- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- gerner1
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Marcsello31
őstag
válasz
Mr Dini #42456 üzenetére
Na nem bombázom szét a topicot ezzel, a választ végülis meg kaptam, és köszi. Kodi alatt nincs gond szépen megy a film, De nagy szám lett volna ha megoldható lenne.
gondolom le terheli a gépet a hekkes cumó
Egy nvida kártyát azért ráküldenékmegnézném mit bír el.
na mindegy, marad a linux.
-
azbest
félisten
válasz
Mr Dini #41959 üzenetére
Videójátszás kapcsán, ha nem előre összekonfigolt libreelec a rendszer, hanem utólag rendes linuxra feltett kodi, akkor sokan elfelejtik jól beállítani a gpu ram mennyiségét. (112-256 közt ajánlott fullhd-nál, pi4 külön történet, ott több is kellhet).
A kimosott színek lehetnek azért, mert nem ugyanarra a módra van állítvba a megjelenítő és a raspi. 0..255 vs 16..235 értéktartomány a színösszetevőknél. A tévék sokszor alapból az utóbbit használják. De a pi-nél lehet akár kézzel is váltogatni sokféle mód közt a config.txt-ben. A tévé meg lehet pc módra kell legyen állítva hogy teljes színteret mutasson.
Az oldalazó mozgásoknál "akadozás" az szerintem abból lehet normál filmeknél, hogy 24fps körüliek, míg a megjelenítő 60-nal megy. Ha a képernyő tud filmes frissítéseket is, kodiban be lehet kapcsolni a kadenciahelyes lejátszást, hogy a filmmel egyezőre próbálja váltani a tévét.
Ha másra cseréled az oprendszert, mint a hivatalos, akkor lehet kimaradnak hw függő dolgok belőle. Bár a legtöbb funkció valsz akkor is működik.
Olyat is lehet ám, hogy a rendszer ne az sd kártyáról fusson. Hanem usb-ről. Akár egy pendrive vagy ssd. A régi piken is megoldható, max a boot van a kártyán, vagy még az sem, hanem csak az az egy file, amiből betölti a friss fw-t bootkor a régifajta board. Usb-ről valsz gyorsabban fut a rendszer .
-
cog777
őstag
válasz
Mr Dini #41959 üzenetére
En a lassulasokat az SD kartyanak es annak kezelesenek tudnam be. Egyszeruen tul lassu, egy RPi0W-nel hasznalom es ha kiadom az apt parancsokat akkor az megfog mindent.
Az SD kartya borzasztoan kezeli a parhuzamos es random IO muveleteket.Egy idoben az RPI4-en is SD kartyat hasznaltam es tudtam valamit optimalizalni az SD kartya hasznalaton. Az a cel hogy a leheto legkisebb IO mulvelet legyen a memoria es az SD kartya kozott. Pl:
ramba helyezett es tomoritett /tmp, bongeszo cache, bongeszo profil (neha szinkronizalassal a home-ba), tomoritett virtualis diszk ahova a swap-pot tettem.
stb.Igy tenyleg valamit javult, meg GUI-t is tudtam futtatni, persze nem volt sebessegbajnok.
Aztan vettem egy SSD-t es a komplett rendszert raraktam. Eg es fold a kulonbseg, igy mar lehet hasznalni akar desktopkent is.
A kodira es a tobbire a tobbiek majd reagalnak, nekem nincs tapasztalatom. Passziv borda eleg.
Ha erdekel valami teszt akkor lefuttathatom neked pl halozati vagy SSD teszt. -
azbest
félisten
válasz
Mr Dini #41954 üzenetére
múltkorában próbáltam volna friss raspbian light verzióval használni kicsit az egyik régi pi1-est, hogy rákössem a régi pi kamerámat. Kegyetlenül belassult és a ram is szűkös volt. Az utóbbi 6 évben valószínűleg sokat hízhattak a binárisok, ahogy folymatosan fejlesztik, bővítik őket. Ahogy egy mai desktop linux is döcögősebben fut ugyanazon a vason, mint amin 6 évvel ezelőtt még pörgősnek tűnt az akkori verzió.
Amúgy a 32 bitesen a userspace csomagok armv6-ra vannak buildelve, hiszen így tud futni ugyanaz a rendszer bármelyik pi-n. A kernelből van különböző változat a különböző pi-kre.
Régen, sok sok éve volt már olyan kernel bug, ami nagy loadot okozott kis cpu használat mellett, de nem látok most ilyen hibajegyet.
Az egyik használatban lévő pi-esemen még a kettővel ezelőtti os verzió fut. Esetleg tégy egy próbát a legutolsó jessievel [link]
A csomagok azóta frissültek, apt frissítés biztos sokat fel tud updatelni. De rendszer szinten valsz még nincs csomó olyan változtatás benne, ami a régi pi1-eseken csak teljesítményt ront. -
válasz
Mr Dini #41941 üzenetére
Bár sok új dolog nincs benne, de legalább magyarul van: Így óvd az SD kártyád
-
azbest
félisten
válasz
Mr Dini #41944 üzenetére
tls- hez nem kéne valami hardveres titkosítás támogatás a prociba? Így nyers erővel lehet ennyi. Azt viszont nem tudom, hogy a megfelelő támogatás elérhető-e az újabb soc-jaik valamelyikével. [link]
Egyébként az A modeleken is közvetlenül a broadcom chip egyetlen usb-je van kivezetve, mint ahogy a zero-nál. Sőt, a pi4 B modeleknél a tápbemenet azt hiszem a broadcom soc usb kivezetése is egyben. Szóval elvileg azoknál is megoldható az otg
-
azbest
félisten
válasz
Mr Dini #41941 üzenetére
1, igen ez még az 1 magos armv6, csak felhúzták az órajelét kicsit. Ha nagyobb igényeid vannak lehet inkább Pi 3 Model A+ vagy compute module 4 + valami mini hordozó board kellene neked. Kivéve, ha a fogyasztást nagyon minimumon kell tartani. De ha hálózati kiszolgálónak akarod, akkor nem is értem miért nem egy lan csatlakozós fajtát választottál, lehet a legkisebb pi4 B model lenne a legegyszerűbb.
2. ha jól setjem a video kimeneten az is jelzi egy ikonnal, ha kevés az áram. De lehet logokba is beír panaszt valami, ha kevés. A hivatalos rendszerrel esélyesebb, mint más oprendszerrel.
3. lehet csak lassú szegény egy szál kezeléssel? Nem hinném, hogy ebből csak így sd kártya problémára lehetne következtetni. Meg kell nézni mik futnak, logokat ellenőrizni. Lehet szimplán csak ennyi a terhelés, több dolog is fut.
4. teljesen általános linuxos leírások is jók lehetnek, ebben szerintem nincs pi specifikus dolog. De vannak régebbről leírások pi kapcsán is [link]
5 - pasz
melyik sd kártyára meg, ha túl sokat ír rá, akkor el fog dögleni előbb utóbb. Lehet kapni slc vagy mlc ipari sd kártyákat, amelyek jobban bírják a kiképzést és esetleg még írás terhelés eloszlatást is csinálnak, mint az ssd-k. A pi-ken az sd slot nem tudja kihasznáni a nagy sebességű módokat, szóval kb bármelyik class10es kártya már elmegy, sokkal nem lehet gyorsabb egy nagy sebességű kártya sem a pi miatt. Zero-val meg pláne.
-
its_grandpa
tag
válasz
Mr Dini #39930 üzenetére
MyGica T230C - a C fontos, az offisől sztórban van A verzió is, az tudtommal nem jó.
Én 2018-ban játszottam vele, kellett hozzá 2 fw fájl, a dvb-demod-si2168-02.fw és a dvb-demod-si2168-b40-01.fw. Régen volt, a mostani LE driver ellátottságát ilyen szempontból nem ismerem.
Vagy egy rtl-sdr, fémházas vevő amivel "bármit" vehetsz, jó pl. 433Mhz-es kommunikáció visszafejtéshez is. Nekem van mindkettő, én at rtlsdr-re szavazok. -
azbest
félisten
válasz
Mr Dini #39930 üzenetére
Ha használsz MPEG2/VC1 -et, leginkább HD felbontásút, akkor érdemes. Az nem számít, hogy lejárt -e a szabadalom, mert nélküle nem csinálja hardveresen. A pi2 nem bírná cpu erőből a hd -t ezekből. Ráadásul nem is sok - de közvetlen a hivatalos oldalról, nem magyar viszonteladótól. [link]
Mostanság már lehet műholdról is hd h264 az elterjedtebb. Azt meg alapból kezeli. Talán mpeg2 csak sd, ezért azt elbírja procierőből is.
-
válasz
Mr Dini #39930 üzenetére
A 2GB-os bőven elég LE-nek. A licence-et felesleges megvenni, azt inkább told bele a Pi4 árába. A többire nem tudom a választ, még mindig egy Pi2-t használok
Igen, sanszos, hogy a raspbian-t csupaszították LE-en, de ez mindegy is. Az uname -a parancsol megmondja melyik kernel fut alatta, ahol kell lefordítani a modult.
-
-
-
-
cinemazealot
addikt
-
azbest
félisten
válasz
Mr Dini #19685 üzenetére
Láttam a netem, hogy van chromium build raspberry pi 2/3-ra. [link]
De a chromium az nem ugyanaz mint a chrome, nincsenek benne azok a bővítmények. Ráadásul ez nem feltételen jobb, mint az Epiphany, mivel az utóbbit úgy tudom módosították, hog a pi-n is tűrhetően menjen. Mivel nincs hardveres gyorsítás (nem csak film, de megjelenítés terén sem), így döcögősebb marad, mint egy asztali gépen futó normál chrome.
Valaki összevarázsolta azt is, hogy a netflix elinduljon a raspin egy chromiumban, de amíg nincs hardveres támogatás, addig használhatatlan képregény a filmezés vele.
-
válasz
Mr Dini #16281 üzenetére
Szia,
köszi a választ, de lehet rosszul tettem fel a kérdést. SMB persze be van kapcsolva, de nem file-okat akarnék megosztani, hanem komplett média folyamot. Tehát ahogy egy mai okos tv-nél is működik. A telefon össze van "párosítva" DLNA-n, és a telefonnal tartalmakat osztok meg a TV-re.
Vagy én tudom rosszul, és ilyet nem is tud a DLNA? -
janos666
nagyúr
válasz
Mr Dini #15983 üzenetére
Nem a kártyára akarok (akartam) írni, hanem ffmpeg-el RTSP stream-et olvasni (ott helyben inkább UDP, de talán már ott is TCP csomagokat, ami beválik), muxolni TS videó konténer formátumba (X86 CPU-n ez elenyésző terhelés) és azt kiírni egy Raspberry-n mount-olt Samba share-be (a távoli szerverre).
Szóval ami korlát lehet, az vagy az ethernet rész gyakorlati átengedő képessége, vagy inkább a CPU nyers ereje (párosítva az adott Linux kernel SMB kódjának optimalizáltságával), így átalakítva a forgalom jellegét, amit WiFi-n kell átküldeni, ami így némi RAM bufferrel is meg lenne támogatva (ha pl. marad 64Mb szabad RAM, az is elég lehet arra az esetre, ha egy pillanatra meglassul a WiFi valami átmeneti interferenciától).Az egész WiFi téma azért van, hogy az adatok minimális késéssel (pár másodperc) egy központi, távoli helyen legyenek, nem helyben szeretném őket menteni.
-
-
-
-
-
sunnysys
tag
válasz
Mr Dini #15392 üzenetére
hát, nem tudom, hogy hogy oldottam meg. UPC-s modem van évek óta, abból jön egy vezeték a wifi routerbe, de a wifi router most nem működik. az az egy vezeték jön most az otthoni laptopba, illetve került most át a RPi-be. megpróbálok minél előbb beüzemelni egy routert.
amúgy most több helyen is azt olvastam, hogy modemben nem kell portot forwardolni, csak routerben. emellett megnéztem a munkahelyi tűzfalbeállításokat, nem látom, hogy le lenne tiltva a 9091-es port.nem lehet, hogy mégis kihagytam valamilyen lépést a Transmission, és rTorrent add-onok, vagy a KODI beállításánál?
-
sunnysys
tag
válasz
Mr Dini #15390 üzenetére
köszi!
ajajj, ezekhez sem értek...
forwardolni hogyan kell vajon, ha csak egy modem van?
van egy ősrégi wifi router otthon, ami kb. 5 perc használat után eldobja a jelet, azt akartuk lecserélni lakótársammal, de amit otthonról hozott, ahhoz elfelejtette elhozni a tápot. szóval most csak egy kapcsolat van. -
ALI_G
veterán
válasz
Mr Dini #15251 üzenetére
command not found
utána telepítettem:
sudo apt-get install usbutilsés most az lsusb ezt írja:
Bus 001 Device 005: ID 1c4f:0002 SiGma Micro Keyboard TRACER Gamma Ivory
Bus 001 Device 004: ID 7392:7811 Edimax Technology Co., Ltd EW-7811Un 802.11n Wireless Adapter [Realtek RTL8188CUS]
Bus 001 Device 003: ID 0424:ec00 Standard Microsystems Corp. SMSC9512/9514 Fast Ethernet Adapter
Bus 001 Device 002: ID 0424:9514 Standard Microsystems Corp.
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hubmég az ntfs-t próbáltam telepíteni, hátha hiányozna, de nem telepített semmi újat a sudo apt-get install ntfs-3g
-
Blackdeath12
csendes tag
válasz
Mr Dini #15248 üzenetére
Sajnos a Framaroot nem jött be, nem ismeri fel. A Bosch.apk szintén úgy viselkedik ahogy fent leírtam, be se jön de már ki is lépett....
Fogalmam sincs hogy tudnám megrootolni, vagy működésre bírni a Qemu-t. Qemu lenne a legjobb, de nem lehetetlen mert itt 1 videó, ez a pali megoldotta és 2 qemu is fut 1xre.Link
Szóval megpróbálom elérni valahogy. a remek angol tudásommal hagytam is 1 kommentet (xD) -
Blackdeath12
csendes tag
válasz
Mr Dini #15248 üzenetére
Igen, azért választottam az androidot alapként, mert amit küldtél az nem feltétlen Win95 re jó, hanem XP re és még sok másfajta rendszerre is. Én ha lehet Ubuntut, vagy Debiant futtatnék majd alóla, amelyiknek kevesebb a rendszerigénye, mert persze az emulátor az sokat fog enni. Ha már a TS el fog indulni a boldogság a csúcson lesz. Root pedig kell, én úgy tudom, mert próbáltam a Complete Linux Installert, és ahoz kellett a root. Csak úgy mint a Linux Deployhoz is. Telefonomon érdekesen viselkedett ez a Bosch apk, rögtön ki is lépett pont azt hiszem a root hiánya miatt....(aztán később sem sikerült elindítani, mondjuk nem is próbálkoztam vele túl sokat.)
Este fele megnézem a linkeket, mert most a családdal vagyunk "gyújtogatni", aztán majd írok hol akadok el
Köszönöm a linkeket! -
Blackdeath12
csendes tag
válasz
Mr Dini #15246 üzenetére
Rendben koszonom, majd kiprobalom vasarnap, jelenleg nem ferek hozza a jatekszeremhez
az androidom 4.4.2 es(valami berrybootos cucc azthiszem)
Esetleg linkekkel nem tudnal megdobni? Eddigi segitsegeidet is koszonom, de mar csak ez tart vissza, hogy Qemu fusson a Raspberry-n
-
Blackdeath12
csendes tag
válasz
Mr Dini #15214 üzenetére
Mr Dini
Szia, nem nagyon értem, mit mondasz. Hogy bontsam ki? su-alatt mit értesz? mert azt vágom mi az a SuperSU, de az 1 apk... system/app mappába mit rakjak be akkor? hogy van ez?
ADB-n keresztül lenne a legegyszerűbb, azt elmagyaráznád hogy kell?
Nagyon suta vagyok a linuxhoz, ezért vagyok ilyen nokedli....
Kerestem minden oldalon de eddig 1 lépést se tudtam megtenni előre... :/ -
-
Blackdeath12
csendes tag
válasz
Mr Dini #15154 üzenetére
Mindenképp TS3 mat szeretnék futtatni. A Raspberry pedig simán el fogja futtatni, még emulálva is szerintem. Nem kell nagy slotszámra gondolni, max 15 en mennénk fel egyszerre, de az már extrém eset lenne
Most kipróbálok 1 másik rendszert, hátha azon jobban akar sikeredni, és esetleg elindulni -
-
válasz
Mr Dini #14294 üzenetére
Az icrobotics féle megoldással, ami eddig csak a régebbi pi-ken ment sikerült pi2-n is egy forkolt megoldással megcsinálni.
Stereot, mono-t tud.
Akik használják pi1-en azoktól kérdezném:
ffmpeg fent van és szerettem volna egy mp3-at lejátszani a rádióval, de semmi hangja nincs... Mit ronthattam el? (Ja és még annyi, h frekvenciának a 103.3 a Class FM, tehát a freq-t is lecseréltem a parancsban... Ez gond?
)
Köszi!
-
-
mano42
aktív tag
válasz
Mr Dini #14220 üzenetére
Szerintem is nagy a különbség viszont ez csak a Kodi menüje gördülékenységében, online streaming listák beolvasásában érződik, estleg még ott, hogy komplexebb skineket is tud futtatni.
Az mpeg2-t tényleg tudja tolni erőből viszont nem gpu-ból, hanem cpu-ból, ahhoz, hogy hardveres gpu gyorsítás legyen kell a licenc. (Nekem egyes dvd képeknél licenc nélkül beletört a bicskája). Film lejátszásnál viszont már egyáltalán nem számit a 4 mag mivel azt már a gpu rendereli (legalábbis az mkv-t) ami ugyanaz mint a régi pi-ben, miután elindult a film, érezhető különbség nincs. Előre vissza tekerés stb nagyjából ua mint a régi pi-n, képminőség detto, ahol van árnyalatni fejlődés az a kodinak köszönhető. Az 1 giga ram szerintem nem nagyon számit, filmnézés közben ha ssh-n megnézel egy TOP-t látod, hogy az OS + a Kodi + a fullhad mkv összesen nem eszik meg 200 megánál többet (osmc alatt általában kevesebbet). Ez így volt a régi pi-vel is ahol a raspbmc lejátszás közben is 70-80 megánál többet nem evett. Mindenesetre tényleg gyorsabb, jobb, szebb az új pi, de távolról sem használja ki a médialejátszó annyira mint hinnéd, legalábbis nem ott kell keresni a lényeges különbségeket. Pl a régi is megbírkózott egyszerre 2 fullhd mkv-val, egyiket tévén osztotta ki, másikat stramelte tabletre yatseval.
-
JohnnyX
őstag
válasz
Mr Dini #14220 üzenetére
Ertem.
" FullHD" filmekkel itt sincs semmi gond, nem akadozik, elejetol vegeig lejatsza gond nelkul.
Kodi van fent most, maga a kodi kezelese is erdekelne, mennyivel gordulekenyebb?
Telorol iranyitom, ranyomok egy filmre, kell neha 3-5 mp mire elindul. Menuben visszafele is kicsit lassan reagal. 8gb cl-10es-es kartyan csucsul. 100mbites csak a halo, atom procis sinology rendszeren vannak a mediak, de ez nem lehet gond.
-
azbest
félisten
válasz
Mr Dini #14208 üzenetére
valaki forkolt egy pi2 számára javított verziót az egyik transmitter kódból
https://github.com/SandPox/fm_transmitter -
s3toraph
senior tag
válasz
Mr Dini #14208 üzenetére
Szia!
Ez az oldal nem szimpatikus.
Csak a rádió transmiterrel van gond?
(#14210) vérfolt + (#14211) Soderes:
Sziasztok!
Ti honna rendeltétek meg a pi 2-t?
Kérdésem mindenkihez:
Arra amire én szeretném használni, melyik a jobb választás? B+ vagy Pi 2? Pi 2 mellett szól a 4 magos proci és 1GB ram. B+-nak úgy látom, csak egy magos a procija. Viszont ha vannak gondok a pi 2-vel, a B+ pedig megízható, akkor B+ -nál maradnék. Kérlek segítsetek, mert hétfőn rendelném! Igyekszem visszaolvasni de rengeteg hsz-t kell átnézni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Mr Dini #14154 üzenetére
Erről van szó. :-)
A NAS rákötés csak a CEC miatt kell, ami HDMI kábellel megy. Talán máshogy is meg lehet oldani, hogy a NAS vegye a távirányító jeleit, vagy máshogy vezérled. Sambával kapcsolatban felvilágosítanál? Én úgy tudtam, hogy az windows és unix közötti fájl megosztásra van. A TV-hez miért azzal kell kapcsolódni?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Mr Dini #14151 üzenetére
Szerintem jobban járna, ha a NAS-t használná erre a célra, és nem venne külön RPI-t rá. A fájlok úgyis onnan fognak menni. Az egyedüli ami problémás lehet, hogy a CEC-et hogyan oldja meg HDMI kábeles összekötés nélkül (ha a NAS nem tud HDMI-t). Lehet, hogy több TV-je van, és ezért gondolt arra, hogy mindegyikhez vesz egy-egy RPI-t külön media centerrel, amik a NAS-ról rántják le a filmeket, de az RPI-nek egy jó minőségű 4GB-os filmet legalább 5 perc lerántani hálózaton keresztül, annál meg már a pendrive-ozás is sokkal gyorsabb. (Én legalábbis most azt csinálom, mert nem jött be ez a DLNA téma.) A másik lehetőség, hogy RPI-ről torrentezni, és nem NAS-ról, de akkor meg minek a NAS, sehogy se jó ez így.
-
sanzi89
addikt
válasz
Mr Dini #14139 üzenetére
És miként készítek m3u fájlt? Amit fentebb linkelt Sk8erPeter kolléga ott találhatóak .m3u8 fájlok, de azzal nem tud mit kezdeni a RPI.
-
Ittnemaz
aktív tag
válasz
Mr Dini #14044 üzenetére
fognék. ez még egyszerü lenne.
bár ennél bonyultabb a dolog ezért nem vágok bele.
ebbe kellene beépiteni:
http://content.hwigroup.net/images/products_xl/106726/4/philips-mci298-streamium-wireless-micro-hi-fi-system.jpgalaplap hibás a dolog javithatatlan,de igy megmenthetö lenne.
rádiovétel, cd lejtászás, van benne mechanika, usbröl lejátszás, wifi vétel, lcd bekötése,gyári távirányito bár ez már a mese kategoria
ennyi lenne.
-
-
Nerd
aktív tag
válasz
Mr Dini #14018 üzenetére
Azert ez igy nem igaz, tobbszor leirtam, hogy a 2.1A-s minosegi tap siman meghajt egy 1TB-os kulso vinyot, sott mostanaban egy TL-WN721N usb wifi tarsasagaban megy a vinyo aktiv hub nelkul... En inkabb azt javaslom, hogy probalja ki usb_max_current beallitassal es ha nem megy akkor vegyen hubot. A 2-3 ezer forintba kerulo aktuv hubom meg olyan, hogy ha meglokom azonnal lehal az osszes usb... gondolom a tobbi par ezer forintos vacak sem jobb...
-
válasz
Mr Dini #14014 üzenetére
Sziasztok!
Belinkelem itt is, hátha hamarabb kapok választ... Python programozás - Mobilarena Fórum #413
Köszi!
-
-
válasz
Mr Dini #13865 üzenetére
Sziasztok!
Elhatároztam, h ezt a listát megcsinálom
openelec alálegyen inkább kodi alá.Namost... Már rég írtam kodira, akkor még xbmc volt.
Namost a kódomnak lesz python része.
Abba lehet ezt használni? :
import xbmcgui
import xbmcpluginVagy már kodigui és kodiplugin?
Ja és egy ilyen listában hogy tudok színezni?:
li = xbmcgui.ListItem('Example', iconImage='http://xyz.example')
Ugyanúgy [COLOR szín] Szöveg[/COLOR] ?
Illetve md5-ös checksum fájlal el kell látni?
Köszi!
Ui.: bocs, h nem raktam programkódba, mobilról vagyok.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Classic / Xbox 360
- Milyen TV-t vegyek?
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Milyen autót vegyek?
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Fujifilm X
- Microsoft Edge
- További aktív témák...
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Fujitsu Esprimo D738 Megbízható asztali számítógép irodai és otthoni felhasználásra
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged