Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petike168
aktív tag
Sziasztok!
Kell számolni bármiféle minőség romlással ha Rpi2+tuneren keresztül nézem a tv adásokat (Digi)?
-
Petike168
aktív tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy IPTV (IPTV Simple Client) és kódolatlan DVB-C ( digi kábel) együttes használatára van lehetőség? Vagy a TV menü alatt egyszerre csak egy tud menni?
-
Petike168
aktív tag
Sziasztok!
Lehet volt már róla szó, de visszakeresve nem találtam. Van arra mód, hogy egy PC monitoron lévő tartalmat átnyomjam a TV-re, amire egy Rpi van kötve? Wifi-s megoldásban gondolkodok. Tudom a legegyszerűbb és legtisztább az lenne, ha PC-t és TV-t hdmi-vel összekötném, de nem akarok bútorozni, hogy körbe tudjam vinni az egész lakáson a kábelt, és amúgy is csak egyszeri alkalom lenne.
Köszi,
Peti -
Petike168
aktív tag
válasz huliganboy #22996 üzenetére
Samsung ES6570 a tv, ha esetleg ezzel is meg lehet oldani nekem az is jó. Csak alapból ott van a TV mellett az Rpi2, gondoltam azzal biztos van valami megoldás.
-
Petike168
aktív tag
válasz azbest #23000 üzenetére
Játék képét gondoltam, első körben stream jelleggel. Ugye ha netre fellövöm és onnét játszom le, akkor egész tűrhető a minőség (viszont nagy a késleltetés), ezért gondoltam lehet esetleg kapásból wifi-n keresztül is vagy legalább valami hasonlót. Nézegettem ezt a Miracast-ot is, de a TV nem támogatja ha jól értesültem.
[ Szerkesztve ]
-
Petike168
aktív tag
Sziasztok,
RPi2-re telepített legfrissebb LibreElec-nél van valami olyan beállítás, ami esetleg elveheti a tápot USB-re dugott inaktív eszköztől? Konkrétan Mygica T230C tunertől? Sikeresen feltelepítettem a Tvheadend-et, és minden eszközről tökéletesen is tudom nézni, ám eltelik egy éjszaka és nem érhető el. A Tvheadend webfelületét/EPG-t eltudom érni, szóval feltételezem nem magával a szoftverrel van a baj. Az RPi configba beállítottam alapból, hogy adjon extra kakaót az USB-re, lehet az kavar be? Eddig a fiókba pihent a tuner, viszont most éppen jó hasznát venném, ha működne...
Üdv,
Peti -
Petike168
aktív tag
Azaz érdekes, hogy most lassan 1 napja direkt folyamatosan járatom, és nem szakad meg a stream meg semmi. Ha viszont leállítom a streamet és eltelik egy éjszaka mondjuk, akkor újra nem tudok már csatlakozni, ezért gondoltam, hogy esetleg inaktivitás miatt lövi le a LibreElec és nem tud "újra indulni" utána.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPhone topik
- Kupon kunyeráló
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- További aktív témák...
- Topton N100 (4mag,4szál) 1xDDR4, 1xNVME, 2x2.5Gbit LAN, SATA PORT HIBÁS GÉP
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Új generációs Gamer Intel i5 13400/ RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD / Beszámítás / Garancia
- ELADÓ: i5 6500/ 8GB DDR4 /240GB SSD /USB-C /takarítva, pasztázva/ HP 800 G3
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X - Új RTX 3050 GDDR6 - Új 16/32GB DDR4 - NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest