Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50101) sad_Vamp válasza BullZeye (#50098) üzenetére


sad_Vamp
őstag

azt kéne megértened, hogy ezt a rendező meg a stáb(ehhez tartozó tagjai) dolga eldönteni, NEM a tiéd. :)
Ők így gondolták, te meg vagy belenyugszol és nézed így, vagy nem nézed, de lamentálni felette teljességgel felesleges.

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#50102) BullZeye válasza sad_Vamp (#50101) üzenetére


BullZeye
veterán

Ahogy én olvastam ezt nem ők döntik el, vagyis de, lustaságból rajta hagyják :) mert technológiából adódóan van rajta, amit vannak akik eltüntetnek, vannak akik nem. Sőt láttam olyat is, hogy Amerikában megjelent BluRayen nem volt rajta, itthon megjelenten meg igen. :\

(#50103) sad_Vamp válasza BullZeye (#50102) üzenetére


sad_Vamp
őstag

hmm, így akkor más a helyzet. akkor virágbolti verziót kell szerezni ami megfelel. :)

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#50104) hunspikey válasza BullZeye (#50098) üzenetére


hunspikey
őstag

Te sajnos alapvető tévedésben vagy abban az értelemben, hogy a 1080p, a 4k és minden ilyen törekvés arra irányul, hogy az eredeti filmet minél magasabb minőségben lehessen otthon megtekinteni. Azaz nem az a lényeg, hogy eltüntessék a szemcsét - pont ellenkezőleg egy 84 colos 4k-s TV-n sokkal inkább azt fogod látni amit az a celluloid kocka eredetileg tartalmaz a kötelező szemcsékkel együtt. Ezért nem áll meg a VHS-es példád. A természet az igaz, hogy nem szemcsés, de a film igen - ezért azt szemcsésen kell látni!

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#50105) M_AND_Ms válasza BullZeye (#50098) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

"Miért is ne akarnád úgy látni a részleteket ahogy a valóságban is tennéd"

Mikor filmet (fotót, festményt, stb.) nézek nem a valóságra vagyok kíváncsi, hanem az alkotó látásmódjára, művészetére. Arra, ahogy ő kívánja a történetet (amely legtöbbször ugyancsak eltér a valóságtól) reprezentálni a számomra.

"Vannak filmek ahol kell filter, mert megköveteli a film hangulata, de egy modern scifinél, ahol amúgy is minden steril, ott pl minek kellene?"
Minek kell lennie? Ezt komolyan kérded? Nem kell lennie semminek. Az van ott, amit az alkotó gondolt. Legfeljebb neked nem tetszik, de akard már átalakítani. A szöveget is átírod, mert nem tetszik, hogy túl csúnyán beszélnek? A zenét meg kissé modernebbre hangszereled? Megteheted, de akkor az már egy másik film.

Jó hogy nem már a Mona Lisa-t is átalakítjuk, mert a valóságban kissé teltebb volt a szája. Teszik ezt amúgy, a különböző magazinok a modelliekkel (kicsit nagyobb mell, kicsit kisebb fenék, stb.)

De végül is mindegy.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#50106) panpeter92 válasza hunspikey (#50094) üzenetére


panpeter92
tag

A mozi hagyományosan film alapú volt, és 23.976 képkocka / sec - ezért annak röcögnie kell és szemcsésnek kell lennie a képnek. Ha nem ilyen, akkor számomra már nem is mozi.

Én ezzel nem értek egyet. Kinek hiányoznak ma már a diavetítések, fekete-fehér filmek, némafilmek? A mozi se úgy kezdett ahogy most, csak fejlődött, szerencsére ez a fejlődés nem áll meg, mert nem is kell és nem is szabad. Nem volt mindig 24p, meg 720-1080, sőt színek se voltak és hang sem. Gondolom akkor is panaszkodtak páran, hogy mozinak bizony fekete-fehérnek kell lennie és némának. És ma hol vagyunk? :) Tehát nem szabad befásulni a megszokott dolgokhoz, mert az élet és technológia nem áll meg.
Jöhetnek a 48 fps filmek 8k felbontásban. Semmit nem fog elvenni a moziélményből, sőt!

(#50107) rgeorge válasza panpeter92 (#50106) üzenetére


rgeorge
addikt

Az számít, ami az alkotók szándéka volt, hogy mikor készült a film, milyen technológiára/hoz készült. Nyilván nem baj, hogy most hangjuk és színük is van a filmeknek, de attól még az akkori filmeket csak restaurálni szabad, felesleges átalakításoknak nincs helye.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#50108) hunspikey válasza panpeter92 (#50106) üzenetére


hunspikey
őstag

Sosem fogunk ebben egyetérteni. Számomra egy fekete fehér régi fotó tud annyit adni, mint a legszuperebb felbontású maximális minőségű print. Pl. számotokra az lesz tökéletes autózás amikor majd teljesen némán, zökkenések nélkül, robotpilótával, kipihenten, illatosan és költséghatékonyan lehet menni autóval az lesz a tökély, míg számomra az csak haladás lesz és nem autózás. Nekem legyen benzinszag, üvöltsön és berregjen, lángoljon a kipufogó és izzadjak le minden kanyarban, mert nincs ESP és semmi egyéb elekromos fos. Így vagyok a filmmel is - analóg, hagyományos filmről vetített optikai megoldásokkal és 24p - az a mozi per definíció - nálam. A 8k, meg a digitális ultrafinom árnyalatos hülyeségek: NEM mozi - hanem bemutató. A baj az, hogy ti nem mozit akartok, hanem technikai tökélyt és maximális bemutatót.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#50109) Gicz válasza hunspikey (#50104) üzenetére


Gicz
addikt

én pedig fényképen a valóságot akarom megörökíteni, a valóságban pedig nincs zaj!

miért tologassuk magunk előtt a régi technológia problémáit??? miért nem dagerrotípiákat adsz át a megrendelőknek az még eredetibb nem ? :) no offense!!

[ Szerkesztve ]

(#50110) tisn válasza hunspikey (#50108) üzenetére


tisn
addikt

meg filmre dolgozol, hagyomanyos elohivo apparattal?

(#50111) hunspikey válasza panpeter92 (#50106) üzenetére


hunspikey
őstag

Bocsi, még valami, mert lejárt a szerk idő - ide írom - hogy én a mai napig tartok a barátaimnak diavetítéseket!!! És képzeld mindenkinek tetszik - pedig egy Leica vetítővel hagyományos diapozitívről megy - nincs digitális semmi. És bizony a +2-re push-olt provia 400 szemcsés mint az állat és mégis jó a kép rajta! Sőt, néha a mai napig elámulok, hogy milyen színek, árnyalatok vannak, milyen a gradációja a régi fotóknak. A mai napig visszasírom azokat az időket és csak a rohanó, hülye világ költséghatékonyságra szorítása miatt mentem át digitálisra... Filmre még alkottunk, ma meg mindenki nyomja a gombot mint a barom...

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#50112) panpeter92 válasza hunspikey (#50108) üzenetére


panpeter92
tag

"Így vagyok a filmmel is - analóg, hagyományos filmről vetített optikai megoldásokkal és 24p - az a mozi per definíció - nálam. A 8k, meg a digitális ultrafinom árnyalatos hülyeségek: NEM mozi - hanem bemutató. A baj az, hogy ti nem mozit akartok, hanem technikai tökélyt és maximális bemutatót."

Nem értek egyet. De szerintem a világ sem. Nem véletlenül jönnek az egyre nagyobb felbontású vetítők, egyre nagyobb vásznak, egyre több IMAX terem, 48 fps és a többi. Egyértelműen hozzáad az élményhez. Én értem miről beszélsz, de az inkább a te hóbortod, mint általános tény. Van, hogy én is elmegyek a pirosszékes-recsegős, zajos moziba, mert van hangulata, de megőrülnék ha minden filmet ott kéne megnéznem.
Van ismerősöm, akinek a Nokia 3210 A Telefon, de vele se ért egyet a világ.

(#50113) hunspikey válasza Gicz (#50109) üzenetére


hunspikey
őstag

Szerintem utolsó post, mert még off-ba rakva is sok lesz előbb utóbb- szóval igen, én azt gondolom és hiszem/szeretem, hogy pont az adott médium teljesen szubjektív és torzító képi világa/ valóságtolmácsolása miatt szeretjük a mozit és a fotót is. Nem annál jobb, minél élethűbb.

Ennyi erővel szerintetek akkor tegyék le a filmesek a teleobjektívet is/nagylátószögű lencséket - mert a szem nem lát ám csak 45mm gyújtótávolság (kisfilmes) körül... Na akkor milyen filmek lesznek? Az lenne a jó? 200 fps- 8k felbontás, nuku szemcsézettség, 45 mm ekvivalencia, sőt, még a vágást is tiltsuk meg, mert te nem tudsz vágni, csak máshová nézni, ha egy erdőben sétálsz....

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#50114) junkpod válasza panpeter92 (#50106) üzenetére


junkpod
nagyúr

Egyetértek, kivéve a 23,976-tal ami moziban 24 ha jól tudom.
Mi van a digitálisan rögzített filmekkel, ott is kell a grain? A grain annyira avitt mint a ff, max művészi oka lehet, de egy modern akciófilm nem művészet...

[ Szerkesztve ]

Box's don't touch!

(#50115) Heffi


Heffi
őstag

Panasonic ismét adott ki frissítést GT60-ra (gondolom ST60 ra is).

(#50116) Locutus válasza Heffi (#50115) üzenetére


Locutus
veterán

Te már felraktad? Mi változott?

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#50117) bogabi válasza Locutus (#50116) üzenetére


bogabi
senior tag

A Pana support oldalán ez vagyon írva ehhez a verzióhoz: Improvement of Web browser, magyarul a böngészőt csiszolták benne.

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#50118) djg válasza hunspikey (#50094) üzenetére


djg
aktív tag

A szépség elég szubjektív dolog, ha úgy kérik miért nem veszed ki? :D
Amúgy nekem se tetszik, meg nem is értem miért az a természetes?
Lehet, hogy a filmgyártás része, de az életben ha ránézek bármire, a kezemre, egy asztalra vagy autóra, ott se látok szemcséket...tehát számomra sem életszerű, hogy szemcsés

(#50119) Heffi válasza Locutus (#50116) üzenetére


Heffi
őstag

Felrakni felraktam, azt biztos változtatás, hogy más számot kapott a FW :D . Ha valóban a semmiresejó böngészőt fejlesztették, nagyon elrejtették a változtatásokat.

[ Szerkesztve ]

(#50120) DM-Fan válasza BullZeye (#50102) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Értsd meg: ahol eltüntetik a zajt, ott romlik a képminőség, mert azt általában DNR-rel teszik, ami mos, mint a betyárélet. Legtipikusabb példa: Terminator BD. Tavaly kiadták EU-ban a Lowry Digital felújításában, zongorázni lehet a különbséget az USA és az EU BD között, természetesen az utóbbi javára. Szóval hagyjuk, hogy mennyivel jobbak az USA-ban kiadott BD-k, mert ez minden csak nem törvényszerű és ráadásul az esetek többségében még csak nem is igaz. Nézd meg a linken levő képeket (16 darab van, elég szemléletesek), válassz egyet tetszőlegesen, húzd fölé az egeret! Tény, hogy az USA BD-n nincs (annyi) zaj, cserébe bődületesen szar, mosott képe van, meg olyan eltolt színhőmérséklete, hogy ihaj. Ha neked ezen képeket végignézve még mindig a zajmentesített, mosott USA-kiadvány tetszik, akkor inkább hagyjuk a témát! Ez a film egyébként is kiváló példa arra, hogy a grain effekt mennyire növeli is részletezettség érzetét.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#50121) Heffi


Heffi
őstag

2 délutános szenvedés után elkészültem a rejtett kábelezéssel a falitartóhoz. Ebből a kupiból indultam a rendrakásnak, az eredmény ideiglenesen ez:

A DVD lejátszót nem fogom a sub és a center között hagyni, csak most nem volt időm polcot fabrikálni. A dune médiajátékost rögzítettem a tv hátlapjára, úgyhogy nem is látszik belőle semmi sem. Ami nem látszik a képen,na azzal volt sok munka amire befűztem és csatlakoztattam a kábeleket (2 db koax, 2 db utp, 2 db HDMI, 1 komponens, 2 optikai, 1 hangfalkábel, 1 rca kábel a sub-hoz, 1 vezérelt tápkábel a mélynyomónak, 1 tápkábel a túlfeszvédett elosztóhoz, ami a tv mögött van a falon és a dune IR érzékelő vezetéke).

(#50122) DM-Fan válasza panpeter92 (#50106) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Én ezzel nem értek egyet. Kinek hiányoznak ma már a diavetítések, fekete-fehér filmek, némafilmek?"

Pl. nekem. A film noire egy külön műfaj volt és egyébként nézd csak meg, hogy amikor elő-előveszik, akkor mekkora siker. Pl. a Sin City ezen műfaj előtti tisztelgés volt, de ott volt A némafilmes, ami két éve halomra nyerte magát. A Schindler listáját el sem tudnám képzelni színesben. Soroljam még?

Az oké, hogy a technika fejlődik, jöjjön csak a 48 FPS/60 FPS, HFR 3D, nincs ezzel semmi gond, de ennek semmi köze ahhoz, hogy legyen vagy ne legyen fekete-fehér film, vagy némafilm, mert előbbi a dolog technológiai része, utóbbi meg a műfaja. Ott van Anton Corbijn, az utóbbi 30 év és korunk egyik legnagyobb fotográfusa - nem sok olyan művész, könnyűzenei előadó van, akit ne fotózott volna és a legnagyobb munkái szinte kizárólag mind fekete-fehér fotók/filmek, elképesztően magas zajjal.

Semmi köze a technológiai fejlődésnek ahhoz, hogy a filmesek alkalmazzák-e a rég bevett módszereket. A digitális/magas felbontású technológia is ugyanúgy megtartja ezen technikákat, a részletezettség emelkedése nem azonos a művésziség/művésziesség kihalásával. Ha igen, az már régen rossz.

Ha egy korabeli filmet mai színvonalúra restaurálnak, akkor ott figyelni kell arra, hogy autentikus maradjon és markáns módosítások nélkül kell azt elvégezni annak érdekében, hogy úgy őrizze meg őket a modern technológia, ahogy anno készültek. Nagyon sok pozitív példa volt az elmúlt pár évben erre, brutálisan jó felújításon átesett filmeket tehettünk a polcra BD-n. Ott sem ölték meg a képzajt sehol, csak leszedték a szennyeződéseket, porszemeket, újraszaturálták/újravilágosították a filmet. Még magyar viszonylatban is van követendő példa, pont a múltkor írtam a Hyppolit felújításáról.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#50123) Mik_i válasza Heffi (#50121) üzenetére


Mik_i
tag

Komoly átalakítás! Gratulálok, igazán jó lett!

(#50124) Gergőke88 válasza Heffi (#50121) üzenetére


Gergőke88
addikt

Centert használsz frontnak?
JBL ES25 ha jól látom.

(#50125) Heffi válasza Mik_i (#50123) üzenetére


Heffi
őstag

Köszi!

Gergőke88: Már letoltak érte párszor, most megteszi ez is. Majd talán egyszer lesz egy olyan projekt is, hogy beszerezzek egy pár ES80-t vagy ES 100-t.

(#50126) liszi70 válasza Heffi (#50121) üzenetére


liszi70
nagyúr

Szép, szép, de mi az a képernyőnek látszó apró tárgy a két hatalmas szekrény között? Nem akarsz oda inkább tévét venni? :DDD

(#50127) DM-Fan válasza Heffi (#50121) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

A front(nak használt centereket) picit tehetnéd még távolabb egymástól és a TV-től, illetve a mélynyomó sem igazán optimális ott középen a TV alatt, pláne, hogy rajta van a DVD és a center is. Az a játékos egyiket sem köszöni meg, illetve hangzás szempontjából sem az igazi ez a megoldás. Amire még figyelj oda: az erőlködőnek könnyen melege lehet ott beszorítva! Nem igazán lehet jó ott a szellőzés, márpedig gyanús, hogy szeret melegedni.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#50128) Ispy válasza liszi70 (#50126) üzenetére


Ispy
veterán

Nem tellik mindenkinek 100''-osra, na ;]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#50129) Dorian válasza Heffi (#50121) üzenetére


Dorian
félisten

Ne haragudj, de ez így akusztikai rémálom.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#50130) mayday00 válasza Heffi (#50121) üzenetére


mayday00
őstag

Hangszórókon van a tv? :U

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#50131) bogabi válasza mayday00 (#50130) üzenetére


bogabi
senior tag

Ma már ez a második...

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#50132) Locutus válasza mayday00 (#50130) üzenetére


Locutus
veterán

Az semmi, de az egészet a szegélyléc tartja!

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#50133) Gergőke88 válasza bogabi (#50131) üzenetére


Gergőke88
addikt

;]

[ Szerkesztve ]

(#50134) Heffi válasza liszi70 (#50126) üzenetére


Heffi
őstag

Dehogynem akarok, csak az asszony meg a bankszámlám nem akarja. Én is vágyom egy 65Vt60 után, mint ahogy nagyjából minden plazma fan, de most nem az a világ van, hogy mindent megengedhetünk magunknak.

DM-Fan: Annak idején a Jamo D600 rendszer volt az álmom, sajnos lemaradtam róla. Amire volt rá pénzem, nem lehett jó áron megszerezni. Nagyjából a manualja alapján kábeleztem a nappalimat a falban 7 hangfalra. Mint ahogy írtam, kitalálok valami rögzítést, polcot a centernek. A DVD-t nagyon régóta be sem kapcsoltam, és valószínűleg így marad a jövőben is, hisz a GT60 kihasználásához már más filmezési szokások alakultak ki, szóval megy félre valahova tartalék állásba.

Szerinted a mélynyomót hova kellene raknom?

Az denon nem melegszik, mert egyrészt a szekrény ki van vágva hátul, így tud járni valamennyire a levegő, illetve nem szoktam -25dB fölé emelni a hangerőt.

Dorian: Nem haragszom, de kifejthetnéd miért rémálom, az elhelyezés, vagy a típus miatt?

mayday00: dehogy, tegnap linkeltem mit sikerült beszereznem falitartónak.

[ Szerkesztve ]

(#50135) MasterMark válasza Heffi (#50134) üzenetére


MasterMark
titán

Szerintem jó ott a mélynyomó, csak fordítsd el úgy 10 fokkal, hogy ne legyen a fallal párhuzamosan.

Switch Tax

(#50136) Gergőke88 válasza Heffi (#50134) üzenetére


Gergőke88
addikt

Zárt helyen vannak a frontnak használt centerek, illetve magasan is vannak, nem beszélve arról, hogy nem frontnak vannak kitalálva...

(#50137) Heffi válasza MasterMark (#50135) üzenetére


Heffi
őstag

Az úgy elég rendetlennek tűnne. Ha kész a centertaró, akkor a jobb-, vagy baloldali szekrény mellé a sarokba át tudnám rakni, és akkor nyilván úgy fordítanám, hogy egyik fallal sem lenne párhuzamos.

(#50138) DM-Fan válasza Heffi (#50134) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Értem. Hát, ahogy előttem már írták: a centerek nem igazán frontként való használatra tervezett hangsugárzók és nagyon be is vannak oda szorítva és kicsit tényleg magasan vannak. Én a frontot kitenném valahová jobb-, vagy baloldalra, furán mutat ott a TV alatt és hangzásilag sincs rá ott szükség. Sarokba ne nagyon rakd és lehetőleg fal mellett közvetlenül se legyen.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#50139) Heffi válasza DM-Fan (#50138) üzenetére


Heffi
őstag

Én a frontot kitenném valahová jobb-, vagy baloldalra...

Mármint a sub-ra gondoltál, hogy tegyem ki valamelyik oldalra?

(#50140) s7evcsenko válasza bogabi (#50131) üzenetére


s7evcsenko
addikt

:C
Melyik volt az első? itt volt az is? :B

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#50141) FishAir


FishAir
senior tag

Bejáratásnak ezt a módját használta már valaki? Van ennek értelme? Mi van, ha valamiért beáll a slide pl éjszaka? Bele se merek gondolni. Vagy csak lazán nézzem majd a filmeket a TV-n az összefoglalóban leírtak alapján azt' csókolom? Nem kell ettől ennyire tartani (nyugtatom magam). :DDD

iDontcare

(#50142) DM-Fan válasza Heffi (#50139) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Persze, a sub-ra gondoltam, bocsánat.

Get Moded!

(#50143) psg5 válasza junkpod (#50089) üzenetére


psg5
veterán

Valszeg mást gondolunk a poszterizációról...

F.K.T.

(#50144) MasterMark válasza FishAir (#50141) üzenetére


MasterMark
titán

Nem kell külön bejáratni! Nézed és bejár, nem kell ezt túlbonyolítani.

psg5: A mai műsorról lemaradtam. Majd holnap. :)

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#50145) psg5 válasza MasterMark (#50144) üzenetére


psg5
veterán

Aaa de kár, nem baj továbbra is előre köszönet, ha megnézed :)

F.K.T.

(#50146) Heffi válasza DM-Fan (#50142) üzenetére


Heffi
őstag

Az elhatározásom már megvan, csak szeretném kínai barátainknál jobban kivitelezni a center rögzítését. Egy olyat kell készítenem, ami a függőleges kábelköteget takarja.

(#50147) DM-Fan válasza Heffi (#50146) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Jézus isten! :Y Szegény JBL!

Get Moded!

(#50148) Gicz válasza Heffi (#50121) üzenetére


Gicz
addikt

50"-es a gt60?

(#50149) Heffi válasza Gicz (#50148) üzenetére


Heffi
őstag

Igen. Kicsinek tűnik?

(#50150) Gicz válasza Heffi (#50149) üzenetére


Gicz
addikt

nem, csak azért érdekelt mert 50-es st60-at tervezek venni, és nem tudtam eldöntei a kép alapján h ez mekkora lehet.

jó lenne látni több berendeett szobát a többi fórumozótól h nekik hogy is néz ki adott col az adott szobában, neten csak "termék" fotók vannak tucatjával, otthoni képeket alig találok, pedig azok sokkal többet mondanának, nagyon örülök h láthattam h nálad hogy is néz ki a helyzet :)

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.