- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Volt erről vita régebben (nem a pi nevű felhasználó törléséről hanem a rendszer biztonságáról). Konkrétan, h a root-nak nem lehet jelszót beállítani. Kicsit utána keresgéltem akkoriban és az a konklúzió jött le, h ez ilyen ha nem tetszik lehet másik disztrót nézni, tessék továbbhaladni
Ez csak eszembe jutott így a biztonságról -
válasz
Polemius #41794 üzenetére
Miért kellene törölni? Dőreségnek tűnik az egyetlen admin user-t kitörölni a rendszerből.
Készíts egy mezei felhasználót, akinek nincsenek emelt szintű jogosultságai, és használd azzal.
A fájl jogosultságai, és tulajdonosa megmarad, nem változik. Az ext fájlrendszerben a felhasználó/csoport egyedi sorszámát tárolja. Lásd ls -n
Vagyis ha törlöd pl. a pi user-t (1000) ugyanúgy megmarad a fájl jogosultsága az 1000-es azonosítójú felhasználóra, mégha nem is létezik a rendszeredben. Később egy új user létrehozásakor, vagy a véletlenül törölt pi user létrehozásakor megadhatod az user id-t, aminek egyeznie kell a régivel. pl. sudo useradd -u 1000 Béla
Ekkor már a Béla lesz ezeknek. fájloknak a tulajdonosa. Persze ha már létezik ilyen azonosító, akkor hibát fogsz kapni.
Mivel a parancs a másik emelt szintű user nevében fut le, értelemszerűen az emelt szintű user tulajdonába kerül. pl. sudo touch teszt1 hatására egy root tulajdonú fájl jön létre:
-rw-r--r-- 1 root root 0 jún 29 12:31 teszt1 -
Polemius
senior tag
Azt írják (több helyen), hogy érdemes másik usert létrehozni és törölni a Pi usert (biztonsági okokból).
De felmerült bennem a kérdés:
Ha törlök egy usert, akkor mi történik azon fájlok jogosultságával, amelyeknek ő volt a tulajdonosa?
Ki lesz a törölt user helyett a tulajdonos?Kapcsolódó: sudo-val létrehozott dolgoknak ki a tulaja? A user vagy a root? Egyáltalán, hogyan lehet megnézni valaminek a tulajdonosát?
-
-
elmo
aktív tag
válasz
Attici #41788 üzenetére
A TC nem dobja fel, hogy "adminként törölni"?
Amúgy jogosultságokról röviden kérlek a [Linux parancsok, kezdőknek]
chmod
szekciót olvasd el. -
válasz
Attici #41788 üzenetére
Ez nem linuxspecifikus, Windows alatt (NTFS) is létezik, csak sokan adminként használják, így ritkán ütköznek bele. Érdemes utánna olvasni, mert a jövőben is szükséged lehet rá.
Konfigurációs problémának tűnik. Kinek a nevében fut a transmission, és mik a mappa jogosultságai?
-
-
Attici
őstag
Raspberry Pi OS Lite-ra milyen fájlkezelőt lehet telepíteni?
Vagy hogy kellene beállítani, hogy sftp-n keresztül a total commandernek legyen jogosultsága fájlt törölni? -
Mert a wifis okos dugasz, vagy az időzítő kapcsoló nem fogyaszt? Mennyivel biztonságosabb ha azok maradnak feszültség alatt?
A "halt" tartásához kell hogy menjen a tápellátás. -
válasz
cinemazealot #41782 üzenetére
Nagyon jó ez a terv, annyival egészíteném ki, hogy a kikapcsolást is meg lehet oldani nyomógombbal, egy egyszerű script segítségével, ráadásul pont a pi3-on van egy olyan lehetőség, hogy áramtalanítás nélkül is fel lehet ébreszteni, akár ugyanazzal a gombbal, amivel kikapcsolod. Ezt használom is a retropie gépemen shutdown/start gombnak. Tehát ezzel akár azt is meg lehet csinálni, hogy a pi folyton áram alatt legyen, csak az erősítőt kapcsolod relével
Van egy pin, amelyik állapota a processzor "halt" állapotában változik, fejből nem tudom melyik, talán valamelyik SPI láb, ezt szokták a táp vezérlésére használni. Mikor fut a proci, a láb "high" állapotú, mikor leáll, "low"-ra vált, minden külön script nélkül.
A legelegánsabb megoldás szerintem az lenne, hogy csak 1db be és kikapcsoló gomb lenne, egy kétáramkörös nyomógomb. Az egyik áramkör az öntartó relét élesztené, a másik kör pedig a pi shutdown pin-jét húzná földre.
-
UberMutant
őstag
válasz
cinemazealot #41782 üzenetére
vagy a kettő kombinációja: lekapcsolja egy shutdownnal majd áramtalanítja a wifis okosdugasszal.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Tyson5 #41779 üzenetére
A Pi-t szoftveresen le lehet kapcsolni, bekapcsolni viszont csak úgy, ha leállás után el- majd visszakapcsolod alatta a tápot. A szoftveres lekapcsolásra több megoldás is van, a lényeg, hogy az még a táp lehúzása előtt történjen meg, máskülönben egy félbeszakított írás hazavághatja a memória kártyát.
A legönműködőbb megoldás szerintem az lenne, ha bogozol a Pi-re egy 2 csatornás optocsatolós relémodult, amin az egyik relé egy nyomógombról, majd bekapcsolást követően az egyik GPIO lábról öntartó bekötéssel biztosítja a Pi működtetéséhez szükséges 5 V-ot, a másik pedig a felokosítani kívánt régi erősítődnek akár a 230 V-ját. Így a bekapcsoláshoz elég egy nyomógomb megnyomása, kikapcsoláshoz pedig elég ha szoftverből poweroff-olod a Pi-t. A lényeg, hogy a kiválasztott GPIO tüske poweroff után elengedje a relét (de semmiképp sem előtte), így rögtön kikapcsolás után el is veszi a tápfeszt. Tehát visszakapcsolni ismét elég a nyomógomb.
#41781 wassermann
Bátraké a szerencse. -
Tyson5
tag
válasz
wassermann #41771 üzenetére
De egyszerűbb, viszont ha kint vagyok a telefonnal is gyenge a wifi. Vagy repeater kellene, vagy egy már meglévő, régi 2.4GHz-es router a megfelelő választás.
Mostanában sűrűn vagyok kint, de biztosan lesz időszak, amikor hetekig, hónapokig nem fogom használni a raspit. Ti hogy oldanátok meg a kikapcsolását? Nem szeretném, ha 2-3 héten keresztül, vagy télen 2 hónapig is feleslegesen bekapcsolva maradna. Egyenlőre csak kihúzom a tápot, de az elég barbár megoldás.
-
-
sonar
addikt
Nekem ezek a nobody.nogroup ownerek nem túl szimpatikusak. (de izlések és pofonok)
Nálam még ezek voltak belőve
Lehet belőle szemezgetni./etc/rsyncd.conf
uid = sonar
gid = local-users
use chroot = yes
max connections = 4
pid file = /var/run/rsyncd.pid
log file = /var/log/rsyncd.log
exclude = lost+found/
transfer logging = yes
timeout = 900
ignore nonreadable = yes
dont compress = *.gz *.tgz *.zip *.z *.Z *.rpm *.deb *.bz2
address = 192.168.4.0/24
[share1]
max connections = 2
path = /srv/share1
read only = false
write only = no
list = yes
uid = 1000
gid = 1000 -
Köszi! Utánnaolvasok az ssh kulcsnak. Amúgy egy Synology menti rá a fontosabb dolgokat:
drwxr-xr-x+ 6 nobody users 4096 jún 25 22:52 .
drwxrwsrwx+ 3 pi users 4096 jún 24 22:06 ..
drwxr-xr-x+ 8 nobody nogroup 4096 jún 25 22:52 Config
drwxr-xr-x+ 4 nobody nogroup 4096 jún 24 22:07 Control
drwxr-xr-x+ 3 nobody nogroup 4096 jún 24 22:39 Guard
drwxr-xr-x+ 5 nobody nogroup 4096 jún 25 22:52 Pool
-rw-r--r--+ 1 nobody nogroup 4096 jún 25 22:52 storage_statistics.db.4
-rw-r--r--+ 1 nobody nogroup 3072 jún 24 22:06 synobkpinfo.db
-rw-r--r--+ 1 nobody nogroup 0 jún 24 22:06 SynologyHyperBackup.bkpi
-rw-r--r--+ 1 nobody nogroup 1674 jún 25 22:52 _Syno_TaskConfig -
Aki már készített rsync szervert, az átfutná ezt? Kellene még valamit beállítani?
-
WaterWave
veterán
válasz
golya87 #41766 üzenetére
Rájöttem a hibára...
eleve ha simaként futtatod a dockerben a tvheadet, akkor 172-es ip-vel az életbe nem fogja megtalálni a muxhoz tartalmazó csatornát.
Magyarán a docker belső hálózatát kell használni (1 pipa lehetőség), akkor viszont már jó.
Viszont ami tvmosaicnál működik a cccam (oscam), itt nem megy, szóval egyelőre parkolópályára raktam. -
Keem1
veterán
válasz
Tyson5 #41769 üzenetére
Én anyáméknál nagyobb szerencsével jártam. Szintén kb. 30 méter kábel, de a routernél felvittem a kábelt a padlásra, ott végighúztam a "nyári konyha" kezdetéig, padlásról ki, és pár méter kifeszített drótkötélen rögzítve. Az se volt semmi, de legalább a lakótéren keresztül nem kellett kábelt huzogatni
Esetleg mit szólsz egy repeaterhez? Én végül azt is megcsináltam, két repeater és a kert is le van fedve wifivel.
-
-
golya87
őstag
válasz
WaterWave #41749 üzenetére
Én néztem már múltkor is a hibádat. Tvheadend szerverem volt, DVB-T és DVB-S tunerrel, de HDHomerun-hoz még nem volt szerencsém. Pláne mostmár, hogy egyik sem áll rendelkezésre, azt sem tudom neked megmondani, hogy hogy kellene megbizonyosdni arról, hogy most a HDHomerun-hoz nem csatlakozik a Tvheadend, vagy csak szimplán a muxokat rosszul vetted fel.
Digi topikban, vagy a TV-ről nem leshető le legalább egy mux teljes konfiggal? -
.Farkas.
tag
Sziasztok.
Adott egy RPI4 (4GB) Raspbiannal + egy 500as ADATA SSD kulso rackben.
Ezt szeretnem hasznalni NAS-nak.
Raspbian + Qbittorrent + Plex telepitve van.
Qbittorrent siman tolt 30MB-al (300as net).
Viszont ha le akarom jatszani a TV-n 4K HDR filmet (direct play Plexben) 6masodperc utan megall es csak bufferingol. (probaltam ugy is hogy Qbittorrent-et kilottem).
Ugyan ezt csinalja ha sima MiniDLNA-an osztom meg..
Valakinek van otlete mit tudnek megnezni? -
Tarokk79
aktív tag
Tuti nem
:
cat cmdline.txt
console=serial0,115200 console=tty1 root=PARTUUID=c4a4c4d4-02 rootfstype=ext4 elevator=deadline fsck.repair=yes rootwait quiet splash plymouth.ignore-serial-consoles
A config-txt-ben, ami nincs kikommentezve:disable_overscan=1
dtparam=audio=on
[pi4]
dtoverlay=vc4-fkms-v3d
max_framebuffers=2
[all]
Gondolom a partuuid-t kellene átírni, de nem tudom még mire. -
válasz
Tyson5 #41748 üzenetére
Rádiót hallgatni több, mint tökéletes a gyári audio jack kimenet, a cigam által javasolt beállítással! Régebben simán erősítőre dugva filmet is néztünk, zenét is hallgattunk róla, bár én igénytelen vagyok, telefonról is gyári fülhallgatóval szoktam zenét hallgatni. Amúgy zenész vagyok.
-
adika4444
addikt
A RPI-ből lehet csinálni BT hangszórót, egy ismerősöm évek óta így oldja meg a háttérzenét. Vannak kész megoldások, de egy egyszerű konfigmódosítással meg lehet oldani, hogy BT hangkeltőnek mutassa magát az eszköz.
Ha viszont már audio kérdés. Nem kifejezetten RPI specifikus, de úgy látom, itt a legnagyobb az esély valami megoldásra, és ha beválik, a végén RPI lesz belőle Raspberry-PI OS-sel.
Adott egy Windows-os laptop (Windows 10), illetve az itthoni hálózat. Fel van rá telepítve a Virtual Audio Cable, ez egy virtuális hangkártyát hoz létre. Adott még egy Debian-os gép (később ehelyett lesz a RPI), amit hangszórónak használnék.
Kérdés: Hogy tudnám mindenféle titkosítás nélkül, UDP alapon, a lehető legkisebb késleltetéssel áttolni a virtuális kártyára érkező hangot?
Köszi! -
-
Keem1
veterán
válasz
Tyson5 #41745 üzenetére
Bluetooth - jack adapter, és spoti telefonról.
5k-ból még egy Pi se jönne ki. Uppsz, látom, a Pi-d megvanAkkor is BT->jack adapter
Én nagyon Spoti párti vagyok, de a Spotify és az USB DAC kb Trabant vs Ferrari gyorsulási verseny. Engem nem zavar a hangminősége, de nagyjából azzal egyenértékű, hogy mp3-ból konvertálsz flac-ket.
-
Tyson5
tag
Kint a műhelyben szeretném a régi erősítőmet kicsit "felokosítani". Ez annyit jelent, hogy tudjak rajta spotifyt hallgatni, nem akarom ki-bekapcsolni az erősítőt. Igazából egy régi laptop is elég lenne a feladatra, de van itthon egy használaton kívüli rpi3-asom. Úgy tudom ezeknek a beépített hangkártyájuk elég vacak, DAC-al érdemes használni. Van nekem egy USB-s hangkártyám, aminek elfogadható hangja van. Ha ezt beledugom a rpi-be működhet?
Illetve milyen kész megoldások léteznek? pl chromecast audio, de az elég drága. max. 5.000ft-ot szánnék rá. Most a telefonomat kötöm rá az erősítőre, de így viszont nincs nálam a telefon
-
0519
senior tag
válasz
Tarokk79 #41740 üzenetére
Igen, a rendszer ment tönkre.
A jó hír az, hogy ezek a fájlok, mind a FAT partíción vannak, így Windows (vagy bármi más op rendszer) alatt könnyen hozzáférsz és javíthatod.
Valahol elérhető a neten önmagában ez a fájl halmaz, de most nem találom.Én kiírnám a kép fájlt egy másik sd-re vagy pendrivera, és átmásolnám a FAT partíciót a jelenlegi SD kártyádra.
-
Tarokk79
aktív tag
Pi4 megállt frissítés közben. Nem indul el. Ilyen hibákat ír:
recover4.elf not found
start4.elf not found
start.elf not found
firmware not found
ERROR: 00000004
Ezzel mit tudok kezdeni? A rendszer ment "tönkre" az sd kártyán? -
scream
veterán
Hali!
Egy olyan problémám volna, hogy rendszerindításnál szeretném, hogy történjen meg adott NFS share felmountolása, aminek érdekében létrehoztam egy
.mount
file-t a/etc/systemd/system
alá, de sajnos csak akkor tudja felcsatolni, ha manuálisan futtatom asystemctl start/restart .mount
-ot - ahol utána a user-hez password-öt kér, amit ha beadok akkor már sikerül felcsatolni. Start/restart előtt a status annyit ad vissza, hogy "mnt-nas-downloads.mount: Mount process exited, code=exited, status=32/n/a
", "Failed with result 'exit-code'.
" és "Failed to mount NFS mount script.
".Lehet, hogy amikor próbálkozik, akkor még nincs elérhető hálózat? Lehet ezt valahogy késleltetni, hogy ki tudjam ezt az opciót zárni? Vagy szerintetek mi lehet?
-
Sziasztok!
Rpi szűz vagyok, vettem egy Rpi 4-et zenehallgatásra, Volumiot kiirtam microsd-re, el is indul, látja kimeneti eszközként usb-n a dac-ot, elinditja a lejátszást, de hang sehogy se jön ki. Webrádióval próbáltam és mobilról bubbleupnp appból tidal stream. Megy a lejátszás, de nincs hang. Mi lehet a gond?
-
WaterWave
veterán
Sziasztok...
Pusztán kiváncsiságból raktam fel a tvheadend programot egy snyology nas-ra docker segítségével.
9981 és 9982 portokat kiengedtem, bejön a webes felület.
Config fileban a hdhomerun eszköz belső ip címét megadtam. Látja a 4 tunert.
Gyári hu-digikabel muxal nem jó, átírtam a 22 darab frekvenciás muxra és elmentettem, De mikor keresek, nem talál csatornákat.Van olyan ember aki tudna nekem segíteni privátban beállítani?
Amugy tvmosaicot használok azzal tökéletes, csak a supportja már hadilábakon áll. -
atsil
tag
Lefuttattam az fsck-t SD kártyáról boot-olva, de sajna nem segített.
Mit lehetne még megpróbálni?szerk:
Még annyi, hogy a rendszer nincs teljesen lefagyva, mert ha például egy USB-s eszközt csatlakoztatok, akkor az üzenetek megjelennek a képernyőn, pl USB egér csatlakoztatva, stb. -
atsil
tag
Sziasztok!
Egy PI4, 8GB-on használok Ubuntu Server 20.04-et külső SSD-vel. A héten frissítettem sudo apt update, majd upgrade-el. Utána újraindítottam és azóta nem indul el a rendszer. Az alábbi képen lévő üzenetnél nem megy tovább.
Nem szeretném újra telepíteni, mert már sok dolgot beállítottam rajta.
Van valami ötlet, hogyan lehetne megcsinálni, hogy elinduljon?
Másik linux-os gépen tudom szerkeszteni a fájlokat, ha szükséges.
-
AcCEsS
senior tag
Engem a Kodi + Hyperion lejátszás szívat. Ezer éve használom a hyperion led-fényt, de amióta PI4-re tértem át, elég gyakran előfordul, hogy lejátszás közben elfeketedik a képernyő, a tv meg kiírja, hogy nincs jel. Vagy el sem indul a lejátszás, rögtön fekete lesz a képernyő play után. SSH-n belépve újra tudom húzni a PI-t. Mintha nem lenne elegendő a HDMI fesz, vagy valami hasonló. Viszont a config_hdmi_boost a config.txt-ben már nem támogatott PI4 alatt: "This option is ignored on the Raspberry Pi 4." Ti találkoztatok hasonló problémával? Van valami ötletetek a megoldásra? Persz az sem biztos, hogy a hdmi fesz a gond...
-
Troy.
addikt
Azon gondolkodok, hogy a telekomtvgo-t valahogy működésre lehet bírni RP-n?
-
Polemius
senior tag
Ah, köszi, ezt a beállítást kipróbálom!
Az androidos nem jó, pontosabban a play store-ból telepíthető, legutóbbi változata. Mert ott már csak fizetős acounttal lehet direktben csatlakozni, amúgy csak a felhőn át. Mondjuk jó kérdés, hogy ha valaki net nélkül akar lokál hálózaton csatlakozni, akkor miként tud bejelentkezni az accountjába...
Közben feltettem egy régebbi verziót, ott még lehet.A desktop verziónál nincs ilyen megkötés, ott lehet (még) ip alapján csatlakozni a free verzióval is.
-
Polemius
senior tag
Köszi, az első szintén nem működik, azt közben kipróbáltam. A másik ígéretesnek tűnik, de közben találtam korábbi verziót a realvnc viewerből amiben van lehetőség direktben csatlakozni.
Addig jutottam, hogy a többivel vszeg azért nem tudtam csatlakozni, mert valami encrypt/security beállítást nem ismernek, amit a realvnc szerver használ. Elvileg ki lehetne kapcsolni az encryptiont, de azt inkább nem tenném.
Most megpróbálom beállítani, hogy önálló acces pointként működjön, és direktben tudjak rá wiifn keresztül csatlakozni. -
Polemius
senior tag
Androidra VNC klienst tud valaki?
