Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz FoLey-v #89548 üzenetére

Ez érdekes, nem is olyan rég pont fő témája volt a topicban a váltóolaj csere és hozzá tartozó nyalámságok.

Ezeket olvasva kíváncsiságból kérdeztem meg a szervízet ahová vittem a fék nyűgje miatt az "asztmámat" (ezúton is köszönöm Mohabának a segítséget), hogy a váltóolaj csere hogyan és miként van.

Szaki mondta hogy célszerű, attól hogy nincs benne az adót típushoz a könyvében attól még lehet hogy kell, vagy célszerű. Nem akarok ezzel most végletekig belemenni. Nagyon szépen felvázolta hogy mit és hogyan a mester. Mert sok mindentől függ, típus, szerkezet stb-stb. Hogy milyen színe kell lennie ha jó,rossz.
    Lényeg hogy ami a tiédben van és az enyémben az ötfokozatú váltóban célszerű százezer futás teljesítmény után cserélni.

Nem nagy tétel , csak két napig tart, hogy miért? Állítása szerint az olaj eltávolítása miatt, le engedik, majd valami vákuumos csodával maradékot is , majd hagynak neki időt hogy a maradék a gravitáció hatására összegyűlik és újra neki esnek vákuumos csodával.

Most hogy ez mennyire igaz avagy sem, még nem tudom mert soha nem csináltam ilyent. De a következő motor olaj cserére már fel lett jegyezve a váltóolaj cseréjé is.

Így érdemi információval majd utánna tudok írni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés