Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
Gyors kérdésem lenne:
Raspberry Pi B+ tudja az MP4 AVCHD 1080/60p-t dekódolni, és kiadni akadozás nélkül hdmi-n?
(kb 20-25mbps bitráta)Ha igen, milyen lejátszó progival?
köszönömEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz szasanyi #17857 üzenetére
Mondjuk ez, bár kisebb bitráta, de 60p
Teljesen folyamatos-e a mozgás?
kösziEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz Scooter #17861 üzenetére
Aha, hát azt sejtettem, hogy a 2-es tudja.
A kérdés épp ezért merült felA 3D most mindegy, csak annyi, hogy akad-e vagy sem.
Ne zavarjon, hogy 2 kép van.azért köszi
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
[link]
fontos lenne srácokEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
tényleg senkinek nincs Pi B+?
Pedig hogy pörög ez a fórumEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz MaCS_70 #18008 üzenetére
wassermann és MaCS:
[link]Egy videófájlt kéne megnézni, fut-e akadásmentesen, hdmi-n 60p-vel.
Linkeltem, ímeEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz wassermann #18016 üzenetére
Ok, nem a 3D a lényeg, ne zavarjon, hogy 2 képet látsz.
Csak annyi infó kell, hogy folyamatos 60p-e, vagy megriccen néha.
Ha megy, megírnád pontosan melyik lejátszóprogi, milyen extra dolgot kell esetleg feltenni hozzá?
Nem volt még a kezeim között Pi B+, holnap kapok egyet kölcsönbe és hétfőn már hibátlanul kéne vinnie a fájlt.
KösziEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz wassermann #18024 üzenetére
köszönöm szépen!
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz azbest #19501 üzenetére
DVB T/C tunerek terén történt valami változás?
Hamarosan érkezik egy Pi2, és szeretnék tv-t is nézni vele.Mi az ajánlott ebay vétel?
Ne "ragadjon be" a csatornaEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
3D ISO lejátszásra milyen programot használtok?
Tudtok ajánlani olyat, amivel állítható a szaturáció?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz Márton #20567 üzenetére
Másik kérdésem pedig ha egy usb BT adaptert rákötök, akkor ki tudom azon tenni a sztereó hangot egy BT hangfalra?
-
Márton
nagyúr
üdv
pi2+openelec+kodi17 egy 4GB microsd kártya 256MB-os partícióján.
Van-e arra mód, hogy a maradék helyet saját rövidfilmjeim tárolására használjam, és így ne kelljen pendrive-ot vagy vinyót használnom? A lemezkezelőben látom a 3.42GB területet, azt írja rá, elsődleges, de jobb klikkre nem enged semmit, csak törölni.thx
-
Márton
nagyúr
-
Márton
nagyúr
válasz Celtis #20607 üzenetére
Sajnos nem értek a linuxhoz.
Elmagyarázná valamelyikőtök pontosan mit csináljak?
pi2 Kodi 17 openelec, lan kábel bedugva, másik vége routerben.
PC win7, szintén a routerbenDe az is jó, ha a pi-re dugott usb meghajtóról rá tudnám tenni a 3gigás partícióra a videót, lehet ez egyszerűbb..
-
Márton
nagyúr
Tudtok olyan lejátszót Pi2-re, amiben lehet állítani a szaturációt?
A projektoromon nem lehet, és irtó fakók a színek.
A kontraszt rendben van, csak a színek mosódtak kiEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz azbest #20630 üzenetére
Sajnos nem ez a problémám.
A limited-full beállítás jó, azt tudom kezelni a projin.
A kontraszt rendben is van, a színek fakók.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
-
Márton
nagyúr
válasz cinemazealot #20612 üzenetére
Köszi, valóban működik, 3giga helyem van, nem kell pendrive
További (kezdő) kérdéseim:
1. ha kikapcsoltam a Pi-t, nincs más mód a bekapcsolásra mint táp ki/be? Esetleg távval menne?
2. hol van a Kodi magyarítás fájlja? Szerkeszthetem? Nem tetszik ugyanis sok megnevezés.
3. videó lejátszáskor az egérmozdításra megjelenő kezelőfelület eltűnési idejét lehet állítani? 2-3 sec elég lenne, most tovább vár.
4. autostart script létezik? tehát pl. egy megadott videót bekapcsolás után egyből kezdjen el játszani
5. használja valaki az ubuntu/vlc összeállítást? Lehet itt színtelítettséget állítani?Tetszik, csak testre kell szabni. De így legalább olyan lesz, amilyenre akarom
köszi!
-
Márton
nagyúr
válasz Beni2360 #20640 üzenetére
Olyanom van, de az azért nem az igazi. (nehogy mást kapcsoljak le, kinézet, stb)
Az infrás táv be is kapcsolja a pi-t?4-re ezt találtam, de már ott elakadok, hogy nem találom a home/osmc könyvtárat. Win alól a 4gigás kártya boot partícióját egyáltalán nem látom, a 2. partíción meg nem találok ilyen mappát.
-
Márton
nagyúr
Hmm, elvileg a skineknél beállítható az autostart, de én ezt sem találom. Vagy nem jó Kodi verziót használok?
-
Márton
nagyúr
válasz wassermann #20645 üzenetére
értem, van benne igazság
akkor távval sem megy a dolog?[ Szerkesztve ]
-
-
Márton
nagyúr
válasz cinemazealot #20661 üzenetére
köszi
a playlistet kipróbálom
igen, pi-n vlc szaturációújabb kérdés: BT hangfalra kiküldhető a videó hangja, ha beleteszek egy usb BT adaptert?
