- Ingyen kellene, de tegnapra
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- Google Pay használata Magyarországon
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Az 1.7 DTI (75Le) változó geometriás turbós?
-
adorjant
őstag
Én mindig időben cserélem,és nincs semmi baj
Sőt,volt olyan,hogy ismerős elkérte,hogy neki még jó lenne az autójába... -
Pitu
aktív tag
Ma reggel megvolt a gyertyacsere. Szép eredeti NGK-kat kapott. GM-ek voltak benne, mind a 4-nek szép őzbarna volt a vége. Egyiknek kivételkor szépen kettétört a porcelán része
[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
válasz realmadrid #20443 üzenetére
egyszerűbb, ha veszel egy lyukas-torx készletet, és akkor van minden..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
válasz realmadrid #20441 üzenetére
motorháztető kinyit, ecotech-műanyag levesz, trafócsati lehúz, torx-csavarok kiszed.
finoman mozgatva, és felfelé húzva kicsit jobb, majd bal oldalon is szépen lehúzható a trafósor,
utána már csak egy hosszabb gyertyakulcs kell, amivel ki tudod venni a gyertyákat.."Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
ha nem hamis akkor igen, Bárdiból kedvezménnyel 5700.- kaptam a 4 ngk-t..
(nélküle 8200 lett volna, érdemes egyébként nem garázsból venni.. )egyébként amikor vettem a gépet akkor is ngk volt benne, de ez akkor derült ki, amikor cseréltem a gm-ekre, opelboltos ezt adta, gondolom nagyobb rajta a haszonkulcs..
[ Szerkesztve ]
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
válasz adorjant #20434 üzenetére
az egyik gyári gyertyámból ez maradt
a többivel nem volt gond, de nem tudni mi okozta..
személyes végkövetkeztetés: évente vagy 10ekm-ként célszerű ellenőrizni a gyertyákat.."Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
neduddki
nagyúr
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Pitu
aktív tag
köszi, ngk-t próbálok szerezni, de ha nem sikerül, akkor marad a gyári. mennyire számít hogy 2 v. 3 pólusú?
-
_seth_
veterán
Bosch nálam sem bírta sokáig... sem a bosch akku sem a bosch ablaktörlő, azt a márkát el lehet felejteni ma már. Még a gm gyertyával sem nyúlhatsz nagyon mellé szerintem.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
nagyúr
válasz helkis #20419 üzenetére
A szeleppel szerintem sincs semmi probléma, de a függőleges csík a hengerpaláson nem tűnik annyira picinek. Ahogy írtad, egy kompressziómérés mindent megválaszol.
#20426: Bosch egy kalap ..., NGK-t vegyél.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Pitu
aktív tag
milyen gyújtógyertyát érdemes venni G-astrahoz? legutóbb F-astrahoz vettem Bosch-t, azzal nem volt gondom.
-
neduddki
nagyúr
válasz helkis #20424 üzenetére
HI!
ez akapjan az en 6k-s iridiumjaim sem:- ) /na jo 25Mm utans em volt veluk semmi baj/
korabbira; ezert kerdeztem, hgy tores v. eges a szeludv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
_seth_
veterán
válasz helkis #20422 üzenetére
Kadettben a hamis ngk gyertya nézett ki így nekem, kicseréltem újra és ment tovább gond nélkül.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
helkis
veterán
válasz bambano #20421 üzenetére
jó kérdés.. melóban megpucoltuk a szar gyertyát, és nem éles az elektródák csatlakozási pontjainál a felület, tehát inkább égés történt mint törés, kollégáim szerint..
seth - én is így gondolom, de én nem értek hozzá, ezért kell a több vélemény, köszi..
-
_seth_
veterán
válasz helkis #20419 üzenetére
1:23: az csak annyi szerintem, hogy a lerakódás szürkés színű a szelep pedig fekete alapból.
Ha örik akkor nem fog úgy menni mint eddig, eléggé észrevehető, nekem egyszer volt szeleptörés még az 1.3S kadettnél. Alig tört le egy kis darab de könnyen észre lehetett venni, hogy valami nincs rendben.
-
helkis
veterán
válasz helkis #20403 üzenetére
belenéztem az endoszkóppal: video
nem találtam benne semmi cuccost, csak egy enyhe karcolást véltem felfedezni (32s-nél) a henger falán, nem tűnik mélynek, a szelepnél (1:23nál) az törés vagy csak kosz?mindenesetre beraktam a gyertyákat, és mentem 60km-t, normálisnak tűnt az autó, egy kompressziómérést azért csináltatok valakivel (tudtok ajánlani valakit Veszprémben?)
illetve ha mégis törés, akkor mik a jelei? +mennyiből lehet megoperálni?
köszi![ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
Bizony, úgy néz ki pár hét és már önerőből is járóképes lesz a vectra
-
_seth_
veterán
válasz zolikaDB #20414 üzenetére
Pénteken kerül kibontásra, utána tudom szervezni a fuvart
-
_seth_
veterán
válasz zolikaDB #20412 üzenetére
Nekem is így szépült meg a vectra, előbb lezúzták az elejét, majd az oldalát... ha pedig már úgyis meló volt vele inkább b2-es külsőt kapott, nem került többe viszont sokkal szebb lett
-
zolikaDB
veterán
válasz fero02 #20411 üzenetére
Nem bonyolult. Jó pénzt fizetett a kárszakértő, számla nélkül, és a javítás is szépen halad.
Ha már így alakult...
Sárvédőcsere, lámpacsere, lökösjavítás.
Fényezés, polírozás.
Kértem, h fújják színre a díszcsíkokat és a kilincseket, és ha már hozzányúltak, a sárvédőn van pár kavicsos sérülés, javítsák ki, plusz a mocitetőt is nézzék át.
Ezzel együtt bekerült egy pár ködlámpa is, ha már úgyis szerelőnél van a kocsi.
És ma kva nagy meglepetésben volt részem: hívtam, h hogy áll, elmondja, meg hozzáteszi, h látja, szeretem az ilyen "tuningdolgokat", meg szép a kocsi, mit szólnék, ha leszedné a feliratokat? Ledöbbentem, pont akartam mondani neki... Amúgyis a Riviera logóról kopik a "króm", nem bánom a dolgot, sőőt...
Holnap a ködlámpát kötik be, és megy a festőhöz! -
KonzolKartel
őstag
válasz zolikaDB #20409 üzenetére
Hm...Azt hittem ez ilyen alap dolog. Egyik jó barátomnak gyerekkori barátja ez a kárügyintéző srác.
Több csere autójuk is van ilyen célra, ezért is gondoltam, hogy ez ilyenkor alap.
Amúgy nagyon korrektek, csak nálam még komplikációk vannak, így nem tudom mikor kapom vissza az autóm. Friss autó, és az első hónap után egyből sikerült koccanom(én voltam a hibás), és még nem rögzítette a casco-s biztosítóm a kartonom(1 hónap alatt...), így várhatok amíg rögzítik, mert azt mondja a srác, hogy ha nem várom meg és le jelentem a kárt, akkor inkább elállnak a szerződéstől. Pedig nem egy nagy kár, legalábbis én úgy gondoltam, és többen azt is mondták itt is. Én 25e-ért vettem egy új hűtőt, beszereltem és ennyivel le is tudtam. Erre múlthéten kimentünk ehhez a sráchoz, és Ő egyből rávágta, hogy ne legyek hülye, van casco-m, ez a kár legalább 400.000e-s...Az mondom szép...A cég amúgy Budapesten van és Raiders-Car név alatt találod Őket.
[ Szerkesztve ]
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
zolikaDB
veterán
válasz KonzolKartel #20408 üzenetére
Te hogy tudtál/hogy lehet csereautót igényelni?
Enyém péntek/szombaton kész -
KonzolKartel
őstag
Teljesen rosszul vagyok ettől a csere autótól, amit a kárügyintéző adott, amíg csinálják az enyémet...
Alapjáraton sokszor pörgeti magának a motort 1500-2000 fordulatig .
Összevissza dadog, ráz. Néha eszméletlenül túl pörög a motor(ilyet még nem láttam). Felváltok 2ből 3ba és pikk pakk 5.000pörög a fordulat. Check engine állandóan világít. Fékbetétek teljesen el vannak kopva. Nem működik abszolút semmi vissza jelzés, illetve km óra sem.
De amitől tényleg ki borulok, hogy benyomom a fűtést, és két perc múlva olyan pára lesz, hogy tényleg semmit nem látok. Szóval lehet dideregni a verdában.
És hetente kétszer kell fújni a jobb elsőbe, mert ereszt...Hogy a pi*sába lehet ilyet csere autónak adni?Ma fel is hívtam a csávót, hogy adjon egy másik autót, mert ezzel nem megyek ki jövőhéten prágába.
[ Szerkesztve ]
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
vmarton
csendes tag
Sziasztok! Egy számomra elég nagy, de remélem, hogy valójában kis gonddal fordulok hozzátok.
Adott egy F Astra Classic, 2000-es évjárat, X14NZ blokkal.
A problémám az, amiről egy videót is találtam.
Erről lenne szó!
Folyamatos nagyobb gázra nincs ez az "újrapörgés", és magasabb fordulaton való padlózásnál sincs, csak alapjáraton. Az autó egyébként tökéletesen megy, csak ez idegesít.
Kommentek között olvastam olyat, hogy MAP szenzor, vákuummembrán, alapjárati motor, lambda, csak ki kell kormolni stb.
De valaki már találkozott ilyennel? Mi lehet ennek az oka? Vagy az összes ilyen?Nagyon hálás lennék a segítségért. Nem szeretnék kismillió alkatrészt venni, örülnék, ha valaki tapasztalatból rámutatna egy alkatrészre, ami ezt okozhatja.
-
nagyúr
válasz helkis #20405 üzenetére
Annyira nem veszélyes. Egy hengerfejtömítés és a csavarkészlet. Ami szívósabb, az a meló a vezérléssel, és csak emiatt mondom, hogy ne állj neki otthon. Nézzétek meg endoszkóppal, mert szerintem már sok nem lehet az elektródákból. Ha maradt, talán kiszedi valami mágnes.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
bambano
titán
-
helkis
veterán
köszi, én is remélem..
mindenképp érdemes cserélni, főleg ha már nem is emlékszel rá mikor volt cserélve utoljára, én innentől valszeg évente fogok cserélni gyertyákat is..egyik szaki közben azt mondta, hogy ha megvan a porcelán vége a gyertyának (az megvan), akkor tekerjek be egy szett másikat és have fun.. (hivatalos márkaszervízes ember valszeg tapasztalatból beszél..)
mindenesetre holnap elkérem az scope-ot, (kamerás/lámpás verzió) és bekukkantok a hengerbe..
-
neduddki
nagyúr
válasz helkis #20400 üzenetére
HI!
na ezzel nem akrtaklk keseritnei, de meg jo hogy csak ennyi:- (
toresnek v. egesnek laccik az elektrodak eltunese en inne nem latomudv
neduddki
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen egeret válasszak?
- Mozgásban a tavasszal megjelenő Atomfall
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...