Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#29401) Doky586 válasza Gubek-Einste (#29400) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Így már korrekt, csak nem találtam leírva, pedig ezt fontos. :R

[ Szerkesztve ]

(#29402) =HG=


=HG=
addikt

Sziasztok!

Lenne egy bevezetékelt telefon hálózatom, amit már nem használok. Négy eres tömör réz vezetékkel. Ezt szeretném internet elérésre használni. Tehát nem "hálózatként", hanem csak pusztán az egyik szobából a másikba átvezetni a netet. Úgy tudom, ehhez elég a négy eres kábel. A vezetékezés úgy nézne ki, hogy routerből be fali konnektorba, másik szobába pedig fali konnektorból be a PC-be.
Ott akadtam el, hogy az UTP csatiból melyik szálakat kéne bekötnöm a nyolc közül, hogy működjön a dolog ?
Talán ezeket ? (feliratozottak)

[ Szerkesztve ]

(#29403) Alteran-IT válasza =HG= (#29402) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Szia!

Igen azokat, vagyis a sárga és a zöld párost. Viszont felhívnám a figyelmed, hogy ha a telefonhálózat hosszabb, mint 10 méter és sok benne a toldás, akkor hiába tömör réz, valószínűleg eléggé rossz lesz rajta a jel, sőt lehet, hogy a másik oldalon nem is lesz internet, főleg a csavarások hiánya miatt. Persze próba, szerencse.

[ Szerkesztve ]

(#29404) =HG= válasza Alteran-IT (#29403) üzenetére


=HG=
addikt

Köszi! Megpróbálom! Nincs túl messze, kb 4-5 méteres, és a két fali csatlakozó közvetlenül össze van kötve, tehát toldás nincs... A vezeték meg kb megfelel az UTP kábel tulajdonságainak...

[ Szerkesztve ]

(#29405) Joe Swanson


Joe Swanson
senior tag

Sziasztok! Adott egy adsl modem es egy tp link router. Osszekotottem normalisan a routert es a modemet,de nincs internetkapcsolat a gepen. Ilyenkor mi a teendo? Elore is koszi a valaszokat!

(#29406) =HG= válasza Joe Swanson (#29405) üzenetére


=HG=
addikt

A routerben beállítottad a jelszót és beírtad a felhasználó nevet rendesen?

(#29403) alteran95 :: Sikerült! Viszont a sebesség 10/10 Mbps max. A ping viszont nagyon jó lett (3 )
Úgyhogy reszkessetek Multigamerek ! :D

[ Szerkesztve ]

(#29407) Alteran-IT válasza =HG= (#29404) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Jaj csak 4-5 méter, annyi nem számít. Ha esetleg nem menne majd, akkor a sárga és a zöld érpárokat cseréld meg, mert lehet, hogy crosslink bekötés kell oda, persze ez eszközfüggő.

freeroam12: Szia! A TP-link routerbe beléptél a webes felületre és beállítottad a WAN típusát PPPoE-re, valamint megadtad a hitelesítő (e-mail és jelszó) adatokat, amit a szolgáltatótól kaptál? Mert ha nem, akkor nem fog működni, legalább is ADSL esetén.

[ Szerkesztve ]

(#29408) Joe Swanson válasza Alteran-IT (#29407) üzenetére


Joe Swanson
senior tag

Szia! Nem adtam meg, hol tudom megtenni? Egyébként amikor össze volt rakva, de sárga 3 szöges ott alul az internetjelző, akkor én próbáltam rácsatizni windowsból, de nem engedte.

(#29409) Borisz76 válasza Joe Swanson (#29408) üzenetére


Borisz76
veterán

Gépen indítsd el a böngésződet és a felső sorba írd be ezt :

192.168.1.1

majd enter és belépsz a router menüjébe.

A router alján van egy papírfecni felragasztva oda vannak írva a belépéshez szükséges adatok.

Alap esetben a felhasználónév és a jelszó is : admin

Mod : Fejből írtam lehet mást kell a böngészőbe beírni...de ez is megtalálható a "cetlin".

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#29410) Alteran-IT válasza Joe Swanson (#29408) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Ez router függő. TP-Link esetén a 192.168.0.1 , 192.168.1.1 vagy a tplinklogin.net cím alatt tudod megtenni egy az általad használt böngészőben. A felhasználónév és jelszó alapértelmezetten admin admin ha esetleg ezzel nem tudsz belépni, akkor a router alján megtalálod a belépési adatokat, ha meg ugyan úgy admin admin van ott és mégse tudsz belépni, akkor a router-t resetelni kell, de gondolom ilyen gond nem lesz.
Ugye ha a router is közbe van iktatva és Windows alól próbálod, akkor nem is fog menni, hiszen ilyenkor már a routernek kell ellátnia ezt a feladatot és a gépről már nem tudsz csatlakozni. Persze vannak kivételek, de ebbe nem érdemes belemenni. Lényeg, hogy ha beállítod a routerben a csatlakozást, akkor onnantól kezdve a Windows-ban már nem kell, sőt érdemes onnan kitörölni a kapcsolatot.

[ Szerkesztve ]

(#29411) Joe Swanson válasza Alteran-IT (#29410) üzenetére


Joe Swanson
senior tag

Azt tudom, hogy mi az IP, de a menüpont kellene nekem :D

(#29412) Alteran-IT válasza Joe Swanson (#29411) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Pedig szinte adja magát, már ha egy általános TP routerről van szó :D
Network->WAN->WAN Connection Type (legördülő menü->PPPoE/Russia PPPoE)

Tessék egy videó :)
PPPoE TP-LINK

[ Szerkesztve ]

(#29413) =HG= válasza Alteran-IT (#29412) üzenetére


=HG=
addikt

Az egyik csatlakozás rosszul érintkezett a falban, úgyhogy most 85/45 Mbps és 3-as ping mellett hasít...Öröm bódogság ! :D

(#29414) herni


herni
tag

Sziasztok, belső hálózat kialakitásához szükséges feladat megoldásában kérném a segítsegetek. Adott az alábbi feladat de nem jutok vele dúlrőre.

A belső hálózatot a 192.168.8.0/24 tartomány részeként határozza meg úgy, hogy az alhálózatban legalább 19 kliens legyen üzemeltethető. Az alhálózatot úgy alakítsa ki, hogy a megadott paraméterek mellett a lehető legkisebb tartományt használja fel azeredeti hálózatból. A lehetséges (használható) alhálózatok közül a feladat megoldása során használandó alhálózat sorszáma: 4

Végezze el mind a szerver, mind a kliens gép belső hálózathoz csatlakoztatott interfészeinek IP beállítását az előbbiekben meghatározott alhálózatot használva úgy, hogy a két hoszt az alhálózat legalacsonyabb IP címeit kapja.

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Samsung Galaxy Spica -> Galaxy Ace -> Galaxy S -> Galaxy S II -> Galaxy S4 LTE

(#29415) huliganboy


huliganboy
addikt

Sziasztok

Adott egy otthoni hálózat központjában egy routert el.

Létezik olyan program ami valós időben monitorozza az internet kapcsolatot?

Ugyanis olyanra lettem figyelmes hogy az érzékeny eszközök el elveszítik a kapcsolatot, de ez pl PC esetén nem figyelhető meg. Azt feltételezem hogy 1-2 másodpercre megszabadulás a kapcsolat.

Ezt szeretném kiszűrni.

Köszönöm

(#29416) PumpkinSeed válasza huliganboy (#29415) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Wireshark ha van hozzá jogosultságod. Ha egy olyan gépen vagy amire nincs kitükrözve a teljes forgalom akkor csak a broadcast üzeneteket kapod meg.

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#29417) Doky586 válasza PumpkinSeed (#29416) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Félreérted..

Neki valami olyan progi kellene ami folyamatosan pingeli a netet és naplóz. (heteken, hónapokon át, és kijelzi mikor nem volt kapcsolat)
Ilyet én is kerestem de nem találtam... :(
(nálam is szakadozik a szolgáltató)

[ Szerkesztve ]

(#29418) Intruder2k5 válasza Doky586 (#29417) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Most ugye viccelsz, hogy kerestél ilyet, de nem találtál? :)

Vagy én is félreértek valamit?

Ez egy három soros shell script, file-ba logolással, ami bármely wrt-s soho routeren elmegy, ha meg szervered van, arról nem is beszélve...

[ Szerkesztve ]

(#29419) Doky586 válasza Intruder2k5 (#29418) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Esetleg ha válaszolnál a (#29415)-re annak én is örülnék. (egy meglevő bevált megoldással)

Nálam a szolgáltató minden éjfélkor bontja a vonalat pár pillanatra, de a vonalszakadások miatt szinte sose éri el a számláló a 24. órát.. [link]

A szolgáltatóhoz bizonyíték nélkül (melyik nap, melyik óra, melyik percében, hány másodpercig) nem mehetek panaszra mert úgyse hinnék el hacsak nem bizonyítom 1000+ konkrét esettel.

[ Szerkesztve ]

(#29420) Intruder2k5 válasza Doky586 (#29419) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szerintem nála nem szolgáltató oldali hibáról van szó, ugyanis egész pontosan ezt írta...

"Ugyanis olyanra lettem figyelmes hogy az érzékeny eszközök el elveszítik a kapcsolatot, de ez pl PC esetén nem figyelhető meg."

Jó lenne tudni, hogy a hiba csak WiFi-n jelentkezik, vagy UTP-n is? Lehet csak a WiFi váltogatja a csatornát, de lehet akár DNS hiba is...

A szolgáltatónak meg sajnos, ha nem akar segíteni, nem lesz bizonyíték semmilyen logfile, ugyanis arra még mindig rámondhatja, hogy ez a Te eszközöd hibája, mert a részükről minden rendben van! És sajnos az esetek nagy többségében így is van. Sőt, elsőként azzal fogják kezdeni, hogy router nélkül, egy darab kábeles PC-n is jelentkezik a hiba?

Milyen PPPoE neted van? ADSL, VDSL, DIGI, egyéb? Van modem is, vagy csak a saját router?

[ Szerkesztve ]

(#29421) Doky586 válasza Intruder2k5 (#29420) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nekem ADSL van egy dlink modemmel. Régen amikor bekötötte a szerelő emberke akkor már nem tudta biztosítani a szerződés szerinti sebességet, így mostanra visszaléptem eggyel, akkor az utcai alépítmény kábelezésére panaszkodott hogy mifelénk ez nagyon gyatra, pedig 100m-en belül van a dslam..

(#29422) Intruder2k5 válasza Doky586 (#29421) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

A DSL kapcsolat diagnosztikához legjobb párosítás a D-LINK DSL360R T1 modem, rátéve a dchard féle firmware. Ezzel aztán már láthatod a lényeges vonali paramétereket...

Illetve szükség esetén DMT-vel lehet részletesebb infókat is kinyerni.

Mindehhez kaphatsz segítséget a firmware topikjában, illetőleg az eredménnyel már megalapozottabb infókkal tudsz reklamálni is a szolgáltatónál, ha egyáltalán náluk van a hiba, és nem házon belüli kábelezés hibája, vagy kondihibás modem okozza a szakadásokat.

Anno nekem amikor DSL-em volt, én is ezt a párosítást használtam, a routerben pedig be volt állítva pontosan éjfélre a reconnect, és mivel a valós idő, illetve a connection uptime kijelzése majdnem egymás alatt van a Status oldalon, így azonnal észrevettem, ha esetleg szakadt napközben a kapcsolat, mert akkor nem egyezett a napi idő és a connection uptime. De szerencsére nálam nem volt szakadozás...

[ Szerkesztve ]

(#29423) Doky586 válasza Intruder2k5 (#29422) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Kösz az infót.. majd még meggondolom
De egyenlőre nem szeretnék a teljesen bizonytalanra 8-10eFt-ot költeni
(mivel nekem sima 360R van jelenleg, azaz nem kompatibilis az ajánlatoddal)

(#29424) Intruder2k5 válasza Doky586 (#29423) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Az valóban nem, de így viszont sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy a modem miatt szakadozik a neted, mert sajnos a régi szürke-kék 360R modemnek nincs valami jó híre, elég gagyi chipsetre épül.

A fentebb említett fekete színű verziót újonnan T pontban lehet megvenni, nagyjából ~6000Ft körül lehet az ára, de az aprós oldalakon, akár itt a hardveraprón is, sokszor lehet találni 2-3 ezer Ft-ért is belőle, akár új, original darabot is. Ennyit meg már megér egyszerűen a tartalék modem megléte is szerintem, hogy ha egy hétvégén bedöglik, tudd cserélni magadnak, ne kelljen a szolgáltatóra várni 72 órát.

[ Szerkesztve ]

(#29425) jel1


jel1
aktív tag

Sziasztok!

Van egy olyan kábelnet (tar v mi a rák, zalai)
KOAXon jön be, és abból megy egy wifis modembe a földszinten. Ez a wifi gyenge, és az emeleten már gyenge (v ha az emeleten lenne, akkor a földszinten nem menne). Milyen megoldás lenne lehetséges h mindengol legyen legalább wifi?
Az emeletre csak koax megy fel.
Kellene felvinni egy utp-t a modemből, és arra egy wifi router, v egy wifi router a modrm mellett is ellátná a feladatát az emeletre?(~100+100 nm tégla családi)

Kösziii :)))))

(#29426) Intruder2k5 válasza jel1 (#29425) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Mindenképpen hatásosabb és biztosabb lenne, ha felhúznál egy UTP kábelt az emeletre, és arra kötnél egy új WiFi routert!

Lehet próbálkozni a földszintről is beszórni az emeletet egy erősebb routerrel, vagy szóba jöhet a jelismétlő (repeater) is, de ezek mind úgymond kényszer megoldások, ha végképp nincs más lehetőség, de egyrészt a siker sem biztos, másrészt ha sikerül is, hátulütői is vannak, mint mondjuk a WiFi sebesség feleződése.

(#29427) PumpkinSeed válasza Doky586 (#29417) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Ugyan azt akartam írni amit Intruder2k5 írt. Szinte semmi megírni egy ilyet. Ha Win7-ed van batch-ben, vagy valami hasonlóban. Még a logolást is meg tudod oldani egy .txt-be. A programozás topikokban tuti segítenek. C++-ban akár még egy komolyabb programot is lehetne írni erre.

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#29428) reca888 válasza Gubek-Einste (#29389) üzenetére


reca888
csendes tag

Fal nincs az útban, távolság pedig ált 2-3 méter. Az inSSIDer-t hétfőn kipróbálom.
Közben állítgattam a routert, és kiderült, hogy bár a 40mhz volt kiválasztva, mégis csak 20mhz-n ment, 40-et csak 5ghz-en enged, azt viszont nem látja valamiért a laptop :S
Laptopon, hogy kell beállítani a 40mhz-t?

(#29429) huliganboy válasza Intruder2k5 (#29420) üzenetére


huliganboy
addikt

Üdv mindenkinek

Látom kaptam pár irányadó választ.
Az érzékeny eszközök mind lanon lógnak.
A Net Micro jellegü, napokban cserélték az antennát egy modernre(nem lett jobb)
Nincs ott Linux alapú eszköz így owrt se.
Ezt a shell scriptet valahogy Windows alól életre lehet kelteni?
Köszönöm

(#29430) mezis válasza reca888 (#29428) üzenetére


mezis
nagyúr

Laptop: Sávszélesség: sehogy. Nem AP ő, csak egy kliens.
5 GHz: Bizonyára ez már "magas" neki. (Csak 2,4 GHz-es sávban működik.)

mezis

(#29431) mezis válasza huliganboy (#29429) üzenetére


mezis
nagyúr

Egy DOS ablakban ping x.x.x.x -t
Nem lesz "valós idejű", de első tájékozódásnak megteszi.
(Kimenet átirányítható file-ba.)

mezis

(#29432) Gubek-Einste válasza reca888 (#29428) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Az adapter beállítások között kellene keresgélni, nem biztos, hogy lesz ilyen de érdemes megnézni.
2,4 GHz-n milyen beállítási lehetőségek vannak a router-ben (képpel ha lehetne)?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#29433) copre


copre
újonc

Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hogy az internetet hogyan tudnám megosztani.Először is wifi world 880 wg-n usb-s , van a pc-n internet elérésem, amit szeretnék megosztani egy technicolor tc 7200U modemmel (upc-is)tehát a pc-be utp kábellel kötöttem.már egyszer sikerült megosztanom de most sajnos nem tudom müködésre birni. samsung okos tv-re szeretném megosztani.Elöre is köszi a válaszotokat.

(#29434) Gubek-Einste válasza copre (#29433) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

A HGW-ben kellene beállítani a wifi-t. Mi az ami nem megy?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#29435) krealon válasza herni (#29414) üzenetére


krealon
veterán

"A belső hálózatot a 192.168.8.0/24 tartomány részeként határozza meg úgy, hogy az alhálózatban legalább 19 kliens legyen üzemeltethető."

Egy alhalozat szukseges elemei:
- kliensek
- gateway (1 db IPv4 cim)
- halozati azonosito (1 db IPv4 cim)
- broadcast (1 db IPv4 cim)

Tehat ez esetben az alhalozatnak minimum 22 db IPv4 cimet kell tartalmaznia.

"Az alhálózatot úgy alakítsa ki, hogy a megadott paraméterek mellett a lehető legkisebb tartományt használja fel azeredeti hálózatból."

Az alhalozatoknak 2 hatvanya szerinti meretuek lehetnek.
32 bit --> (1 db IPv4 cim) 0 kliens
31 bit --> (2 db IPv4 cim) 0 kliens
30 bit --> (4 db IPv4 cim) 1 kliens
29 bit --> (8 db IPv4 cim) 5 kliens
28 bit --> (16 db IPv4 cim) 13 kliens
27 bit --> (32 db IPv4 cim) 29 kliens

Tehat 27 bites netmask-ot kell hasznalni.

192.168.8.0/24 IP cimei: 192.168.8.0 - 192.168.8.255

"A lehetséges (használható) alhálózatok közül a feladat megoldása során használandó alhálózat sorszáma: 4"

Az elso 27 bites (255.255.255.224) IPv4 tartomany: 192.168.8.0/27
Network: 192.168.8.0/27 11000000.10101000.00001000.000 00000 (Class C)
Broadcast: 192.168.8.31 11000000.10101000.00001000.000 11111
HostMin: 192.168.8.1 11000000.10101000.00001000.000 00001
HostMax: 192.168.8.30 11000000.10101000.00001000.000 11110

[...]

Az negyedik 27 bites (255.255.255.224) IPv4 tartomany: 192.168.8.96/27
Network: 192.168.8.96/27 11000000.10101000.00001000.011 00000 (Class C)
Broadcast: 192.168.8.127 11000000.10101000.00001000.011 11111
HostMin: 192.168.8.97 11000000.10101000.00001000.011 00001
HostMax: 192.168.8.126 11000000.10101000.00001000.011 11110

"Végezze el mind a szerver, mind a kliens gép belső hálózathoz csatlakoztatott interfészeinek IP beállítását az előbbiekben meghatározott alhálózatot használva úgy, hogy a két hoszt az alhálózat legalacsonyabb IP címeit kapja."

A szerver legyen praktikusan a legmagasabb alhalozati IPv4 cimen:
192.168.8.126

A ket legalacsonyabb IPv4 cim:
192.168.8.97
192.168.8.98

A netmask mindenhol: 255.255.255.224

Feltetelezve, hogy a szerver a gateway, amin keresztul az internet elerheto, a klienseken a gateway:
192.168.8.126

Segitseg IPv4 alhalozat szamolashoz: ipv4 subnet calculator

(#29436) dealerman


dealerman
senior tag

Üdv :)

A Digi mérője mennyire hiteles ? ez [link]

Nem digi netem van,egy kis szolgáltató 50/3-as ha ezzel mérem megvan a sebesség,utorrent-be is !
De viszont speedtest.net-en meg fele annyi vagy még annyi se,néha ott is méri a maxot de ritkán,és más mérő is keveset mutat ma is :)

Tegnap még ment este az új beta speedtest oldala és ott is 50-et mértem :))

Létezik olyan oldal ahonnan legalább 5-6mb/s tudnék tölteni valamilyen file-t,? És akkor kiderülne mi is a helyzet :B

Egyébként haveré a net megvan osztva, a két router wds-be van

underground techno will never die

(#29437) student


student
őstag

Hello kicsit off a kérdés adott egy digi-s kábelnet. skype müködik de böngészőket nem tudom használni nem tölt be egy oldalt se. Mi lehet a probléma?

(#29438) reca888 válasza Gubek-Einste (#29432) üzenetére


reca888
csendes tag

Sziasztok!

Ezt mutatja az inssider

És csatolom a Router beállítás menüjét is

és az advanced rész:

És a Wifi állapotát:

Így 72 mbps-nek látja a kapcsolatot. 40Mhz-re hiába rakom a routert, mint a képen is látható, valójában 20mhz-n marad. Ha 5 Ghz-re rakom, akkor már átvált 40Mhz-re is akár, de azt meg nem látja a laptop valamiért (Asus G56JR), más eszköz, pl telefonom látja :(

[ Szerkesztve ]

(#29439) odrif


odrif
MODERÁTOR

Üdv:
Bekötötték a netet a T-home, nálam is, a következő modem, routert kaptam: huawei hg8245h
Érdemes lenne hozzá bekötni egy TP-LINK 941ND routert?

20 éve a Prohardveren

(#29440) mezis válasza odrif (#29439) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!

Ha valamiben hiányérzeted van (LAN port, WiFi lefedettség) akkor igen.

mezis

(#29441) Gubek-Einste válasza dealerman (#29436) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Létezik olyan oldal ahonnan legalább 5-6mb/s tudnék tölteni valamilyen file-t,? És akkor kiderülne mi is a helyzet :B
Most akkor 5-6 Mbps vagy MB/s legyen a töltési lehetőség?
Leginkább letöltési oldalon lenne érdemes próbálkozni, pl Linux ISO-t leszedve. INNEN is lehetne tölteni 1-2-t fájlt.

A WDS miatt lehetnek a sebesség gondok.

#29437 student
Leginkább DNS gondra utal ez, próbálkozzál custom DNS használatával.
Ezek bejönnek? 217.20.130.99, 173.194.116.233, 84.2.32.98

#29438 reca888
Fix-en tedd a csatornát 5-re mert kb ott a legkisebb a több hálózat zavara.
802.11 n-mode-nál milyen beállítási lehetőségek vannak az auto-n kivül?
A laptopban csak 2,4-es wifi adapter van így ezért nem látja az 5 GHz-s hálózatot.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#29442) dealerman válasza Gubek-Einste (#29441) üzenetére


dealerman
senior tag

MB/s !
na itt 2 MB/s -al jön csak átlagba ........... ha többet is tud az oldal akkor a net vacakol,viszont most speedtest meg csak 8Mps-t mutat ami ugye csak 1MB/s :)

A digi mérője meg megint pontosan annyit,amennyivel a utorrent tölt ! szóval ez nagyon érdekes :D

underground techno will never die

(#29443) reca888 válasza Gubek-Einste (#29441) üzenetére


reca888
csendes tag

Csak auto és off beállítás van ott :(

(#29444) -Solt-


-Solt-
veterán

Üdv Urak!

Powerline ügyben jó helyen járok? :)

Telekom-s, HD-s Set Top Boxhoz szeretném vele eljuttatni netet... Egy villanyóra van, és elvileg egy fázison is lenne a két végpont. Melyiket érdemes megvenni?

www.smart-bus.hu

(#29445) mobilizmo válasza -Solt- (#29444) üzenetére


mobilizmo
addikt

Az egy villanyóra elég általánosnak mondható egy háztartásban, még az egy fázis is. Igazából az a kérdés ugyanazon a kismegszakítón is vannak-e az aljzatok. Jó lenne ha valakitől kölcsön tudnál kérni kipróbálásra egyet (mármint powerline-t). Vizsgáld meg alaposan a kábeles összeköttetés lehetőségét, szerintem a legtöbben inkább ezt ajánlanák.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#29446) -Solt- válasza mobilizmo (#29445) üzenetére


-Solt-
veterán

Kábelezés kilőve sajnos, mert a párom nem óhajt vezetéket látni falon kívül, én meg nem fogom szétvésni, újrafesteni a fél lakást... :)

Megpróbálok kölcsön kérni egyet valakitől...

www.smart-bus.hu

(#29447) mezis válasza -Solt- (#29446) üzenetére


mezis
nagyúr

Nem kell ahhoz olyan nagy átalakítás. Ajánlom figyelmedbe Köműves Kelement! :DDD ;]

mezis

(#29448) SztiviVander válasza mobilizmo (#29445) üzenetére


SztiviVander
őstag

rosszul tudod, nem kell egy kismegszakítón lenniük.

(#29449) Csontikka válasza -Solt- (#29446) üzenetére


Csontikka
aktív tag

Mindenképp próbáld ki először,
Sajnos tény, hogy minél több a közbeiktatott eszköz, kötés, kismegszakító, stb. annál kisebb az esélye a stabil működésnek.

Ha elfogadsz egy tanácsot, az, hogy felcsatlakozik és átmegy egy 100 MB-os file, vagy megy lefut szépen és gyorsan a speedtest az még nem teszt, annyival ne elégedj meg :)

Amikor én próbálgattam ilyen kütyüt kihatással volt rá az is, hogy milyen fogyasztókat voltak épp aktívak az elektromos hálózaton. (porszívó, bojler, mosógép, stb. csodákra képesek... persze negatív értelemben)

[ Szerkesztve ]

(#29450) -Solt- válasza Csontikka (#29449) üzenetére


-Solt-
veterán

30/5-s netem van, és ennek a kütyünek pedig csak a Set Top Boxot kéne kiszolgálnia... :) Kipróbálom, aztán jelentkezem a tapasztalatokkal. Már csak abban segítsetek, melyik válasszam?

[link]
[link]

www.smart-bus.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.