A realvnc viewer nem jó, mert csak a fizetős verzióban lehet direktben, ip alapján csatlakozni. Mindenhol azt írják, gondolom régebbi verzióban még lehetett.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Összeraktam egy kis torrent/smb/dlna szervert RPI3+ lap köré. Az lenne a kérdésem, hogy 'virágbolti' 4k anyagokhoz elég lehet-e ez a konfig? Az RPI csak a forrást adja, a lejátszást a tv beépített lejátszójára bízom.
Van itthon egy amlogic box is, azon van usb3 meg gigabit lan, gondolom azért jobb lenne, bár jelenleg az RPI alatt sem akadnak a filmek.
-
sittes79
addikt
válasz
UberMutant #41713 üzenetére
Köszi akkor hagyom...
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Vásárolnék egy pi 4-et 4GB-os verziót, chia farmolos dolognak, usb hubal csatlakoztatnék rá külső vinyókat!
Ubuntut szeretnék rá telepíteni
Kérdésem, hogy milyen házat illetve hűtést ajánlotok hozzá? -
scream
veterán
válasz
cinemazealot #41707 üzenetére
Flip-es ONT (Huawei) bridge módban, arra van rákötve a router (Syno RT2600ac), amire van a switch (TP-Link TL-SG108) kötve, amire van rádugva többek között a Pi is. És csak a Pi válik elérhetetlenné.
Ugyan ezekkel az eszközökkel a régi Pi4-em (v1.2) sosem csinálta ezt.
Viszont érdekes módon, most reboot után sem hajlandó hálózatra menni a Pi.
-
cinemazealot
addikt
válasz
scream #41706 üzenetére
Nem tudom, összefügg-e a két dolog, de én egy RPi2B-vel tapasztaltam azt, hogy anyósom DIGI ONT-jére (Fiberhome AN5506-02-FG) dugva egyszerűen elérhetetlen a helyi hálózatról. Egyelőre nem küzdöttem vele, mert nem égetően sürgős, de képtelen voltam megoldást találni rá. Itthoni hálózaton (TP-Link/D-Link switchekkel és routerrel) ugyanaz a Pi ugyanazzal az OS-sel (a 2019 őszén aktuális LibreELEC) tök jól ment.
Neked milyen hálózati eszközeid vannak?
-
scream
veterán
válasz
scream #41703 üzenetére
Na, úgy látszik elkiabáltam a dolgot, most megint előjött - 4.5 nap uptime után, egyszercsak nem érhető el, Pi-re belépve nem tudok semmit sem pingelni, minden unreachable, log-ban nem igazán láttam semmi árulkodót, hogy mi okozhatja.
Továbbra is RaspberryOS 64bit, kábellel gigabites switch-re kötve (a többi eszköz a switch-en gond nélkül üzemel), másik switch portra is kötve próbáltam, ugyan ez.
-
scream
veterán
válasz
cog777 #41691 üzenetére
Hm, most felraktam egy 64bit-es rendszert, illetve nem raktam fel uwf-et és fail2ban-t, így egyelőre gond nélkül üzemel.
Ha a 64bit javította meg esetleg (másik LAN driver esetleg?) akkor szerencsém van, ha a firewall és/vagy a fail2ban volt a ludas akkor én vagyok a béna és valamit rosszul konfigoltam benne/bennük.
-
Arpee78
senior tag
válasz
Arpee78 #41701 üzenetére
Úgy néz ki megjavítottam, így:
1. Megnyitom a commandline.txt-t: sudo mousepad /boot/cmdline.txt
2. A sor végére beírtam hogy usbhid.mousepoll=0
3. Rámentek, majd restart és lőn rendben megy a klikkelésMeglepődtem rajt hogy sikerült mert csak halvány sejtésem van mit csináltam
-
Arpee78
senior tag
Ahogy mondom, egy kattintást érzékel, egy másikat nem. Úgy tűnik az érzékelt és nem érzékelt kattintások között az egyetlen különbség a kattintás ideje. Ha hosszan lenyomva tartom az egérgombot, akkor oké. Ha csak egy pillanatra, akkor nem oké. Mindegy melyik gombbal kattintok. Mindegyik USB porton ugyanez van.
Raspberry Pi 4 Model B Rev 1.4
Raspbian van rajt Raspberry Pi OS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Konteó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- Gamer pc 1080p
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest