- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Nagy dilema
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
lezso6 #108099 üzenetére
Végülis lehet két külön véleményünk arról, hogy a brutál 80Nm vagy a 90Nm között 2000-nél micsoda orbitális orgazmus közeli az élmény különbség, csak ez már perverzió és kicsit furcsállom. Lásd még racse 1.8-as Zafirál ami félelmet kelt.
Van itthon 2 ütemű Trabant, igazándiból az egy fenevad ha úgy nézem -
válasz
Markizmark #108091 üzenetére
Nekem 125 lóerős Zafira A Z18XE-hez volt szerencsém, arra már talán mondható, hogy egész jól megy. A Z18XER-rel gondolom a Zafira B-ről van szó, de teljesítmény / súly arányban kb ugyanaz lehet kettő.
-
Markizmark
addikt
válasz
Tothgera30 #108094 üzenetére
Ja én nem versenyeztem, csak mentem előre. De gondolom a korom azért dől belőle ilyenkor, mert nyomják neki, nem?
Majdnem ködfényszóró kellett.
-
válasz
Markizmark #108093 üzenetére
Szerintem ő nem tudta hogy verseny van.
-
Markizmark
addikt
válasz
Tothgera30 #108092 üzenetére
Én nem mondom, hogy tökéletes állapotban volt az a ódi, de nehezen vette észre, hogy mások viszont haladnának...
-
válasz
Markizmark #108091 üzenetére
Ez olyan mint a karikatúra, erős túlzásokkal tarkított.
-
Markizmark
addikt
válasz
lezso6 #108076 üzenetére
"Astra H-val se nagyon lehet gyorsulni"
Ezért vettem az asszonynak csapott seggű Z16XER H astrát. Egyébként ezekben is változik a szívócső hossz (kb 4500nál kapcsol rövid útra), ráadásul benne van a sátán fattya okoskerék is.
2 hete az emelkedőn 4 emberrel és klímával negyedikben megkajázott egy smokencsarm audit, pedig abba nagyon folyott belefelé a gázolaj, aztán csak ki kellett mennie a kapaszkodóba.
Magamnak ugyanezzel a motorral (XER) csak egynyócasba zafirát vettem. Nem versenygép, de néha olyat lép hogy megijedek.
-
Tikakukac
titán
válasz
lezso6 #108085 üzenetére
Igen, ott van annyi nyomaték, hogy a fenekedben érzel némi ülésbe tapasztást, nem csak azt, hogy nyomod a pedált és várod, hogy szegény motor végre tudjon valamit kitermelni a légköri nyomásból. Mindezt persze full tökéletesen pucolt sorral és felújított flepnikkel, ugye.
De, az elégséges szint az, amiről beszélünk, tehát az alacsony fordulatszámon ébredő nyomatékról, nem pedig a magas fordulaton lévő teljesítményről, amit kb. soha senki sem autóz ki főleg nem hétköznap.2000 alatt ez a motor lóf@szt tud rizzsel, már bocsánat. Tegyél be egy kamerát a motortérbe és lesd meg a bakokat, mit szenved szegény motor, amikor 5-ösben bevágod neki a parkettát. Ugyanígy dugd rá a gépet és hagyd logolni kicsit, nézd meg mekkora fojtószelep állást csal a gép a félig lenyomott gázpedál mellett is, hogy egyáltalán meginduljon és szerencsétlen szaggatja le magát a nyúlványokról, annyira nem tud mit kezdeni a helyzettel.
Mondom, 19 éve itt ez a kocsi velünk, közben szívódízel Saxotól kezdve, a legnagyobb kormányváltós Fiat Ducaton át megfordult itt már minden.
Jó ez a változó szívócsőhossz, csak változó szelepvezérlés nélkül ez félsiker. Egy-egy mérőpados görbét egy XE-vel megnéznék.
-
-
Micsurin
nagyúr
válasz
lezso6 #108085 üzenetére
Kis szívónál szerintem tök mindegy éppenséggel kevéssé vagy alapvetően nyomatékosabb-e alul. Nem használjuk alul. Mondom ezt egy 1.4-es Civic meg egy 1.6-os Golf3GT után vagy pl a Jazz után... Nem, kis szívót nem használunk lent ha szeretnénk úgy érezni mintha haladnánk.
-
válasz
Tikakukac #108084 üzenetére
A Z14XEP motor 2500-2800 körül húz nálad szerinted? Persze hogy ott jobban húz, konkrétan 4000 a nyomatékcsúcs, ott a legjobb, ez tök szubjektív, hogy adott motor szerinted hol húz elégséges szinten. Én nem erről beszélek, s ez irreleváns.
Arról az objektív tényről van szó, hogy a változó szívócső miatt a Z14XEP már 2000 alatt is tudja azt, amihez egy sima 16 szelepesnek 3000+ kell. Mert utóbbival 2000 RPM alatt hiába parkettázol, akkor sem történik gyakorlatilag semmi 50-60-as tempónál.
-
Tikakukac
titán
válasz
lezso6 #108083 üzenetére
Segíteni tudok a sivatagban egy embernek 3 csepp vízzel is, meg 3 literrel is. Na ez a lényeg.
Én tudom, hogy alsó nyomatékról beszélgetünk, te meg azt értsd, hogy szalon kora óta van nálunk az autó és pontosan érzem fülre és vibrációra mikortól megy ez a motor legalább emberi módon. És az pont ott van, mint azon a görbén is amit anno valaki berakott ide. Tehát 2500 vagy 2800 körül.
-
válasz
Tikakukac #108080 üzenetére
Segít = nem kell forgatni ugyanahhoz a nyomatékhoz. Semmivel nem lesz nagyobb a se a csúcsteljesítmény, se a csúcs nyomaték. Csak alacsonyabb fordulaton ébred a motor. Ez gyakorlati felhasználásban annyit jelent, hogy nem kell annyiszor visszaváltani, továbbá valamivel alacsonyabb a fogyasztás.
-
mephi666
nagyúr
válasz
csoszogi #108079 üzenetére
ráguglizva elvileg létezhet z14xe-nél is alapjárati motor
én ezzel tennék először egy próbát... (anno F-nél magam cseréltem, mert 2 csavar fogja, ami imbuszkulccsal könnyen kitekerhető és 1 csatlakozó van rajta... annyi, hogy akkut le kellett húzni csere idejére, majd utána visszakötni, hogy "újra tanulja" az újat)
-
csoszogi
tag
-
válasz
Tikakukac #108077 üzenetére
Hát bármilyen nem szívóhoz hasonlítani tényleg hülyeség.
A szívó 16 szelepes motorok rákfenéje, hogy habár nagyobb teljesítményűek szoktak lenni, mint 8 szelepesek, de alacsony fordulaton nyomatékszegényebbek. Ezen segít a változó szívócsőhossz, hogy a 8 szelepshez hasonlóan huzatosabb legyen a motor alacsony fordulaton is.
-
Astra H-val se nagyon lehet gyorsulni, csak alacsonyabb fordulaton is van nyomaték, így nem kell, sőt nincs is értelme forgatni. Pl Ford Focus MK1 1.4 mezei 16 szelepes motor, szóval se turbó, se változó szelepvezérlés, se változó szívócsőhossz, se nyomaték...
Kb 3000-től kezd történni valami, igazi délutáni motor, forgatni kell. Mondjuk ezt leszámítva a Focust legalább élmény vezetni (pl futómű, kormány, váltó érzet), ellentétben az Astra H-val, ami kb egy szekér.
-
mephi666
nagyúr
válasz
metrion #108074 üzenetére
ez tipikusan az a tünet, ami nálunk F Astra-nál volt, amikor szórakozott az alapjárati motor
általában hidegen csinálta pár percig üresben és kuplung kinyomásakor... (fordulatszám felment 2000 környékére) valószínű betrutyisodott és hidegen szorult... ha meg már bemelegedett, tette a dolgát...
-
metrion
aktív tag
válasz
Micsurin #108073 üzenetére
Persze nyílván, de ha mondjuk nem várok 1-2 percet akkor meg pl nagy melegben megbolondul 1 pillanatra. Ez azt jelenti, hogy mikor raknám a 2-at akkor felpörög a motor és mintha beragadna a pedál. Ilyenkor kinyomott kuplunggal várok, hogy leessen a fordulat.
De persze üresjáratban is lehet szimulálni, kb 1.5 mpre beragad a pedál ilyen 2000 rpm fölött.
Hibakód sosem volt mióta nálam van, fizikai hibát viszont látok az IAT szenzor csatijánál, mégpedig, hogy a vezeték csúszik ki. Aliról megrendeltem az új csatit, de sajnos még nem jött meg... -
metrion
aktív tag
válasz
dellfanboy #108066 üzenetére
Most megnéztem az enyémet (Z14XE motorkódú), szabad ég alatt (11°C), 8:30 perc állás után, több mint 5 perc mire lemegy az alapjárat. Szerintem ez nem normális...
-
peet137
tag
válasz
Markizmark #108050 üzenetére
És ezzel is meg lehet kerülni a fejegységet? Mert akkor megvan a megoldás a zenére
Már csak az idő beállítása a probléma... Meg ezzel a kütyüvel tudsz több oldal adatot is kezelni? Ha igen, hogy lapozol bennük? -
metrion
aktív tag
válasz
dellfanboy #108062 üzenetére
Ha válaszol valaki és leírja, neki mennyi idő volt adott körülmény között az még jobb.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
dellfanboy #108062 üzenetére
Má megint tudományoskodsz
-
dellfanboy
őstag
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Akinek 1.4-es vagy 1.6-os G Astrája van azoktól kérdezném, hogy kb. mennyi idő a hideg indítási, emelt alapjáratról még leesik a normálra? Úgy, hogy nem történik semmilyen beavatkozás.
Köszönöm, ha válaszoltok! -
Én a dízelt nem ismerem.
Viszont Astra H-ból használtam jópárszor Z14XEP-et is, kettő is van a családban. Vagy az egyiknek van valami baja, vagy a másik van valahogy megpiszkálva (???), mert sokkal jobban megy.
Használni jó motor, mert a Twinport miatt lent is van nyomaték, nem nagyon kell 2000 felé forgatni. Viszont hátránya, hogy a Twinport szívócső szeret meghalni, mert műanyagból van, ennek érdemes utánaolvasni. Illetve a Meriva A nem tudom mivel szerelt, de az Astra H-ban nagyon rövid váltót adnak mellé, ami azt jelenti, hogy 130-nál 4500-at forog.
-
gg72
veterán
Sziasztok! Opel Mervia A-kat nézegetek 1 mill körül, 1.7 CDTI (101LE) ill. 1.4-es Z14XEP (90LE) motorokkal. Havi 600-800 km-t megyek, ennek kb. fele-fele város és országút/autópálya. Melyiket ajánlanátok, ill. milyen típushibák ismertek a rozsdásodáson kívül?
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Érdeklődési körömbe került egy G astra (benzin gázos)Z14xep motorral.. Nincs obd kütyüm de pedáltesztel kiíratram hibát mert van olyan nap amikor nem akar beindulni.
-P0201=Befecskendezőszelep (1. henger) funkció-rendellenesség-
hiba jött ki! Nem tudom nyilván azt se, hogy ez mikori hiba.
Ez injektor vagy vezeték hiba? Vagy előfordul hogy valami ok okozati viszony következménye? Nem ismerem még mennyire okosak ezek az autó vezérlők. Hogy mennyire is tudja szűkíteni a hibakeresést! -
Micsurin
nagyúr
válasz
Markizmark #108052 üzenetére
Nem ijesztesz meg
Cégnél vannak sokkal groteszkebb dokkumentációk legacy projektek/kódok esetén.----
Létezik, hogy eltört a lámpa emelő motor? Néha elkezd balelől búgni ha rákattintok a magasságra és leveszem a gyújtást elkussol. Szóval fixen az emelő motornak lesz hisztije...
Tippre mi? Fényszóróban tört el esetleg valami vagy motor és rendelhetek egyet élből?
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Markizmark #108050 üzenetére
Köszi
Hmm most nagyon komolyan agyalok neki kéne essek végig nyálazni a howtot mert egyébként ezt megoldhatnám magamnak is fillérekből. Ha nem kallódik itthon ~4-5 féle Arduino meg 2 Rasp akkor esküszöm boardok sincsenek a fiókban... C, C++-t meg szeressük szóval...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Proxmox VE
- Xbox Series X|S
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- nVidia tulajok OFF topikja
- Lexus, Toyota topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest