- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
Srácok,
segítsetek, please! Nem Raspberry Pi-m van, hanem Banana Pi M3 (sose használtam még), de az a topic sajna nem pörög. Az lenne a cél, hogy rátelepítsek egy Debian-t. Ami van:
- maga a Banana pi
- kártyaolvasó PC-hez
- 64GB SD kártya
- és ez az image
Órák óta keresek valami szájbarágós leírást, de semmit sem találok ehhez az átkozott Banana-hoz. Windowson kívül még nem láttam más oprendszert...
Ez egy img fájl. Hogy kell feltenni? -
Bigape
csendes tag
https://www.argon40.com/argon-one-power-supply-for-raspberry-pi-4-eu.html
-
azbest
félisten
raspberry pi pico állóképek
[link]
-
-
betyarr
veterán
ha a pi-hez csatlakoztatok egy ilyet [link] külön táp nélkül,attól még elbír egy ssd-t is szerintetek?
-
Keem1
veterán
válasz
GAgyiXyXy #40781 üzenetére
Azt nem mondom hogy smafu, főleg, hogy ez Pi-hez készült, én csak általánosságban említettem
Nekem nincs DP-s monitorom, csak ami HDMI-s, egyedül a laptopomon van DP(++) port, de ahogy azt már említettem, egy DP->HDMI sima (elektronika nélküli) kábellel meghajtja a HDMI-s monitort.
Viszont... nem tudom, milyen Pi-d van, de a linkelt kábel alatt ez áll: "Please note: This cable is not compatible with the Raspberry Pi 4 or Zero", ezt láttad?
-
Keem1
veterán
válasz
GAgyiXyXy #40779 üzenetére
Létezik, de csak aktív verzióban, eléggé borsos áron.
Amit te találsz, az valójában csak kábel és elég gyakori. Az én laptopomon van egy HDMI és egy DP kimenet is, de valójában DP++, ami egyben DP ÉS HDMI is, "csupán" a csatlakozó alakján kell változtatni. A képjel átalakítására nincs szükség, mert a csatlakozóban mindkettő lakozik, a kábeltől magától függ, hogy melyiket kérem ki belőle.
A HDMI nem ilyen, az csak HDMI, tehát aktív jelátalakítóra van szükség. Ez plusz energia, plusz áramkör, plusz pénz.Neked valami ilyesmi kell. Az USB az áramkör tápellátásához kell.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Sziasztok! Segítségeteket kérem HDMI-->DP átalakító ügyében. Használ valaki ilyet? Itthon hol lehetne beszerezni? Sokat próbáltam ami így volt hirdetve, de mind dp-->hdmi lett a végén. Az a bajom, hogy elfogytak a hdmi és vagy dvi bemenetes monitoraim, már csak dp-s van. Igen tudom, vga van, de az nem elegáns számomra. Eddig itthon nem találtam. Ilyen kellene.
-
solti
senior tag
válasz
Fecogame #40772 üzenetére
2 iskola van, picit ferdítve: az egyik mindent mindig monitoroz, a másik pedig tojik bele magasról. Én úgy vagyok vele, hogy engem nem érdekel mi van a Pivel, egy használati eszköz. Hővédelem van, sd kártya úgyis hirtelen megy tönkre, hőmérséklet, cpu kihasználtság hasonlóság meg totálisan hidegen hagy. Nekem egyszerűen nem kell plusszadat, úgyis annyi mindennel vagyok bombázva nap mint nap, hogy nem generálok magamnak még plusszba
-
Raspberry állapot monitorozásra mit használtok? Találtam Grafana-t és RPi-Monitor-t is, de hátha van jobb.
Valami webes felületről elérhető, grafikonos állapotjelző lenne a legjobb
-
Plehboj
tag
válasz
wassermann #40758 üzenetére
És ez működhetne USB hub nélkül is ? Nekem csak egy USB3-as Y kábelem van + egy mobiltöltőm mint segédtáp.
+ a hozzávalók mennyibe kerülnének saccra és hol lehet beszerezni ezeket?
+ ismersz valakit aki ezt megtudná bütykölni vagy otthon akár én is megtudnám forrasztani, ha lenne kapcsolási rajzom? Utóbbit tudnál készíteni ? -
betyarr
veterán
fentebb olvastam,hogy usb-s bootoláskor/újraindításkor az rpi néha nem akar indulni,csak usb ki-be után.mennyire gyakori jelenség ez?vagy elhanyagolható %-ban fordul elő?
-
Keem1
veterán
válasz
pvt.peter #40762 üzenetére
Nem szent meggyőződésem, de szerintem olyan, ami Pi3 és 4 kompatibilis is, az maximum csak külső nagyobb kábellel oldható meg. Ami ilyen házakat láttam, azokban volt egy USB bridge, ami egy minimál fix "kábel" a Pi USB-je és a HDD/SSD USB-je között, viszont a Pi4-en már máshol található (az USB 3, hisz storage szempontjából nyilván annak van előnye).
Nem tudom, ez mennyire fantáziarajz-e vagy létezik (nem találtam), de egy ilyen kis motyó nagyon baba lenne, még nekem is.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Van olyan ház megoldás RPI -hez amibe belefér egy db 2,5" -os HDD vagy SSD?
Esetleg olyan ház ami az előző feltételeket figyelembe véve kompatibilis RPI3 -mal és RPI4 -el is?
(Jelenleg RPI3 van, de lehet váltok a későbbiekben RPI4 -re.)Köszi a válaszokat.
-
Sziasztok,
Az mennyire normális jelenség RPI4-nél hogy csak az egyik HDMI foglalaton van kép + hang, a másik foglalatot használva meg csak kép van, hang nélkül?
-
solti
senior tag
válasz
newline610 #40756 üzenetére
konyha youtube és recept nézésre még egy alap Telekomos ajándék lenovo tablet is elég, vagy akár a 2012es nexus 7 is.
-
Keem1
veterán
Ne féltsétek csak a Pi-től az SSD-t
Hard Disk Sentinel (Linux) azt mondja, hogy:
Health : 96 %
Performance : 100 %
Power on time: 253 days, 1 hours
Est. lifetime: more than 1000 days
Total written: 12.97 TB
The status of the solid state disk is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found.
The health is determined by SSD specific S.M.A.R.T. attribute(s): #177 Wear Leveling Count
No actions needed.December 13-i állapot:
Lifetime Writes . . . . . . . . . . . . . . . . . : 12.80 TBMai állapot:
Lifetime Writes . . . . . . . . . . . . . . . . . : 12.97 TB -
-
Plehboj
tag
válasz
JoceeHunt #40741 üzenetére
Nem működő reboot problémára (USB-és segédtáp/tápos hub használata esetén jön elő rpi4-en) találtam egy hozzászólást egy fórumon.
Tudna valaki - aki ért mélyebben az elektronikához - segíteni abban, hogy pontosan mit és hogyan kellene bütykölni ehhez ?Itt a leírás hozzá:
I tried first using a schottkey diode between the power to the hub and the hub but this didn't help. I decided to see what happened with the red removed altogether. This still didn't help either.
I can't recall all the details off the top of my head but part of how USB works involves the hub pulling up USB data lines at times and it seems this is either enough to allow a voltage to then leak back to the power rails the RPi PMIC is checking, or that the problem is in fact slightly different and somehow caused by the presence of a USB hub at boot confusing the bootloader. In either case the solution I came up with was a simple modification to the hub using a few bits out the parts bin and 10 minutes with the soldering iron. I found* an NPN transistor,
* a P channel MOSFET (grossly over-rated at 61 Amps, but that's what I had to hand) and
* a couple of 4k7 resistors.The VBus signal (red wire) from the host connects to the base of the transistor via a 4k7 resistor. The Emitter is connected to GND (black wire from host). The Source of the FET connects to the external power source in (which is isolated from the hub), and the Drain to the hubs power rail. The collector of the transistor is connected to the gate of the FET such that it is pulled down when the host provides power, thus switching on the FET and powering the hub. The remaining 4k7 resistor between the Power source and the gate prevents it floating around. Finally I put the Schottky diode back in place such that the hub can still be used without external power.
My rpi4 now boots perfectly every time (from LAN) and with a USB DVD drive connected, something the previous rpi3 wouldn't do.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
newline610 #40751 üzenetére
(közben látom megelőztek a válasszal)
Vezeték nélküli billentyűzet és egér is mehet vele, attól még, hogy nincs spéci Linux-driver.
De pont a Youtube és a böngészés nem az igazi rajta! (ez nem egy PC, inkább olyan, mint egy régi mobil.) -
válasz
Egyértelmű, hogy egy androidos tabletre van inkább szükséged. Mire raspberry-ből egy ilyet összeraksz, kétszer annyiba fog kerülni és fele annyira sem lesz használható.
a Logitech K400 plusnál látom, hogy nem támogatja a Linuxot
Nem a billentyűzetnek kell támogatni az oprendszert, hanem fordítva
, és ha szabványos USB HID eszköz (meglepne, ha nem így lenne), akkor nagy valószínűséggel Linux alatt is tökéletesen fog működni (sőt, még Android alatt is). Az esetlegesen hozzá adott gombkiosztás-szerkesztő vagy hasonló gyári program lehet, hogy csak Windows alá készült el, de ettől még gépelni meg egerészni fogsz tudni vele, max pár kényelmi funkció hiányozni fog.
-
solti
senior tag
válasz
vegyél erre egy tabletet inkább
-
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok a Raspberry témában. Szeretnék a konyhába a tévére kötni egy gépet amin lehet recepteket böngészni, megy a youtube és ha úgy van akkor virágbolti sorozatokat lehet lejátszani. Felhasználhatóság szempontjából az első kérdésem az lenne, hogy van olyan vezeték nélküli billentyűzet amit lehet használni a Raspberryvel? (pl a Logitech K400 plusnál látom, hogy nem támogatja a Linuxot)
Ajánljátok ilyen felhasználásra a gépet?
Előre is köszönöm a válaszaitokat. -
betyarr
veterán
válasz
body007 #40747 üzenetére
az adguard most nekem is csak simán fel van dobva az rpi-re és az rpi ip címén érhető el.ha dockerbe kerülne,akkor vajon azért kell saját ip az adguardnak,mert ha más alkalmazás is van másik konténerben,akkor ne ütközzenek?
vagy ezt úgy kell elképzelni,mint mondjuk windowson egy virtuális oprendszert,különálló ipvel,ami független a host oprendszertől? -
válasz
betyarr #40743 üzenetére
1. Az ssd-ket már rég nem kell félteni, semmi bajuk nem lesz.
2. egyéni relevancia kérdése én a rendszerről nem szoktam (de ha nagyon babrálós vagy akkor érdemes, h ne kelljen minden félresikerült próbálkozásnál újra telepítened)
3. nálam natívan megy az adguard. Én úgy vagyok vele, h míg tesztelem / nézegetem a progikat addig docker majd felteszem natívan (főleg ha célhw-ra megy mint az adguard is) -
Keem1
veterán
válasz
sztanozs #40744 üzenetére
Végeztem egy gyors kutatást
- ha a lehető legjobb áron szerettem volna venni, akkor 2017 nyarán kellett volna (még Rpi-m se volt
)
- ha a közelmúltban szerettem volna jó áron venni, akkor 2019 tavaszán, közel 2 éve kellett volna venniAz Rpi-t 1 éve használom, akkor a legolcsóbb ár 14.600 Ft volt. Én tavaly decemberben vettem 15.030 Ft-ért, ugyanennyi most is, ha a Pi megvételekor vettem volna, spóroltam volna 400 Ft-ot (= semmit).
Szóval aki pár hónapja gondolkodott rajta, akkor is ugyanannyiért vehette volna, mint most.
Szerintem 15 ezer forint egy ilyen minőségi, dupla házért nem sok.
EGy szimpla, de minőségi ház kb. 4-5 ezer (tudom, van 1500-ért is, de azt hagyjuk). Abból kettő darab az ~10k, de se külső táp, se szingli USB használat. 15 ezerért viszont egy dupla ház, minőségi, külső tápos, egyetlen USB (ami a Pi-nél ugyan nem számít, de dupla SSD és megfelelő infrastruktúra esetén USB 3.1gen2 USB-C csati esetén már elég jó sebességet vetíthet előre). Én laptopon (USB-C, belső NVMe SSD), 1 db SSD-vel kipróbáltam és stabil 350 MB/s sebességet értem el vele. -
betyarr
veterán
üdv újra!
lenne 1-2 kérdésem a (tőlem) tapasztaltabbakhoz:
1. mennyire ssd gyilkos az rpi ha sd kari helyett használom?bár,akárhogy is akarom különböző appokkal/dockerrel stb. szétgyilkolni,ez gondolom nem több száz GB-nyi írást jelent.maga az raspbian meg gondolom tudja úgy kezelni,hogy ne 3-4 évente kelljen cserélni.vagy tévedek és azért csak óvatosan?(ssd topikban rákérdeztem,ott azt mondták bármelyik ssd jó lesz a célra).
2. ebből kifolyólag nem tudom,hogy érdemes/egyáltalán lehet-e biztonsági mentést készíteni a meglévő rendszerről és az alkalmazásokról,hogy szükség esetén visszaállítható legyen minden az aktuális állapotra?
3. vannak itt sokan,akik rpi-n és egyúttal dockerben futtatják az adguard home-ot.nézegettem leírásokat/videókat,ahol külön ip-t állítanak be az adguardnak.ebben az esetben miért nem jó az rpi ip-je?miért kell (érdemes?) külön ip?a docker miatt?
4. ez egy kicsit "rétegkérdés",de böngészgetés közben olvastam,hogy a unifi controller-hez nincsen hivatalos docker aplikáció,csak az ügyesebbje megoldotta és a github-on elérhetővé tette.szerintetek melyik a jobb/biztonságosabb/stabilabb stb. megoldás?az ilyen githubos "magánvállalkozások",vagy a raspbianra eleve telepíthető,java-s verziója a controllernek?
köszi szépen előre is a válaszokat!
-
Keem1
veterán
válasz
Plehboj #40740 üzenetére
Nem értem, mit küzdenek egyesek ilyen lófasz HDD házakkal
Az enyém ilyet sose produkál, ha azt mondom reboot, akkor az lesz, ráadásul az SSD miatt úgy 20 mp-en belül már az SSH kapcsolat él.
Ilyen házam van, 1 db SSD és 1 db HDD, külön tápos. Gyors, kényelmes, mindent tud, amire szükségem van. Semmiféle problémával nem találkoztam. Egyetlen USB kábel megy be a Pi-be, amiről egy milliwattot se vesz le. A többi csati ugyanúgy terhelhető, mintha rá se lenne dugva a két diszk.Plehboj
Bocs, nem rád akartam förmedni vagy ilyesmi, csak sokszor látom a szenvedést az USB házakkal kapcsolatban, ezért kifakadtam, mivel nálam semmiféle gond nincs egyik problémát olvasva se. -
Plehboj
tag
válasz
wassermann #40739 üzenetére
Ez igy elég fapad megoldás. Nálam nincs szükség kikapcsolásra, mivel döntően torrent szerverként üzemel 0-24-ben. Kizárólag távolból SSH-n keresztül szeretnem néha újraindítani, de ez a +táp bekavar neki. Olyat is olvastam, hogy alapból külső tápos hdd házaknál is előjön ez a reboot nem működik többé hiba, de mindenki csak találgat mi lehet a gond.
-
Plehboj
tag
Rp4-re valaki felrakott már olyan android verziót, amivel működött az "új" telekom tvgo app ? Ha igen pontosan milyen android build volt ?
Más téma: rpi4-hez usb3 csatolással külső hdd-t kapcsoltam + egy másik usb dugóba tv tuner sticket. Mivel így már kevés volt a kakaó vettem egy USB3 Y tápkábelt , amit egy sima mobil töltővel használok. Így már nincs táp probléma, de előjött az a hiba, hogy reboot esetében nem indul újra gép. Az újrainduláshoz ki kell húznom a segéd tápos mobiltöltőt és rögtön továbbmegy a reboot folyamat. Ez valami OS hiba (raspian van rajta) vagy valamelyik hardver komponenst nem tudja kezelni az rpi ? Esetleg más módon kellene +táppal ellátni a rpi-t ?
-
Tarokk79
aktív tag
RPI4 8Gb-os verzióhoz milyen hűtés ajánlott? Elég ez?
-
betyarr
veterán
üdv!
ezekkel a kínai hdmi to vga adapterekkel van itt valakinek tapasztalata: [link] ? némelyiken van usb táp,némelyiken meg nincs.melyiket érdemes választani?
illetve,ssd-síteni akarom az rpi-met.gondolom a raspi simán elbír egy ssd-t tápolni usb-n?vagy tévedek?
-
-
válasz
pvt.peter #40722 üzenetére
Szia,
Ma telepítettem első rpi4-emet
.
Pont ezzel szenvedtem az előbb, én azt érzékeltem, ha áramellátás miatt újraindul a masina akkor eltűnik a VNC. Most valahogy megy mobil applikáción is pc böngészőn is táp kihúz-visszadug után a csatlakozás. Olyan mintha nem lett volna auto start a vnc.Eredetileg MicroSD kártyáról telepítettem de szántam neki egy 125GB-os SSD-t,most azt nem találom, hogy hogyan tudnám csak az SSD-t használni minden tárolásra. Vagy a gyári 4GB ramot használja erre a célra? Kivehetem a kártyát és megy ugyanúgy?
-
pvt.peter
őstag
Reagálva a kommentedre, köszi a választ
És reagálnék az eredeti hozzászólásomra is, amiben azt írtam, hogy VNC -vel csatlakozva ezt az üzenetet kapom: "Cannot currently show desktop"
Sikerült az alábbi parancsokkal helyreállítanom a Pi -t PuTTY -on keresztül, valószínűleg a grafikus felület szállt el...sudo apt-get install --no-install-recommends lxde
sudo apt-get install xorg raspberrypi-ui-mods rpi-chromium-modsElőtte azért érdemes az alábbiakat is lefuttatni:
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
sudo reboot -
UberMutant
őstag
válasz
JoceeHunt #40718 üzenetére
csinálsz egy SD kártyát raspbian OS sel.
#2 teszel rá egy SSH nevű, kiterjesztés nélküli filet.
ha wifi is kell egy wpa_supplicant.conf fileba tedd be:country=HU
ctrl_interface=DIR=/var/run/wpa_supplicant GROUP=netdev
update_config=1
network={
ssid="wifid SSIDje"
psk="wifi jelszó, az idézőjel is kell"
}bootolsz.
SSH-n belépsz PIra. pi/ raspberry párossal
utána a raspi-config gal végegesíted az SSH dropbear szervert. -
válasz
UberMutant #40715 üzenetére
Próbáltam, sajna semmi kép. Most nézem a monitorom DVI kimenetes és ott a monitornál van egy DVI-HDMI átalakító, az nem lehet gond nem? Asztali pc-vel megy.
-
Sziasztok,
Életem első Pi4-ét telepíteném, de a monitoron semmilyen kép nem jelenik meg.
Indítás után villog a zöld led a Pi-n ami egy idő után megáll, és csak a piros világít folyamatosan.
HDMI kábelen a pi-hez kapott micro-s átalakítóval dugtam be a monitort. A monitor másik géppel megy, a Pi4 új. Van valakinek ötlete? MicroSD a Pi-ben a telepítővel feltöltve. Bill, egér, net bedugva. -
-
Üdv!
Full-Full kezdőként érdeklődnék, mert láttam pár dolgot.
Ha csak használhatóság szempontjából nézzük, akkor mennyire oldható meg egyszerűen az, hogy egy pi egy személyben legyen PiHole, és egy SOS sms/hívás fogadásra és küldésére képes eszköz?
Mennyire szeparálható ez a kettő szét eszközön belül: pl OS felett elfut a 2 progi, vagy futhat-e 2 os egyszerre egymásról nem tudva, megfelezve az erőforrásokat?
Ha az adat biztonság a legelsődlegesebb, akkor mennyire biztonságos a fenti igénykombó? (és ha rádobnék még egy pi-vpn-t is?)Kellene egy androidos eszköz, mert még nem volt... Kellene még egy SIM, leválasztani pár dolgot az aktuális számomról. Aztán megláttam, hogy a pi-hole mennyire jópofa cucc. Az androidos eszköznek nem feltétlen kell "gsm képesnek/modemesnek" lennie, de így akkor kell még egy eszköz... a pi meg kombózható, csak hát nem ismerem a korlátait. A pihole, és VPN kombót már láttam, de jó lenne ha a GSM-es, rész előbbiektől teljesen függetlenül lenne teljes biztonságban
-
Jól fut, ami fut, a lag nem annyira jellemző, főleg, ha a gpio-ra kötött gombokkal irányítod, viszont sok játék nem indul el emulátorban, vagy van ami kilép, tehát inkább az emulátor kompatibilitása a probléma.
(Ha esetleg szükséged lenne a házra gombokkal, hangszóróval, keress meg, én szét fogom szedni amit építettem, mert nincs kihasználva.)
-
stopperos
senior tag
Legalább valami wireless opciót tehettek volna rá (ESP8266), mert ez így olyan mint az arduino mkrzero
-
sonar
addikt
válasz
rosejbli #40699 üzenetére
Alapvetően igen, jó sokan építettek, de engem a tapasztalatok érdekelnek, hogy ha játszottak is vele tartósabban
Mert sok gépen próbáltam már emulátorozni, de hogy is mondjam...
GBA-m is van, de annak meg a kijelzője nem a mai IPS-hez szokott embernek való. Az átalakítás meg egy kisebb vagyon. -
Keem1
veterán
válasz
tboy93 #40696 üzenetére
Egyetértek. Nálam a Pi saját magáról, meg a gépem bizonyos mappáiról készít másolatot a HDD-re (kb. 30 GB), de nem csak lokálisan tárolja, hanem tolja fel Dropbox-ba is (éjszaka). Van 2 TB-m. Ráadásul azonos néven megy fel, így nekem csak 30 GB, de valójában 30x30 GB, mivel a revision-öket 30 napig tárolja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Call of Duty: Black Ops 6
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Xbox Series X|S
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Macska topik
- Magisk
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Lian Li ITX Gamer PC - AMD R5 5600, RX 6700 XT, 16GB, 1TB, Win11 Pro - ELADÓ!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest