Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz bally4 #20772 üzenetére
Közvetlen T-home dvb-c adások vannak vagy csak az IPTV mellék zöngése? Mert azt úgy ahogy van felejtés kategória legalább is LCD Tv-n. Nem kapsz hozzá a T-Homtól ingyenes támogatást. Pl: Nézhetetlen királyi adók, szét esnek folyamatosan.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
stopperos
senior tag
válasz bally4 #20772 üzenetére
- Pi-n van analóg kimenet. Ezzel nincs gond.
- DVB-C és DVB-T vevőnek a Geniatech Mygica T230-ast választottam. Gyorsan keres és nincs vele gond. A firmware is elérhető.
- Sorozatok letöltése, akkor OSMC. Mert debian szerűség fut alatta és tudsz könnyen telepíteni plusz csomagot, pl rtorrent vagy társai.
- Openelec és OSMC is tud tvheadend backend-et. El kell szöszömötölni a telepítéssel és a beállításokkal elsőre, de menni fog. Én elkezdtem még Pi 1B-vel, de nem volt elég stabil a tápegység miatt, úgyhogy máshogy oldottam meg. Nálam MindigTV Alap megy egy Ubuntu szerverre kötve, és onnan kiosztva a hálózatra.
- Felvett tv adások streamelése: tvheadend+ Tárhely. Ezt te döntöd el, hogy nagy SD kártya vagy külső tápos külső merevlemez.
Javaslom, hogy Pi2-t vegyél. Nem melegszik annyira, és sokat dob hogy 4 mag meg a tápellátás is stabilabb.
[ Szerkesztve ]
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
Beni2360
félisten
válasz bally4 #20776 üzenetére
Nálunk a felállás hasonló volt kivéve, hogy a 2.TV sima analóg adás jött minden beltéri nélkül.
Ekkor tettünk be egy DVB-C boxot, nem t-homos ALMA néven fut és attól fogva az M1, Duna,Duna World, egyszerűen nézhetetlen volt. Nálam az IPTV-vel is gondok vannak nagyon gyenge az adás, nagyon az elosztó végén lehetek. Tavaly 3x voltak kint és nem tudtak nagyon rajta változtatni. Az M4 adáson ment a vízi póló és állandóan bekockásodott a vízfelület és a gyors mozgások. A Tv-re fogta élősszőr aztán átkapcsoltam a DIGI kábelre leesett az álla. gondolkodás után - más az adás.
A szolgáltató mondta ez mellék termés,(zörgés) mivel nincs fizetve utána nem foglalkozik vele.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
stopperos
senior tag
válasz bally4 #20853 üzenetére
Szia, én aliexpress-en vettem, a gyártótól. $22 volt egy fél éve. Ebay-en nem találtam normálisat.
A firmware itt érhető el, vagyis innen töltöttem le és linkeltem be.
A DVB-T/T2 megy windows-on és linuxon is, a DVB-C állítólag csak linuxon. Ezt a részt nem próbáltam, a tvheadend felismerte mint T és C vevő.
Azért megjegyzem, hogy a témának nem vagyok a szakértője. Utána olvastam, ez tűnt szimpatikusnak (vagyis, hogy ez működött és volt hozzá fw), és megvettem. Azóta be van üzemelve és semmi gond. A jelerősséggel volt néha gebasz, de elfordítottam az antennát és azóta semmi gond. Egy 2 órás film alatt 1-2 error van a streamben."What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
schferenc77
aktív tag
válasz bally4 #21491 üzenetére
Ez volt nekem is a tippem (spéci nem angol karakterek a megosztás nevében), de akkor sem lett jobb, ha vigjatek-ra neveztem át. Illetve még egy ellenérv: az RPi-n sokkal gyorsabban megy a betallózás.
ezek szerint a wetek ennyivel lassabb? Még azért megeresztek egy support ticketet hátha... -
bally4
tag
válasz bally4 #21561 üzenetére
Na van egy kis előrelépés. Az config.txt-ben felemeltem az áramot, így "működik" már.
A TV adapter résznél a DVB-C, enabled, felvettem egy Networks-t (T-home), majd a TV adaptersnél az engedélyezett adapternél hozzárendeltem.Networks "T-home" force scan viszont nem talál semmit, nincs mux, nincs csatorna.
T-home DVB-C adásánál van valami speciális beállítás? Mit rontok el? Elég kezdő vagyok a témában..
-
azbest
félisten
válasz bally4 #21614 üzenetére
Szegeden ezek a telekom dvb-c paraméterei, nem tudom máshol különböznek-e
170MHz, 6875ksymbol, QAM/64, FEC 3/5
218MHz, 6875ksymbol, QAM/256, FEC 3/5
226MHz, 6875ksymbol, QAM/256, FEC 3/5
234MHz, 6875ksymbol, QAM/256, FEC 3/5
418MHz, 6875ksymbol, QAM/64, FEC 3/5fecből ilyen nincs a listán, állítsd másra vagy autora, majd a átvált.
Ha az elsőt beállítod, akkor a tvheadend a network discoveryvel felveszi a többit is. Ahogy írtam a w_scan rosszul működik az újabb raspbianon, nem tudom mi baja lett. De attól a tvheadend rendesen megy.
Az antennás dvb-t -hez pedig ott a mux lista a szolgáltató honalpján, azt kell beállítani, ami hozzád közel esik és az antennád amerre fordítva van.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz bally4 #21631 üzenetére
Természetesen. Ha nagyon 5V alá esik a feszültség, akkor a tunerek elkezdenek problémázni, mint ahogy más eszközökkel is előfordul.
A dvb-t tunereimnél annál rosszabb a vétel, minél jobban leesik a feszültség. A max_usb_current bekapcsolása is erősen ajánlott.Némelyik rendszerrel, pl openelec, van tuner ami nem akar jól működni, ha közvetlen a pi-re van kötve a tuner (a dvb-t it9135-ökkel tapasztaltam én, a t230 nem tudom máshogy viselkedik-e). Egy kihúz-bedug után viszont közvetlenül is jó volt. Úgy láttam, hogy induláskor egy pillanatra áram alá helyezi a pi az usb portokat, aztán lekapcsolja, majd később, amikor betöltődnek a driverek, akkor újra áramot ad neki. Talán ez okozza. Lehet, hogy kernel függő. Aktív hubnál a hub ad áramot, így nem kapcsolgatja alatta a pi.
[ Szerkesztve ]
-
Burki
aktív tag
-
Bobolit
aktív tag
válasz bally4 #21902 üzenetére
Hmm, egyelőre érdekes tapasztalataim vannak. Megy a deluge, de folyamatosan hullámzik a letöltés, felmegy 3MB/s-re, lemegy 500KB/s-re és ez így megy végig. Ez mi a vihar lehet? Esetleg kevés a sávszél a csatolón? Egy felmount-olt share-re megy a letöltés, nem usb-s lokális tárolóhelyre.
-
Bobolit
aktív tag
-
vargalex
félisten
válasz bally4 #22743 üzenetére
Jobb egérgomb -> Hozzáadás a kedvencekhez. Ha nem egérrel használod, akkor pl. CEC-et használva érdemes megpróbálni az OK gombot hosszan nyomva, vagy nálam egy 2009-es LG-nél zöld+sárga gomb egymás után.
Kicsirics77: ő is inkább a Kodi-ra gondolt, hiszen ez egy Kodi feature.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
LógaGéza
veterán
válasz bally4 #22748 üzenetére
Na azt általában addig szoktam használni amíg fel nem rakom a saját bejáratottat Valahogy nekem nagyon nem jött be...
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
-
nagyúr
válasz bally4 #27439 üzenetére
Ha pi-re lesz kötve, akkor ext4, mert ugyan ntfs-el is működni fog, de túl nagy processzor terheléssel jár.
ExFat-ot meg hogyne tudná olvasni a Windows? Esetleg ha közvetlen tv-re lenne dugva, azzal lehetne esetleg gond.
Mellesleg ha csak olvasni kéne Windows alatt, akkor sem okozna gondot az ext4, mert van hozzá ingyenes program, amivel lehet olvasni. De én ezt a problémát úgy hidalnám át, hogy ext4-re formáznám a vinyót, majd tennék rá vmi minimál linuxot, 2-300MB simán elfér az 1T vinyón. -
nagyúr
válasz bally4 #27454 üzenetére
Nekem minden esetre van egy puppy linux live cd-m (imádom, sok adatot mentettem már meg vele az évek során), azt használom minden olyanra, amit csak linux alól lehet megoldani, pl. nemrég új kártyára költöztettem a libreelec-et, és a régi kártyáról a .kodi könyvtárat is egy az egyben átmásoltam az újra az említett disztrót futtatva. (Azért nem backupoltam, mert egyrészt 2gigás kártyán volt a rendszer, és nem volt rajta hely, másrészt, mert elromlott, és nem bootolt róla a pi. Érdekes, mert amúgy olvasható volt a kártya, adat sem veszett el róla.)
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz bally4 #31035 üzenetére
Bővebb infó híján zavart érzek az erőben:
"...nagyon alap felhasználás" vs. "Lejön 2-3 film, 2-3 sorozat..."
Sorozat alatt mit kell érteni? Komplett sorozat összes évaddal, vagy csak 2-3 évad, esetleg csak 2-3 epizód? Mert ha ezeket még seed-eled is, akkor azért van ott forgalom, ami már okozhat terhelést a Pi-nek.
-
válasz bally4 #31035 üzenetére
Saját tápos "nagy" házat, benne egy 3.5-es merevlemezzel (SSD-vel).
Nekem egy kitudja hány éves 1TB-os Medion lemez van rajta, a mai napig teszi a dolgát. Persze ez a 2.5 is igaz lehet. Kinek mi jön be.
Ha kevés lett volna a táp, akkor folyamatosan "kattogott" volna, állandóan fel akart volna pörögni, és ez a SMART adatokban is megjelent volna. +csak észre vennéd, ha néha-néha elérhetetlen, és csak sokadik próbálkozásra tud csak felpörögni, és elérni az adatokat.
Szerintem "természetes" halált hallt, eljött az ideje. Nyugodtan tedd bele a cseredarabot, és használd tovább mint eddig.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz bally4 #31277 üzenetére
Terminálban. ssh-val bejelentkezel egy másik gépről. Ill. számítógpen. Windows alatt a komolyabb lemezkezelő programok is képesek ext4-re formázni.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
0519
senior tag
válasz bally4 #46529 üzenetére
Hozzáadhatsz a rendszeredhez egy alternatív forrást:
[launchpad.net]Ők 4.5.5 -nél járnak most
''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok