- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- SCYROX V8 gamer egér
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Érdekes történések a hardveraprón...1.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Egy Biztonsági őr kalandos útja 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
#10603804 #1851 üzenetére
Ahogy mindig, most is gugli a barátod.
Ahogy írtam, jó rég volt, mikor ezzel "játszottam". Akkor talán még nem is volt telefonos fizetés (az akkori telefonomon legalábbis nem volt nfc, az tuti), így csak a banki app-ok miatt volt érdekes ez az egész.
Egyébként van itt is topic-ja. -
<Adamsky>
nagyúr
Jó rég foglalkoztam cust. ROM-okkal, de régen – a banki alkalmazások esetén legalábbis – minden a root-on, azon belül is a Magisk-en múlt.
Volt valamilyen (bakker, most nem jut eszembe ...)ellenőrzés, amin át kellett mennie a telefonnak / ROM-nak, és akkor a banki app-ok szépen mentek.
Ezek szerint most már sehogy sem lehet becsapni, vagy ahogy írod, csak nagyon rövid időre?update: eszembe jutott → SafetyNet (pl. [Play link])
[ Szerkesztve ]
-
vacs
veterán
válasz
#10603804 #1847 üzenetére
Nincs tartós megoldás.
Működik a Google Wallet pár hétig/hónapig custom ROM-on is, aztán a google állít valamit, ekkor nem megy!
Várni a javítást, ekkor újra működik pár hétig, aztán a google megint állít valamit, megint várod a javítást ... ez egy örök harc!(^)(>.<)(^)
-
törölt tag
A Lineageos Android 15 miatt a Wallet sajnos nem működik. Tudtok rá valami megoldást, hogy működjön?
[ Szerkesztve ]
-
moonster
tag
Sziasztok!
Bármikor amikor telefonnal használom a Gpay-t, akkor kér extra biometrikus azonosítást és ez szerintem tök jó, extra biztonság.
Viszont, ha a számítógépen (Windows, Chrome) fiezetek valamit Gpay-el, akkor csak feldob egy ablakot, ott confirmálom az adatokat és kész. Nem kér semmi jelszót, megerősítést, 2FA-t.
Nos, ezt szeretném valahogy megoldani, ha lehetséges, azaz, hogy egy jelszót vagy telefonos megerősítést kérjen- Errare humanum est -
-
vacs
veterán
válasz
K Norbi #1840 üzenetére
Dilikutya:
Covid óta 15 000 a pin nélküli kártyás limit.Telefon és gyártó függő, hogy lehet-e.
Google Pixel 7, nfc beállításoknál van olyan opció, hogy fel kelljen oldani az eszközt!
Érdekes, hogy az alap androidban benne van, de tippre az összes többi gyártó kiveszi ezt a lehetőséget![ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
slice14
veterán
válasz
K Norbi #1840 üzenetére
Én is szerettem csak felvillantani, de nem nagy kunszt érintés előtt ujjlenyomattal feloldani. Ráadásul így nagyobb a biztonság is.
Én mondjuk ahol lehet inkább az órát használom. Ez alól kivétel néhány üzlet önkielégítőkasszája, mert van úgy hogy nem esik kézre, mert útban van a vonalkód leolvasó, stb.
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
K Norbi
addikt
válasz
razorka777 #1830 üzenetére
Inkább raktak volna bele egy kapcsolót.
És döntse el mindenki maga.Én pl imádtam ébresztéssel fizetni.
Nem kellett feloldani állandóan. -
Dilikutya
félisten
Meg is cáfolom gyorsan, nem használok arcfelismerést. Persze lehet, hogy akkor is így van, de nálam nem emiatt. Nem gond, csak észrevétel, fizetéskor kérje csak bátran.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
kammler
senior tag
Jobbára iphone-ban van szinte csak. Az ugye meg apple. Mélységet is érzékel. Elvileg samsung tervezte, kijelző alá épített kamerákkal. Az egyik kamera ezekben infra. Egy helyen ahová járok, a csajnak az iphone-jába arccal lépett be. Fizetett. Csávó véletlenül 22 ezret ütött a terminálba kétezer helyett. Elővette a csaj a telót, villámgyorsan feloldódott, érintett, fizetett. Azt ennyi... Később aztán vissza lett csinálva. Szóval nem biztos, hogy jó az. Túl gyors az ilyen. Gyorsabb sokszor az ember keze, mint az agya.
[ Szerkesztve ]
-
-
ACE-
addikt
válasz
Dilikutya #1831 üzenetére
Én úgy vettem észre, hogy fizetéskor akkor kéri újra az ujjnyomot, ha előtte arccal lett feloldva. Szerintem az arc azonosítás nem elég neki... Ezért amikor előveszem, és feloldom próbálom úgy, hogy ne lássa az arcomat, mert az általában gyorsabb, mire rányomok az ujjnyom olvasóra...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
kammler
senior tag
Egybe válaszolok mindenkinek: pontosan. Ez így tökéletes. Én is most kávéautomatánál próbáltam. Rezgett a teló, feloldottam, ez a nayax utólag rákókányolt automata szépen megvárta még feloldom, és úgy jó lett. Ez így biztonságos. Amúgy feloldva tartás közben is van időtullépése. Nagyon helyesen. Turkáltam a wallet menüjében, kb. két perc után mondta, hogy azonosítsam magam. Fogalmam sincs mi az a közlekedési kértya. Annál ki lehet ezt kapcsolni.
-
Dilikutya
félisten
válasz
kammler #1829 üzenetére
Mostanában van olyan, hogy ha feloldom a zárolt képernyőt, akkor is kér ujjlenyomatot a Wallet. Nekem így elsőre ez véletlenszerűnek tűnik, de legalábbis csak a vásárlások kis részénél van, többnyire elég a zárat feloldani. Mint a bankkártyámnál, ami ugyan 5000-ig nem kér kódot, viszont úgy kb 10 használat igen, ha azalatt nem volt 5000+ Ft-os vásárlásom, és ezt ilyenkor már 100 Ft-nál is kéri. Terminálnál nem gond, kávéautomatánál igen, ahol nincs PINpad.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
kammler
senior tag
Hello!
Régen gpay-nél egy bizonyos összegig fel kellett csak ébreszteni a kijelzőt, lehetett fizetni. Valamekkora összeg fölött kért ujjlenyomatot (vagy OIN-t, kinek mi). Ez változott? Egy ideje nem fizettem telóval, de most mindig kér ujjlenyomaot. Így a jó amúgy.
-
slice14
veterán
Nálam PIN kód van beállítva védelemnek, de szerintem ez mindegy. Aztán meg az okosok megmondják a tutit.
Felvétel után bepötyögöm a PIN-t. Nálam még sose kért fizetésnél azonosítást
Bár én leginkább értékhatár alatt fizetek órával, felette meg inkább telóval hogy véletlenül se fussak bele hasonlóba,Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
ACE-
addikt
Használ valaki Google Pay-t rendszeresen órával? Samsung 5 Pro. Általában működik, de egyszer-egyszer előfordul, hogy feloldó jelet kér, ilyenkor írja is a terminál, hogy ellenőrizze az eszközt, ilyenkor berajzolom a kódot, de ilyenkor hiába erintem, egyszerűen nem csinál semmit a terminállal. Kinél hogy működik ez? Lehet a feloldó jel nem jó, hanem kód kell? Valahogy azonosítanom kellene előtte magam? Természetesen nem vettem le az órát, meg ha igen addig nem működik amig be nem rajzolom a jelet.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
7Heads Drago #1823 üzenetére
Hogy száradna meg. Walletből inditva a kártya hozzáadást sms-t akar küldeni a számomra amit nem kapok meg, viszont a curve alkalmazásból inditva a hozzáadás már megy.
Jó lett.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
7Heads Drago
veterán
Üdv
Kicseréltem az alap curve kártyát. Így megváltoztak a kártya adatok. Sajnos a nfc-s fizetést nem tudom beállítani mert nem kapok meg az sms-t pedig a számom nem változott. Mi lehet a baj?Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
RR-13
őstag
válasz
slice14 #1818 üzenetére
Köszi, és Neked is Viktor77 akkor lehet, hogy az Android miatt van, mert a Google állandóan változtat valamit.
Most pont június 10-től emelte a minimum Android követelményt 7-ről 9-es Androidra az érintéses fizetés működéshez.
Lehet, hogy azzal van összefüggésben az általam tapasztalt Push értesítés hiány. -
RR-13
őstag
Esetleg valaki tapasztalta azt, hogy kb. június 10-e óta egyetlen érintéses (NFC) kártyás vásárlásról sem küld értesítést a GPay (Wallet). Az online vásárlást nem próbáltam azóta, hogy akkor küld -e.
Nekem Android 9 verzió van a telefonon, nem jön rá frissítés 3 éve, eddig mindig kaptam Push értesítést a vásárlásokról. Több kártyánál is ugyanez van.[ Szerkesztve ]
-
snooze
veterán
Sziasztok!
Google play áruházban vettem egy alkalmazás elöfizetést egy évre.
De most már szeretném törölni a kártyát,de nem engedi,mivel azt irja,hogy egy másikat adjak hozzá,hogy ki tudjam majd fizetni a következő éves dijat!Ilyenkor mi a teendö? Köszönöm!GO Gunners!!!
-
slice14
veterán
Június 10-től módosul a Google Wallet minimális Android és WearOS rendszerkövetelménye. Link
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
slice14
veterán
Sziasztok!
Dec. 19-i GPay fizetéstől nem jelenik meg a tranzakcióknál a térképrészlet megjelenítés. (Gránit kártya)Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
user26
senior tag
Hu, köszi, ezt megjegyzem!
Akkor megyek tovább Curve topikba, mert lényegében azt szeretnénk elérni, hogy 1 kártya legyen aktiválva Walletbe/hez, a két telefonon. (Régebben próbálkoztam, de kiléptetett az első telefonon a Curve és akkor elengedtük a dolgot...)Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
ACE-
addikt
Igen, csak fizikait lehet hozzáadni, legalábbis OTP-nél... korábban már itt is írták többen, hogy a virtuális kártyájuk csak netes fizetéshez jó, ezért eszi meg a Curve, mert azt az OTP netes vásárlásnak érzékeli.
-
user26
senior tag
Honnan lehet tudni, pontosan, hogy a netkártyát nem lehet hozzáadni a Wallet-be/hez ?
Amúgy igen, netkártyáról van szó. Mivel Curve-be ment, gondoltam akkor itt is menne, Curve elhagyásával (mivel az OTP is már támogatja a Wallet-t).
Amúgy én úgy tudom, hogy a netkártyám (is) Mastercard debit. Elvileg azt (ezt is) lehet hozzáadni. Curve-be pl így írja, ebből gondoltam..
Vagy csak a rendes fizikia kártyát lehet hozzáadni Wallethz/be ?Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Sziasztok!
Egy kicsit elvesztemRemélem, hogy nem írok rossz helyre.
Adott 2 telefon, az egyiken Curve app van, abba felvéve az OTP -s Mastercard. Ezen a telefonon, a Wallet -be hozzácsatolva. Elméletileg működik.
A másik telefonon, az OTP -s Mastercard kártya közvetlenül a Wallet-be szeretnénk hozzáadni, de nem fogadja el. "Ez a kártya nem állítható be érintésmentes fizetésnek".
Mi a hiba ?
Elméletileg az OTP is hozzájárult, hogy az OTP -s kártyát a Google Walletbe/hez hozzá lehessen adni.
(Éreztem, hogy nem fog egyszerűen menni, és ezért az első telefonon semmit nem piszkáltam, mert ott, az a megoldás működött.)Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
Új hozzászólás Aktív témák
lo Update 2 (2021.09.07):Többen is jelztétek, hogy elérhető az alkalmazás mostantól Magyarországon is! Innentől az...
- Milyen videókártyát?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Változik a CPU-k csomagolása az EU-ban
- Fujifilm X
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Avowed teszt
- Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok