Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mohabá 007

aktív tag

válasz mephi666 #96463 üzenetére

Vízhőfokot valszeg azért nem jelzett, mert lecsúszott a vízhőfok jeladóról a saru. Nem tudom neked hol van, de majd az f astrások segítenek. A cromax szerint neked is van. Olyan mint nekem.[link]
    Az, hogy minden cső a helyén van e le tudod ellenőrizni, korábban itt is volt róla szó.[link]

"... A motor alapjárati fordulatszáma a következő tényezőktől függ:
    - a motorba beszívott levegő mennyiségétől. Ezt az alapjárati motor (IAC-szelep) forgócsapjának helyzete határozza meg,
    - a fojtószelep nyitásától, és a szerelvények által okozott, kalibrált vákuumveszteségtől.
    - A fojtószelep minimum-helyzete gyárilag van egy ütközőcsavarral beállítva. Ez a beállítás elég levegőt enged át a fojtószelepen ahhoz, hogy az IAC-szelep forgócsapja "szabályozott" alapjáratban a szelepüléstől meghatározott (kalibrált) számú lépésre távolodhasson. A fojtószelep ütközőcsavarjára a gyárban történő beállítás után egy dugó kerül ….”
    Nézd meg, nem piszkáták e meg ezt a dugót. [kép]

A fojtószelep működőképességét is lehet ellenőrizni:

".. Fojtószelep helyzetérzékelő (TP)
    Szükséges egy olyan érzékelő, amely a fojtószelep tengelyének elfordulásával arányos jelet ad. Ez az érzékelő, a fojtószelep helyzetérzékelő. (TP-szenzor)
    Ez egy olyan forgó potenciométer, amelynek tengelye össze van kötve a fojtószelep tengelyével. Ez a forgó potenciométer a feszültségosztás arányát változtatja. Kimeneti jele a fojtószelep állásának megfelelő feszültség, és ez kerül a motorvezérlő (ECU) bemenetére
    A TP-érzékelő elektromos áramköre egy 5 voltos tápvezetékből és egy testvezetékből áll, és mindkettő a motor-szabályozó modulban (ECU) ered. Az ECU a fojtószelep helyzetét e jelvezeték feszültsége alapján számítja ki. A TP-érzékelő kimenete a gázpedál mozgatására reagáló fojtószelepszög függvényében változik. A fojtószelep zárt helyzetében a TP-érzékelő kimenő feszültsége alacsony, kb. 0,5 volt. A fojtószelep nyitásával a kimenő feszültség növekszik, és teljesen nyitott fojtószelep (WOT) esetén megközelíti az 5 voltot...."

Szerintem ez nem működik megfelelően, és a hibakód is ezt mondja.

Új hozzászólás Aktív témák