Hol kell beállítani, hogy az legyen a hangkimenet?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
-
Márton
nagyúr
Néz valaki Pi2-vel 3D iso-t? Nekem felemásan megy.
Pontosabban: rákattintok, átvált 1080/24 Hz Framepacked 3D módra, ahogy kell, megy a film, majd 5 mp múlva valamiért átvált 1080/60-ra. És ha nem nyúlok hozzá, így is marad. De amint beletekerek pl. 5 percre, visszavált 1080/24-re, és így is marad. Csak akkor hülyül meg ismét, amikor előlről játszanám, mert ott 5mp múlva megint 1080/60. De gyakran van olyan bug is, hogy a bal képet zöld színben jeleníti meg, a jobbat viszont színhelyesen. Nektek nem voltak ilyen problémák?
Libreelec és Kodi 17 a páros, film pendrive-on, táp 2A-es, próbáltam több hdmi 1m-es kábellel és megjelenítővel is, mindenhol előjön a probléma.
Tudtok ajánlani stabil verziót, iso-t?(pc-ről powerdvd-vel minden ok)
-
Márton
nagyúr
Azt tudja valaki, hogy egy Pi3 megbírkózik a 3840x1080 Full SBS anyagokkal és kiteszi framepacked 3D-ben? A pi2 csak akadozva.
kösziEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
megjött a wifi stick a Pi2-höz, bedugtam, csatlakoztam a routerre.
Youtube-ot szeretnék nézni, de nem lehet használni:
keresésre ez dobja: "bad request"
csatornák böngészésére meg ezt: unknown kind "
Már frissítettem a kiegészítőt, de a jelenség ugyanaz.Openelec, Kodi 17.
Mit tegyek fel, hogy youtube-ozhassak?
-
Márton
nagyúr
Az SD kártyát ebbe a dobozba is félre lehet dugni úgy, hogy beszorul, vagy csak az én dobozom ilyen?
Valamivel ki kell tömnöm alul, ma is sikerült rossz helyre csúsztatni a kártyát, emiatt szedhettem szét[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz vargalex #21237 üzenetére
Talán mert még ismerkedem vele, és a különböző (bugos) build-ekkel próbálkozom, melyikkel a legjobb a 3D iso lejátszás.
-
Márton
nagyúr
válasz azbest #21239 üzenetére
igen, most libreelecet használom eddig okés, csak nem szabad az auto Hz váltást "mindig"-re tenni, mert akkor hajlandó menet közben váltani, bugosodni. Csak start/stop beállítással okés.
De ez miért is offtopic itt is? Ha a médialejátszós topicban teszek fel hasonló kérdéseket, akkor onnan is el vagyok zavarva
-
Márton
nagyúr
No akkor mi is a helyzet ezekkel a tunerekkel?
DVB-C DVB-T $25-ért ingyenes mindigtv és kódolatlan dvb-c vételre.
DVB-T $7-ért (ingyenes MindigTV-re)
Jók ezek pi2-höz? Van fagyás, csatornaberagadás, ilyesmi?
Libreelec-cel használnám, és valószínű elég lenne a $7-os is, ha tuti megy.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz vtechun #21245 üzenetére
Pi2 B.
Egyáltalán nem alapvető (sajna) a 3D iso framepacked lejátszás.
A Libreelec + Kodi17 most éppen megy, de abból is csak a milhouse test build.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
Kodi alá létezik olyan addon ami kiírja az fps-t, cpu használatot, esetleg hőfokot?
Valamint az egérgörgőt szeretném átállítani hangerő szabályzásra. Lehet?
Eleve, hogy állítom a videó hangerejét? Csak egerem van.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz azbest #21243 üzenetére
Közben találtam egy kisebb, aranyos vevőt is.
Ez is jó Pi2-höz?És az a kis antenna fogja az összes ingyenes mindigtv adót? (2km-re a torony)
-
Márton
nagyúr
válasz azbest #21253 üzenetére
köszi, rendeltem is, jövő hétre itt!
Kell valami addont feltennem, vagy alapból kezeli vajon a libreelec +kodi 17 páros?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
A dátumot/időt miért nem jegyzi meg a pi?
Csak ha net van akkor pontos.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz doberman #21270 üzenetére
akkor $1-ból megoldva?
vtechun: igen, 2.5-es vinyót elbírhat. Nekem 3 vinyóim közül egy csak csipog, azzal nem megy (kis régi 120-as), de 2 újabbal, köztük egy 1 terással megy! Mondjuk a jobb felső sarokban ott a szivárvány jel, tehát ez is necces, de ment végig egy 3d iso innen. Nem lehet valahogy letiltani a jelet? Mert amiért főleg zavaró, hogy csak az egyik szem látja
-
Márton
nagyúr
válasz t.zolka #21273 üzenetére
libreelec milhouse build megy vele a 3D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- RAM topik
- Ukrajnai háború
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Videós, mozgóképes topik
- LEGO klub
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Topton N100 (4mag,4szál) 1xDDR4, 1xNVME, 2x2.5Gbit LAN, SATA PORT HIBÁS GÉP
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Új generációs Gamer Intel i5 13400/ RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD / Beszámítás / Garancia
- ELADÓ: i5 6500/ 8GB DDR4 /240GB SSD /USB-C /takarítva, pasztázva/ HP 800 G3
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X - Új RTX 3050 GDDR6 - Új 16/32GB DDR4 - NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest