot adom meg dns-nek a routerben,akkor esik vissza és megnő a ping is.amint google dns-t állítok be,akkor megy rendesen.
minden eszköznek az adguard dns-e a dns,a routerben a dhcp-re van beállítva.a wan-nál google van megadva dns-nek a routerben. -
Jól fut, ami fut, a lag nem annyira jellemző, főleg, ha a gpio-ra kötött gombokkal irányítod, viszont sok játék nem indul el emulátorban, vagy van ami kilép, tehát inkább az emulátor kompatibilitása a probléma.
(Ha esetleg szükséged lenne a házra gombokkal, hangszóróval, keress meg, én szét fogom szedni amit építettem, mert nincs kihasználva.)
-
Keem1
veterán
Köszönöm, ez az ami nekem kell
Más... emlékeztek rá, hogy szereztem egy fasza 2 diszkes raid házat? Nos, az automata HDD spindown nem ment vele, manuálisan viszont igen. Sehogy nem jöttem rá miért. Találtam egy alapvetően fasza scriptet is hozzá, de az se ment.
Megvan a megoldás. A smartctl azt mondja, hogy unsupported usb bridge (holott mondom, a hdparm -y tökéletes). Viszont a smartctl a -d kapcsolóval működésre bírható, így végső soron megy az említett script is (serviceként furt), nagyon fasza módon 20 perc után leállítja a diszket.
Jelenleg csak filmek vannak rajta, torrent most nem tölt és nem is seedel, de a script figyeli, hogy van-e a lemezen aktivitás, és ha nincs, akkor állítja le.Szóval megy ez, csak a balfék smartctl gyártói tehetnek róla, hogy hivatalosan nem támogatnak egy olyan házat, ami egyébként kiválóan megy a szoftverük átlal
-
Mathiask
senior tag
"Az a bajom, hogy nem feltétlen akarom reboot-olgatni a rendszert.
Ha be van nyomva a TV menjen a GUI és tudjanak a gyerekek mesét nézni. De közben meg fussanak az egyéb dolgok."Amennyiben az "egyéb dolgok" a háttérben gui nélkül futnak nincs gond szerintem. Nálam is elindul a Pi, kirakja automatán Kodi-t, de amúgy meg fut a roon endpoint is gui nélkül a háttérben.
-
-
Kodit igen, OSMC-t jellegénél fogva nem -- mivel az egy Kodi köré épülő Raspbian, csak nem annyira karcsú, mint a LibreElec. Elvben ott van benne a teljes értékű rendszer, de nem érintetlenül, vannak specialitásai.
Tehát legyen "Raspbian" mind rendszer, és mehet rá minden más!
MaCS
-
Ha évek óta nem volt belőle gond, akkora kockázat nem lehet (plusz ki az aki "poénból" Btk-s bűncselekményt követ el?) A script kölykök meg a robotok megfelelő jelszó házirendel kezelhetők, kitilthatók. Meglepő de gyakran tényleg a 21-es portot használják, de semmi akadálya hogy a 32801-en legyen a szolgáltatás, azt pedig csak a legkitartóbb portscannerek találják csak meg.
Tévedés ne essék soha nem mondtam azt, hogy nem jobb a titkosított, csak azt írtam (tapasztalatból!), hogy annyira nem vészes a helyzet. Olyat sem írtam sehol hogy a Windows-t bárki védelmi megoldás nélkül használjon. Ráadásul gyakran túldimenzionálják egy házi szerverre leselkedő veszélyeket. Sokakat beparáztatnak, és azzal csinál magának feleslegesen bajt, hogy elkezdi biztonságossá tenni. Pl. addig bűvészkedik a biztonság fokozásával, míg végül semmi nem működik, vagy 1-2 lépés átugorva másképpen konfigurál, hogy végre működjön. Aztán tárva nyitva hagyja az ajtót, több kárt okozva mint hasznot. Nem akarom bagatellizálni a veszélyt, de túldimenzionálni sem kell.
A Cloud egy absztrakció, ami legtöbb esetben egy webszerveren keresztül megvalósított fájlkezelés. Nem kezeli a többszálú feltöltést, a megszakadt feltöltések folytatását, a GB-os méretű fájlok kezelése sem megoldott.Sőt! Maga a böngésző sem képes többre.
Oké, lehet én vagyok a megfelelő tudás hiányban, de amíg egy 85 milliárdból gazdálkodó cégnek megfelel... Pedig nekik aztán tényleg nem okozna gondot kifizetni a számtalan jobb alternatívát. Szóval akár privátban - mert itt már eléggé szétoffoltuk - mutass pár olcsóbb(ingyenes!), jobb megoldást.BalanceR
Persze nincs is ezzel baj, de ha már wannacry, akkor nem szabad elfeledkezni a heartbleed-ről ami a titkosítást kompromittálta.
Fecogame
Azthiszem ezt alaposan körbejártuk, köszi a linket. -
Megtennéd, hogy elcsíped a kommunikációmat? Leírni sokkal egyszerűbb mint megvalósítani. Természetesen nem lehetetlen, de megfelelő óvintézkedésekkel nagyon is megnehezíthető, megfelelően biztonságos lehet. pl. nem használok nyilvános internet hozzáférést.
A médiában nem lejárt lemez, évek óta napi szinten mozgatunk GB-okat probléma (és sftp)nélkül. -
djcsabii
csendes tag
Szia!
át tanulmányoztam amit cigam írt, úgy is csináltam ahogy leírta.
A problémát is megtaláltam ami annyi, hogy nem tudom megváltoztatni a mappa jogosultságait mert "írásvédett" (csatolt képek).
Próbáltam terminálon keresztül is parancssorral, de akkor sem hajlandó megváltoztatni.
Lenne esetleg valami ötleted, hogy hogyan lehetne megmódosítani? -
Igen. Próbáltam úgy is hogy a default .recycle-t hoztam létre 777-el, de mégsem oké. Az a baj, hogy ha megemelem a naplózás szintjét, tele lövi (számomra) érthetetlen adathalmazzal ami között elveszik az esetleges ráutaló hibaüzenet.
DIEGO15
Nincs azzal semmi baj. Ha elég türelmes vagy, és tisztában vagy azzal hogy hálózaton keresztül 100Mbit (10MByte/s körül) lesz a sebessége. És minden hálózati tevékenység ezen osztozik. Tehát ha pl. futtatsz egy torrent klienst, és nem limitálod a sávszélességét, könnyen megeheti az egészet, így nem marad kapacitás kiszolgálni a te fájlműveleteidet, a médialejátszódat,...
Persze kordában tartható, a dolog, nekem nagyon sok mindent csinál, és nem okoz gondot a 100Mbit, vagy hogy közös USB buszon van a HDD és a LAN. Egyéni preferencia (türelem), kérdése. -
-
-
mamusz11
tag
cmd-ből próbálom ezt írja -->53. számú rendszerhiba történt. A hálózati elérési út nem található.
a hálózatok menpontból pedig akkor aszokásos nem kér semmi user/pss hanem a Windows nem tud kapcsolatot létesíteni a ezközzel...szerk:
a másik gép nem is látja(be van kapcsolva a hálózat felderítés),pingelni tudom[global]
workgroup = WORKGROUP
wins support = yes
security = user
passdb backend = tdbsam
map to guest = Bad User
log file = /var/log/samba/log.%m
max log size = 500
server max protocol = SMB2
idmap config * : backend = tdb
wins support = yes
[pihdd]
path = /mnt/PiHDD
writable = yes
browsable = yes
guest ok = no
valid users = @users
force user = root
force group = users
create mode = 0664
directory mode = 0775 -
-
mamusz11
tag
Full kezdő vagyok pi témában először elkezdtem csinálni cigam fórumtárs cikke alapján de nem tudtam megnyitni egyáltalán windows alatt a megosztott pi-t.Majd hiába port forwardingoltam böngészőből se nyilt meg ahogyan a cikkben. Szóval kerestem valami basic konfigot hogy csak egy mappát osszak meg az sd kártyáról de így se tudom megnyitni látom, én is hogy semmi biztonság nincs benne de akkor is rá kel jöjjek hogy mit nem csinálok jól
ezért kezdtem ott ahol, ha az működött volna akkor mentem volna tovább..
-
s3toraph
senior tag
Köszi.
Ezt én is nézegettem. Tényleg ennyi volna az ftp elérés?
Mert akkor elvileg felrakom az ftplib-dev és ftplib3 csomagot, a scriptet megírom és felparaméterezem az én szolgáltatói adataimmal, crontab-ba berakom és kész, ahogy írtad. (És akkor már csak egy szolgáltató kell.)
Ilyenkor, gondolom van egy home mappa a szerveren, ahova berakom az index.html-t és a png képeket, majd ide csatlakozok be feltölteni a képeket.
Kérdés, ha az újabb feltöltött képeknek megegyezik a neve az előzőekkel, akkor felül fogja írni, illetve van joga felülírni? Ez lenne a cél, mindig ugyanannyi kép legyen fent a távoli szerveren, változatlanul hagyva a képek neveit és mindig a legfrissebbek, 5 percenkénti frissítési periódussal. -
s3toraph
senior tag
Igen, a biztonság is szempont lenne. Nem vagyok jártas a témában.
Mindenkihez:
Python-hoz találtam egy ftplib csomagot. Ezt használta már valaki?
A tárhely szolgáltatóknál jellemző a bárhonnan történő ftp elérés engedélyezése alapból?
(Python3 programot írtam netbeans-ben, ezt futtatja a crontab, meg a grafikon készítő scripteket.)
A lényeg az lenne, hogy bárhonnan rá tudjak nézni a grafikonokra neten keresztül, és ezt megoldani a lehető legegyszerűbben, a lehető legkisebb háttérismeretet igénylően.
-
Messss
csendes tag
Nem-nem, ezt sem hagytam ki, de azért most lefuttattam megint.
Az a furcsa, hogy elindul a torrent, de a hibával leáll 1,36%-nál.
Azt még nem említettem, hogy a gép, amin dolgozom domainben van, az sambán pedig workgroup = HOME-ot állítottam.
Gondolom nem ez lehet a gond, mivel a megosztást elérem, csak írni nem tudom és a transmission sem megy, ahol nincs ilyen beállítás. -
azbest
félisten
elvileg nincs gond... ami probléma lehet, hogy az okostöltő esetleg nem akar 0.5A-nál többet adni a portjára, mert a "buta" pi és hub táp csatlakozó nem jelzi (ellenállással), hogy nagyobb áramfelvételt szeretne.
Szóval, ha van esetleg közbeiktatható mérőd, akkor ellenőrzésképp nézz rá, nem ütközik-e terhelés alatt fél amperes limitbe, ami valsz abban is megnyílvánul, hogy esni kezd a feszültség.
nekem most egy 4 portosról aukeyről megy néhány dolog
-
Egy-két
tag
Én a DietPi-t ajánlanám.
Nekem Rpi 3-on ment vele egy kodi folyamatosan a képernyőn, a háttérben pedig samba, lirc, open VPN, minidlna, transmission, és még sokan mások
Nem éreztem egyszer se azt hogy nem férne el egymás mellett ennyi szolgáltatásPersze ugyanezt mást disztróval is megvalósíthatod, ezt azért ajánlottam mert tapasztalatom szerint királyul működik.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Természetesen ismerem a FileZillát, mint még elég sok más FTP-klienst is, a WinSCP-hez képest jóval kényelmetlenebb a használata, egy darabig azt használtam, aztán mióta a WinSCP-t ismerem, azóta a FileZilla felejtős.
(#13606) cigam:
"Nagyon jó akkor lenne, ha kezelné az UNC elérési utakat"
Igen, ebben teljesen igazad van, ez nagy hiányossága, de attól még elég jó.Bár igazából tényleg elég vicces, hogy hány éve volt ezzel kapcsolatos request, és még mindig nem sikerült kialakítani a támogatást hozzá - nem értem, mi az oka, azért nem egy rocket science.
(#13607) stopperos:
Igaz, el is felejtettem, hogy Wine-on keresztül is használható Linuxon, de érted, azért az mégsem ugyanaz az érzés, mint egy olyan alkalmazás, amihez nem szükségesek ezek a plusz köztes "rétegek", hanem "natívan" fut.(#13608) Mr Dini:
"ott a wine és azzal megy a winscp [...] Látom nem csak én vagyok profi linuxos."
Bocs, hogy kiábrándítalak, de attól nem leszel még profi Linuxos, hogy képes vagy a Wine-t használni.No offense, csak ez így picit vicces volt.
-
azbest
félisten
"De 5V-os reléből nem igazán van olyan amivel 230VAC-t kapcsolsz. Szóval bonyolult elektronikával meg tudnád oldani, de az meg többe lenne, mint a RPi éves fogyasztása."
Biztos vagy benne?
Opto csatolós, 5-7.5V tápú. 250V 10A kapcsolására is.
5V Relay Module 1-Channel Opto-Isolated
Egy a sok közül. 1-2-4-8-16 csatornásokból is van sok ebayen gombokért.
-
wassermann
Topikgazda
Ezzel az a baj, hogy Pi egy Linux-ot futtató számítógép, ami azt, hogy szimplán "lelövik" a tápot nem igazán szereti. A jó megoldás vmi minimál szoftvert is tartalmaz, ami pl. egy bemenetet figyel és ha ott megjelenik a "kacsolj ki" jelzés, leállítja a rendszert. Ezután lehetne csak elvenni a tápfeszültséget!
-
PistiSan
addikt
Mivel média lejátszásra használja, tv-re kötve, így sanszos hogy nem fog kelleni neki ssh.
Ha működik a CEC is, akkor meg semmi más kiegészítőre nincs szükség.(#7308) Kroni1
Ha nem menne a távirányítóval való vezérlés, próbáld ki egy másik HDMI kábellel, anno nekem nem működött, és kiderült hogy a kábel volt a hibás, semmi más funkció nem hiányzott, csak a CEC. -
Jim-Y
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Vezetékes FEJhallgatók
- PlayStation 5
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Háborog az Apple az iPhone-ra írt első pornóapp miatt
- Tenisz topic
- Házi hangfal építés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged