- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Czimby: XFX RX9070XT Quicksilver vs Mercury(non OC)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daywalker
addikt
Én most cseréltem elöl is lengéscsillapítót (piros állítható Koni - a hátsót már nyáron kicseréltettem), de ez gázos és olajos egyszerre (twintube). Szerintem kár ennyit lovagolni azon, hogy mi van benne. Az olajos szvsz könnyebben javítható, ha gond van, de...a lényeg, hogy jól csillapítson, ne essen be, legyen kellően kemény és ne valami gagyi márka legyen. Szerintem Koni, Bilstein és Sachs, Vogtland (nekik is a koni csinálja a gátlót asszem) Boge, Veitec és még egy két márka, amit érdemes megvenni (de Bilsteinből is van rossz széria). Ezek megfizethető áron vannak és minőségi cuccok. Esetleg érdemes csináltatni a Kárászynál, mert azok is Koni karakterisztikával készülnek.
Nos, visszatérve az enyémre (B Corsa): egyik gyári Boge gátlóból folyt egy picit az olaj és benyomásnál teljesen lentmaradt a szár. Mindkettő már elégkönnyen járt befele, kifele még elviselhető volt.
Mellesleg ég és föld a a különbség az új és a régi gátló közt, igaz, mint kiderült, az egyik oldalon teljesen gatya volt + én mindent kicseréltem a futóműben (szilentek, toronycsapágyak, kormányösszekötő rudak, gömbfejek) és kapott egy -35mm-es Koni rugószettet. Nos, még így ültetve is (amiből kb 2cm realizálható) sokkal kényelmesebb, mint a régi elhasználódott gáltóval és egyéb alkatrészekkel. A kanyarsebességről és a kasztni dőlésről ne is beszéljünk, érezhetően feszesebb, ezerszer jobb az úttartás.Más: sportkipuff...nos igen. Ez is akkor ér valamit, ha jót csináltatsz és ésszel. A hátsó dob max hangot ad, nem fog jobban menni. Hengerenkénti leömlő, kati le
középdob ki és kevéssé elfolytott hátsó dob
Na ettől lesz lóerő
Persze ez nem szabályos, tehát...megcsinálod szabályosan (igaz, semmi sem az műbizonylat nélkül! Remus rendszer TÜV vizsgával ajánlott
) mondjuk nagyobb átmérővel. Sajnos, ez sok esetben ronthat a teljesítményen, tehát csak okosan. Szerintem (nem reklám) a lenderkipufogó most az egyik legjobb. Normális ár, jó minőség és nem kazánlemezből dolgoznak. Nekem sajnos Janó csinálta, elég gyány lett a kivitelezés, a hangja olyan lett amilyenre kértem (csak ha nagyon tolom akkor hangosodik fel).Megint más: direktszűrő.
Én nagyon imádom egyrészt, mert mocskosul jó hangot csinál egy sportdobbal, viszont ennek ellenére én nem ajánlom. Akárhányszor feltettem, egy jó év után elkezdett az autó alacsony fordulaton veszettül rángatni. Ilyenkor visszarakom a papírt és fél év után kb. rendbejön, a rángatás elmúlik. Gyanítom elkoszolódik valami, pedig én mostam és olajoztam rendesen. Mondjuk lehet, hogy ha 500 km-enként olajozom, akkor nem lenne gáz, de az 5000km kamu, mellesleg a mosás és olajozás normális cuccokkal (én Sparcot használtam) nem olcsó. Ha motorélettartamra utazol, akkor inkább használd a gyári papírt. Tapasztalat. Azért sem ajálom, mert ha nincs airbox, akkor alacsony fordulaton gyengébb lesz a motor + meleg levegőt szív (ez annyira nem gáz, mint sokan állítják). Télen még éppen az a baj, hogy túl hideget szív még nem üzemmeleg motor mellett.gumi:
Ez megint olyan téma, amit nem lehet általánosítani. Más súly, más erők, más tapadás, más futómű. Tehát lehet, hogy egy mergán jó a Michelin mondjuk, de nem biztos, hogy már egy BMW-n nem lesz olyan jó, hanem még egy Barum is jobban fog tapadni. Egyébként a Barum jó gumma, főleg az árához képest.Na, kb. ennyi. Bocsi ha hossző voltam és velős, csupán azért írtam le, hogy az Opeletek a legjobbat kapja és ne dobjatok ki pénzt az ablakon a sz@rra

Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen autót vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Napelem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- AMX MD 702BL Touch - Érntős - falra szerelhető érintőpanel helységvezérlésre
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- 2 kazános Jura Z5 V2 automata kávéfőző beépített profi cappuccino fejjel
- Polycom G7500 - Videokonferencia rendszer csomag- Új dobozos
- Konferencia kamera + mikrofon egyben - vaddi Conferenceshot AV Camera távirányitóval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
középdob ki és kevéssé elfolytott hátsó dob
Na ettől lesz lóerő
Persze ez nem szabályos, tehát...megcsinálod szabályosan (igaz, semmi sem az műbizonylat nélkül! Remus rendszer TÜV vizsgával ajánlott